Ny blogg

Jo förresten! Har från och med nu en ny blogg! Från 142 unika som följde mig stadigt, har det nu ökats till nästan 170!!! Som den blyga norrlänning jag är, drar jag mig tillbaka en smula och har en ny bloggadress.

Men som sagt, först en fjällsresa! :-)

Ha de bra alla!!! Kramar i massor!


FK

F-kassan kan lika gärna vara en förkortning på FITT-kassan.
Finally fick jag min utbetalning av föräldrapenning, som jag anmälde 18 januari. Tack! Ni är fruktansvärd snabba.
Och bara för att jag blev så otroligt rik (tacka faan för att jag har kunnat lägga undan en tusing eller två när jag jobbat!!!) så gick jag in på Möbelhuset och beställde en vit hjortskalle, precis som min beeestis har, jag härmade.
Förutom motion, mat, ta hand om lilleman, så ser just nu mina glansdagar ut som så, att jag förändrar hemmet. Som ni märker.
Btw, snart nere i målvikt. Sen att jag har en stenhård liiiten gravidkula kvar, som tack och lov inte syns med lite kläder på (varför är magen stenhård??? den borde ju vara dallrig!!!), det må ju vara. Inga bristningar eller fult ärr efter snittet, får man ju vara glad för! Och inte en endaste skavank på tattueringen, tack och lov. Skulle inte vilja lägga mig och få nålar där igen. Men hörde av en annan som snittats, att hon också hade haft en stenhård kula, som när man trycker på naveln, ett stenhårt parti... Men den försvinner =)
Äh, ska natta lilleman, packa mina kläder och sedan fjällen till på söndag! Först baka lite gott bröd som jag kan ta med mig.
Hej med er.

Lite kaos såhär

Lite bilder på ett KAOS. Och pärlan förstås... Hehehe. Många tycker nog hur fan jag kunnat släpa in fåtöljen och den faller nog inte många i smaken. Men sen finns det nog dem som inser charmen hos henne ;-)


De e mycke nu

Jag har så jävla mycket just nu! Har vart igång hela dagen. Fåtöljen vart en riktig skönhet med renskinnet överslängt. Börjar få ångest över tapeten (eftersom jag endast sett den på en LITEN provbit), har bara litat på proffset på Öströms att den bliiiir snygg på väggen. Ångest över att tapetsera en MÖRK vägg, nästan svart. Vart försvann det säkra kortet med vitt??? Vad tänker jag med?!? Men nu får de bli såhär =\ går ju alltid i VÄRSTA fall att måla över med vitt =\ men jag är ärligt talat less på samma stil, vart man än hälsar på så är de vita rum med en fondvägg i varje rum, en Marilyn Monroe eller någon annan standardtavla (hade själv en Monroe och Elvis!!! på granbacka), Magnumsoffan och högblankt. Jag menar absolut inte att de är fult eller fel, JAG har haft den stilen jag också, som ALLA andra. Är bara less!
Att äntligen ha ett hus, och få göra, bygga och tapetsera hur man vill, är ju lyx! Och äntligen får och kan jag göra mitt hus till min stuga ;) men får ångest så fort jag ska sätta färger på väggar och så. GROV ångest.

Emanuel kom och bredspackla väggen i alla fall. Guld värt! Jag åkte på kupan med Kikki och cyklade, eftersom promenadunderlaget sög, ishalka. Åkte hem till kaoset och fick ännu mer ångest. Allt är rörigt, och allt känns som livsavgörande beslut. Köket blir fint. Mycket fint med ett vitt kök. Ska ta tummen ur arslet och beställa ett nytt köksbord nu, men vet inte hur jag ska hinna. I övermorrn åket vi, och jag ska storstäda, packa och handla, bada bebis and so on... Fan! Får passa på att städa medan lillen sover i vagnen. Nu är de mycket. För mycket.

Hej.


Helt annat

Var just och beställde en tapet! Vart ju såklart något HELT annat än vi funderat på. Varken tegel eller en rolig flower power. Vart en väldig natur-fin och varm som gifter sig fint med min "stugkänsla" som mål ;)


Refurn

Sticker till Lansjärv och hämtar hem en bedårande fåtölj som jag fick klartecken från min pappa att jag fick ta! Ett vinrött tyg (gammalt som gatan) med vita små mönster all over the place! Jag tro den kommer göra sitt, i mitt annars rätt vita/svarta hem! Mitt på golvet i vardagsrummet, en fotpall med ett renkalvskinn hängandes över <3 Tror det faller mig i smaken, alldeles perfekt!
Eddan bara växer och växer, han är så stilig våran lilla pojke! Tuppkammen växer i racerfart, och än så länge har han inte tappat ett hårstrå! Bara inväntar när kalfläcken/arna kommer! Hehe! ;)
Annars? Har monterat NÄSTAN hela köket igår. Läs att Jocke har monterat det. Jag har mest stått bredvid och assisterat, men ärligt, han klarar nog sig bättre utan min assistans! Jag är sjukt O-händig! Blir arg på mig själv för att jag är sån ernst! Såklart hade det blivit fel på två luckor från IKEA, så bara invänta ett tag tills dom kommer. Samma gäller kaklet, Konradsson hade SJÄLVKLART missat våran beställning via Öströms, så det kommer först nästa vecka. Det suger. Men ärligt, man hade inte förväntat sig att allt skulle klaffa perfekt.
Tog en ISHAL och rätt jobbig pw med Kikks igår upp till malmberget och tillbaka. Åt jättegod middag. Såg Arne Dahls Europa Blues (BRA!) och tog natt efter det. Sjukt trött tjej, som har grym värk i hela nacken. Det är en tung guldklimp man bär dagarna i ända...
Och ett tips! hemsidan refurn.se/mobler en återvinningscentral i södern. Oj vad man fyndar vackert!!! Dom skickar tyvärr inte grejerna ÄNNU. Men dom ska börja utöka sin verksamhet och börja göra det, förmodligen snart :) Meeen skam den som ger sig. Självklart kan dom fixa en hemleverans OM man står för frakten själv. Och hittar man något riktigt tjusigt, så gör man ju det. För priserna är väldigt tacksamma lovar jag! Så idag får jag svar på en leverans, pris också vidare, för en väldigt fin och billig möbel jag klickat på! Hoppas att inte frakten kostar skjortan!
Hej med er!

Stolt

Igår när jag och Ebba hade bastukväll, bara vi två, så berättade hon en massa saker som händer och sker runt om henne, speciellt i skolan, vänner och övriga funderingar. Hon gör mig så stolt, och jag är så glad att hon är så duktig, oavsett grupptryck så står hon på sig och vet vad som är rätt och fel. Hennes fröknar sa att precis en sådan tjej behövdes i klassen, att hon kommer göra en stor nytta i förskoleklassen bland eleverna, och nu förstår jag vad dom menar. Är så stolt så jag har säkert växt 1decimeter på längden idag! :)

Har just tagit en pw med Kikki. Haft Bettan på besök och som jag fick skratta idag, ni vet så tårarna sprutar? Så mycket har jag inte APFLABBAT på läääänge! :-)

Kom hem efter promenaden och då serverades det LCHF-våfflor, grädde och bär av Jocke! Så jävla gott!

Hej med er!


???

Eller så blir det förmodligen någon i stil med dessa! Ett axplock av ett bra google-sök ;)
Ovanstående tapet med gula blommor - FAVORIT!
Som sagt. En jävla djungel.

Tapeter?

Som sagt. Funderar ju på att tapetsera en liten vägg i köket. Har spånat lite på tegeltapet, vet inte varför jag har fastnat för just DET. Utav alla mönster liksom... När jag bodde i tvåan på Rallarrosen, hade jag en vit tegeltapet som fondvägg. Nu har det liksom fallit tillbaka på mig, en liten väggyta (1,5 meter lång vägg ungefär). Men vill ha svart tegel... Hittade Murano leverantör och vilka fina tapeter! I sten, trä också vidare. Jag har absolut inte bestämt mig om det blir tegel ännu, kan likaväl bli en riktig flower power tapet som får pryda väggsnutten.
Men OM det blir tegel, så blir det förmodligen denna tapet
Önskan skulle ju såklart vara att ha en riktig tegelstomme att slita fram bakom all tapet och träbeslag inuti huset. Men det har vi såklart inte.
Men som sagt. Nu ska jag kika lite på andra mönstrade tapeter, så får vi se vad fan jag bestämmer mig för. Tycker detta är en djungel!
Hej

Förresten kändes det underbart att kliva upp 08:30 i morse! Det var bara fint att klockan var så pass mycket tack vare att man ställt om till sommartid :) Men jag kände mig liksom pigg då! Men kanske för att tjorven hållt på att stöka i sängen ända från 05:30, och velat äta säkert 3 gånger däremellan. Tillslut tröck jag in tutten på han och flyttade mig en meter bort. Jag fick för mig att han kanske känner lukten mer, om vi ligger alldeles intryckta mot varandra? Hehe. Vi lyckades som sagt var i alla fall ligga kvar till halv nio. Inte illa pinkat.

Lite att göra

Tack Pethra för länken! En perfekt fåtölj, men svider för mycket i plånboken just nu! En 700 kr Max är vad jag kan lägga ;-) men hittade en sjukt bra hemsida (just när jag googlade om ÅVC, hehe) vart de var mycket fina beggade grejer till salu! Hade kunnat köpa varje pryl! Speciellt byråer från 30-40 talet. Gudomliga ! Dock hittade jag såklart ingen fåtölj :(

De blir en resa till Lansjärv just angående dessa fåtöljer! Känner på mig att jag kan nosa fram något vettigt i herbret som blir shyst med lite puts! Får la se.
Just nu är det kaos på Egnahemsvägen 39! Så stökigt och de lär jag få leva med till mitten på nästa vecka... Köket har kommit upp halvt iaf. Grejer tamigfan överallt! Men jag får lov att andas lite lugnt och haja läget bara ;) orkar inte ens städa förrän allt är klart! Och då blir det STORSTÄDNING!

Har för övrigt haft Mallo här som kaffekompis i några timmar. Mitt i stökkaoset :) trevligt!

Sådär. Invänta Jocke och sen ta en PW med förhoppningsvis Kikki om Vince tillåter. Hej på er!


familjen <3

När vi var inne på lassa med lilleman, så blev ju hans nattsömn helt uppfuckad, såklart. Han är van att gå och lägga sig för natten vid 22:30 och sover ända till 5:00, varav han äter och sover sedan till kanske 7-8 på morgonen. Där kliver vi upp och tar dag.
Meeen. På lassa var dom tvungen att inhalera han var tredje timme. Så dom kom in även på nätterna och satte igång inhalatorn, då Eddan vakna såklart. Så höll det ju på i 4 dygn, första svängen vid 24-tiden, andra 3-tiden, sen vid 5-tiden. Så där höll det på.
När vi väl kom hem, så ville han ju såklart vakna vid halv 3 på nätterna för matning. Jepp. Sedan kl 5 nästa sväng. Jepp. Och sista gången vid 06:30. Sen kan han sova igen till 8. Det är ju absolut superfrustrerande, när man hade ett sådant bra dygn, som har hållt i sig (med liiiite tidsskillnad) från det att han föddes.
Men det tog någon natt tills han återfann sig i att äta första gången kl 5. Men sedan har han inte riktigt nöjt sig till klockan 8, utan hinner äta hela morgonen (06.00, 07.30) innan jag ger upp och kliver upp och gör dag.
Jag hinner bara leka en stund med han, sen smäller han klockan 8 igen och sover nästan 1 timme.
Oj oj, jag ska verkligen kämpa med att ligga i sängen till klockan 8 i alla fall, för han har inte sovit färdigt, förmodligen. Men det är ju så svårt =/ Man tycker ju samtidigt synd om han, om han ska behöva ligga i sängen och hojta och skratta för sig själv. Nee. Nog vill mamma medverka på den morgonstunden. Mysigaste stunden på hela dagen! Alla småttingar är sååå glada och goa när dom fått sig en natts sömn :)
Nåväl. Jag och Eddan klev upp i morse, lekte en stund, och nu sover han igen. Jag tänkte att jag skulle passa på att vila med han. Men då klev Ebba upp ändå. Haha, så frukost till henne och sen får jag passa på att ha morgonmys med hon, medans lillebrorsan sover. Man får ta alla tillfällen i akt!

Jag satt nu imorse och studerade min lilla familj. Ebba kliver upp med sin hund i hälarna (Astrid sover varje natt med Ebba). Och när inte Ebba är här, sover Astrid i hennes säng bredvid min.
Ebba sätter sig i soffan, med Astrid som hoppar upp efter och lägger sig i hennes famn. Eddvin tjoar och skrattar. Jag släpper ut Astrid på gården så hon får kissa åtminstone, men hon vägrar gå ner för bron ensam. Nog har vi det allt mysigt.... <3
Och på tal om det. Uuäh. Astrid behöver en genomgående klippning och badning. Fyfan hur hon ser ut!!!

SOL och SVETT

Mysfredag! En lång pw slash barnvagnsrally med Kikki! Äntligen, premiärturen tillsammans ;-) det klaffa med andra ord! Var sjöblöt i svett tack vare vårvärmen och det goda tempot så det kändes som att jag tappa 3 kilo på kuppen. Vilket bara var önsketänkande förstås. Vet inte vad jag väger riktigt? Är ju absolut inte överviktig, och målet är väl inte direkt att matcha 50-sträcket prick, men nog vill jag ju ha bort ett par tre stycken kilon till. Men dom verkar ha klistrat sig fast på kroppen, hur hård jag än är mot mig själv! Men jäklarns till sommarn ska dom vara borta!!!

Middag med Ebba och Marri och en sovande Eddvin då. Kotletter med sting och en god sallad :-)

Nu undrar jag om man kan ha ett skoskåp som byrå? Har en liten tight gång (väldigt kort gång) som jag prompt vill ha en byrå i. 40 cm djup är för mycket, och det enda som finns i mindre djup är skoskåp. Dom flesta där har 30 cm... Så får de bli!

Godnatt!


Stålmorsor!

Visst är det nog så, att folk avundar människor som kan kombinera ett mammaliv, ett umgängesliv, ett partyliv och samtidigt lyckas och till och med vara framgångsrik i karriären! Och dessutom lyckats otroligt bra med både uppfostran av sina barn, och hålla ihop sin familj.
Blir verkligen leds på folk som anammar människor som klarar allt det här =) Det måste vara en väldig brutal avundsjuka som gömmer sig hos människor, som inte tycker det är helt okej för en mamma att göra alla ovanstående saker, och liksom utföra alla sakerna på bästa sätten!
Det finns faktiskt dom som klarar det, och jag avundar dom starkt!!! Tycker nog mer synd om folk som bara fixar en enda sak av dessa. Och det är väl just dom, som har emot de andra mammorna, som fixar hela kittet ;-)
Jag skulle lätt fixa de flesta av sakerna, bara jag hade stått på mig och gett mig fan på det!

Så till saken. Jag längtar tills jag börjar jobba om ett och ett halvt år (höhö). Jag längtar tills jag bestämmer mig för att börja plugga om kanske 3-4 år. Jag längtar verkligen tills jag blir en riktig stålmamma som både kan plugga, jobba och vara den bästa husmorsan någonsin, samtidigt! Hemlagad mat, städat och rent jämt, ett glas vin med tjejkompisarna nångång och shoppingresor som faller på någon gång per halvår. Jag riktigt längtar. Men just nu, levar jag i en riktig mammabubbla, och vill bara ha det så i några månader till =) Det nöjer jag mig med. Än så länge ;) Njuter fullt ut av att städa, laga mat, vara med mina barn och inte behöva tänka på något annat i hela världen. Sjukt mycket.
Gillar er stålmammor som sitter med nosen i läxböckerna och försöker få allt att fungera, med jobb på sidan om, pojkvänner som måste håva in största delen av inkomsten och därmed har stor frånvaro (tyvärr), unnar er en tjejkväll för att ni behöver det, och har utmärkt väluppfostrade barn, som tackar för sig och säger förlåt, när det behövs <3 Sådan vill jag bli, och har i alla fall en dotter som är helt underbar och utmärkt med hösta betyg på vänlig, ödmjuk och snäll. Det enda som behövs för att komma långt här i livet :)

Fåtöljer!?

Sådär. En ordentlig en timmes powerwalk med Mallan avklarad. Riktigt fint! Kommit hem och ätit biffgrytan från igår till lunch. Inser att golvet behöver skuras, sjukt mycket. Men la undan dom tankarna eftersom IKEA ringde och sa att köket anländer om cirkus en timme! Wiiho :) Så ikväll tar jag och rensar bänkarna i köket, så kan man börja riva bort det gamla kaklet! Imorrn förmiddag hoppas vi hinna hänga dit nya luckorna. Resten får kanske vänta till nästa vecka. Jocke jobbar eftermiddag och tolvtimmars hela helgen. Då bli det liksom inte mycket gjort!
Emanuel var här och slog ett getöga på min lilla väggbit som ska göras om. Det lät som att han tog på sig jobbet med att bredspackla den ;) Puuh tur! Då slapp jag börja kladda! Gissar att det inte hade gått sådär jättebra direkt. Hehe. Men först och främst ska köket på plats. Sedan ska jag leta fram något som faller mig på andan till väggen.
Vi får nog dessutom börja göra trappen nästa vecka! Den ska kläs in i svart-grå matta. Ja hörrni, sedan har vi bara alla listerna kvar på övervåningen, för den kan sedan räknas som komplett (för den här gången). Nästa sväng är det toaletten. Men den får nog vänta ett år eller två, det är liksom ingen nöd där :)
Är på jakt efter en gamal fåtölj!? Någon som har att sälja (för inte en allt för stor peng)!? Spelar ingen större roll hur tyget ser ut, ju spralligare, desto bättre! Och är det totalslitet, så klär jag om! :-)
Lite typiska fåtöljer som jag efterlyser! Är absolut allt annat än kräsen :) Men typ sådana här är jag ute efter... Hör av er om ni har någon som står och skräpar och kan komma till stor  nytta i mitt lilla hus :)
Nej, nu ska jag ta fram lite kycklingfiléer till min och Marris middag. Gissar att Ebba lär komma hem sent, för hon skulle åka hem till Cornelia efter skolan. Så jag och Eddan lär få roa oss själva här hemma med både babygym och annat smått och gott ;) Men först en god middag med Marri! Fint.
Kram på er!

Detaljrikt

Dagen swischa förbi! Läkarrond på Barn vart Eddan fick klartecken till att bli utskriven! Är så glad över att han är på bättringsväg så pass att han inte är i behov av mediciner mer :)
Promenad med Bettan, som var riktigt skönt :-)
Sen har jag hängt hemma, plockat, kaffegäster som kommit och gått.
Gjorde en god biffgryta! Och nu på kvällen bakade jag och Ebba LCHF-limpa! Tog en kvällspromenad efter jag nattat kidsen och sen ett smakprov på brödet och en kopp te! Mycket bra dag med andra ord!? ;-)

Imorrn hoppas jag att det klaffar för Eddan och Vince med sovtiderna, så jag och Kikki kan gå ut och promenera :-) Sen ska jag och Malteryd slänga ihop en kycklingmiddag! Gott :-)

Hej med er!


Hej inspiration!

Sitter och spånar på lite inredning, fram för allt letar jag lite inspiration till detta hem!
Jag är ju en vit vit vit tjej, som mer än gärna slänger in massvis med färger i textiler och tavlor istället för permanenta väggfärger. Just nu har vi i princip bara vitt, svart och en touch av gammelrosa i detta hem. Fårskinn, renskinn och massa naturfärg tack vare det naturoljade golvet. Strax blir köket också vitt, med svart kakel. Så nöjer jag mig ;) Men det finns ju en till i detta hushåll som säkerligen hade uppskattat lite färg.
För att kanske kunna flasha till det litegrand så spanar jag in en liten väggyta som finns mellan kök och vardagsrum som man hade kunnat polera lite på ytan ;) Höhö, ja ni ser ju av bilderna att döma, visst gillar jag kulörta färger på väggarna? Not.
Bara det att vårt nuvarande kök är ek-färgat, gör mig så begränsad att jag enbart har vita grejer i köket. Jag kan inte få in en färgklick till det köket. Har försökt med rött nu, men jag liksom får det inte att gå ihop alls....
Annons husvagnar - Annonsbörsen
Jo just det. Vi valde ett svart kakel till vårt vita kök. Bara för att det är enkelt, "vanligt" och passar med allt. Det vill säga, jävligt tidlöst, jag gillar. Jag är ingen som slänger ihop ett knallrött kök, bara för att jag gillar det NU. Jag tänker några kliv längre fram, och vill inte behöva byta kök igen om 3 år, för att jag är less. Betydligt enklare att byta ut småateraljer. Men till saken, jag var helt bombsäker på att sätta svart fog. Men hittade denna bild med vit fog... Inte så dumt eller? Vad tycker ni :) Svart eller vit fog till vårt svarta kakel, som typ är detsamma som på bilden... tror jag...

Hemma

Äntligen hemma, efter alldeles för många dagar på sjukan i det lilla lilla rummet. Men självklart har det varit behövligt och ett måste för oss att vara där, och just det har ju gjort våran lilla Eddan frisk... eller början till frisk i alla fall. Jocke åkte just till Barnmottagningen för en inhalation så han kan sova lugnt nu om natten. Helt återställd är han inte, och det kan ju dröja ett bra tag. Men bara vi kan hantera det här på hemmaplan, så känns det mycket mycket bättre.
Det var så otroligt skönt och det kändes snäppet LYXIGT att få komma innanför dörrarna, slänga på några tvättmaskiner, dammsuga, torka köket och toaletten. haha, helt sjukt vad man saknar dom vardagliga sakerna! I alla fall jag! Men då är jag ju lite av ett städfreak också, 45 år i förtid ;) Avslutade allt hemmafix med att åka på Dollar och Coop med Ebba, handlade lite must have och en jävla massa mat på Coop. Åkte hem och slängde ihop en super-jävla god älggryta med lite svamp, morötter, broccoli också vidare. Helt otroligt och det var hum-hum! Har vart alldeles för mycket hämtmat dessa dagar, så jag kan inte ens tänka på en ost- och skinksallad längre! Eller en baconburgare utan bröd. Uääck!
Tog dessutom en bastu, gjorde hårinpackning, ansiktspeeling och tvagade bort lasarettsdoften. Det var faktiskt det allra första jag gjorde när vi kom innanför dörrarna, slänga Eddan i badet! Han luktade inte ens bebis längre, han luktade endast sjukhus. Inte sådär jättecharmigt!
Två dagar till nya köket anländer, och jag kan knappt bärga mig tills IKEA ringer på dörren! Och än mer tills det ska monteras :) Kommer bli som ett helt nytt hus, helt bombsäkert!
Nu stundas en kvällspromenad i ett hiskeligt tempo, som jag har sagt förr, man tager vad man haver!
Men först vänta tills Jocke kommer hem med lillparveln från sjukan.
Hej på er!

Efter regn kommer solsken

De är väldigt lite som behövs för att göra mig glad just nu. Till exempel att få åka och hämta Ebba från skolan. Gå upp en trappa till cafeet för att köpa en cola zero, veta att det ska promeneras med bästa TH ikväll, eller att efter detta regn kommer förmodligen ett solsken! Lilleman har vart riktigt risig inatt, och nu helt plötsligt så känns det som att han är på bättringsvägen, bara SÅ DÄR! Hoppas att kanske kanske vi är hemma inom två dagar iaf :)

Storasyster är här och livar upp stämningen, det behövs, tro mig!


Tråkigt

Uttråkade, trötta och sämre... <3
mer inhalationer och vi längtar tills detta är över!


permis

Hemma på permis mellan inhalationerna! Och förhoppningsvis så får det fortsätta så nu dessa kvarvarande dagar på Barnkliniken. Tills att vi får bli utskrivna helt med en frisk gosse! När det nu blir.
Hann springa i 30 minuter på marknaden också. Fick med mig ett behandlat renkalvskinn för 400 kronor! Det är billigt! Behandlat, tvättat och borstat. Vilket betyder att den inte fäller ett enda hårstrå. Inte illa. Den ligger just nu mitt på golvet här i all-vardags-tv-hall-rum? Vad vi nu ska kalla det :) Mycket nöjd!
Sedan åkte jag hem till Eddvin som sov i vagnen, medans Ebba fortsatte marknadsrundan med sin farmor Ingalill och moffa! Är ju ganska coolt att min pappa och Ebbas fammor är så bra polare? :) Tycker Ebba iaf ;)
Sen när vi var hemma och bara njöt, med en kopp kaffe, så kom Kikki och Markus förbi med lilla knytet! Första gången jag träffar denna underbara lilla varelse som förmodligen kommer ha en stor del i vårt liv också ;) hehe! Man förväntar ju sig att han och Eddan ska bli bästisar, riva grannhusen, tävla med varandra på skotrarna, ja ni fattar? Vi får väl se :) Han var ju så otroligt fin, liten och väldigt lik Markus! Jättefin. Jag tordes dock varken röra, klämma eller känna, även fast jag inte är någon smittorisk, så tar man det säkra före det osäkra. Och tydligen härjar detta RS-virus fritt överallt, flera barn som ligger inne för det. Vi tackar och bockar för att Eddvin inte har blivit jätte kritiskt sjuk! Han ammar till och med som vanligt, han behöver inte ens ha dropp. Det finns dom som har det värre, och jag lider med dessa barn och föräldrar, verkligen!
Nu har Ebba åkt till Tilde, vi har varit inne och inhalerat på sjukan. Nu ska jag njuta av kvarvarande timmar i hemmet innan jag åker in för natten :) Sen får vi se var läkaren säger imorgon, om vi får fortsätta åka hem mellan inhalationerna. Men det borde vi få :) Kanske vi till och med får åka hem, men vara fortsatt inskrivna, vilket betyder att vi bara behöver åka in för inhalationer, men får både vara dagar och nätter hemma i lugn och ro. Man kan ju hoppas :)
Hej på er!!!

Sämre

När man tror att det börjar bli bättre, så blir de sämre... :-(

Få se hur lång tid det här kommer ta, innan viruset är väck.

Tack för alla kramar och krya på er! Det värmer :)


Hej hej

De har funnits bättre mornar! Men vi kämpar på här med inhalationer var tredje timme och ett hopp om att kulmen är nådd!
Saknar Ebba och vill gå på marknaden med hon, och badet. Istället får hon boa hos mommo i helg. Allt är typiskt. Viktigast är iaf att lilleman blir frisk.

Från imorse...


En vacker dag trots allt

Vi tog lite permis efter senaste inhalationen och gick på en promenad, ypperligt för Eddan också med friska luften. Så uppskattat att få komma ut i govädret, om än blåsigt!


:-(

Åh typiskt :-( fick åka in inatt för inhalation, vilket slutade med att Åke Stenberg (ÖL Barn) ville ha kvar oss. Så nu boar vi i Herr Nilssons rum på Barnkliniken. En lättad mamma som pustat ut efter inhalationen som lättade på andningen för Eddan. Han är så duktig Eddvin, ler och skrattar mellan attackerna och alla dessa andningsmasker han får över ansiktet <3

Jag har inte sovit en blund inatt, så nu är de dags att slappna av och sova i 3 timmar innan läkarronden.
Kanske vi får ta oss ut med vagnen imorrn på marknaden, kanske får vi stanna här än längre. Tiden får utvisa. Bara lillhjärtat blir frisk. Jävla RSvirus. Men än så länge är han i ganska "bra form". Då undrar jag hur hemskt det ska vara om han blir i dålig form :-(

Nu kommer Jocke strax med kläder till oss. Tur man har dessa iphones så man kan sysselsätta sig när de är som mest knäpptyst...

Kram


Fina lillebror


 


FÖRRESTEN

... frisk luft är helt oskadligt (såklart) TACK OCH LOV . Känns så himla bra att kunna palla upp han i vagnen och låta han andas friskluft dessa varma vårdagar!!! Skulle dö av tycka-synd om han inte fick komma utanför dessa tegelväggar :( Så vagnpromenader i stora lass är bara bra för luftvägarna. Så det blir den sysselsättningen framöver. Och om ni ser mig ute någonstans, snälla tryck inte ner huvudet i vagnen och hälsa på Eddan. Han är isolerad från bakterier just nu. Hur det nu ska gå, Ebba kommer i helgen.... skolbakterier :(
Men som läkaren sa, det är stört omöjligt att utesluta bakterier, när bebisarna har storesyskon.... tyvärr :(
Nu så. Hej.

RS-VIRUS

I förrgår blev Eddvin lite hostig, inget märkvärdigt med det. Han har ju vart förkyld (snorig) i nästan två veckor, så jag tänkte faktiskt JA, äntligen är förkylningen på väg bort, eftersom hostan kom...
Igår blev han mer hostig, pipig i andningen, rosslig. Och inatt hade han rejäl hosta när han vaknade vid 5-tiden på morgonen för sin matning. Vi spola näsan, sög och det blev lite bättre. Han kunde äta, och somnade om. Sov till klockan 8 och vaknade upp som vanligt, som en solstråle. Lite rosslig och hostig ännu...
Ringde till BVC för att vara säker, och hon beordrade mig ändå att ringa till Barnkliniken för säkerhetsskull, när han är så liten. Och just det här med hosta, pipighet och rosslighet när barn är under 3 månader. Sagt och gjort. Jag fick en tid efter en halvtimma. Åkte dit. CRP var under 8, bra. Han lät tjock och tungandad, så han fick inhalera. Dom tog RS-prov just in case, som ett basic prov när han är så liten. POSITIVT.
Jepp. Vi har en kille med RS-virus här hemma. Jag är sjukt orolig. Men vi fick åka hem och ska så fort han känns tungandad och hostig komma in, fast så 10 ggr om dagen för inhalation, dom har tydligen öppet dygnet runt... Känns ju roligt. Blir han sämre, så åker jag in, och stannar där tills han blivit frisk igen. Om jag så ska sova med han i receptionen. Och jag är glad att vi fick åka hem igen, och att han inte alls verkar (än så länge) vara allvarligt påverkad. Men bara ordet RS får väl vilken spädbarnsförälder som helst, att oroa ihjäl sig?!
Lilla hjärtat. Något positivt var väl att han gått upp i vikt 230 gram på bara några dagar. Vilket tyder på att han äter bra. Detta kan ju också nu utvecklas och bli sämre, men FÖRHOPPNINGSVIS är detta en fortsättning på hans två-veckors-förkylning och då är nog kulmen nådd, och efter denna topp blir han frisk igen.
Är detta något nykommet, typ från i förrgår, så får vi nog vänta oss dom värsta dygnen här framför oss någonsin.
En ledsen mamma.

Dagens

Dagens göra. Vara med Eddvin och äta en sjukt god middag, enkelt, och lax är underskattat, går alltid hem faktiskt :)


8 veckor idag <3

Igår beställde vi kakel till köket. Jag beslutade mig för att tapetsera en "tegelvägg" på en kortvägg i köket. Ja gud så mycket vi fick gjort igår. Och det värsta är att det kommer bli tokfint här hemma! :) Vi hämtade grejerna till trappen och beställde golvet till trappen. Så allt, inklusive köket, anländer nästa vecka! Så förhoppningsvis så får vi gjort allting veckan därpå, när Jocke ha ledigvecka. Kanske jag kan ha barnvakt en stund, så jag får bredspackla en vägg? Någon frivillig? :) det är ju "bara" Eddvin, Ebba är hos Matti.
Sen var Marri här som jag bjöd in på middag. Vi drog på Dollarstore, såklart. :) Alex och Ante spenderade kvällen här, och dessutom fick man träffa Petter som kommit hem från Kalmar denna vecka. Och han i sin tur, fick för första gången träffa sin brorsson :)
Min lilla tutteskrutt blir 8 veckor idag!!!! Helt otroligt :)

BVC, rekommendationer....

Det var den promenaden :) Fort tempo med en näst intill springande Mallan! Skönt att gå med henne, ingen som hamnade i släptåg, jag fick nästan till och med ta i lite för att hänga med i vissa uppförsbackar! Gillar! :) Däremot så började mitt krångliga ärr att blöda under färden, inte bra, återigen. Så imorrn får det bli liiiite kortare sväng, men gärna samma tempo!

Alltså, jag har funderat lite. Jag är ju verkligen en riktig ammare (kan man säga så?), jag älskar att amma helt enkelt. Men jag undrar varför till exempel man kan få mothugg när man säger "jag ska inte amma mer än 6 månader". Då blir det "Va? varför då? trivs du inte?" Öööh, jo, jag älskar det. Men det är mitt beslut, och det tog jag faktiskt redan under min graviditet. Och jag tycker det är bra om jag har den turen att jag KAN amma i 6 månader, att mjölken finns där och det inte händer något. Men sen tycker jag det är helt okej för mig själv att ta ett beslut om att gå över till välling/gröt/ersättning/smakportioner också vidare? Borde väl inte vara så konstigt? Sist någon sa "varför" så kastade jag ut mina egna sylvassa taggar faktiskt ;) Jag har amma ett barn i 11 månader. Jag tänker faktiskt inte amma två stycken så länge. Punkt slut.
Och sen vart jag lite chockad över att man först bör börja med smakportioner vid 6 månaders ålder och BARA ge smaksenstationer före det. Hmmm. Jag har nog ändå tänkt inleda lite smakportioner vid 5 månaders ålder, och tror att det kommer gå alldeles ypperligt ;) Rekommendationer, det är bra att dom finns, men man bör ju faktiskt inte följa dem slaviskt. Då hade man fått sitta och pricka av i boken "vem vet mest" och bli alldeles störd. Man känner nog vad som är rätt, för sitt egna barn. Hoppas jag. Därav tänkte jag att jag skulle börja inleda flaska och bara PROVA ge en liiiten skvätt tissemjölk då och då (läs 1-2 ggr i veckan) vid 4 månaders ålder. Bara liksom för att pejla av läget, och bekanta han med flaskan. Men det tyckte in BVC alls att jag skulle göra, för att flaskan blir en konkurrens gentemot bröstet. Nähäpp? Jag gör det ändå! Jag har verkligen den bästa BVC-tanten, jag är supernöjd! Meen som sagt, jag tror inte jag orkar följa alla rekommendationer. För då spricker ju alla mina egna planer. Jag gör som jag själv tänkt, tänker jag :)
Nu ska jag faktiskt ta det lugnt i soffan en stund medan lilleman sussar i vagnen där ute. Ta en kopp kaffe och njuta av lite ensamtid :) Hej

Loggar in

Nu laddar jag för en förhoppningsvis lång promenad med Mallan!
Inväntar först Camilla som morgonkaffesällskap, sen tänkte jag bara svida om :-)

Går jag inte i min otroligt sköna morgonrock dagarna i ända, så är de bergsäkert att jag har bärselen på magen. Som en riktig hemmamamma. Hehe.

Fin dag va!?


det är mycket nu

Ja, än har vi inte lagt in bilderna från systemkameran i datorn, så det blir liksom inte av att jag lägger ut några bilder. Dötrist. Dom enda bilderna jag bjuder på är från min ASKASSA iphone, suddigt och dålig bildkvalitet. Meeen, bättre än inget alls va? ;)
Dagen har varit fullspäckad på något vis. Först min morgonrunda med Eddvin, käkad lite lunch, smugglade över en sovandes Eddvin från vagn till bilbarnstol och åkte till Malin med ett quickstop för lite handling. Var där och hade lite babyboom, Erika var nämligen där med sin fina Nancy! Men gud vilken söt donna! Och stor! Hela 9 månader :) (tror jag det var?). Kevin var som vanligt den gladaste pricken någonsin! Man blir glad bara av att se ett enda ansiktsuttryck av den ungen, det liksom sprudlar från han! :) Eddvin som känts så stor sista tiden, blev plötsligt väldigt liten igen, bland de "stora" barnen, hehe.
När jag väl kom hem så lagade vi en steaksalad (testa den på Olles, sååå jävla god) och vi lyckades bra (okej, Olles är Olles). Beställde hem köket som kommer om 10 dagar. Nu jävlart! :) Åkte på Coop för lite diverse blödinhandling och sådär. Kom bara hem och svidade om och tog en kvällspromenad i riktigt svettigt tempo med vovven. Och NU mina vänner, hoppar jag i duschen och sedan är det natt. Om Eddvin vill. Gissar på astidig morgon imorrn. Inte min tekopp.
Hej

Härligt!!!

Vilken underbar morgon!!! Vaknar med en sprallig och glad Eddvin, bara jag och han! Myser än i sängen och välkomnar en liten grabb som föddes inatt. Ja med andra ord har jag gråtit krokodiltårar inatt!!! Stort grattis till Markus och Kikki!!! Jag är så glad just nu så jag vet inte vad...

Det får vara det, for now :-)


Lansjärv

Hemkommen från Lansjärv! Massa sol, suovasgrillning på murikkan, och därmed massa välbehövlig frisk vårluft!

Har fotat en massa med systemkameran, så ska slänga in lite bilder när jag bloggar från datorn... Senare eller imorrn, eller nåt!

Nu blir de mexikansk kycklingpaj på nyttig botten, dvs massa sojamjöl, fiberhusk också vidare. Sist vart den asgod, hoppas på att lyckas igen ;)

Ha de så länge :)


Trevlig helg!

Det blåste tornardos efter älven, typ! Ingen skön promenad alls =/ Men skam den som ger sig.
Snart BVC och sedan önskar och hoppas jag på något roligt fredagsgöra! Imorgon blåser vi till L-järv över dagen :) Ska bli mys!
Ha en bra helg alla! Kram <3

Vakendygnet

Just hemkommen efter en middag på Olearys =) Med Jocke, Marri, Kikki, Markus, David, Henke och Lisa. Riktigt trevligt att få komma ut sådär bara mitt i veckan! Behövligt.
Lilleman har haft ett vakendygn idag. Efter två stycken sovdygn på raken, har han sovit MAX 2 timmar på hela dagen ända sedan morgonen! Vart rätt pipig och grinig, men inget märkvärdigt. Hängt vid tissen otroligt mycket, ja, i princip jämt. Ett ätardygn kanske? Lämnade han och Ebba hos min mamma för att vi skulle kunna sticka iväg på Olles. Allt hade såklart gått superbra, även fast han vart rätt grinig :) Nu när vi kom hem, la jag han i sängen, och vips så somnade han. För natten. Gud så skönt, och behövligt för den lille! Inte ens på vagnpromenaden sov han! Och han sover ALLTID i vagnen. Inte idag.

Annars så hann vi bara kliva upp imorse så ringde en av Ebbas kompisar Lea. Jag och Ebba skyndade oss iväg för att köpa en present till en klasskompis Isabell som fyllde 7 år idag. Sen kom Lea och hon och Ebba fick leka massa :) Fick träffa Camilla efter deras Thailandsresa också, mycket trevligt att få se den damen, som händer mer sällan nu för tiden känns det som. Vidare och skjutsa Ebba på kalas, hoppa i duschen och göra sig iordning för middagen. och Ja, här är vi nu. Det har vart totalt full rulle hela dagen!!! Men int klagar jag. En bra dag, trots Eddans gnäll/vaken/ätar-dygn ;)
Imorrn är det BVC för vägning. Spännande och se om han håller vikten, kan inte tro annat, med tanke på att grabben börjat få chipstuttar, höhö. Bikini till sommarn? ;) Sötnosen.
Nu har jag två barn liggandes i storsängen, så har planer på att krypa ner bredvid dem, pussa lite på dem och sen sova!
Hej med er!

Pones och de

Ännu en dag som gått förbi!
Har varit uppe hos mamma och gjort klart det sista på inbjudningskorten. Skönt, nu är det avklarat :-) vi har postat ett par stycken, men resten snålar vi in på frimärkena ;) hehe!
Vi blev bjudna på middag där, så fick hoppa över fisken idag och äta tacos istället :) bestämde oss för att ta en middag imorgon på Olles - BARNFRIA för Guds skull! Första gången nu, och det blir väl att ha barnis dryga timmen. Kan ju vara helt ok att gå ut och käka med några kompisar :) förbeställer maten såklart ;)

Nu på kvällen bakade jag lite pones, med Kikkis tips att blanda i en påse Västerbottensost och kardemumma - gott! :)
Sedan tog jag och Vicky en kvällspromenad i pw-tempo. Sköönt var de! Som fan!
Provsmakning av bröden efter de, i sällskap av både Vicky och Max och sen kom Soffi. Lite släktträff med andra ord ;) nu myser jag med både Ebba och Eddan i sängen. Jocke är i garaget och skruvar. De är så jäkla mysigt så jag tror jag klappar igen nu!

Ha de!


Ebba och Cornelia :-)

Tror Ebba och Cornelia är fastklistrade i varandra ;-) dom vill helst spendera all ledig tid med varandra, oavbrutet! Bästisar. C har sovit över här och nu sitter dom och äter lunch, och har typ planerat in hela veckan med varandra. Hehe!

Själv kom jag mig ut på min morgonpromenad med lilleman och Astrid, gudars skönt!

Govädret uppenbarar sig och jag tror jag joinar lillebror på altanen, sätter mig i en solstol och lyssnar på hans snarkningar i vagnen :-)


FJÄLLSCRAVINGS

Fick hjälp av Ebba idag att färdigställa alla inbjudningskort till Dopet. Tack och lov! Gick genast mycket fortare när vi var två som scrapbooka. Och mycket fina blev de :)
Sedan har jag vart på en konstigt humör hela dagen, eller ända tills jag kom ut på min motionsrunda rättare sagt. Jag ska inte bryta mina rutiner. Jag vill, måste och ska gå ut och motionera innan frukost, hela dagen blir annars upp och ner! Vart liksom down idag, inge bra alls. Men det redde ju ut sig ;)
Jocke åkte upp med Ebba och Cornelia till Borgakungen så dom fick leka av sig lite. Medans fixa jag middag, ugnsstekta kotletter i grädde och sambaoelek. Gott. Tjejerna hann bara slänga i sig lite mat och sedan åkte dom och kika på Ebbas nya skoter med Matti. Väldigt fin! :)
Själv tog jag Malterydskan under armen och tog en solning. Mycket skönt. Var riktigt kvalitetstid att få ligga i värmen och bli en aning brunare, hehe.
Nu längtar jag till fjälls så jag vet inte vad jag ska ta mig till! Gah vad jag älskar våren!!! Det är inte länge kvar nu, och vi är alla redo med skoterkläder och andra diverse måsten för att ta sig an en riktig fjälltripp :)

Ryggvärk

De var ju de här med Lansjärv. Vi får planera om trippen till lördag istället! Borgakungen är ju i stan, så tjejerna får fara dit istället. Har sovit alldeles för länge, och har grymt ont i ryggen. Vad har hänt där? :( förmodligen bärandet av bebis som gör sig påmint även om nätterna numer! Blir att använda bärselen ännu flitigare än vad jag redan gör!

Kaffe finnes idag, så kom och hälsa på! För den som har lite att göra.


Ost

Avslutat mysandet med en middag ala raclette! Ebbas önskemål på middag :) för att inte avancera för mycket, tog vi köttet som låg hemma och grönsakerna likaså! Däremot provade vi för första gången den RIKTIGA raclettosten, men shiiit, de var grejer de!!! mums!

Nu ska jag avsluta hela dagen med en kvällspromenad :-) eftersom jag började dagen med en morgonpromenad så känns de ju liksom helrätt.., hehe ;) jo, så får de bli!

Ha de fint! Imorrn Lansjärv för oss, med Cornelia som sällskap till Ebba. En dagstur med suovasgrillande och lite solande. Dom har lovat kanonväder 10 mil söder, joodå!


Sportlov

Sportlovsmys i pyjamasarna! Storasyster och lillebror... Mys? Joo <3

Nu kaffe sen morgonpromenad!


Na

Åh fy, känns som att det är askallt ute!!! -12, brrr... Blir fjällräven som får följa med ut idag.
Jag har sovit som en stock inatt, ett avbryt för amning och nässugande, sen har det blåsts på till nu :) en vanlig natt med andra ord.

Har absolut INGA planer för dagen. Känns trist! Måste knåpa ihop något tror jag :) låna en pulka, packa ner lilleman och fara och grilla? Känns liiiiite för kallt för att njuta av en sotad korv, men vet aldrig om de blir varmare till dagen :)

Jo, på receptet till LCHF-plättarna (2 dl grädde, 2 dl mjölk, 2 ägg, 2 msk fiberhusk, 1 nypa salt) hade Kikki gjort en Fläskpannkaka! Den fick bra betyg, så tänkte ev testa den till middag idag :-) den smakar snarlikt en "vanlig" pannkaka, om än liiiite tjockare, fast det gjorde inget! Ja, vem kunde tro att man kan smälla i sig plättar och pannkakor titt som tätt när de handlar om GI? Det är man glad för ;)

Kroppen BÖRJAR ta form snart. Tror jag lyckas vara helt tillbaka till sommaren, kanske till och med till dopet ;-) vi får väl se! Några träningspass ska jag väl hinna med, har gått snart 7 veckor, bara 5 kvar till kontroll och sen hoppas jag på klartecken! :-)

Och fick just besked att Elli Lithner kan sjunga på vårt dop!!! Guld värt! Så ska bara komma på någon fin visa som känns rätt. Har alltid haft en visa som jag gillat, men lyssnat mig less den på alla dessa dop. Den var tydligen poppis .

Hej med er :-)


Drawsome

Okej... Tillfällig gnällighet, mjölken kvar. Har haft en glad unge efter han sov 4 timmar i vagnen :)

For till Ingemar och Marre och hälsa på en sväng!

Har käkat paella till middag, lyx med andra ord! Och vi lyckades lags den all by our selfs. Hehe, jättelätt juh!

Spenderat resten av kvällen hos kikks och mackan med lite frukt, Gladiatorerna och bebisprat förstås :)

Natt med er!!!

Är beroende av Drawsome och spelar just nu med 14 stycken. Bra tidsfördriv när lilleman sover och en bra ursäkt till att inte hinna städa ;-)

Ööhhh babbel


Slut mjölk?!?!?

Som de bortskämda föräldrar vi är, så vet vi inte riktigt vad som är felet när Eddan är gnällig. Som idag. Han har vart gnällig och missnöjd hela morgonen! Mitt i allt blir han knäpptyst och ger av VÄRLDENS skratt med HELA ansiktet. Sen är han gnällig igen. Jag tänker traumatankar att min mjölk håller på att ta slut!!! Det är min värsta mardröm att jag inte ska kunna amma han hela våren åtminstone. Säkert är inte fallet så, att den håller på att t slut. Men det är ändå en tanke som grämer mig :( tuttarna fyller inte ut en D-kupa längre, dom maxar däremot en C så att det nästan svämmar över. Och bara de är ju konstigt? Att dom gått ner sig en hel storlek. Betyder detta att det håller på att minska? Gah.

Men hur som haver, är han en riktig cool pärla :-)

Ut och motionera nu, till följt av LCHF-plättar till lunch och kaffe på altanen. Bra dag? Jepp!


Underbart

Jag TROR att Eddvin börjar bli frisk nu!!! Håller tummar och tår ska ni veta.

Har haft en härlig dag :) långpromenad, häng med Kikki. Sen häng med Marri och Malin över en GOD middag på lax :) massa surrande och syjunta ;)

Fick Eddvins kläder idag som jag beställt! Allt var SUPERBRA! Nöjd mamma. Nu är vi garderade för denna vår också.

Nu har jag duschat, gjort hårinpackning, ansiktspeeling, kan man klaga?

Natt med er :) hoppas på en fin helg!


Soliga land

Det spritter ju i kroppen när man får vakna upp i detta vårland!!!!
Kaffe -check.
Promenadkläderna på!

Som vi ska spurta och ladda för massa sooool!!!! Tokgillar :)

Hej


Kväll

Proppmätt och väldigt road av marri och tebbans sällskap säger jag och eddan gokväll! Ser fram emot en malmbergspromenad imorgon, och hoppas på att löpa turen på en halvtimme. Ärret är omplåstrat återigen, tyvärr har ett stygn förmodligen slitit sönder ett hörn. Dåligt!

Om två timmar natt, längtar! :-)


Dagen i sig

Ännu sjuk liten! Lagar ihop en paj med Malteryd och TH just. Kört en rejäl promenad i ert sjukt tempo som nästan knäckte mig! Man tager vad man haver när man inte får börja träna ännu. Vart på skolmöte.
Hängt med marri och Vicky. Och jaa... Vad mer? Inget :) men dagen har vart bra!


RSS 2.0