Tjeena tjeena.

Hej hej!
Lördagen vart ju som det vart :) Jag pulade på här hemma, all alone. Camilla och Adrian kom snabbt förbi och skulle hämta nå kläder... dom lyckades få med mig på afterski :) Så jag gjorde snabbt iordning mig, bort med promenadkläderna och på med mjukisoutfit och täckbyxor. Åkte ner till Camilla, tog en öl där med henne och Adrian och sedan upp på skidan. Var faktiskt ett riktigt jäkla håll-i-gång där! Mycket mycket trevlans :) Sedan var det snabbt hem till mig och skvabba av sig, sätta på partykläderna och vidare ner till Camilla igen. Vart ett bunt brudar + (att inte förglömma) Adrian. Tror han stormtrivdes ;) Sedan for vi till Johanna på Silverbrands och därifrån vidare till krogen. Nex hade jag definitivt kunnat hoppa över! Var riktigt värdelöst faktiskt, lite folk trots att det var löningshelg! Vi vart smårund om fötterna, stack iväg tidigare än krogen stängde iväg på Manuella och käkade. Fick skjuts därifrån hem och somnade. Ganska bra sammanfattning av lördagen :) Var nog helt klart afterskin som var höjdpunkten (som vanligt).
Igår låg jag på sofflocket hela dagen, typ. Var ut någon snabbrastning med hundarna några gånger, men i övrigt var jag pall. Hade tvättstuga, så plöjde bort fem maskiner. Borstade sedan igenom håret och for till Anne på middag. Camilla ringde och hörde om vi skulle på nex, lovar att laxsoppa hos Anne slår vilken nex-middag som helst :) Jäklar, jag åt som en hel karl! Gud så gott :)
Sedan hyrde jag och jocke film I rymden finns inga känslor, bra film tyckte jag :)
Nu idag så är det min första arbetslösa dag, kan man säga (egentligen först imorrn). Så jag har varit hos doktorn med Ebba. Sedan for vi och handlade till en Grekisk pytt. Camilla kom förbi och vi hann surra om de ena och de tredje. Insåg att det är länga kvar nu tills nästa gång iaf :)
Jag och Jocke har verkligen storstädat hela lägenheten. Bytt klädsel till soffan. Tagit ut mattor och vädrat. Skurat och dammtorkat... gah så skönt det känns nu!
Och snaaart kommer Kikki hem :) Gud vad jag saknar! Fast hon bara varit borta i 2 veckor. Men vill verkligen börja ta tag i mitt liv, speciellt träningsfronten. Och hon är guld värd när det gäller sådant! Så nu jävlar! :)
Hej hej

Helgmorgon! :)

Lördag morgon, en kopp kaffe i handen, datorn i knäet och två hundar som ligger vid fötterna :) Kärlek! Dock saknar jag min kille som alltid skämmer bort mig på helgmornar med nykokt kaffe och frukost! Men jag hade en sms på telefonen om att kaffet var laddat när jag vaknade :) naaw. På helgmornar, är jag en livsnjutare, som faktiskt helst av allt inte gör ett skit mer än jag måste! I alla fall de första timmarna på den dagen. Och blir man bortskämd med det dessutom, så är den så jävla tråkigt de helger man inte får samma lyx!
Idag ska jag försöka hinna mig iväg på stan och köpa lite fransar! Jag ska ju få lyxen att bli sminkad ikväll :) gud vad man kommer känna sig snygg! haha :) Annars så vet jag inte dess mer vad kvällen har att erbjuda. Känslan var mest att bara sitta och ta ett glas vin innan krogentime, men det verkar som att vi blir alldeles för många för att kunna sitta och ta det lugnt. Det är som vanligt :) Kommer förmodligen bli jätteroligt! Längtar tills man får sätta sig ner, småberusad och bli djuping, eller i alla fall få surra om allt mellan himmel och jord.
Nu ska täckbyxorna på, sen ska jag ut med mina två änglar, kasta snöboll och se när Lava snömular Astrid, Astrid skäller förbannat ut Lava också vidare också vidare... Min små individer, vars rutiner aldrig rubbas! hehe.
Ha en bra helg alla!!!

Bye bye =/

Men usch, det är verkligen motigt och sorgligt på jobbet :( det har bara känts skönt efter man bearbetat kontorets stängning, att bara få stega ut den 31 januari och ge sig ut på nya äventyr... men nu, i stundens hetta, är det faktiskt ledsamt! Kommer till och med sakna min insuttna kontorsstol, mitt tangentbord och min bakgrundsbild på datorn (för att inte tala om alla kollegor). Kafferasten halv 9, och alla dessa rökpauser som är mellan varven. Imorgon är min sista dag!!! (har tagit VAB-dag på måndag 31/1 p.g.a läkarbesök). Vad fan ska man göra nästa vecka? Söka massa jobb, och hoppas att få något gensvar. Börja läsa upp vissa betyg på Komvux (gör en särskild prövning i matte i mars). Nee huvva... men gissar att när man väl gått ut härifrån imorgon, så känns allt redan mycket bättre! Hoppas det :) för just nu, är det bara tungt och en tråkig känsla att kliva upp imorgon och veta att arbetsdagen har knappt något att göra med mina vanliga arbetssysslor som journalskrivning. Nää, istället ska jag tugga alla mina papper, städa skrivbordet, ta hand om allt som är mitt och sortera det som är företagets.

Annars så bestämde jag mig för att göra lite radikala förändringar idag. Sola. Färga håret. Noppra ögonbrynen. Och eventuellt raka benen. Men det känns snäppet overkill. hehe. Man får vara glad att man inte har krull på benen! Fan, fast benen är orakade maximalt, så ser man ju det inte på långt håll ;)
Verkar som att nykterhetslöftet bryts upp nu till helgen. På lördag nalkas fest. Och egentligen vill jag inte gå ut för att dricka, eller för att över huvud taget gå på krogen, utan mest för den sociala biten! Jag har verkligen varit en insnöad tråkmåns sista tiden.. och det är inte likt mig :( Så får la se vad som görs på lördag, men något roligt ska jag hitta på med mina vänner :)

Ses!

Nattsuddar

Det är guld att få komma hem efter jobbet, när allt är städat och middagen färdig! Detta har jag dock ingen annan att tacka än mig själv (tyvärr) :) Värmde gårdagens middag och la mig sen bara på soffan. Sov från halv sju till halv nio! Lycka till att somna ikväll... Soffi ringde och väckte mig, så hoppade i täckbyxorna, tog hundarna med mig och  hämtade upp systeryster och drog till Soffi på kafferep och chokladvräkande. Surrade, skrattade och grubblade. Med choklad fulla mungiporna for vi och hämtade upp Marri och sedan snurrade vi bara. For och kika på hus, surra inredning också vidare. Så skönt ibland att bara åka bil, i mörkret, och inte en varelse i trafiken. Uppdaterade på gamla minnen och Marri var snabb på att påminna om en gammal p-rulle (alltså fatta bara ordet "p-rulle") som vi småtjejer hittat en gång i tiden! hahaha! De var bra att få lite skratt en kväll som denna. Har känt mig allmänt såsig och dåsig =/
Snart kommer nog förhoppningsvis J som ska kvällsfika med mig I hope. Är vansinnigt hungrig, är förmodligen för att man pressade så mycket godis... usch, hatar verkligen känslan av sötma i magen! sötma kräver salt.
Två dagar kvar nu på arbetet! sedan är det so long IQ! Blandade känslor, och hemskt att säga hejdå åt alla. Även fast vi alla sitter i samma båt och alla ska sluta, så är det ändå trist. För någonstans vet man, att vi förmodligen inte kommer umgås och träffas på privat tid. Trist ändå :(
Hej!

Mycket duktig tjej

Idag har jag varit duktig må ni tro! Körde till jobbet utan att se ut genom rutorna på bilen. Nu jävlar ställer jag av clion, och man vill ju helst inte lägga en krona på henne. Gjorde ett fantastiskt bra Cv+ansökan på kort tid och skickade in till hemligt. Det var inte överdrivet bra Cv+ansökan, men eftersom jag skulle skicka in det snarast, satt på jobbet och hade mina grejer hemma på egen dator, så fick jag skapa ett nytt, på kort tid. Därför vart jag nöjd, att det ändå vart helt ok!

Efter jobbet åkte jag hem, försökte slingra mig från städningen men tog tag i den ändå. Såhär i efterhand, känns det som en slemklump lossnat bakom gommen. Skönt! Skulle åka och handla en sallad från md:s, men även där samlade jag på extra poäng och åkte och handlade till en köttfärsgratäng - storkok! Körde bilen till garaget (vilket är en jävla bedrift för en tjej som mig, som helst parkerar utanför dörren). Lagade min middag med precision och la ner lite av hjärta och själ. Åt min mat, diskade undan allt och slängde massa onödigt. Tänkte sedan att jag skulle åka ut en sväng och hälsa på någon, men att köra in bilen två gånger i garaget är inte tänkbart. Så stannar hemma hela kvällen med tända ljus och tv:n på :) satt mig faktiskt i smaken, helt rätt beslut. Kanske jag får besök av Sofia ikväll, hon jobbar rätt sent, men jag frestade henne med lite kvällsfika, så kanske hon ids komma
när hon väl tar upp sin mobil och ser mitt sms :)

Köttfärsgratäng:
600 g nötfärs.
3 dl krossade tomater (smaksatt)
2 pressade vitlöksklyftor
Färska champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
3 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
1 buljontärning (kött)

Pasta penne (fullkorn), efter anvisning på paket.

Koka pastan. Tillaga köttfärssåsen. Fräs lök, paprika. Skär chaminjonerna i mindre bitar och häll dem i stekpannan. Lyft av allt. Bryn köttfärsen. Tillsätt alla ingredienser (som i vanlig köttfärssås).  Krydda efter smak.  (Paprikakrydda, cayenne, svartpeppar, basilika, salt). Låt koka upp. Grädden hälls över sist av allt innan såsen tas bort från plattan. 
Ugnen 200 grader.
Sätt den kokta pastan i botten av en ugnsform. Häll över köttfärssåsen. Skär tomater i skivor, lägg ovanpå. Strö över riven ost. Gratineras i ugnen c.a 15 min. Ha parmesanost vid sidan om och strö över på tallriken. Servera med kall sallad och gärna bröd.

De var nog allt :)

Du ba ljuuger

Har alldeles just kommit hem! Är totalt slut! Har inte varit hemma mer än när jag duschade på 30 minuter efter jobbet, för att hoppa i rena kläder, lite smink och genomborstning av håret och vidare till arbetsintervju! Som för övrigt gick mycket bra verkar det som :) Hoppas i alla fall! Imorgon får jag förhoppningsvis reda på mer, lön, procent också vidare. Man har ju som sagt lyxen att kunna välja lite nu, jag tar inte vad som helst.
Hur som haver, därifrån åkte jag direkt till mamma (som dock inte var hemma), men jag värmde gårdagens köttsoppa med syster som middagskompis. Åkte sedan och körde ut Jocke till Aitik och där blev jag och Victoria kvar hela kvällen. Vi fick rundtur i gruvan, fick provsitta nya trucken, hänga lite på kontoret och dricka kaffe. Haha :) smutsigt och verkar vara en fin arbetsplats ;)

Sedan ett samtal senare, så fick jag reda på att det finns en ytterligare chans till ett administrativjobb. Ett förhoppningsvis ganska välbetalt, vilket är prio number uno. Så imorgon har jag ytterligare några telefonsamtal och pappersarbete att fixa med. Sedan har jag på väldigt kort tid, fått väldigt mycket uträttat som arbetssökande! är imponerad av mig själv! Och säga vad man säga vill, men kontakter måste väl ändå vara den bästa vägen till ett arbete? Kompetens är nummer två. Det är faktiskt roligare att vara blivande arbetslös än jag trodde! Herregud, jag känner mig inte orolig för fem jäkla öre! Å andra sidan kanske jag är den som går arbetslös längst. Har liiiite med turen och oturen att göra också. Men blir lite orolig nu när man har flera bollar i luften samtidigt, och bollarna är ganska nära ett jobb, också måste man ta ett beslut om vilket jobb man ska tacka ja till. Tänk så väljer jag ett, också får jag ett erbjudande månaden efter som jag hellre vill ha, också tar jag det, men ångrar mig... också vidare... Ni förstår va? Vore lättare om man fick ett jobb serverat framför sig, välbetalt och det som intresserar en mest. Men så är inte fallet. Som vanligt :)

Kalaset i lördags var kanoners! Tack alla som kom och gjorde Ebbas dag fulländad :) Hon var supernöjd, och alla di andra barnen tyckte det var ett jättebra kalas! Hon fick massor massor med saker, och allting satt henne i smaken, och inte en enda sak som var lik den andra. Jag fattar inte hur det alltid lyckas :) Efter kalaset fick vi en sovgäst i form av Emilia, eller vi och vi, Ebba fick en sovgäst. Vi gjorde hemmagjord pizza på kvällen och tittade varsin film. Mys.
På söndag morgon så hoppade vi i skoterkläderna och åkte ut till Sikträsk några stycken. Lagade lite käk och frös. Men var skönt att komma ut, fast vädret inte var till största belåtenhet.

Nee hörrni, nu lockar sängen mer än någonsin! har ägglossning och gah, den blir bara värre och värre för varje månad känns det som :( mensvärk släng dig i väggen, Petras ägglossning kan plåga en till fosterställning flera gånger om! kan knappt gå, och jeans är inte ens att tala om. Gråa kollegebyxor is on.

Hej!

Födelsedag!!!

Men min lilla fis blir 6 år idag!!!! Lillan, lillan, lillan :)

Morgonen började med att vi blev väckt av Jocke som inte kunde smyga på morgonen... Förstå en nybliven 6-åring med vetskap om att frukost och presenter skall ösas över henne på sängen, vaknar av minsta lilla ljud på grund av sin nervositet. Jag var mindre lycklig när jag hörde en börja vakna klockan 5!!! på morgonen. Meeen det vara bara så smidigt och snällt kliva upp, tassa ut till köket, göra iordning frukost på sängen till min lilla goding :)
Sedan lyckades vi iaf somna om en timme. Körde henne på dagis eftersom vi hade bestämt att hon skulle få åka dit någon timme och dela ut glass till barnen och bli firad även där :) Jag passade medans på att åka och hämta ut min iphone (som jag har stor ångest över att jag inhandlat) och kikat sedan ner på EM och fick med mig två lampor. Suck. Men dom var fina och passar utmärkt till mitt gammeldagsa sovrum :)

Nu sitter jag och inväntar att klockan ska bli halv ett, så jag får hämta Ebba, sedan hämta Marri som ska komma och hjälpa mig med tårtan. Men först ska vi till Stina och Ebba ska göra hål i öronen äntligen :) Som den damen har väntat ;) Efter hålen är på plats, så ska hon få gå på Alla Tiders med mommo och Victoria och få födelsedagsfika. Tacos är beställt till kvällen, så antar att vi sedan bara kommer vara hemma resten av eftermiddagen. Förbereda för kalaset, städa på lite och allmänt mysa.

Och till mig själv då. Igår, (snacka om lyckobring) fick jag två tips om jobb. Ett väldigt bra tips, eftersom det ringde en dam och erbjöd mig jobb på stört! Ska åka och träffa henne på måndag, och se om det är något för mig :) Lät intressant, även om det inte kanske är det jobbet jag trott att jag skulle vilja jobba med. Men jag är arbetslös från 1 februari, och helst av allt, vill jag inte gå utan jobb en endaste dag. Så visst, är erbjudandet ok med hyffsad lön så är det taget ;) Men väntar ändå med iver och spänning på mitt erbjudande som jag skrev om i förra inlägget!! Det vore ett drömjobb som jag har kompetens för, och något som jag utbildat mig till trots allt (inte nu riktigt, men utbildningen innebär även sådant som det jobbet kräver). Känns alltså som att det löser sig för mig :) hoppas och håller tummar!!!
Nu kom min kille hem! så ska gå...

Puss och hejs!

Pusss

Idag har ett parti möbler anlänt hem från IKEA! Så det blir väl att skruva ikväll, eller iaf titta på när någon annan skruvar :) Dessutom fick jag ett hett tips om ett jobb idag, som kanske ros i land, men det är väldigt liten chans (det här med internplaceringar vs externansökningar osv), men ändå roligt att få tips och rekommendationer med meriter. Har gjort mitt bästa i fallet, sedan är det bara att hoppas på att regler och rutiner kan bortses i vissa fall! ;) Man får väl leva på hoppet, I guess.

Annars känner jag mig bara allmänt lycklig idag, kanske för att det är sista jobbdagen den här veckan, eller kanske för att jag ser en ljusning i mitt hem äntligen, eller för att jag bara funnit sinnesro och frid rent allmänt? ;) Blir nog att flänga lite ikväll på byn, länge sedan jag varit ens och hälsat på någon! Herregud vad dålig stil av mig. Men å andra sidan, varför stressa när man har så mycket att ta itu med hemma. Ingen som dömer och blir sur ändå, hoppas jag! :) Nästa vecka, då ska jag verkligen försöka bättra mig och ränna en del hos några godingar. Ta ikapp lite förlorad tid och förlorat skvaller. Börjar känna mig oanpassad till samhället, den som inget vet om någon annan, kan ju omöjligt bo i Gällivare. Elleer?

Idag på agendan:
Jobb 7:30 - 16:30.
Fotbollsträning Ebba 17:00 - 18:00 (under tiden en hundpromenad)
Middag 18:15 - 18:45
Påhälsning 19:00 - 20:00.
Kvällsmys och fortsatt inredande 20:00 - 24:00.
Sömn 24:00 - 07:00

Imorgon är det VAB-dag eftersom vi ska på läkarbesök med Ebba. Så ska försöka hinna handla allt färdigt till lördagens kalas och lite annat bra att ha.

Pussssss

Ormbärare

...är mitt nya stjärntecken. Bara hajja läget och slänga alla smycken man fått sedan födseln med skytten på. Hehe. Men annars så tycker jag det låter ganska fränt och snyggt som ormbärare?

Dagen till ära så bröt jag ett löfte jag hade, det var löftet om köpstopp som nån klant kom på. Men det var superfynd faktiskt! Rea-varor och lite andra billiga saker. Man mår verkligen inte bra av att inte få handla något nytt. Man känner sig ful och grå.

Nu har jag fått beviljad semester på fredag! känns bra! Då har jag sen bara två fjuttiga semesterdagar kvar att ta ut härifrån innan jag slutar, och det hinner jag ju inte. Jobbar ju bara nästa vecka! Sen ska jag verkligen ut på arbetsmarknaden igen, känns ju helkonstigt och framförallt ovant. Men får la göra sitt bästa och försöka få in en fot någonstans. Ska först i alla fall försöka njuta av ledigheten februari månad, men känner jag mig rätt, så lär man börja stampa och trampa redan efter första veckan. Om inte annat så blir man ju riktigt jävla fattig! Men det löser sig. Som tur är, så har jag ju stämplingen, fast fick just reda på att högsta stämplingen bara är 680 kr om dagen! trodde iaf att man skulle få ut kring 12´! :( men vilken drömvärld lever jag i egentligen... så inte blir jag rik inte, det är då säkert. Men det täcker förhoppningsvis mina räkningar i  alla fall.

Idag är kvällen uppslukad av hemmasysslor för ovanlighetens skull. Tvättstuga!!! Och som vanligt, är det inte en proppfull tvättkorg, utan snarare 3-4 stycken. Dessutom skulle jag behöva tvätta dunjackan, och fick ju idag hett tips om att göra det själv. Bara man har tumlare och tennisbollar, så ska det tydligen gå galant. Ska göra ett försök, men tror knappast jag hinner viga torktumlaren åt en dunjacka idag i flera timmar, eftersom jag har sju stora lass med handdukar och sängkläder som också bör få plats.

På återseende.

Heeej

Okej, myshelg vart myshelg med stort M. Har inte shoppat nästan något, håller hårt i de små slantar som finns kvar. Lite kläder till Bebba mandelmassa förstås, sjukt bra rea på barnkläder på Kappahl, halva reapriset. Hello Kitty kläder för 80 riksdaler. Som hittat!

Det enda jag fick med mig i smink var inte smink, utan rengöringsmedel och skrubb. Kul. Men den som spar den har.

Till mig själv vart det enbart ett halsband för 30 kr på Gina, en baströja i svart, 50 kr Gina och ett brunt tunnt skärp, 20 kr Gina.

Annars har pengar spenderats på god mat, godis, mat igen och kaffe. Tror ni vi har ätit? hehe. Allstar hade ju mat som var bedårande, vette fan om dom slår våran Olles, men njaee, det var supergott iaf! :)

Köttfärssås och spaghetti till middag idagrå, lillpigan får stå i spetsen :) Frågade henne om hon ville gå ut och äta på fredag med tanke på att det är hennes födelsedag. Men nej tack svarade hon. Det är mer gemytligt om man äter hemma, bara familjen. Gullig tjej jag har, älskar :) Lillgammal ut i fingerspetsarna, och charmen är ju galen.
Idag på morgonen när jag hämtade bilen från garaget och steg sedan in i lägenheten för att väcka henne och sätta på henne kläder, hade hon överraskat mig med att klä på sig själv, borstat tänderna och borstat håret! Allt i loppet av typ 6 minuter. Tänderna kanske jag får putsa extra noga ikväll på henne, men gudars vad hon är gudomlig. "Jag har ingen aning om vad du hade gjort utan mig mamma..." ;)

Hejdå


110114

Sista skiftet nu då avklarat för denna vecka! :) Känns himlans bra! Nu är nästan allting dessutom färdigpackat och snart drar vi mot varmare breddgrader, hrmf. Förmodar att om det är kallt här i Gällivare, så är det väl isande kallt i Luleå med all jävla småspik som blåser!

Har tänkt ut hur jag ska göra nu i Luleå. Jag har ju köpstopp vad gäller mig själv egentligen, och fattig som en kyrkråtta för den delen. Men nu råkar jag iaf ha 1000 kr på Kicks och 1000 kr på den där Spaanläggningen. Så borde ju kunna unna mig en himla massa skönhetsprodukter som krämer, smink också vidare :) det passar väl alltid som en hand i handsken hos en tjej :) Sen så har vi bokat middagsbord på lördag, så måste nog ändå ta med mig klackarna? Absolut alkoholfritt, men man kan ju inte se ut som en lus om man ska på finrestaurang. Jag hatar verkligen att klä upp mig! Har som inte motivation för det. Underställskläder och sköna tjockssockar är något helt i min smak. Därav varför jag alltid är hemma nu mera, hehe :)

Igår var jag till Sofia en stund och surrade, kikade på lägenheten som hade fått lite piff. Blir nog mysigt där för henne, i hennes etta. Bara det nu blir omtapetserat i vardags, för tapeterna där är inte nådiga :)
Annars så kom jag hem till en färdiglagad middag. Sedan hade jag lovat mig själv att städa hela lägenheten, vilket gjordes, med Jockes hjälp. Victoria anländer idag och tar över palatset över helgen, och är hundvakt. Så rent och fint ska det vara, även fast jag förväntar mig ett bombnedslag när jag själv kommer hem på söndag. Dagens 17-åringar....

Nu har jag dessutom fått tid till Ögonmottagningen och sedan en ny tid till Barnmottagningen till Ebba, nu har hennes utredning satt igång på allvar, och det känns sjukt bra! Så slipper jag oroa mig... För tro mig, det är dom värsta tankarna som slår till i en mammas huvud när ens barns huvud inte riktigt är 100 :(





Börjat längta f-bannat mycket till våren och sommaren nu! Första dagen idag som vi såg solen stå högt härifrån jobbet! Man får riktiga vårkänslor och massa pirr i knoppen! Så himla underbart juh. För att få lite försmak, så gav jag förslaget till Jocke att nästa helg efter Ebbas kalas åka iväg till Sikträsk med skotern till Jockes stuga och bara dra fram renhudarna och laga lunch. Förutsatt att det inte är -25° förstås.

Nix, nu ska vi sticka! Ser fram emot lite kvällsmat på Vippabacken och sen massa godis ikväll. Så släng dig iväggen motionen som jag tagit mig an denna vecka, du vart förbrukad så fort jag tänkte på "Hemmakväll" och deras godishyllor.


Holliday spa och massage?

Jag fick idag i handen ett presentkort på Holliday spa och massage som finns i Luleå, 1000 kr. Presentkortet går ut 19 januari och den som äger det hinner ändå inte nyttja det (vilket råkar vara min mamma). Så eftersom jag nu ska till Luleå i helg, så försökte jag ringa och boka en tid på lördag för behandling. Fullbokat, givetvis.
Men nu undrar jag, har någon utav er koll på om dom säljer produkter? Dom har ganska dålig hemsida, men får iaf fram att dom använder Naturkosmetik och diverse grejs... Någon som varit där och handlat nångång?
Synd om en tusing ska gå till spillo... Köper hellre produkter än slänger pengarna i sjön, om behandlingarna nu är omöjliga att få.
Var btw riktigt mysigt att träffa Linda och charmören Axel! :) som vanligt!

Hungern fortsätter...

...vad gör man när snart magen sticker ut mer än brösten? hehe. Skämt å sido. Men äntligen har jag börjat ta tag i min motion iaf, känns bra!

Halva veckan har passerat! har varit på kompetensinventarie(?)-kurs idag mellan 9-12. Mycket intressant och man lär sig en jävla massa! nyttigt nyttigt.

Idag har jag en påhälsning hos Linda och Axel på schemat, alltid lika mysigt att fara dit och hälsa på :)

Snart är det fredag, vilket innebär att jag, Jocke, Malin och Janne åker till luleeeå! Tyvärr blir det inte desto mer shopping för min del :( ska bara handla fölsopressisar till Ebba. Men inte ens hon ska få så himla mycket. Hon ska få göra hål i öronen, och sedan något litet. Ska ju trots allt göra om hela hennes rum nu. Är man inte rik, så är man inte. Men kläder ska jag passa på att köpa till´na! :)
Mest ska vi bara mysa. Äta god mat, se film, strosa på fik. ja ni vet sån där romantisk rehab-helg för pensionärer? En sån ska vi på! mojs.


buäh

Jag är hungrig och orkar inte göra nåt att äta.
Jag har ont i magen p.g.a mensjäveln som är på intågande.
Jag är trött, men törs inte gå och sova.
Jag vill ha sällskap, men den enda tänkbara jobbar (ja Marri, jag tänker på dig).
Jag vill hitta ett välbetalt jobb, helst igår.
Jag vill klippa bort allt mitt långa, tjocka hår.
Jag vill utomlands.
Jag vill ha ännu mera nytt, helst kläder, men inredning går också bra.
Jag vill ha ett eget stall.
Jag vill ha sovmorgon imorrn.
Jag saknar mitt lillhjärta.
Inga omöjliga drömmar här inte. Filmen var bra med tanke på att jag trodde den skulle vara skitdålig med tanke på kritiken den fått. Jag gillart Änglagård, och gillar man, så gillar man.
Kan någon komma med en kebabsallad från Alanya? Hej.

Pensionärspetra

Då satt man bakom skrivbordet igen då, på jobbet. Semestern gick fort, men är riktigt nöjd över att jag fick så mycket gjort hemma om inte annat.

Idag blir det en go och skön vovveprom när jag kommer hem, sedan en fiskgratäng till middag för att sedan slutligen gå på bio Änglagård 3 med Kikki och Mackan, och förhoppningsvis någon fler, så jag inte blir som femte hjulet, hehe. Efter det så blir det nog sängen för min del. Vaknade upp med smärre PMS imorse, dötrött och sjukt ont i nacken. Inser att jag ska ha (hur säger man mens med ett finare ord?) den veckovisa kvinnliga bördan (hehe), och just dagen innan den gott folk, då är inte Petra något större umgänge, så är det med det. Min kära pojkvän har åkt iväg med skotern till RG:s stuga med några killar, så jag spenderar natten by my self. Trist och läskigt. Men jag måste också växa upp nångång.

Och för att fylla ut lite så får ni ett RECEPT (hahaha), speciellt till er som äter hälsokost och vill laga mat som går fort fort fort, nedanstående c.a 30 min:

Ta 4 laxfiléer.Gnid in dem i vitlök, salt och citronpeppar, låt dra i c.a 10-15 min.
Sätt i en ugnsform och ugnsstek i c.a 20-25 min, c.a 225°.

Koka upp 4 portioner råris, 10 min koktid (tillsätt 0,5 grönsaksbuljong i vattnet).

Hacka c.a en halv (smaksak) purjolök och 1 röd paprika och bryn i margarin i en stekpanna. Tillsätt Thai-wokgrönsaker (eller vad ni själv vill) och en skvätt sambaoelek.
När riset kokat färdigt häller ni detta över grönsakerna och wokar ihop. Tillsätt sist c.a 1,5 dl skalade räkor och låt dem wokas ihop.
Eftersom jag insett att provencalska örter är en av de bästa kryddor som finns, så krydda gärna en massa med det på riswoken, samt chili, cayenne m.m...

Servera med en god kall sås (enkelt är ju Franska örter creme fraische och passar perfa till fisk) och gärna en sallad med fetaost.. Om ni inte äter GI så servera med vitlöksbröd :)
(jag äter inte GI f.t och smällde i mig en hel baguett med vitlökssmak, satt fint).

Hej!


Lördag

Redan lördag och snart har hela min semester gått. Fast har några fler dagar sparade, så kanske hinner ta ut dem innan kontoret stängs ner! Denna semester, som jag först klagade lite på eftersom det har varit så f-bannat kallt och man har varit inlåst i hemmet, har ändå varit supermysig! Har hunnit umgås med de flesta av vännerna, fått massa gjort hemma, och haft en överlycklig piga som fått göra det  mesta hon velat :)  Så nu klagar jag inte längre.
I onsdags var det tjejmiddag. På torsdag så kom Emilia hit på dagen och vi vart bjudna på middag hos min mamma, sedan kom det kvällsbesök av Vicky, Evve och Soffi. I fredags så skjutsade jag hem Emilia innan jag och Ebba for till Camilla och Agnes. Därifrån vidare med Kikki till Alla Tiders. Sedan vart jag och Ebba bjudna på middag hos Camilla, så var en mycket lyckad dag :) på kvällen åkte jag och Ebba och hyrde film, Scooby doo och SALT. Bra filmval :)
Nu strax ska Ebba på någon jul-plundring på Nex med Aitik och mamma. Jag själv hoppas på att Soffi är i nya lägenheten så tänkte jag åka dit och hjälpa henne lite :) Den enda dagen som jag har lite fri tid utan Ebba, så är det -25 här på granis och därav inge superlång hundpromenad :( Aja det kommer fler tillfällen för de nästa vecka.
Hej

Fan!

Oh no! har betett mig som en ernst idag! jag kan fan inte tanka, jag kan verkligen inte det, för jag fattar inte. Jag har lärt mig hur jag tankar Clion, då åker jag på OK i mbgt, tar alltid samma pump, om någon annan så skulle vara ledig, så köar jag hellre till min pump! Idag råkade jag utför att tanka audin, diesel. Åkte på OK, nervös för jag är så jävla blåst när det gäller bilar. Hade bara kontanter på mig. På ena dieselpumpen står det Kort och på den andra är det en Lastbils-märkning. Det hela slutade med att jag vägrade gå in på OK och fråga hur fan jag gör, och istället kom Jocke (som var på nåt ärende in till stan ) och tankade åt mig. Nu spelar det ju ingen roll, för jag skriver det här i bloggen ändå och hela 32 personer (hehe, det har ökat från nyss 14 ;)) läser det förmodligen. Men det skiter jag i. Jag är ibland som en blondin. (Sorry).

Smattrar lite tangenter...

men äntligen ligger tösarna i sängen! lätt uppjagade efter en spökhistoria (som dom tjatade till sig) jag just drog! hehe. Jag är lite av en allt-eller-inget person, och ska det vara spökhistoria så tar jag ingen hänsyn. Då ska det vara skitläskigt, det är ju det som är begreppet med en spökhistoria... man får inte mildra ut dem ;) Släckte ner lampan och drog för mörkläggningsgardinen, slog på en ficklampa. Jag kom på en bra, rätt från tomma intet, och började liksom leva mig in i den. Emilia är 9 år, Ebba 6 år. Den handlade kort och gott om ett hus som köptes av en kvinna, utav en mäklare. I huset hade det bott en karl, som man förmodade hade dött, för han hade varit försvunnen så länge. Ja, historien handlade om karlns kommunikation med kvinnan som köpte huset, hur kartböcker föll från hyllor, hur skrubbar viskade om att bli öppnade, hur golvet knarrade och hur iakttagen hon kände sig om nätterna... och hur hon i slutänden hittade mannen, som hon sedan kunde ordna en värdig begravning för. Hmmm... no shit, jag vet, det gick till överdrift, hade förmodligen räckt med den där "blodet droppar, blodet droppar...". Men kommer själv ihåg när vi var små, då var det en karl som var så jävla duktig på att berätta "sanna" spökhistorier till oss! jag kan dom utantill än idag, riktigt läskiga. Men det är ju sånt man minns ;)
 
Nu ville tjejerna sova med en tänd lampa, öppen dörr och gärna att jag tittar till dom var tionde minut! men de var det värt... berättade ju trots allt att spöken alltid är snälla, och dom vill bara kommunicera med en om dom inte har funnit ro p.g.a vissa omständigheter, som i denna story jag just körde. Han ville bara att man skulle finna hans kropp, så han fick en begravning.

Har haft Soffi, Victoria och Evelina på kvällsbesök. Vi har bara surrat lite, hängt i köksbordet, tömt en skål nachos, några praliner och druckit en hel cola z typ.

Haha, jag skrev de här inlägget samtidigt som jag blundade och vände huvudet bakåt för att min nacke dödar mig. Läste igenom det och inga större stavfel trots allt.. jag vet, vi sekreterare är grymma, och använder alla fingrar när vi skriver och tittar inte på tangenterna och skriver sjukt jävla fort (det smattrar utan uppehåll)... jag vet, så jävla duktiga är vi! men det är väl det enda som vi kan? plus stava jävligt svåra ord, latinska och vet de svåraste svenska orden också, hur dom ska stavas... trots detta, så använder man ofta dom istället för dem i bloggen. Men man vill ju inte verka gammelmodig, det är ju trots en blogg. hehe.

Det blir att tillbringa natten på en luftmadrass =/ men får la slå på en bra film och hoppas på att jag får en lång sovmorgon imorrn :) förmodligen inte... nighty 

Baa myys :)

Guud vad man har tid framför datorn när man är ledig! :) Idag ska jag försöka ta mig ut och göra någe roligt med lillen. Fast det är bra dag att komma på att man är sugen att gå på stan, allt är ju stängt! Hade behövt gå på Kicks bland annat och inhandla diverse grejs. Men den enda dagen man känner att man riktigt har sug och tid att springa på våran fantastiska stad, så är allt stängt. Det är som vanligt, jag är alltid sugen på Olearys-mat på söndagar, när det är stängt.
Har sovit som en stock inatt, lite mardrömmar, men annars så fick Ebba skaka liv i mig på morgonen både en och annan gång. Inget skämt om hur trött jag är! Är en nattmänniska, ingen morgonmänniska. Trots detta så har vi hunnit äta en redig frulle, gjort ett hamsterhus av en kartong, tittat Mamma Mu och Kråkan och strax ska jag finputsa lite. Ikväll får vi kvällsfika-besök, och vi längtar redan, både jag och Ebbsan :) Förhoppningsvis får vi en nattgäst också, men vi får la se vad personen i fråga tycker om det! hihi.
Håller sakta men säkert på att göra om här hemma, och varje dag så kommer jag på någe nytt att inhandla. Köket är färdigt nu (saknas bara lamellgardinerna som inhandlas snart). Tv-rummet är färdigt. Sovrummet inväntar bara en skitfin byrå innan tv:n kommer upp på väggen. Ebbas rum är färdigt så fort jag kommit mig iväg på Ikea. Toaletten är färdig. Sen blir det smådetaljer som att köpa lite skåplucke-handtag till köket också vidare :) Har man shoppingförbud på klädfronten, så kan man ge sig faan på att man hittar någe annat att slösa pengarna på ska ni veta :)
Ha en bra dag hörrni

Middagstips!!!!

Hett tips!: tillaga Bangkok Chicken om ni inte gjort det förr! My gooood vad gott! Om man gillar lite starkare rätter förstås :) fast å andra sidan kan man göra maträtten och inte göra den så stark, om man är lite klenare ;) receptet får ni leta upp på google (receptet finns på massa de olika vis), vi tog receptet som kommer upp först högst upp om man slår upp det på google, kanoners! Vi gjorde den liiite starkare än vad som stod, och ändå var den helt ok! Serverade med sallad och rostat bröd. Var bara tvungen att ge er detta heta tips, det var verkligen en middag för sig :)
Kikks, Mallan och Cami har tillbringat kvällen här :) och Agnes förstås som tillbringat kvällen som make-up artist med Ebba. Vi ser ut som glitterkulor just nu, ögonskugga överallt och glitter som rouge... Men äh, dom är så duktiga!
Strax tv-häng och sedan nighty!
(okej, känner att jag börjar bli gammal när man försöker förmedla ut middagstips via bloggen, men den bjur jag på :))

Semesterfirare :)

Gud vad jag är duktig på min mini-semester! På morgonen så var det morgonmys med pigan. Sedan tog hon och jag skräpkorgen i handen och rensade ur hennes rum, för att få plats med allt nytt hon fått i julklapp. Vart inte allt för mycket som jag fick slänga dock, alla leksaker (som jag tycker är onödiga) sitter henne varmt om hjärtat. Får nog rensa i smyg när hon är hos sin pappa istället :)
Nåväl, det blev städat iaf, och vi gjorde ordning och reda i hyllan, spel på ena planet, smink/hårsnoddar/kammar på ena planet.... ja ni förstår? Är nöjd över att fast hon har ett så litet rum på kvadratmetern, så är vi så himla effektiva och smarta, så alla hennes grejer får plats plus att hon får en lekyta. Nu är ju planen ändå att jag ska handla nytt åt henne! Ska till Ikea nu i januari och handla ny säng, tv, en liten fåtölj osv. Det får bli en loftsäng, så får skrivborg och diverse keyboard och andra stora saker plats under sängen. Smartass.
Ikväll blir det middag med Kikki! Vi ska laga bangkok chicken - kommer nog bli kanoners! Agnes och Ebba får la ordna någon form av disco här medans.  Förhoppningsvis kommer Malin också och delar våran otroliga lyxmiddag :) Så ser min afton ut, medan ni andra får dansa lös lite på Nexan!
Nu ska jag ta tag i mitt eget utseende, som för övrigt är oförskämt förjävligt just i skrivandes stund. Gröna mjukisar, lila sockar, grå tischa och rött hårband. Snygging.
Hej

Nytt år!!

Nu börjar det bli en väldigt onödig blogg, eftersom jag aldrig uppdaterar. Men å andra sidan så är det så himlans skönt att skriva av sig ibland :)

Jul och nyår har passerat. Vart en riktigt mysig julafton, trots att hela julveckan och dagarna innan hade kretsat kring en sjuk liten tjej som slutade med ett akut besök på lasarettet natten mot julafton. Men som tur är vart vi forslade över till Barnmottagningen som såg till att vi fick åka hem under nattkvisten så pigan hann vakna upp till julaftonsmorgon och allt vad det innebär :) Vi var ett tiotal som var hemma hos oss på morgon-lunch, vi åt julmat och sedan kom tomten på besök. Julklappsutdelning och sedan for Ebba vidare till sin Farmor med sin Pappa och firade resten av kvällen.
Jag själv tog ett besök hos min Farmor, Faster, kusin och fick vara med om en liten julklappsutdelning där också. Sedan vidare till min Mamma och fira med syskon, moster, mormor, kusiner också vidare. Vi avslutade kvällen med lite spel och sedan en vända till Pappa just innan midnatt. Vart riktigt mysigt.
På mellandagarna har jag jobbat. På torsdag åkte vi till Lansjärv ett litet gäng. Kom dit och myste på lite med vin, på nyårsaftonsmorgon bakade vi bröd. Gjorde eld bakom ladan och drack lite Minttu och oboy. Sedan kom resterande folk som skulle tillbringa natten. Vart en sjukt god middag, förrät med rensteksrullar, varmrätt med helstekt oxfilé och potatisgratäng med diverse sås. Efterrätt bestod enbart av Bayles(stava?) och kaffe. Sedan var det väl fest hela natten ut. Rakter, skotertur, mingel, diskussioner och allmän "klassfestens fest" - många förstår nog begreppet va? :)
På lördag kokade vi köttsoppa och åt av vårat nybakta bröd :) muums. Sedan mot kvällen åkte nyårsaftonsgänget hem och vi var bara kvar jag, jocke, malin, janne, marri, calle och ante. Killarna bastade, drack någon öl. Vi damer låg i tjockesockar och tittade på Fångarna på Fortet, åt godis och försökte hitta några nyårslöften. Mindre lyckat, så har inte avgett ett enda. Lite nyttigare liv kanske? Ta kontakt med mitt motionsliv igen (som stått stilla ett tag nu). Sedan blir det helt andra prioriteringar för de flesta av oss nu 2011. Har lagt upp en ganska stor och bra plan för nästan hela året :) Vi börjar med nykterhets-löfte till åtminstone våren (mars/april). Känns bra när vi är många som är spyless på dåvarande livet, då kan vi puscha varandra lite ;) Och som sagt, det kommer komma helt andra prioriteringar. Dags att växa upp återigen, dra tillbaka lite och försöka hitta tillbaka till mitt liv som fanns för ungefär 2,5 år sedan (med vissa stora förändringar då ;)). Vill ha häst igen. Vill som tillbaka till mitt enda riktiga intresse som funnits och som jag levt med sedan jag var 6 år. Nu är jag aldrig på stallet nästan. Trist ändå :( Skulle bara vilja ha en liten promenadhäst som inte kräver desto mera mål, upplägg, framtid. Bara en häst som kan allt, som jag bara kan ha lite för att få komma ut :) Men inte än. Alldeles för egoistisk "sport" när man har barn, hund och pojkvän. För då får man viga sitt liv åt stallet. Not ready yet...

Vid varje nyår får jag ändå en liten back-look och ser att mitt liv faktiskt är helt okej, helt perfekt faktiskt. Har vänner som har stått mig nära en livstid, och än står dom kvar. Har en dotter som är på tok för underbar och det absolut bästa i mitt liv. Har en pojkvän som är tokbra och vi har just blivit sambo igen (andra gången gilt ;)). Har två hundar. En fin familj, fina syskon. Ja, egentligen kan jag inte begära mer i mitt liv? Det enda är väl att man måste vakna upp själv litegrand och verkligen inse vad man har, och inte söka efter något man saknar.

Kommer bli ett helt underbart 2011 tror jag :)

Ska försöka lägga ut lite bilder från jul/nyår här på bloggen! Kommer strax :)

RSS 2.0