2011-12-31

Alltså guuud vad tiden går fort! Nu är det alldeles strax 2012! Alltså 7 år sedan jag låg på BB med min nykläckta lilla böna på magen. Det är 2 år (snart 3 år) sedan vi hade våran asroliga 25-årsfest! Det är 4 år sedan jag träffade Jocke (och där har vi åkt lite fram och tillbak förstås). Det är även 4 år sedan jag sålde mina hästar och bytte ut mitt stalliv mot party, singelliv och allt bara förändrades i mitt liv. Det är 9 år sedan jag tog studenten!!! Myy god. Det är bara 3 år tills jag blir 30 - shhiieet, det är fan stort, gammalt och något jag inte längtar till.
Däremot är det bara några månader sedan jag tog mitt största banklån hittills och köpte ett hus. 9 månader sedan jag blev gravid. 6 månader sedan jag gick från smal till tjock. Någon månad sedan vi fick omplacera våran superhärliga flatte-vovve Lava (med sooorg i hjärtat :( ). Ja, vad kan man säga? Det har varit ett bra 2011, med mycket som hänt! Och än mer ska det hända under 2012. Vi ska utöka familjen, Ebba blir storasyster, Jocke blir farsa, vi ska renovera och byta kök, vi ska renovera nedervåning på huset, jag ska vara mammaledig och gå från trygghet till 0 i inkomst ungefär ;) Jag ska snart få börja motionera igen, på riktigt :) och inse att fast jag inte har en flatcoated retriever som tvingar mig ut även de dåliga dagarna med regn och rusk, så måste jag tänka till och faktiskt bli så pass disciplinerad på egen hand, att välja att sätta på mig regnrocken i värsta fall :) hehe!
Just nu ser jag faktiskt mest fram emot att lill*n anländer (såklart), men sedan vill jag bara planera våren uppe i fjälls, blandat med att varierat starta våran renovering här hemma :) För till sommaren, blir det renovering av utsidan bara pengarna räcker till. En större altan (en mindre prioritering), måla om träpanelen på huset och en ny friggeboda! Det kan ju tänkas att man får skjuta upp en del saker, tills jag också börjar håva in dineros igen :)
Åh vad jag hoppas på 2012 blir ett bra år! Jag har mest sett det som undergångens år med allt vad 2012 innebär! :( Men efter att ha läst och lyssnat till NASA bland annat (jepp, så pass insatt hehe) så har jag lagt lite av ångesttankarna åt sidan! Och hoppas på det bästa.
Igår kväll så kom Hanna, Karro och Jon förbi här. Jag kände mig jättefräsch bh-lös, i jockes kläder som knappt täcker magen nå mer och flottigt hår. Fredagskväll och allt ;) Hehe. Sen när Jocke kom hem tog vi en liten promenad, sedan bastade vi och jag fick göra hårinpackning och det var dödshärligt :)
Ha alla ett GOTT NYTT 2012 NU!!!
För två år sedan, min och Camillas 25-års fest och sen någon bild från Kikki och Marris 25 årsfest. Purunga! :)
Man vill bara få en liiiten glimt om hur roligt vi haft det :) :)

Lovely

Idag har jag jobbat sista dagen på Bravida! Känns otroligt skönt. Inte för att jag slutat jobba där, mer för att jag inte kommer ha några fasta tider som jag måste passa med tanke på den undersköna dygnsrytmen. Ska bara vara stand by hela nästa vecka och eventuellt veckan därefter. Men då får det helt enkelt bli lite mer på mina egna villkor :) om jag känner att jag orkar och har möjlighet. Först och främst ska jag må bra dessa sista veckor som är kvar nu!
Nyårsafton imorgon. Känns ju lockande - not! Känns inte ens som att det vore vara något att fira. Men som sagt, det blir trerättersmiddag och lugna puckar. Mer vill jag inte, mer orkar jag inte. Och det känns ju ganska skönt att slippa dessa dilemman, vilken nyårsfest man ska gå på, vilka kläder man ska ha också vidare... Nyår för mig, är alltid ett rätt stort misslyckande på partyfronten ;)
Efter jobbet idag så small jag återigen på underbara soffan i närmare 3 timmar tror jag. Klev upp och drog till mamma för lite middag. Sedan när jag kom hem kom Camilla förbi på en kopp kaffe och det var väl min dag då :) Inväntar att Hanna eventuellt dyker förbi ikväll, men när Jocke kommer hem har vi bokat en promenad och sedan bastu! Fin fredagskväll. Hade tänkt försöka ladda hem någon bra film som jag kan kika under nattkvisten sen... Har sett både Warriors och Colombiana (mycket bra filmer!!!) så nu hade jag behövt lite tips på fler :)
Neeni. Röksugen, SPRIT-sugen (vilken jävla craving? kan lukta på handsprit i evigheter och bara dööö av den goooda aromen! helt sinnessjukt, dricker inte ens sprit i normalt tillstånd). Idag hittade jag ett nagellack som jag kunde dofta på några minuter, men kände att det nästan gick upp i huvudet, så insåg att det kanske inte är så hälsosamt. HEHE. Men det är ju en gudomlig lukt!
hejpåer!

Bra dag! Fin dag!

Vilken lycka! =) var hos Lennart idag. Mer behöver jag inte säga. Sen har jag hållt på att skämmas ihjäl resten av eftermiddagen. Jag fattar inte att jag ALLTID blir lika jävla generad, högröd, fnittrig och håller till och med för ögonen, när man ska slänga upp dollan för en gyn-undersökning! Normalt? Jag tycker det är dödspinsamt! hahaha.
Sen for jag till MVC och efter det small jag av på soffan och sov i härligt underbara sjukt efterlängtade 4 timmar! Vaknade strax efter sju på kvällen, käkade lite havregrynsgröt (MUMS), alldeles för underskattat! och sedan drog jag till Hanna och fikade fölsofika. Det var min dag!
Ska förmodligen vaka heeeela natten, så har bunkrat upp med lite to do. En promenad (tack förfan för att foglossningarna äntligen gett med sig nästan helt, och man kan promenera normalt :)), ladda ner en film och beställa grejjer hit hem. Fast beställningen är redan gjord, så det kan jag väl stryka då ;) Lite nya gardiner, bordslampor och sådär.
Fick sista laddningen med bebiskläder från Ellos idag. Så har tvättat upp dom och imorrn får man vika in ;) hehe.
Snart kommer Jocke hem, gud vad skönt att han har eftermiddag denna vecka! Då har jag någon att nattuggla med, eller ja, han får lov att vända lite på dygnet för min skull  :)
Jag känner mig överladdad med energi och jag mår så himla bra tack vare mina sömntimmar som jag fick gå plus idag!!! Innan det har jag nästan vart otrevlig mot alla som närmat sig mig. Men no hard feelings. Det blir så när man inte sovit på några dygn. Men på jobbet gick det iaf bra :) Jag fick förvarna Ulla att jag inte sovit, så hon kunde förstå om jag var liiiiite segtänkt... Men det gick som smort! Tack å lov :)
och ja, jag vet att det inte blir några styckeindelningar, men så blir det när man skriver från datorn :)
Pusspåer!

Glad :)

Lycka att få ha Ebba på besök mitt i pappaveckan :) hon och Wilma dånade in och lekte en stund med Ebbas fina julklappar som hon stoltserade med!
Sen drog dom vidare, men snart söndag igen <3


Woop

Återigen närmare veckoslutet =) det gör mig glad. Varje ny vecka är välkommen! Desto närmare kommer vi till lill*n tänkt anlända! Det är en evig väntan dessa sista veckor.
Har varit dödstrött på jobbet idag. Just att det går runt, fattar inte hur jag pallar att sitta med siffror och fakturor, tidrapporter och övrig administration just nu, och att jag får det att bli rätt dessutom! Fast ibland hinner man ju fundera, om det verkligen blev rätt.. hehe! Nädå, skulle aldrig sitta och jobba om jag trodde jag gjorde massa missar. Istället för att gå och försöka sova en stund efter jobbet fick jag besök av Linda och Axel. Skönt att sätta sig ner och prata lite graviditet med någon, som inte heller har det speciellt smärtfritt och orkar ligga på topp :) det värmer på något sätt, man kan vädra ut lite. Men nu är det fan så nära så man orkar inte klaga. Jag tror aldrig jag har varit sådan klagomoster som de senaste 6 månaderna. Men nu tar man sig igenom det hela med ett litet leende på läpparna, med vetskap att snart snart snart får vi träffa den som bökar och stökar i magen <3 Ska bli så otroligt häftigt! Tankarna snurrar givetvis runt runt, är barnet friskt?! Mår det bra?! Kommer allt gå bra?! Men samtidigt har man nu börjat fundera vad de tär för individ, hur den ser ut, vad det blir för sort, jaa ni vet :)
Gjorde en sista beställning just från nätet! Men nu är ALLT komplett. Bara en nässug som fattas, och lite nappflaskor IFALL man måste börja med flaska, och kanske man måste inhandla en napp också :) men de får vi se sen!
Beställningen som jag just gjorde från GoBaby (REA + fri frakt) var en babysitter, ett babygym (den "gamla" modellen), badtemp, hårborste, nagelvårdsset och några andra måsten - allt detta för tusenlappen! Jag är glad att jag inte är någon märkesfreak, för visst skiljer sig priserna!! Och ändå vet jag, som redan är mamma till en, att märken faktiskt inte har någon som helst betydelse i detta avseende. Bara det är kvalitet, så betalar jag hemskt gärna halva priset! Blöjor och våtservetter, det tar jag på Coop :)
Alla kläder är inhandlade i stl 50-56. Stl 62 väntar jag med, tills jag vet vad det blir för kvallisort :) Bärsele fick jag i julklapp, babyskyddet likaså. Vagnen står på sin plats. Vaggan är bäddad i barnrummet, skötbordet på sin plats. Allt är tvättat och rent. Med detta vill man liksom bara säga, bebis, du är mer än jäääättevälkommen att titta ut, precis när det behagar, men gärna så fort som möjligt :) Vi längtar så in åt h-vete!
Tänk om jag hade lagt mig ner nu och tagit en lutare! Ska börja ohyggligt tidigt imorrn så jag hinner med ett läkarbesök på förmiddagen och sedan MVC på eftermiddagen. Det blir tajt om tid! Tänkte då att jag far på jobbet riktigt jävla tidigt, så har jag inte så mycket kvar efter alla besök. Kanske jag till och med hinner jobba in allt redan på förmiddagen :) hoppas! Min efterträdare ska komma, så blir att ha en del genomgångar med henne, men får lägga på en högre växel så ska det nog lösa sig med pappershögen också.
Fick för mig att åka och köpa en stor påse karameller! Magen har sjunkt rätt rejält, så äntligen känns det som att man kan äta utan att få sura uppstötningar. Så nu jäklar, tänkte jag, ska jag pressa i mig i godis för kung och fosterland! Två godisar senare, tog det tvärstopp. Men jag njuuter av min cola z istället :) Törsten är ju ohygglig.
Har dessutom gått och känt att det luktar dåligt här, liksom surt, och vart jag än gått så har det luktat. Tillslut kom jag på, det måste vara JAG själv som luktar, men hittade ingen sur stank. Hmmm, wtf, tog en närmare titt ner på mitt "plåster" Astrid, och visst faan, hon luktade rutten banan. Så har hunnit bada och borsta henne också. Jävligt jobbigt.
Oj vilket dassigt inlägg :) Förresten, om någon tänkt göra om sitt barnrum och vill ha en rulle av marimekko barntapet som är kanonfin, man får ut 4 våder på en rulle, för en billig peng, ring! Blev över en rulle, helt oöppnad! Kostade 1100 något sådant. Säljes för 500 kr :) Fin att lägga som en liten fond :)
Hej!

Nattfunderingar

Slänger ihop ett litet nattinlägg, i väntan på att bli trött och få gå och sova! Upp kl 06:30 imorgon, kommer funka fiiiint :)

Hanna har just åkt hem härifrån. Vi har surrat en jävla massa! Längesen man fick delta i dialoger om fest, fylla och killar! Gillart :) Visst känner man sig lite lost, det går fort att komma "ur gängorna" verkligen! Och det är ingenting jag i dagsläget saknar. Gud nej! Kan inte ens tänka mig att köa på väg in till Nex, vackla vidare till någon efterfest för att slaska ihop någon fyllamat och sedan fortsätta på rödvin! huuuu.... Men klart, när man väl är inne i dom banorna, är det ju faktiskt riktigt kul ;) och allt blir vad man gör det till. Prioriteringarna kommer ju efter vart man är i livet! För mig handlar det mer om att lära sig sy gardiner, städa och ha snyggt hemma. HEHE. Snacka om klimatförändring från bara 1,5 år sedan typ?
Men å andra sidan är man ju ändå 27 år nu! Man får nog liksom hajja läget och lämna space till 90-talisterna, dom får hålla ordningen ute på krogen, absolut! :) jag trivs bättre här under min korkek.
Man behöver ju självklart inte ge upp allt festliv nu! hörde mig själv låta som en pensionär. Absolut inte! Nog kommer jag besöka stans krogar fler gånger ;) men kanske i en annan kaliber.
Jag är glad att jag bara beslutade mig för att köra på detta liv nu. Köpa hus, utöka familjen, ja ni hajjar? Jag är ju ändå fan närmare 30 år! Jag trodde aldrig jag skulle skaffa fler barn :) har ju min böna som jag är så nöjd med, och skulle aldrig någonsin begära mer! Men nu får det börja om, med en liten bebis igen, och som vi längtar. Ebba börjar bli mer och mer fixerad vid min mage. Har vaknat några mornar av att hon håller handen på magen, känner och klämmer om lillasyskonet är vaket, och om inte annat gärna väcka den till liv där i magen ;)
Bättre storasyrra kommer man nog inte hitta!
Jag kan känna att "gud vad gammal jag är, tvåbarnsmamma, hus, hund..." - men sedan kan man ju alltid vända det hela - tänk om jag skulle sitta här nu 27 år gammal UTAN barn, hus och hund? Vet inte om jag hade varit nöjd då :) Då tror jag nog ändå att jag lagt in en högre växel och börjat jaga efter min framtida man som kunde ge mig allt, vad jag i dagsläget redan har <3
Gammal eller inte, än så länge har jag tänkt hålla måttet på alla plan ;) Jag kommer inte förfalla som risig morsa, jag kommer inte ge upp någon vänskap, jag kommer fortfarande skratta ihjäl mig av alla partyhistorier som bara mina vänner kan dra ;), jag kommer träna så fort min kropp tillåter mig, jag kommer göra allt för att vara den perfekta mamman som har all tid i världen för mina barn och jag ska vara den bästa flickvännen :) Och karriärskvinna om man får drömma hejvilt ;)
Puss på er!

Hej tisdag! :)

Skön dag! Jobbat och sen sovit på soffan hela eftermiddagen. Skööönt! Betalat mina räkningar, not so fun däremot.

Har eldat på med kaminen så det blidde visst som en bastu här hemma :) råkade somna med full spya på brasan, hehe. Lite svettigt när jag vaknade med tjock fleecetröja på!

Förresten, förutom alla fina klappar, leksaker pyssel osv som Ebba fick, så fick hon ju massa AS-snygga kläder!!!! Och MYCKET kläder :) tacksam mamma :) hennes nya dunjacka från MOLO var kanon! Plus hennes två par nya skor, ett par svarta läder boots/kängor och ett par kängor i mocka, dom satt Perfa!

Hon fick "stortjejskläder" i massor, och ingen är nöjdare än Ebba själv, som ibland tror hon är 15, minst.

Nu ska jag försöka fördriva kvällen med något! Vet bara inte vad :)

Varför får jag så jävla dåliga bilder med telen??? Blixten har fuckat helt...


Jupidijuuuuul!

Har haft en underbar julhelg!
Men med massa liv och rörelser, stök och stoj, har magen inte riktigt skött sig tyvärr, men äh! Vad kan man förvänta sig?

Ebba har fått en massa (alldeles för många) riktigt fina julklappar! Vi hade världens bästa tomte och jag tror jag skrattade från det att tomten gjorde entré tills dess att han for! :D tomten fick också ett paket av oss som tack för att han orkade ställa upp en julaftonskväll :)

Igår var vi på godmiddag hos Ingemar och Mariann, vart det var fullsatt bord. Gott som fan! Dock fick jag hoppa över efterrätten och istället joina en värmefilt och två Alvedon, magen tyckte nog att det fick vara nog med socialiserande och god mat. Åkte hem, låg i en varm dusch och bara andades.

Idag så har Ebba och Jocke startat skotern och åkt runt, runt. Jocke har kört skoter och Ebba tolkat på sin nya madrass! Oj vad lite kan vara så kul :) nu har hon dock åkt till byn med sin pappa. Jag fick ju iaf ha henne en dag längre än tänkt! Imorrn är det jobb för hela slanten och resterande vecka. Jocke har gått på eftermiddagsskift så det blir en långdragen vecka!

Kikki och jag har komponerat ihop lite nyårsplaner med våra respektive. Trerättersmiddag och lugna puckar ;)

Nu så ska jag strax hoppa i duschen och bastun, sätta en inpackning och bara njuta! Har hunnit vara en sväng hos Camilla och fått smaka på hennes pepparkakor och kaffe. Skönt att komma ut mellan varven :) var också och slängde i mig middag hos mamma.

Hoppas ni alla fick en bra jul!

Kram


<3

GOD JUL-aftonsmorgon!!!

Sömnen förhållandevis bra -tack Tomten! :)

Tjälknölen klar, bara lägga den i "marinad".

Skinkan ska strax griljeras!

Hunden duger, snabbadad och snabbklippt.

Doftar jul i hela huset!
Bara klockan slår 15:00 så får vi dra igång firandet för att sen riva av den här dagen från almanackan också ;)

Kran till er ALLA!


Uppesittarkväll :)

Uppesittarkväll på Egnahems, jag och Jocke närvarande :) skönt! Vi tänkte fluffa omkring ikväll, men är alldeles för trött för att röra på påkarna. Vi gjorde lite nytta här hemma istället, som att färdigställa det sista inför dopparedagen!
Nu slappar vi bara i soffan. Ebba har åkt till matti, hade vart grymt skönt med en bastu, men med tanke på mitt röda hår, så är det dusch av det max en gång i veckan, vilket utesluter bastukvällar.

Har haft huset fullt av folk hela veckan :) idag är det dock lugna gatan, förmodligen för att precis alla sitter och dricker sig fulla ;)

Ni får ha en bra dag imorrn!!!

Kramar


Yes!!!

Det bittra inlägget kan ni bortse ifrån! Har just smällt av i TRE fantastiska timmar på soffan!

U N D E R B A R T


2011-12-22

Mysstund på morgonen med Ebbas julavslutning. Bara en enda timme i skolan och sedan jullov för pigis i tre veckor något sånt? Vilket lyx :)

Igår hade vi lite syjunta här. Hanna, Marri, Camilla och Kikki. Hanna hjälpte mig att slänga ihop en rockyroad, så har man bakat NÅT julgodis i alla fall :)
Hanna stannade här till sena natten, och lika glad är jag för det, så hade jag sällskap i mitt vakande :) TH kikade in en sväng efter jobbet, så har verkligen hunnit med en snabbtitt av nästan alla pinglor. Man träffas allt för sällan men jag har bara mig själv att skylla ;)

Har glott hela natten igen, så dagen känns motig som fan. Så inget besök orkas med, tro mig, att sätta på en panna kaffe är jävligt jobbigt och jag är bara bitter. Stay home gott folk! Jag kikar förbi er om jag känner att jag vill umgås. Låter hemskt? Lika bra att vara ärlig.
Jag fick trots allt en stor dos av alla fina igår, och de var så kul :) men idag är det vila. Imorrn kommer jag vara en ny människa, ska ta sovdosen ikväll, så då kommer jag vara fit for fight igen ;) briiing it on julstress!

Ska strax skjutsa Ebba till en kompis, är nog lika bra de :) så kan jag sura här hemma i min ensamhet! Vad hade jag gjort om jag inte hade haft en sån fin lugn underbar snäll hjälpsam och tok-jäkla-bäst dotter, som bara infinner sig i läget och istället för att kräva uppmärksamhet (som hon verkligen borde och har rätt till) istället frågar "om hon ska hjälpa till med något"! Jag är så otroligt lyckligt lottad att hon har så fina människor omkring sig, gör Ebba om någon är värd det :) hon är one of a kind, verkligen.

Go jul och go natt!


back two step

Vilken skön dag! Vaknade vid halv 8, klädde på Bebban och gjorde henne iordning för skolan. Sedan satt jag på soffan med vidöppet gap, helt stilla, utan att göra något vettigt från det att Jocke gick ut genom dörren och skjutsade henne till skolan till det att han kom tillbaka igen :) Härligt! Käkade lite frulle, sedan kom Camilla och stannade här hela morgonkvisten. Vi hann bli riktigt kloka, surrade om massor och drack kaffekopp efter kopp. Sedan slank Hanna in och henne har jag hängt med hela dagen därefter. Skönt att ha lite socialt liv emellanåt ;) kan bli lite enformigt att BARA vara hemma i sin ensamhet.
Skjutsade just Ebba till hennes kompis. Så tänkte försöka passa på att lägga mig på soffan och se om jag kan få en blund eller två :) Har hunnit slå in lite paket eftersom mitt HM-paket hade anlänt. Trodde fan inte dom skulle hinna innan jul, men si där!
Ne, nu ska jag inte googla här nåmer, ska lägga mig ner och bara vara all alone för tillfället.
Tjaa

KAOS

Julveckans stress, total sömnbrist och enorm värk - vi börjar där :)

Började morgonen med besök på Vårdcentralen och lämnade urinsticka. Sedan har dagen bara fortsatt i lugnt tempo till en början. Men var sedan tvungen att inse att jag inte slipper undan en stadsrunda för att handla det absolut sista inför jul. Det är så konstigt hur allt utvecklar sig, igår skrattade jag, kände mig ändå hyffast fräsch och alert, idag har jag nästan gråtit mig igenom hela dagen, som en bejbis.
Jocke lagade jättegod mat, kasslergratäng med potatis och broccoli <3, sedan tog han Ebba på dundret och for och åkte slalom. Har hunnit träffat Marri, Hanna, Camilla och Kikki idag, sen har jag hunnit träffa pappa en sväng också :)
Är sjukskriven den här veckan, äntligen kommit till insikt att det behövs, och det känns SKÖNT.
Nästa vecka så känns det som att det kommer vara K-A-O-S på jobbet! Men ser fram emot att göra sista rycket, för att sedan gå på en lååång ledighet :) Och dessutom är det ju bara en fyradagars vecka! Lyxigt.
Men innan det, så ska vi ju faktiskt genomgå en julhelg :) Högen av klappar börjar växa, "moffa" har varit och lämnat sina klappar. Gissar att det kommer vara fullt golv efter mommo och gänget lämnat av sin säck ;) och alla de andra som faktiskt köper massvis av fina klappar till min lilla tös. Det är inte mängden som räknas, jag vet, men det blir liksom lite roligare om det är massor av stora och små, mjuka och hårda klappar som ligger skräpandes över hela vardagsrummet när Tomten väl kommer.
Vad ska man göra uppesittarkvällen btw? Fick en inbjudan av Marri att komma och dricka glögg hos Malin på fredagskvällen. Lät mycket mycket trevligt, men inte om man är som den zombie jag är i dagsläget dock. Jag och Jocke ska i alla fall laga hemmagjord tomtegröt, så vi har godfrukost på julafton. Ebba åker till Matti, eftersom vi har att den som har henne förmiddag julafton, får ha henne ända från uppesittarkvällen, så man hinner mysa på ordentligt! Sen har jag henne från julafton kalle anka och ända fram till juldagskvällen :) Man blir lite ego om dom där småttingarna kring juletider ;) varje minut räknas, man vill bara ha ha ha ha dom alldeles nära sig, helst hela tiden.
JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA VÄNNER, BÄSTA FAMILJ, POJKVÄN, DOTTER, LIV.
Ville bara klargöra det :)

Nattpoesi

Försöker sova.... Tanken om att ta sista sovdosen är lockande, men vill stå ut några nätter till, tills de blir riktigt jävla kaos i huvudet.
Måste upp tidigt imorrn, och bara DEN tanken kommer hålla mig vaken många timmar till... Den onda cirkeln! Stress föder stress.

Ska blunda och verkligen försöka. Något galet med magen dessutom tror jag? Den gör konstiga läten, det liksom knäpper från ryggen och efter ett band som går runt hela buken? Öööh, wtf?

Gonatt på er! Hoppas ni inte kommer uggla som mig :)


Cravings!

Natten var såklart hemsk. Har inte sovit en blund tror jag på hela natten? Lekat och ugglat, glott i väggen, gått och kissat, vänt på mig (vilket tar tid), vänt tillbaka, glott lite till, gått fram och tillbaka i källarkorridoren som har ISKALLT klinkersgolv för att svala fötterna. Gått och druckit vatten. Kissat igen. Ja ni hajjar??? Slutspurten är inte så trevlig! Tror nog de allra flesta får ta del av baksidan, med nattsömnen i slutet. Jag är då definitivt en av dom :)

Nåväl, skjutsade Ebba till skolan, åkte på jobbet. Men efter halva arbetsdagen fick det vara nog. Mina ögon stod i huvudet, huvudet hade sprängkänsla och jag kunde varken fokusera på siffror eller bokstäver. Så jag tog mitt pick och pack och åkte hem! Satt mig på soffan, gäspade konstant, men kunde inte somna :( BUUHUUUUU.
När Ebba kom från skolan var det bara att hoppa i kläderna och åka till sjukgymnasten som skulle utreda hennes migrän. Men då, när vi kom hem, så satte jag och Ebba oss ner i soffan och kikade den animerade versionen av Smurfarna, och då small jag av!!! Om bara så för en halvtimme, men jag somnade!!! Så himla skönt! :) Blev väckt av en puss på kinden av lillpigan som sa att maten var färdig <3 Vaknade upp till Jockes köttsoppa, hembakt bröd och Prästost! myyy goood. Som en dröm :)
Marri kom och käkade i efterkälken och sedan for vi till Hanna och fikade. Hon var assnygg för det första, såg välmående ut, glänste som den student hon numer är <3
Har nu landat med röven i soffan, kikar Den som Dräper och har skickat iväg Jocke på statoil för akut sug på sura och salta godisar. Har inte haft några cravings alls under gravven känns det som! förutom papper då som vanligt, men nu fick jag akut sug.




Hoppas att min natt ska bli bättre... Hej på er :)

Loove suuunday

Har just lagt in en förhoppningsvis ASJÄVLAGOD laxfrestelse i ugnen, men inte röra förrän julafton! Ersätter Janssons, dislike anjovis ;)

På morgonen (skryter) så bakade vi matbröd dessutom! Lyssnade julmusik och myste på mellan sammandragningarna och foglossningarna ;) jobbade en stund på mitt nya fina "kontor" som Jocke så snällt en dag hade vart och inhandlat och gjort så fint! Med nytt skrivbord och ny kontorsstol. Tack och adjö till den provisoriska lösningen alltså med utomhusbordet och den gamla skrivbordsstolen.

Hade turen att bli bjudna på middag hos Ingemar och Mariann, mumsigt :)

Nu har pigolin kommit, vi hann spela lite spel och vi har skrattat som tokar! Sen small hon av på soffan... <3

EN VECKA kvar till Juuuulafton! Kom igen vad jäkla myyyys! Älskar att se minen på Ebba när tomten knackar på, och än mer när hon får reda på vilka klappar som är hennes, och att hon förmodligen håller rekordet uppe på antalet i år igen... :)
Till veckan ska det hinnas med slalom, julbak lite shopping och en massa mysiga stunder bara. Hanna kommer hem, blir så roligt att träffa henne :) kanske och jag hoppas att jag får träffa henne redan imorrn, en snabbis åtminstone!

Pösss


Kvällsnöje

Igår blev det en asgod pastagratäng och bastumys med efterkommande filmkväll!
Idag har det blivit jobb, blodplättar och mjukishäng... Nåja, de är skönt de med! :)

Var hos mamma idag och gick igenom gamla bebiskläder. Hittade ju massa fint sent Ebba var liten! Massa neutrala färger som jag förmodligen köpt i väntans tider. Sen en massa rosa också såklart, några plagg fick följa med ;) ger nog tusan på att det är en vild liten lillasyster som livar omkring som en annan akrobat i magen min <3

Har tvättat upp allt, gjort iordning en byrå och börjat vika in så smått :) mammatendenserna börjar komma nu, förberedelserna ;)

5 veckor kvar nu! Wow :) har redan ordnat så Ebba kan ha sitt kalas hos mommo den 21 januari. Samma helg som hon ska bli storasyster :) om de blir 20, 21, 22 eller 23 återstår att se :)
Kommer knipa igen om h*n prompt ska ut 21:a! De minsta man kan begära är väl att dom får varsin dag iaf... När det vart så oplanerat som så ändå :)

Nu så ska jag kanske piffa till mig lite och se vad kvällen erbjuder!
Fest, highheels, läppglans och blingbling lämnar jag till er! Men det är en smula saknat. Som sagt, har redan berett en kräftskiva slasch inflyttningsfest till slutet av sommaren -12 ;) gott om space för planering med andra ord!

Tjaa


Förresten

Vart kan man köpa små fina symboliska julklappar i denna stad?
Jag är asblack och har satt varenda krona jag äger typ på julklappar till Ebba, men vill köpa någonting fint, i billig valuta till några nära å kära :)

Vart vart vart??? Tips snälla!

PUSS


Lillsnärtan hihi :*

Kommer ni ihåg när man orkade lyfta upp sig själv med bara händerna? Eller finns de möjligtvis någon 25+ som ännu klarar det?
Jag kommer ihåg att jag var as-vig i min ungdom! Klarade av de mesta med min nätta kropp! Kasta mig ner i brygga, spagat i luften på huvudstående, volter både fram och bak - ja ni fattar!

Nu är detta överkurs! Varesig man är gravid eller inte!

Dålig bild! Min kamera börjar säcka...

Ebba å Athena spexade! Efter en stund kom Ebba och strök över min mage och sa:
- du behöver inte vara ledsen mamma för att du är så tjock och andfådd, du är snygg ändå <3
Hon vet vad som värmer ;) HE HE!


Torsdag :)

Ser fram emot en middag hos Malin och Janne på dagens agenda :)
Annars så har jag smällt av och sovit
Två välbehövda timmar på soffan! Har knappt sovit i natt, så är överlycklig att jag kunde somna över huvud taget! Nu är inte natt och dag så viktigt, får sova när andan faller på :)

Vaknade upp av att en julfilm började på TV4! Är det inte juligt så säg :)

Hade ju inget på hjärtat idag! Lite bättre dag bara.

Hejsvejs


<3

Best friends!


Mental stress!

Tankarna snurrar, mest hela tiden. Har apmycket att tänkta på på jobbet, att uppdatera allt inför det nya året, lämna ifrån mig snyggt och prydligt, dokumentera allt som jag gjort, hur jag gjort det och lämna lathundar för att förenkla situationen så mycket som möjligt för min efterträdare. Shiiet. Och dessutom är det ju dessa vanliga arbetssysslor som ska göras såklart! Jag älskar att ha fullt upp på jobbet, tiden rinner bara då. Men just nu, är jag fan inte klar i huvudet - så får alltid tänka två gånger så fort jag ska komponera ihop en egenskriven lathund, eller försöka komma överens med kopiatorn eller helt enkelt skriva ner ett fint mail till lönekontoret till exempel. Det snurrar jobb, julafton, julklappar, pengar, barnafödande konstant. Det hjälper ju inte heller att hemmet ser ut som ett slagfält, för då hinner man mala igenom städet också. Det är verkligen stressigt MENTALT just nu, sen om jag får så mycket gjort? Njae, det kan jag inte skryta med. Det mesta stannar i knoppen.
Men idag fick jag nog på att komma hem till skitiga golv, damm på fönsterbrädorna och beläggningar på toaletten. Propparna har brunnit egentligen för längesen, men jag tog tag i dammvippan tillsammans med min stora otympliga mage och kröp, slingrade, klängde och hängde här i hemmet. NU är det rengjort. Har inte tänkt att förstöra hela julveckan tillsammans med Ebba, med att må dåligt över stöket, och tillsist tillbringa massvis av timmar med att städa, när jag kan göra så mycket annat roligt med henne :) Som julbaka och slå in paket <3
Har haft en grymt dålig natt dessutom. Men det får då bli minst 5-6 på raken innan jag förbrukar min sista sovdos - den är värd GULD. Den som spar, den har ;)
Idag fick jag en jättemysig morgonrock av Anne. Oj vad skönt efter en bastukväll, eller bara att strosa omkring i. Jag har inte ägt en morgonrock sedan jag var 20 år tror jag! Så nu ska jag verkligen gosa ner mig om kvällarna. Det hör ju liksom till detta husliv, känns det som.
Är himla besviken på mig själv att jag bojkottar luleåweekend-julshoppingresan-den-årliga i år som skulle ha vart nu i helg. Men har ändå ingen att åka med, och inga dineros för den delen! Kikki åker redan på fredag och stannar till lördag. Jag hade ju självklart vart tvungen att åka på lördag till söndag. Men äh, bryter en tradition som hållt i sig i flera år, och tar återigen och klickar hem varenda julklapp från nätet istället. Julhandeln i Luleå får bli nästa år istället.
Får komma på någon annanstans att åka, kanske mellandagarna? Någon som vill haka? :) :) Måste bara få komma bort hemifrån ett tag, måste släppa alla måsten om jag ska kunna njuta en liiiten gnutta av sluttampen på denna gravve. Så är öppen för förslag! Jobbar ju dock, men går säkert att lösa med att jobba in tiden. Så om det finns någon frivillig, give me a call :) Vart som helst, fast tälta under Dokkasbron :)
Heej :)

kvällsmys :)

Fler än jag som har problem med min internetuppkoppling här i samhället?? Det stör både mitt jobb och mitt privatliv, för jag kan inte ens gå och drömma om nya kläder från alla shoppingsidor! Och ja just det, jag kan fram för allt inte jobba ihop de pengar som behövs för inköp av måsten, som kläder och diverse andra nöjen.
Åkte till Camilla en sväng idag på en kopp java, my goood vad man får tjorva med dessa bilar. Och min lilla Polo tar sig knappt fram alls när det är höga plogvallar, HEHE. Men vi tog oss till och från Cami alldeles utmärkt. Det är bara att klappa på pärlan och ge beröm! Sedan åkte jag på paltmiddag efter jag vaknat upp från en timmes sömn på soffan efter den dödsäckliga snöskottningen, som från en början var riktig mysig, skönt att vara ute i friska luften. Men efteråt var det pain!
Börjar fundera på om en traktor borde inhyras för skottningen. För jag är ensam hemma så mycket om dagarna, och vill jag ut med bilen så måste jag ju skotta.... Kan vara värt det :)
Fick ju min lampa igår som jag sneglat på ett tag! Och oj vad fin den blev ovanför vardagsrumsbordet, passar perfekt till kandelabern och golvlampan. Fick också ett presentkort på Kicks av Vicky! Så nu får det väl bli en shoppingrunda dit och inhandla lite som håller på att ta slut. Mina vanligaste produkter, primer, foundation, matt-puder, solpuder som rouge och maskara! Uppdatering behöves i väskan.
Jag lär bli vaken hela natten efter min lutare på dagen. Tack för det! Men äh, har tänt lite ljus, tagit en bastu, gjort håret fint och ska försöka surfa här på nätet i hopp om att det faktiskt går vägen :)
Heeej

Aldrig mer!

Aldrig ska jag skotta snö mer i detta tillstånd. Tror ärligt jag kommer att dö de närmsta två timmarna. FAN vad jag mår dåligt. Kom dessutom på att eftersom dagen blev så stressig, höll jag på att glömma frukosten på jobbet, men chefen påminde mig om fikat. Tack å lov. Men däremot HAR jag glömt bort att äta lunch, och ska på middag kl 17. Fuck life. Jag sover istället, och tar reda på om min kropp ger med sig med lite vila.


Ove Sundberg vs Cafébruden

"Tanken slog mig på hur avundsjuka folk faktiskt kan bli, ni vet så där att man inte kan unna någon annan lycka. Att man vrider och vänder andras åsikter på lycka till det negativa och bortser från den smula ironi som ligger bakom allt. Hur man från ena örat till det andra, hinner förvandla en hörsägen till en sanning, som dessutom har tiodubblats från den verklighet som först skapades. Hur vissa vill föråldra sig själv med vishet och en attityd som får en att se präglad och prålig ut - utåt. Men invändigt så finner man trots allt - den där osäkerheten och avundsjukan gentemot andras lycka, andras rikedom och andras ägande. Hur vissa ena stunden är så trevlig, förstående, djup, vuxen, klok till att sedan vända kappan och motsäga allt som just sades, till ett annat öra. Det andra örat fångar upp en helt annan bild än verkligheten, för att vederbörande förvrängt allt och berättat sin version av hela förloppet. Hur folk och fä får en uppfattning, vägrar bryta den förrän den måste brytas då det införs en dialog, som visar sig vara helt normal. Hur ena personligheten inte passar in, eftersom personligheten söker något helt annat, något mer statushöjande - och därifrån anpassar sig till en nivå, som utåt är perfekt, moget och enormt vackert - men bakom lykta dörrar surrar, skrattar och växer in mer och mer i en åldersnivå på 14, där högutbildade människor sitter och värderar ett par Onlyjeans på tjejen som just passerade, eller hennes val av pojkvän, jobb, boende eller umgängesval. Där det yttre spelar större roll, än vilket skit man egentligen sitter och kastar rätt ut över förbipasserande folk på till exempel ett café kanske? Helt öppet fast ändå osynligt. Man blir så pass unika tillsammans där man inte kan unna andra lycka, att man tillslut knappt kan umgås med andra. Tillslut så finns det bara två, max tre personer som infinner sig i den slutna cirkeln, vart man är så perfekt utåt, högutbildad, finklädd med enbart märkeskläder och översmart, att man faktiskt inte klarar av att umgås med andra, och fram för allt inte kan svika det lilla umgänge man har, där man nervärderat allt som kommit omkring, och inte kan bryta cirkeln, att man helt enkelt får hålla sig undan, för att inte bli upptäckt för den personlighet som man faktiskt sitter på."

Visst är det underbart, att ty sig till en eller två, och kasta skit på resten som passerar, deras åsikter, deras syn på situationer, deras val av liv, deras sätt att klä sig, deras sätt att klaga, deras sätt att skratta. Visst är det roligt att vara den personen som tar åt sig utav ett sådant här påstående?

Visst kan vi alla peka ut någon eller några någonstans i någon bekantskapskrets som sitter på dessa kvalifikationer, det ska vi göra, för DÅ är vi inte den som har skiten innanför västen.
Som Felix Herngren säger "känner man ingen Ove Sundberg, så ÄR man Ove Sundberg" ;)

Hallåååhallååå härliga vinter!

Kära dagbok... :)
Vilken söndag jag hade igår! Sådär helt perfekt. Vaknade upp så jävla utvilad att jag hade tusen myror i brallan och energi till max :) så fick en massa gjort här hemma. Färdigställde barnrummet helt med spetsgardinerna och Jocke fixa elen så lampan kan lysa. Tvättade upp allt som bebisens sängkläder, skötbordsfroteer, babykläder och ja, allt. Hämtade Tilde så Ebba hade en kompis hela dagen. Dom åkte bob i våran lilla pulkbacke och spelade spel <3 jag hann jobba någon timme. Lagade brakmiddag till Kikki, Markus, Malin, Janne och Kevin ;) tillsammans med Jocke. Vi bara mös hela dagen. Som sagt, en perfekt söndag :)

Idag har jag haft sista dagen med min efterträdare för nu, hon kommer tillbaka två dagar innan jag tackar för mig och går på lååååångledigt :) så jobbet bara flög förbi idag! Har någon timme kvar att jobba hemifrån, men skjuter upp de till sen. Ska på MVC idag! Känns som att de var längesen sist. Tror inte andraföderskor har lika många besök som förstföderskor? Eller svamlar jag?

Har ju fixat tomten färdigt också :) och gör han de lika bra som hans bror gjorde de förra året, så blir de top-notch! Barkmans-brothers hehe!
Nu är de bara julmaten och alla recept därtill som ska finslipas :)

Heej!


84-12-10

Jag visste inte att man skulle få så många fina presenter fast man bara fyller ojämnt, och JÄTTE-ojämnt som 27 dessutom!!! Tack alla UNDERBARA vänner för allt fint och erat umgänge <3 är så glad att just jag fick dom bästa vännerna ever. Och bästa dottern och bästa pojkvännen såklart!!!

Small av på soffan mitt i allt när ena gästen fart och de blev en lugn stund, men vaknade lika fort när näste man plinga på dörren. Sen var de snabba ryck att pigga till sig och åka på julbord med jobbet. Kändes inte ok att vara nykter bland alla fyllisar, man liksom slutar att socialisera och istället tittar man på klockan och vill hem :) god mat (även om jag vart på bättre julbord av Dundret) och trevligt sällskap. Men blev en tidig kväll.

Nu ska jag somna in och sova tills jag själv vaknar utan en klocka!

Heeej!


Naah :)

Dessa fina fick jag av min älskade kusin Sofia i lite tidig fölsopresent! Föll mig i smaken perfekt :)


Purple!

Igår var Helena här och hade Mary Kay-visning! Jag blev iaf en fotkräm, foundation, primer och ett läpp-set rikare! Har redan hand-setet, nattkrämen och rengöringskrämen sen tidigare! Min hy gillar faktiskt dessa produkter :) har annars en foundation från MUS, men nu är jag alldeles för blek för den, så denna gång har jag en naturlig hudanpassad dom passar perfekt just nu! Känns bra att kunna använda foundation igen, för jag har inte använt det sedan september kanske... Lite trist nu vintertid!
Så vi var iaf massa tjejer här och jag tror att alla handlade något som passade just dom :)

Lennart från KK ringde igår! Oj oj, jag tror jag blev KÄR i han när han skrev ut 3 stycken sovdoser till mig :) så inatt har jag sooooovit och idag har jag mått som en bakfull prinsessa! Var totalt groggy i morse när jag lämnade Ebba i skolan och sen for till jobbet med innehållande möte! Fick förklara mitt tillstånd lite, för jag var inte direkt klartänkare ;) men oj så underbart alls känns nu.

Hämtade Ebba och hennes kompis Athena från skolan. Åkte till Sofia på nybakta bull-fika och nu har jag anlänt i soffan. Underbart :) idag blir det tårtbak och färgning av nuvarande lila hår. Sedan tänkte vi hinna baka knäck med mera med Camilla Agnes och Kikki :) och för min egen del självklart hinna med idolfinalen! Hehe.

Imorrn är de lite fölsofika och sedan julbord med Bravida! Blir nog bra att få klä upp sig och se ut som en höggravid julkula. Vi gör de bästa av situationen!

Ha en bra helg!


Minglar bland julmusten!

Jag har just vart på JULFEST <3 så fina och duktiga!

Nix, barnmorskorna eller vanliga vårdcentralsläkaren skriver INTE ut sömntabletter till gravida :( men dom är duktiga på att sjukskiva en! Tackade vänligen men bestämt nej. Det är inte jobbet som håller mig vaken dygnet runt. Hade verkligen behövt en tablett bara!!!! För en ENDA natt.

Vi får ta det som det är istället! Ska ringa KK imorrn och se vad som sägs där.

Imorrn har jag hudvårdsparty här med Helena! Så kommer några tjejor, och jag står för fika och husrum, blir säkert trevlans! :)

Heeeejåpuuss


*SNARK SNARK SNARK*

Igår kväll så gick jag i sängs redan vid 22-tiden. Jocke skulle ha utbildning dagen efter (idag) och hade därmed sovmorgon - så han fick massera mig. Och oj vad skönt det var! Kändes som att jag varje sekund skulle somna in, utan kramp och muskelryckningar i benen, kuddar uppbunkrade bakom ryggen och förvärkarna var stilla så länge jag låg stilla. Men NEJ. Jag somnade fan i mig inte. Och jag har knappt sovit sammanhängande mer än en kvart hela förbannade natten. Så fort jag har varit upp på toaletten, som självklart är MINST en gång i timmen, så har jag fått sådana jäkla sammandragningar och förvärkar att jag nästan tappat luften. Kan inte minnas att dom kändes SÅ HÄR starkt förra gången! Nu är det liksom i samma kaliber som det var när jag bestämde mig för att åka till förlossningen med Ebba, och jag till och med hade öppnat mig. Jag ska inte oroa mig, för det här är helt normalt i dessa veckor. Men det är förbannat jobbigt, med tanke på att man har ett jobb att sköta, ett barn att ta hand om och dessutom en lärling just nu som jag ska lära upp på jobbet! Snacka om att det är jobbigt att vara alert, pedagogisk och smart på samma gång, när tankarna är totalt utspridda och inombords sover man, det är bara kroppen som inte vilar riktigt. Jag är en riktig gnällmoster vad gäller alla åkommor! Men jag blir vansinnig! Förra graviditeten så red jag, motionerade, var alert och pigg hela gravven! Den var ju helt underbar kan man då konstatera nu :)

Idag ska Ebba och Jocke premiäråka på Dundret för denna säsong! Önskar jag kunde haka på :) så roligt! Men jag får istället passa på att jobba medans dom är på Dundret, det blir kanoners :)
Funderar på om man kan ringa in och be om att få en sovdos? Bara denna vecka är asviktig för mig att vara alert och pigg, eftersom jag har min efterträdare på plats som behöver en bra lärare! Det går ju inte att slöddra mellan kaffeklunkarna ;) Hmmm....
Nix, nu ska jag åka till jobbet en sväng! Ebba får haka på helt enkelt, eftersom lönerna ska göras och alla tidssedlar inte hade kommit in. De är bara att åka sväng nummer två!
Kram på er!

:) :) :)

NEEJ! En till natt utan sömn! Sammanlagt en natts sömn på fyra - inte ok! Kan minnas att det här började jävlas först i vecka 36 förra grav. Men nu har det startat, och jag grämer mig för hur jag ska orka :( Man är som en grönsak redan =/
Nu är granen klädd, måste nog dock överväga det där med att sätta något varv glitter i alla fall, för belysningen blir ju annars så himla ful! När man ser alla sladdar. Jepp, det får inhandlas glitter helt enkelt :)
Nu är det höggradig julestämning, med sessan på plats, allt pyntande klart och massvis med SNÖÖ ute! Klapparna är inköpta och nu kan jag fokusera på att invänta dagen D, med allt vad det innebär :)
Just nu: Ebba sitter och tittar barnprogram. Astrid ligger på fårskinnet på soffan alldeles intill henne (millimeternära) och jag själv sitter med datorn i famnen i andra hörnet, med en kaffekopp i näven :) kaminen eldar på och det är riktig mys-jule-belysning runt om oss <3
Så härligt att sluta tidigt från jobbet! Nästa jobb skjuter jag upp till ikväll, när Jocke har kommit hem från jobbet. Så slipper Ebba bli "ensam" på övervåningen tänker jag.
Heejrå!

JULAFTONSPLANERING!

Man får inse att man inte är 10 år längre och tror på tomten! Men det är med sorg i hjärtat :) Men det är ju bara så, alla vi blir äldre och man skaffar egna barn, ny partner, svärföräldrar också vidare. Julafton är ett enda stort stressmoment, det har det blivit sedan man själv fick barn (egentligen från första dagen då man skaffade sin första kille och ville fira julen tillsammans med honom).
Jag har själv flackat omkring mellan separerade föräldrar så länge jag kan minnas, förmiddag/eftermiddag. Jag har absolut inte haft något emot det, jag har nästan sett det som en förmån! Dubbelt upp med julklappar :) Hehe! Jag kan bara hoppas att Ebba också ser det som en fördel, vilket jag tror. Sjukt bortskämd unge ;) Men man måste nog istället ta vara på dom lugna stunder som kan ges, och inte flacka mer än nödvändigt med dessa barn. Istället för att ränna mellan olika adresser, julgröten där, Kalle Anka där, julmiddagen där, julklappsöppningen där och kvällsglöggen här (så har faktiskt nästan min jul sett ut!!!). Ja ni förstår? Så den här julen har vi tagit beslutet att faktiskt skapa våra EGNA traditioner! Nya traditioner, med våran lilla familj :)

Det tar emot, och man blir ju liksom lite nervös inför detta? Jag är traditionsenlig rätt ut i fingerspetsarna, och mina traditioner skapades för lääänge sedan på Sömmerskevägen 2. Därifrån har jag byggt upp den ultimata julaftonen. Hela släkten samlad, Kalle kl 15, middag kl 17, tomten kl 19. Det är något som står mig varmt om hjärtat. Och precis det vill jag att mina barn ska sträva efter, den där perfekta julen som man ser fram emot varje år. Inte det som tycks ha blivit ett enda åkande där man tvärsar hela samhället i ett kors!
Man ska hinna hoa God Jul till föräldrar, svärföräldrar, far- och morföräldrar och ändå har man dåligt samvete för att man inte räcker till. Det är först NU jag börjar förstå alla som alltid sagt, Vi firar jul hemma, trots att dom bara är ynka fyra personer, när man själv är van att fira hela tjocka släkten :) Det är verkligen jättemysigt att vara en stor klunga, massor av barn och det är dom tillfällen som alla verkligen träffas och umgås. Men dom sista jularna, tycker jag man har flackat omkring som dårar för att hinna med alla momenten. Det vill jag inte att Ebbas jul ska byggas upp på. Hon missar det där viktiga, väntandet :) Där sekunder blir timmar, och timmar är evigheter, den där förväntansfulla spänningen om att se tomten komma, få sina paket och äntligen bara slita upp papprena!
Istället för att dela upp julafton, så tänker vi nu istället välja att vara hemma, helt utan dåligt samvete (shit, det har man inte upplevt på 27 år tror jag!). Alla som vill, får komma och fira med oss, helt frivilligt :) men alla tänker förstås likadant, och ingen vill offra sin stillsamma julafton med att börja flänga omkring. Vilket är helt förståligt! Jag är ju precis där nu, jag också, efter 27 härliga år på vandrande fot 24 december :) Så istället för att känna ånger och samvetskval, vart ska vi vara, hur gör vi alla föräldrar och mor- och farföräldrar tillfredställda, så har vi valt att bara vara hemma. Satsa på att Ebba ska få sig en julafton som är perfekt, och sedan fortsätta våra nya traditioner, och försöka få dom gamla som gatan så att Ebba när hon får sina barn, kan känna likadant. Julafton ÄR viktig och traditionsenlig, mysig och fram för allt stillsam ;)

Jag har ju alltid ånger över att Ebba är enda barnet, jag liksom tycker synd om henne. Bara för att jag själv växte upp med att vi kryllade av ungar på julafton. Men heeej, det är ju bara JAG som tycker synd om henne - hon bryr ju sig inte ett dugg! Det är ju det hon är van vid, att vara ensambarn i våran familj.
Victoria har blivit stor, Robin är stor... Man får vänta tills dom börjar producera smått istället :) även fast jag HOPPAS att det är många år bort! ;) den som borde bli näste man är väl Sofia! Så  har hoppet uppe att inom 5 år, men helst max inom 2 ;)
Men snart så är dom ju faktiskt två i alla fall <3 Nästa jul, är det två barn som ska springa omkring här :) ofattbart!
Jag är pirrig inför julmaten, fram för allt. Tjälknöl, julskinka, köttbullar, revbensspjäll, prinskorvar, efterätter... ja you name it!
Både Camilla och Kikki har också valt att fira sin julafton hemma, så antar att vi får vara jour varandra, påminna om köttbullarna, skinkfrestelsen och alla andra delmoment som är döviktiga för att lyckas. Man ska kanske inte vara så noga, men mitt krav är bara - PERFEKT. Bra start! :)
Jockes bror kommer hem från Kalmar, och Jockes mamma ska också fira här med oss. Men från att vara hela släkten, så kommer det kännas fattigt med att vi är så få :) Men jag tror det kommer bli jättemysigt! Absolut att föredra framför ett pressat tidsschema, där kl 16, kl 17, kl 19 och kl 20 är rödmarkerade och ögonen rullar på en.  Och jag hoppas att alla är belåtna och ingen ska behöva känna att man har dåligt samvete för att man inte hinner, eller räcker till, eller för att man själv också vill vara hemma och fira!
Jag vill verkligen motverka all stress som julen innefattar, god damn, man ska njuta, inte spricka av alla måsten! Våran släkt är verkligen schemalagda juletider, har vi alltid varit, medans andra släkter och familjer och inte är så noga. För- eller nackdel? Jag föredrar att man är MÅN OM JULEN! Jag skulle ALDRIG säga "det är inte så noga" hehe! Men det är jag det ;) Jocke är rena motsatsen, han är inte så noga! men jag har nog lyckats vända honom, julen är HELIG.
Man ska fira vart man vill fira! Inte vart man borde fira, för det finns inga bör. Ärligt talat så tror jag inget tar illa upp, förutom en själv som känner sig "dålig".
Så från och med julen 2011 - så skapar vi våra egna traditioner! Men det känns faktiskt skönt :) jag har ju med mig hela receptet i bagaget, även fast det är måånga år sedan julen var så där perfekt (när man var fullt tomtetroende och bodde på Sömmerskevägen), men kan jag bara ge en liten gnutta av den känslan till Ebba och blivande lillesyskon, så tycker jag att jag har lyckats :) Inte som det varit dom sista åren, med allt flackande, det måste vara ohälsosamt! Inte kan man väl trivas med det? Nää. Ta vara på julafton alla som kan :) Det ska vi göra!!! Massor av klappar under granen, god mat, fin juldukning (har shoppat lös på Hemtex!! hihi) och det är BARNENS AFTON! Även fast vi vuxna självklart myser ner oss i stämningen precis lika mycket :D
Så jag lyssnar på så många andra småbarnsföräldrar och tar konceptet i egna händer med att jag också strejkar detta flackande, och faktiskt gör min egna julafton :) Har vi blivit gamla, eller är vi bara less? :) Men det verkar som att jättemånga föräldrar/nyblivna föräldrar/flerbarnsföräldrar bara väljer att stanna hemma.
Sen får ni gärna ge tips på era rutiner :) för jag är amatör! fast ändå proffs ;) Om 30 år, när jag blivit mormor, då kommer jag kunna det här utantill!
Nu ska jag hoppa i bingen och börja planera vad som måste göras! Bara tre veckor kvar juh, hehe! Absolut läge att börja detaljplanera från morgon till kväll :)
God juuuul, och hoppas ni inte känner lika stor press som jag ;) Kanske gravidhormonerna gör sitt också! Ni har väl hört talas om att bygga bo? När Hemtrevligt är A och O i ens liv.
Nu ska jag och magen krypa ner bredvid Ebba och Jocke, mosa ner sig och sedan kliva upp en gång i timmen för att kissa och ändra läge i sängen. My my my...
Fet puss!!!

Söndag <3

Åh vilken mysig helg som strax passerat fullt ut :) nöjd och belåten!
Våran middag på fredag kväll var kort å gott to die for.
På lördag så drog jag och Kikki på stan, hittade några sista julisar till Ebba och köpte även lite barnkläder till bebis. När jag Kom hem var det ruljans och lördagsfeämmandet hade redan anlänt :) så fick den stora äran att umgås med Malin å Kevin (med tillhörande grabbar förstås) hela lördan! Vi lagade god mat och hade allmänt mysigt soffhäng. Jag var totalt slut i hela kroppen efter två nätter utan sömn och grymma förvärkar, just därför var det så mysigt att ha dom här :) man törs ligga på soffan, och behöver inte anstränga sig alls.
Och Kevin är ingen superliten nyfödd bebis längre!!! Han har börjat få sina egna drag, blivit "stor" och jag fick höra han "prata" och de bästa av allt, han skrattade åt MIG :) de är ngt som händer inom en när en bebis bra drar på smilbanden åt en :D

Inatt har jag äntligen sovit! :) Gud så skönt! Klev upp först vid 10! Kommer inte ens ihåg när det hände sist?! Skottade gården, åkte upp till Kåkstan och sedan har jag lockat kikkis hår och hon blev så snygg :)
Nu ska jag endast ligga lealös, med vetskap om att jag har ett jobb som väntar i eftermiddag, en gran som ska kläs när Ebba kommer, fullt av klappar som jag måste gömma undan också innan hon anländer... Julemys i vårt hus ;)

Kramkram


Helg i all ära!

Helstekt renfile, råstekt potatis med vitlökssmör, grillade grönsaker och hemmagjord (såklart) rödvinssås. Vilken jävla fredagsmiddag jag och Backman ska koka ihop!
Sen blev jag bjuden på glöggkväll hemma hos Annika, lät mycket bra tycker jag :) så en titt dit efter diverse göra så som middag och lite idol får de bli. Lite socialiserande :) nog för att vi haft huset fullt ända sedan jag kom hem från jobbet! Det dundrade in killar som intog soffan här. Kallsvettigt! När man mest själv bor i ena hörnet av soffan bh-löst i mammamjukisarna och något av de enstaka linnena som ännu täcker magen. Jag överlevde! Puh.

Nu är de helg gott folk! Imorrn blir de nog middag med Malin å Janne :) annars är det mycket oplanerat!

Pusspåer


Önskelista!

Jättefin taklampa i metall, stor rund glob att ha ovanför vardagsrumsbordet.

Ett vinställ i svart. Vägghängd.

Gungstol i pinnstolstyp, svart!

PENGAR till nya vårkläder.

Crosstrainer.

Sportkläder/ytterkläder.

Presentkort KICKS.

Presentkort IKEA för nya köket.

Ny vårjacka (Bergans, norröna, haglöfs, peak m.m).

Puss <3


1 december <3

Älskade decembermånad!
Mörkt och dystert ute, men ändå så rött och ljust :) jag gillar!

Imorgon har jag tänkt köpa glögg, alkoholfri glögg att doppa pepparkakorna i. Nu ska det SMAKAS jul också.
Fick en liten kom-ihåg att jag faktiskt är i vecka 33 nu! Jävlart snart ska vi få tillökning! Nu är de nära :)

Var på stan en snabbis efter jobbet, handlade en liten fin julis åt dotra, hoppas hon ska gilla :)
Sedan tog jag tag i hemmet med städ! Jocke råkade lägligt vara hemma och fick självklart hugga i han också. Nu är toaletterna och köket putsat och fint. Viktiga ytor som ska blänka, men astråkiga att städa :( även fast man håller det rent varje dag, så vill man liksom finputsa med Jif då och då så ALLA beläggningar åker väck! Did and done. Ikväll kommer dessutom Js pappa och hjälper han och sätter klart golvet under diskbänken och sedan ska socklarna på plats. Bättre sent än aldrig :) känns så där bitterljuvt, för snart ska ju köket ändå bytas! Men ett halvår bort får man nog räkna med att det är i alla fall. Det hjälps inte! Så om någon behöver jättefina köksluckor i Ek från 2008 så hör av er :)

Strax ner en våning och jobba. Men först ska jag fan bara mysa i soffan en stund :)

Tjarååå


RSS 2.0