GLAD PÅSK!

jag undrar om vi kommer att klara oss i matväg över helgen? vilken jävla laddning jag och mallan har varit och handlat! alltid samma visa, man handlar, räknar, plussar och hur man än gör, så har man med sig hälften tillbaka hem. Men det värsta som finns, är om det är för LITE mat! mardrömmen. När man är uppe i fjällen, så kan man ju ge sig fan på att mat är bland det största intresset. Och då snackar vi inte GI eller annan nyttig mat, då är det vitt hembakat bröd, potatis i massor, dressing, chips, GODIS, kakor, bullar, kaffe, suovas... För att inte tala om påskmiddagen på lördag med lax, sill, fläskfilé, potatis, sallad, griljerad skinka och massa mera gott :) man lär ju inte vara lättare när man kommer hem.

Nåväl, nu är allt handlat, tror jag. Systemet är avklarat och påskäggen är inhandlade. TUR att vi tjejer inte ens behöver fundera på bensin och såna grejer! puh.
Dagen har annars varit absolut fullspäckad från jobb till handling, till motion med vovvarna och packning!
Middagen bestod av: lax tillagat i 0,5 burk krossade tomater med basilika och vitlök, hackad paprika och 2 dl grädde. Till detta hemmalagad potatismos. Denna maträtt är dödligt god om man gillar fisk! och barnsligt enkel... ni hör ju själv ;)
GLAD PÅSK PÅ ER!
Hej!

;))

Återigen en sån där hektisk dag, och det lär väl fortsätta så här ända tills jag gör min första köttgryta i nya lägenheten ;) hehe. Kom mig iaf iväg från jobbet till top och hämtade nycklarna och lite diverse som behövdes. Sedan åkte jag och kikade en gång till på lägenheten, kollade noga runt vad grannarna verkade ha för gardiner, om man såg några bobbar, sparkar, pulkor utanför grannarnas dörrar osv. Sist jag kikade (på kvällen med malteryd) inbillade jag mig att det var fula gardiner överallt, så där hängiga så att man ser att det är utlänningar som bor där. Men nu, när man vässat luktsinne och syn, så var det ju helt okej! bobbar, skidor, sparkar, fina gardiner, barn, lekplats, ja allting var som jag hade hoppats på! ;) Såg en liten flicka, alldeles i Ebbas ålder, gående på området, det var nästan så att jag ville stanna bilen och tala om för henne att min 5-åriga dotter alldeles strax flyttar in och om hon vill bli kompis med henne. Men hejdade mig givetvis, det kan ju verka lite skumt... hehe. Och för att inte tala om att lägenheten nu i dagsljus såg ännu ljusare, fräschare ut! jag kommer nog att stormtrivas. I hope so!

Jahaja. Snart påsk, och jag tackar gudarna att jag får tillbringa den med Ebbisen i år :) Annars har alltid Matti haft henne påsken och jag henne valborg. I år infaller det så att jag får henne både påsk, valborg och midsommar (av första halvåret), men självklart byter vi om, så att Matti får ta henne valborg. Midsommar får vi la se? Så för en gångs skull så har jag bokat in valborg med tjejerna och ihopp om både grillning och styrdans! :) Kikki och jag, också hoppas vi väl ändå på att någon annan kan ta ledigt och joina. Tror ju knappast att Malteryd är sen och haka på? :) Men vi ska börja med påsken, som ska tillbringas ovanför Ritsem och Malin och Janne hakar på :) kommer bli myyyys!

Nej, nu ska jag göra något annat än att sitta här och häcka :) Ska hämta lill-sis från gällivare vid 23-tiden, oh my, mitt i natten juh! Men bara 2 dagar kvar, sedan lååånghelg! :))

Hej!


tomorrow aint yesterday

Min morgon var nå jävulskt hetsig! Skulle ge svar åt top om jag skulle ta lägenheten eller inte. Det såg inte så ljust ut, med tanke på att inflytten är på torsdag, och jag står fortfarande kvar med min egen lägenhet som jag inte ens sagt upp ännu! Men si där, allting löser sig med lite flyt ;) Alex Wikman ringde och behövde en lägenhet, omedelbar inflytt var helt okej för hans del. Jag tog upp luren och ringde till Åke som inte hade något emot att Alex tar över lägenheten. Dock var Åke i thailand, så vi får sköta affären själva och komma överens. Jag ringde vidare till top och kunde slutligen tacka ja till lägenheten. Lite opassande tid, vi ska bort nu över påsken, jag jobbar till kl 17 hela veckan, har ebba här, så det kan tyvärr inte bli så många knop gjorda på packning också vidare. Men från nästa vecka på måndag, då är det bara att ta tag i h-vetet och bege sig med släp och kartonger under vardera arm och flytta in. Måste beställa nya tapeter och tapetsera hela hallen och köket (nyrepad lägenhet, när fan började man sätta upp gula tapeter som standard? fel att sätta upp vitt?!?!). Men det får bli bra, man är ju van att tapetsera om varenda lägenhet man har bott i, lägga ut egna pengar som man aldrig får tillbaka.. less! Men hur som helst så får det bli snabba ryck, för ju längre tid jag har kvar min egen lägenhet till utflytt, desto dyrare blir det för mig också :( inge roligt alls... 1,5 hyra? det har jag inte råd med på min kontorslön ;) Och dessutom så blir det ju bara jag och Ebba som flyttar den här gången, även fast jag tror att någon kommer att spendera sin huvudsakliga tid med oss i lägenheten :) (nu börjar det spånas antar jag, men är inte som ni tror;)) Det braiga är att Camilla slängde in en ansökan idag om att ta lägenheten som är alldeles vägg i vägg med min, vore helt underbart! Hoppas hon får den!

I övrigt har jag jobbat idag, haft AP-träff så blev bjuden på thai-lunch av jobbet. Slutade for hem, tog Ebba med mig och drog kosan till Camilla och Kikki vart vi blev bjudna på middag, kålpudding, GI, luktar prutt, men smakar gudomligt! ;) Drack lite kaffe och surrade om allt möjligt. Planerade in lite piteå-resor, vårsuccéer, valborg, och ja, vi har nog spikat varenda helg som går att spika här fram över, och det är inte många med tanke på att antingen jobbar kikki, eller camilla, eller så har vi barnen, eller så ska någon bort, och ja, men tror vi skrapade ihop två helger att tillbringa tillsammans och göra någe skoj :)
Nu så ska jag slänga på en rulle med tösen (vi har sovmorgon till kl halv 10 imorrn!). Sen ska vi invänta mr J (inte för att jag tror han har någe emot att missa filmen vi hyrt...).
Puss hej.

Yummie

Söndag i all ära, och den har sin charm :) Har tillochmed hunnit med en fika på åhults med marri och malin, väldigt ovanligt för att vara mig en vanlig bakisdag. Men det var behövligt att komma ut och få i sig en kopp kaffe och se allt folk, även fast det på automatik blir lite walk of shame varenda gång man har varit ut dagen innan. Vet inte varför, det är konstigt att man ska ha ångest och skämmas för att man betett sig precis som alla andra beter sig i fyllan :) dansa och flänga runt som dårar också vidare. Var en riktig höjdarkväll igår! nu har man ju insett att man hör hemma på styrdans, absolut. Men jag hade verkligen hoppats på att någon karl i sina bästa år, det vill säga 60+ skulle bjuda upp mig och föra mig över golvet i en vals eller liknande, ja, foxtrot hade också gått bra! Men nejdå, det blev att vi "ungdomar" höll oss för oss själva på något sätt... och man blev ju inte klokare på det. För vem är grym på att dansa i våran ålder? Man gick därifrån tomhänt utan några danserfarenheter rikare alls! Men det är inte fel att dansa styrdans med Ronnie Mattson en hel kväll heller, när man slår ihop klackarna med honom på dansgolvet blir det dreamteam hur som helst! haha :) jag fick heller aldrig chansen att dansa bugg med davve, hade hoppats lite på det! hör ju talas om att han ska vara grymming på det. Som sagt, vi fumlade runt i någon mix av disco, bugg, vals, salsa, hoppetoss och någon annan blandning.

Tog med mig min soulmate marri under armen och gick hem efter ett evigt letande efter efterfest, tomhänt på den biten också. Vilket man alltid tackar för dagen efter :)

Och jag är mäkta imponerad att jag över huvud taget tog mig ut! har ju mått som ett asshole hela veckan inklusive i fredags, men nu känner jag mig som en prinsessa igen! hoppas det håller i sig.

Innan det var tal om Rolandz med ligan, så har jag ju hunnit vara i stugan (Lansjärv) och åkt skoter med pappsen och hans quinna. Riktig mysig dag med grillad fisk, suovas, mjukbröd, torrkött och varmväder. Riktigt härligt! Nu ska det inte dröja lika länge innan vi åker dit. Btw så har ju jag och kikksan tänkt åka helgen efter påsk? så får la se om det blir av eller inte :) rehab-helg/tjejhelg, då snackar vi ansiktsmask och god mat och en massa frisk luft.

Nu är det storstädning med versaler STOR, för snart dundrar Ebba in, och jag vill få ordning på hennes rum som är ett totalt boooombnedslag just i detta nuet. Herregud. Sedan en rulle, lite söndagsgott och total avslappning resten av kvällen. Myyys.









Dåliga bilder, och ingen hade något engagemang för någon fotografering under helgen :) men kände att det var dags med lite bilder på den här textfyllda internetsidan!

Nå puss hej :)


Helg =)

Fredag! Den började inte så himla bra, men den slutade dock mycket bättre :) har hunnit jobba, fick feber på jobbet men kämpade mig igenom hela passet iaf. Kom hem, la mig på soffan under täcket och vaknade upp utan feberfrossa och kände mig riktigt pigg faktiskt! skönt. Trodde det skulle bli ett helgbesök på sjukan, men hoppas på att jag slipper.... hoj vad jag är kinkig, skriver om mitt mående, sjuk hit och sjuk dit... för ni bryr er jättemycket va? men ibland måste man ömka lite ;) hehe. Men nu äre slut på det! ska bara skriva om bra saker...
Nu sitter jag hos malteryd. Lugna puckar utav bara fasen. Jag marri petra och jannis har druckit varsitt glas vitt, men det är det enda, och jag tog bara ett halvt... Börjar fundera på natten och tror jag slår slag i saken.
Nu ska vi åka ut med petras polio och stanna till på statoil för att köpa lite gott och sedan hem och lägga sig framför en film... :)
Roligt blogginlägg! Men som sagt, jag vårdar min lilla skrivbyrå ;))
Hej.

Smutt

sådär. nu har man anlänt till malteryds kempe och sitter och kikar runt på lite offer på internet. har varit lite smakråd till en hel radda kläder som damen i fråga har beställt, rökt några cigaretter (huvva) och druckit te. Magen känns som en enda massakerad klump just nu, och jag får typ kräla mig från punkt A till B, annars känns det som att innehållet är på väg ut. ajaj. Kanske dags för ett besök på lasarettet igen, men avvaktar. Gillar inte när doktorer pillrar på mig i onödan.
Efter jobbet så hann jag dra ner till harrträsk och släppa lös vilddjuren, kasta pinne och ni vet sånt där som hundmänniskor gör på sina vovvepromenader. Inbillade mig så snart att det stod en björn 50 meter in i skogen och fick ungefär lägga benen på ryggen och springa. Ovanligt.
Funderar fortfarande på helgens bravader, vad som komma skall. Har för många erbjudanden att ta emot, men kan bara tacka ja till ett par få. Barnledig så skulle absolut vilja göra något bus, men å andra sidan så är krogenlivet långt borta på listan. Vinkväll, middag, tjejkväll, skitsnack... Skulle inte sitta fel. Men till lansjärv ska jag också, om så bara över dagen. Grilla lite, åka lite skoter, vara ute... jag hinner med allt.
Nu så ska jag vara den gäst jag är här hos malteryd. Hej.
(är som nyförälskad i min nya blogg :) jag ska värna och ta hand om den och absolut vara en effektiv bloggare)

en liten blus förlänger livet ;)

tror ni man blir lyckligt när man kommer hem från jobbet? Hänger två fina påsar på dörren, ena från Nelly och andra från Mandel... Och ännu gladare blir man när allt som man har beställt, matchar ens förväntningar :))
Älskar att budgetshoppa när det blir som det ska! Billiga snygga kläder i massor, finns inget bättre! Helt ärligt talat, så har jag shoppat flera plagg, det dyraste plagget kostade 399 kronor! förutom jeansen. Så en massa plagg för en liten summa, love it! Så nya vår- och sommarkläder är välkommet in i min garderob. Ett par små blommiga leggings och en alldeles gudomligt söt skjortblus i ljusrosa och lite spets och krås ;) och massa annat bra att ha, mer neutrala plagg...
Hann ta en sjukt skön friskvårdsprom efter min lunch idag, med vovvsingarna såklart. Gick samma runda som jag tog mig an igår kväll (jepp, hann ut på en runda igår sent på kvällen, joggade dock hela vägen). Så idag tror jag fanimej att jag skiter i kvällsprompen och gör något annat istället :)
Nu ska jag knåpa ihop en middag, blir någon form av risotto på råris och en massa fina grönsaker.
Btw så har Ebba åkt Marialoppet idag! Jag har uppdaterats av Matti och snart kommer han med bilder som jag ska slänga in på datorn :) och dom kommer ut här på bloggen självklart ;) Synd att jag själv missade loppet, men äh, jag har varit och kollat varje år, så nu kunde hennes pappa gott få se hur duktig lillfisen är på att skejta.
På återseende.

Oops, tredje bloggen! blev något fel med den andra nyskapta :)

Woho, tillbaka i bloggvärlden för en stund iaf. Det finns alldeles för mycket roligt att gotta sig i i min gamla blogg, så jag ger bara fan i att ha den offentlig :) men ack så roligt det är att gå och läsa den ända sedan 2008, komma på alla små "koder" som låg gömda mellan raderna, som säkert gjorde fler än en förvirrade. Mycket har man tillochmed hunnit glömma av allt som hänt, men bloggen är som en riktig dagbok som innehåller alla hemlisar... lite för många hemlisar för att ligga till förfogande för er alla! det var roligt ett tag, men nu får det väl bli lite mer allvar här ;)
Så, det har inte hänt mycket i mitt liv sedan sist. Eller nu ljög jag hejvilt. Det har hänt en hel del, jag spelade, jag segrade, jag gjorde självmål, förlorade och totalkraschade ungefär. Så nu är man tillbaka på ruta ett och har fortfarande inte kommit någonvart med vartman vill komma i livet. Ibland känner jag att jag vantrivs här, lägenheten suger, livet suger, Gällivare suger (nähä?) också vidare. Och i andra sekunden så stormtrivs jag ändå och gillar läget. Älskar Ebbaveckorna som tyvärr rusar förbi lite för fort, och sedan återgår jag till lite down-läge. Har haft lite olika komplikationer, så har därför heller inte nått mitt mål med slimmad och tight kropp riktigt ännu, men hey, har ju ännu någon månad på mig innan violen står i blomst (hu). Svänger fortfarande på min lurviga och kastar klackarna i taket alldeles för ofta, ja, så fort tillfället dyker upp helt enkelt. Och mina vänner är bra på att hitta tillfällen.. jag menar, när började man fira namnsdagar med tjejmiddag, champagne och all in? typ.
Jo just det, jag vart nästan husägare, men pågrundav lite plötsliga, olämpliga, jävulssaker som dök upp i precis samma stund, så ville jag bara skita i det. Så nu har jag en ny lägenhet på gång istället... vindarna vänder, och det är i stormfart ;) hehe. Men får la se om jag ska tacka ja eller inte. Känns väldigt skumt att flytta till en trea när man bott i en fyra så länge? Men å andra sidan så börjar jag bli väldigt väldigt väldigt leds på min hyresvärd, min tvättstuga, mina avlopp, och ja, det här huset behöver en renovering, annars får de va.
Vi får se vart det hela slutar iaf. Vill tjäna massor av pengar och slippa tänka så mycket hela tiden.
Livet rullar på i kanonfart btw. Hänger med allstarsligan fortfarande, och kan inte klaga. Kan inte slita mig från mitt befintliga häng :) underbaringar! Ser när min dotter blir stooor och är världens finaste tjej. Överlistar sin mamma alldeles för ofta och ställer såna där sjukt översmarta frågor, så man bara får stanna upp och fundera litegrand för att kunna ge ett lika översmart svar. Lyckas sällan. Men vad har man google till? Flytten har btw med Ebbisen att göra såklart! måste börja tänka med framtidsinsikt, hon börjar ju skola snart, och jag tänker inte, inte för något i världen, placera min fina lilla gullefis på Sjöparksskolan. Kanske bara mitt tycke, men jag hatar den skolan. No hard feelings. Smaken är som baken. Så jag kämpar på med att komma så nära Heden eller Tallbacka som möjligt... Finns bara två alternativ iaf! så det begränsar mitt flyttsök!
I helgen var vi ut. Och som vi var ut! Jag fick en uppgift den kvällen, att ta hand om en alldeles för full Maria Malteryd, och det löftet höll jag. Jag tog hand om henne så mycket så att hon tillochmed följde med mig hem till min mamma och delade min lillasysters säng med mig. Men det var en rolig kväll, lite för rolig, och lite för onyktra. Men faktiskt så hade jag inte den där känslan "aldrig mer" (känner ni igen?) på söndag när jag vaknade. Det var mer "det här måste vi göra om!", och då talar det för en lyckad kväll. Så får väl se, det finns en som var sugen att ta reda på om studenterna har bra studentfester, så Olles på fredag? (åh min herregud, men jag är på! och det lär jag få äta upp). Är fortfarande lite i valet och kvalet... en lugn helg i L-järv, Haparanda (IKEA)... eller studentfest på olles... tricky one! /petra 25 år.
Hur som helst, så längtar jag till på söndag. Då kommer min ängel hem. Då ska jag planera våran fjällsresa som varar över påska någonstans i norrlandsfjällen :)) några goda människor, hundar, barn, påskägg, god mat. Det är inte för intet man längtar!
Nu ska jag invänta Efterlyst som faktiskt börjar om exakt 5 minuter! Skiter i kvällspromenaden (som verkligen behövs), men nickar belåtet när jag tänker på dagspromenaden på träsket som jag gjorde.
Hej.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0