Snipp snapp...

det var fel av mig att tro att man kan åka till Piteå och fira midsommar nyktert en helg som beachparty och midsommarfirande står som hösta prioritet för halva gällivare! Meen allt för Ebba :) Hon hade det jättebra där, fick göra allt man hinner göra på 4 dagar, tivoli, äventyrsbad, utebad, hyra trampcykel, lekparken, nimbys och dessutom hade hon ju Jacob där som lekkamrat hela helgen :) Vi har verkligen bara myst! Det började lite jobbigt med att min mage pajjade totalt, Jocke fick stiga upp mitt i natten och sticka till hotellreceptionen för att få tag på någon form av magmedicin mot en katarr som dödade mig. Det han kunde fiska fram kl 5 på natten/morgonen var en påse samarin som någon på hotellet hade. Drack upp det och kunde väl somna på ren utmattning efter ett tag, men sedan var all kaffedrickning, vindrickning, läsk över huvudtaget helt borta från planerna. Damn! När jag var 16 år åkte jag in och ut från sjukan som en vettvildning, kunde spy svart spya och gick ner från 49 kg till 42 på några ynka dygn ibland. Så pendlade min kropp och mat var något väldigt sällsynt jag klarade att sätta i mig ibland på flera månader! Efter jag vart gravid med Ebba så slutade alla magbesvär och livet var sjukt underbart. Men nu 6 år efteråt, så verkar det som att allt börjar komma tillbaka :( Har haft till och från även nu under dessa 6 år magbesvär, men ingenting i jämförelse med "förr". Hoppas och håller tummarna att eländet inte bryter ut nu permanent bara!
Jag, Ebba, Jocke, Vicky och Max har alla bott i husvagnen. Det har gått bra och till och med "ungdomarna" har faktiskt tagit det överraskande lugnt!? Jag var förberedd på att både Vicky och Max skulle snubbla in ivagnen om nätterna och väcka oss allihop, men nejdå, dom har varit så skötsamma så! :)
Vi var en sväng på Gocartbanan också, gud så pinsamt! jag var verkligen dödålig att köra. Killarna varvade mig minst 2 ggr och tillochmed Vicky varvade mig 1 gång! sjukt dåligt. Men roligt!
Vi kom hem sent igår kväll, sen kom Matti och hämtade Ebba och nu ska hon vara med han sammanlagt 3 veckor! Sedan ska hon vara med mig i två veckor. Jag trodde inte jag skulle ha någon semester alls, men blir minst 2 veckor, eventuellt 3 :)
Idag har jag jobbat som vanligt. Sedan somnade jag efter jobbet i någ(ra)on timme! Vaknade upp, slängde i mig middag och åkte vidare till Linda och spenderade kvällen där. Mys :) Efter massa surr och te, så åkte jag hem och for på cykeltur med Jocke och dogsen. Himla fin kväll, bortsett från alla myggjävlarna som jag hatar!
Nu ska jag försöka sova. Imorrn blir jag frisserad och ska väl försöka sociala så mycket som möjligt den här veckan med alla tänkbara vänner som befinner sig på hemmaplan och har tid med mig!
Heejdo!

Midsommar närmar sig nu!

Sista kvällen innan en uppstigning! För den här veckan. Känns underbart!
Var idag och städade ur husvagnen efter jobbet, bäddade rent och sådär :) Efter jag och Ebba hade hängt hos mamma hela dagen, eftersom husvagnen står där, lyckades vi bli bjudna på middag och de var gott och skönt att slippa laga mat själv. Vi vart bjudna igår också hos mamma på mat :) passar ju perfekt nu när Jocke jobbar eftermiddag. Så trist att laga mat, är inne i  en exakt sån period just nu, där matlagning bara känns som en börda. Annars brukar det ju vara en stor passion i mitt liv ;)
Vid 18-tiden fick jag ett urgulligt telefonsamtal från lilla Ville som fråga om Ebba ville komma och leka. Sagt och gjort, skjutsade Ebba till Ville, passade själv på att åka hem och slänga mig i duschen och sedan resulterade det i att jag small av raklång på soffan. Vaknade av en slump tjugo över sju!!!?! Slängde på mig kläderna och åkte ner till EK å Rajje. Skulle bara hämta Ebba och ta en snabbkaffe, men vart kvar där länge och surrade på :) trevligt! Vart med andra ord en sen kväll för mig och Ebba. Men spela roll, hon är ju ändå ledig och får sova ut hur länge hon vill! Annat äre för mig, som ställer alarmet 07.00. Efter jag jobbat några timmar imorrn, så ska jag hem och hinna tvätta några maskiner, packa, Ebba har kalas hos Ville kl sex och sedan ska vi åka mot Piteåå :) Ska bli en lugn och skön midsommar med det finaste som finns. Något glas vin till maten får räcka denna midsommar, annars är det Ebbas helg helt och hållet! kommer förmodligen vara en massa massa fyllisar samlade som renhjordar överallt på Havsbadet, och förmodligen är 60% Gällivarebor! :) Man kan ju alltid hålla tummarna att de får goväder på beachpartyt, men prognosen ser inte så lovande ut tyvär :/ Victoria och Max ska knyta i husvagnen hela helgen med oss. Sen ska förhoppningsvis Kikki till Piteå, så några dejtar, goda middagar och massa lek ska det bli av.
Nu i fredags for vi ju faktiskt till Jaurekaska. Jag jocke alex kikki och markus. Jag fick en firre på kastspö för första gången i mitt liv! Sen var det alex och mackan som stod för resten av firrarna. Mycket mysigt, skönt med en avstickare och perfekt vääder :)
Jo just ja! cape east var verkligen jättebra! rekommenderar varmt till alla som inte vart där ännu. Det är ju ruskigt nära dit, och ett riktigt fint spa, hotellrum, sjukt bra mat, champagne, drinkar, bar.. aaa allt var bara supermys :) Och billigt faktiskt! vart inte ens 2000 kr per skalle och detta är inkl ALLT (boende, spa, massa bra kroppsprodukter, trerättersmiddag, drinkar och det vart ett par stycken). Det är ju vad man spenderar en vanlig kväll på Nex med halvtaskig fatöl och disco på Q? ;)
Den här sommaren kommer bli en massa jobb, ingen semester nästan alls, ingen fest nästan alls, inget umgänge nästan alls. kul sommar 2011! men å andra sidan har jag vart så lyckligt lottat att jag ALLTID haft semester ända sedan 2006, och före det massa mammaledighet! Kan man klaga? Det blir en vecka faktiskt, och då åker vi till Stockholm. Men thats it!
Nu ska jag krypa ner i sängen och vänta på att klockan ska ringa! Kommer kännas lätt att stiga upp när man vet att en ledighet väntar :) :)
Natti!

HEJ

Jaha. Liten snabbuppdate här på bloggen, den blir ju bortglömd så lätt :( Veckan som var (förra alltså) hehe, den var hur bra som helst. Fint väder, pigan, vi var i Lansjärv, vi var på utebadet, dom tog studenten, ja, en bra vecka. I lansjärv var det högsommar, gröna ängar, varmt vatten i sjön, massa jävla knott på kvällen, och brännande hett! Camilla, Adrian och ankiplanki kom på lördag kväll också for vi på kalvmärkning, ett önskemål av J Backman som alltid önskat sig att få vara "same" för en dag.. Haha. Men det var ju faktiskt mysigt! Ungarna älskade det, och hängde med "moffa" i renhagen mycket hellre än grillade korv med oss :) Och sen hör det ju till det där fyrhjulingsåkandet med kärran bakom, genom skog och mark, köra lite vilse innan man hittar, sånt gillar ungarna.
Nog om det. Den här veckan, även om det nu bara gått någon dag än så länge, har inte varit riktigt lika mysig. Jag har varit lite loj, känns som jag är sjuk eller något? Jobbet börjar däremot hitta sin rätt, och jag börjar komma igång ordentligt med ALLA arbetssysslor. ÄNTLIGEN. Har haft uppgifter att bita i hela veckan, fått riva omkring ordentligt i alla rutiner, och nu känns det riktigt riktigt bra! Men det tar väl alltid några dagar någon vecka innan man känner sig trygg i arbetsuppgifter på ett nytt jobb? Nu går det åt rätt håll iaf som sagt.
Igår var vi till Malin å Janne på kvällen. Fick kaffe och glass :) Mysse mysigt! och hennes bebismage är ju nå jävulskt stor, fin och perfekt :) väntar med spänning till oktober tills knoddet väljer att komma ut.
Och i måndags så besiktade vi faktiskt huset! Det fick godkänt, inga större fel alls. Kändes skönt! Nu kan man andas ut och nu vet man verkligen vad man köper.
Idag efter jobbet så ringde Soffi och bjöd mig på nybakade bullar! snacka gott. Hann uppdatera det senaste innan jag åkte hem för att göra jocke sällskap vid middagsbordet. Vilket sköts upp eftersom ingen av oss var hungriga. Men nu, efter vi råkade slumra till på soffan, så skriker magen efter drivmedel. nu slår vi igång grillen och kastar på köttet. He kommer bli gott :) till kvällen eventuellt en fika på toppstugan? Får la se vad man orkar sig till.
Midsommar firas iaf i Piteååå, husvagnsliv för några dagar enligt Ebbas önskan. MEN för att inte tala om att vi ju faktiskt åker bort i helg på en avstickare med hotell, middagar, vin, spa... mys.
OKEJ, detta inlägg var inte förberett, det vart helt konstigt med pladder från tårna upp till hjässan. Men jag bara orkar varken sudda eller läsa igenom innan jag uppdaterar. så varsegod!

Nationaldagen!

Vilken kanondag! :) Började med att kliva upp ur sängen och göra i ordning en picknickpåse med korv, bröd, kakor, kaffe, festis, maränger, godis, frukt... också vidare ;) Sedan hämtade vi upp Ebbas dagiskompis Cornelia och Ebbas faster Lisa. Sedan bar det av på UTFLYKT. Och som det var uppskattat! :) Vi åkte efter sikträskvägen, några mil, upp mot Harrå och där fanns en liten mysig bäck, alldeles vid vägen och det var suuuperfint att slå ett litet läger där :) Hett tips om ni vill ut och grilla med era ungar, är lite leds på E10:an och sådär ;) det är bara ca 3 mil bort dessutom!
Efter vi utflyktat färdigt, så åkte vi hem till Granbacka hela högen och här har det lekts, ätits mellis och varit full rulle hela dagen. En bra Nationaldag!
Nu på kvällen åkte jag och Ebba till "mommo" och Victoria och hälsade på en snabbsväng :) nu har vi landat hemma och gjort natt. Imorgon är det en tuff dag för mig, första dagen på nya jobbet självgående, nervööööst.
Aja, får la se fram emot en eventuell grillning hos Camilla imorgon eftermiddag! Känns gött :)
Tjaoo

Missnöjd!!!

NU tar jag tag i mitt hem!! Känns förjävla tråkigt. På något sätt, har man lyckat lura sig själv och samlat på sig den där känslan, att vi ska ju ändå flytta. Men det är 3 månader kvar innan vi beträder huset - så wtf, likabra att ta bort dammtussarna eller vad tror ni?
Det här känns som det värsta straffet ever. Jag som har varit så duktig, valt att stanna hemma och vila istället för att svira bland neon. Jag som till och med valt att fläska på mig med god mat, istället för hysteriskt och näst intill JOBBIGA maträtter med eftertänksamhet på kolhydrater för att hjälpa kroppen till att bli perfekt.
Jepp, jag förfaller och likaså hemmet - bra kombo och duktigt gjort.
Nu tar jag tag i allt, efter städningen kommer träningen, och efter träningen kommer en nyttig middag, som ska fortsätta så ända fram till gud vet när.
Missnöjd men ändock lite lycklig :)

ner å upp!

Plötsligt känner jag mig helt handfallen. Från humöret på topp, till ynklig och slut.
Jobbet sätter verkligen press på mig, i all sin rätt. Vetskapen att jag ska ta över efter en högt utbildad ekonom, är liksom lite skakig... Hur ska jag klara det liksom...? Men det ska gå, med att vara lite snabbtänkt, noggrann, taktisk och fysisk - så ska jag nog utföra mitt jobb, på helt rätt sätt :) Nu har jag tre dagar att bara vila upp mig, plugga in system, rutiner och avtal - på tisdag är jag helt självgående, spännande, nervöst och roligt.
Jag trodde jag skulle orka med en rolig kväll idag, men allvarligt talat. När jag kom hem efter jobbet, mättade jag en hungrig mage, la mig på soffan och somnade i 2 timmar!!! Vaknade upp av att Camilla kom insusandes, lite groggy och lite i nattmössan lyckades jag få på en panna kaffe. Efter hon varit här så kom Kikki en snabbsväng - lyllo henne som åker till Norge, vackra Lavangen och fiskar! Fast å andra sidan hör jag hemma på fastlandet, gillar inte båtar ute på stora fjordar och hav! hehe.
Nåväl, jag och Jocke har rantat lite sedan. Istället för ett glas vin blev det en cola och en godispåse. Vi bäddade ner oss i soffan och där låg vi, ända tills jag fick åka och skjutsa en tjej mitt i natten :) eller ja, klockan 1 är väl mitt i natten för en tjej som mig!
Jag hade tänkt gå ut Midnight Sunmeet, tror det kommer bli en het helg! Men istället ska jag mest troligt åka bort på en weekend - och det tackar man ju inte nej till :) så får la spara mig till midsommar istället! någon onsdagspub är inte aktuell just nu, tyvääärr, måste vara skärpt på jobbet till tusen. Men senare under sommaren, måste man ju hinna med minst en!
Nu längtar jag bara till söndag och Ebba. På måndag är vi lediga, och då ska vi göra någe kul, i hopp om att vädret är kanon.
Nu ska jag krypa ner i sängen, upp tidigt imorrn och hämta Vicky för lite flängande, bland annat ska vi och titta på hästtävlingar :D så fiiint!
Natt!

RSS 2.0