Tjena :)

Sitter hos min mamma just nu, har faktiskt hängt här hela dagen efter jobbet och efter jag hämtat Ebba från skolan. Det blir lite så här när man inte har ett hem att bo i :) Även fast det går bra att bo hos Ingemar och Marianne förstås! Jocke har åkt och jagat med RG igår, och han blir borta till imorgon mest troligt. Så jag och Ebba lallar på själva.

Igår var vi hos Linda å Axel. Åt rabarberpaj och drack te. Och fyfaan vad jag har skrattat såhär efterhand.
Ni vet, ibland läser man bloggar, och blir vidarelänkad till andra bloggar som man aldrig läst förr - bara hips vips. Man vet halvt om halvt vem människorna som bloggar är, ibland har man inte en enda susning om vem som sitter bakom pennan. Men ibland fastnar man ju för "främlingars" bloggar, om dom skriver om vettiga saker och så där :) Men alltså helllooooo, vart vidarelänkad till en annan blogg, och vilken copycat. Hoppas inte fel människa tar åt sig nu ;) Men alltså seriöst! Man ska inte blogga och lägga upp bilder om sånt man inte har en aning om, låtsas ha åsikter om saker man inte är påläst om, bara för att ens idol har de! Alltså, i det här fallet var det väl varje inlägg som på något sätt kopierades från en annans blogg - till och med bilderna som var upplagda, var ideerna tagna direkt ur den andres blogg. Vi bloggar om vad vi vill, absolut! Jag är ingen "bra" bloggare, jag skriver om skitsaker som faller på andan, mest för att rasta fingrarna. Men om man nu känner att blogginläggen vareviga dag måste inspireras av någon annan, vad gäller vartenda blogginläggg, ge upp blogganden. Du har fått på bakfoten om vad "skriva blogg" egentligen betyder! haha :)
Det är ju roligt om inte annat, för oss andra, som kan läsa, jämföra och le! :) Men kom ihåg, man kan inte tycka precis som någon annan, göra som någon annan, stödja alla åsikter som någon annan har, för vi är inte likadana, inte någonstans. Om någon är bra på en sak, så behöver inte jag eller du vara de. Väx upp :)

Nu ska vi strax åka och äta! Ska bli gött. Jag har sovit på soffan, men det är väl så nu när man är tjock, sömnen tar över, och nu börjar det bli markant. Jag har även börjat känna bebisen i magen, för någon vecka sen som en liten fisk som simmar omkring, nu har det blivit allt mer rörelser i magen :) Halvtid nu! Känner faktiskt igen det mesta sedan sist. Jag trivs absolut inte med tjockmagen! Gud nej, precis som förra gången håller jag mig undangömd så gott det går. Jag är kroppsfixerad, erkänner! Och just nu äter jag det som faller på andan, försöker inte ens träna bort skiten som lägger sig som ett hull på kroppen. Har liksom insett att jag bara får ta det sedan. Är glad så länge man kan röra på sig, men att ta tag i någon slags viktnedgångsmotiverande träning, bygga muskler-träning, det är inte läge just nu!
Sedan kan jag ju hoppas att jag får må lika bra hela vägen som förra graviditeten, att förlossningen går lika smidigt, även fast det är det värsta som finns i smärtväg. Att jag har grädde i tissarna och kan amma så läääääänge som möjligt! Ebba hängde i tissen tills hon var 1 år, hehe! Och tills hon var 7 månader åt hon BARA tisse och var tjock som en kanonkula med tre dubbelhakor - där snackar vi inte lättmjölk ;) Och vilken separationsångest när jag valde att sluta, inte för att mjölken var slut, bara för att jag skulle kunna få lite mer delad tid. Men det får vi se! Är överlycklig om jag iaf får ha mjölk i 6 månader :)
Har ju insett att den här graviditeten än så länge inte är det minsta lik den förra! Med Ebba syntes det inte ens att jag var gravid i sjätte månaden! Magen kom smygandes när jag gick in i månad 7 :) nu fick jag en liten stenhård kula i vecka 7. Kul! Och NU ser jag ut som svullo, enormt stor mage, som ledde till ett kontrollultraljud redan i vecka 14 för att se så inga tvillingar bodde där. Det var bara en :)

Jäkla vad jag skrev av mig nu helt plötsligt :)

Ses!

Hemskt mycket hej!!!

IKEA - done! Och hittade en massa fiiint :) även fast jag bara skulle slöshoppa, kom jag ju på en massa MÅSTEN! Som ett vardagsrumsbord, en stor matta, en jättecool klocka, en massa dricksglas, en massa kaffekoppar, massa ramar, DOFTLJUS ofcourse och diverse köksartiklar som diskborstar och sådär. Och två stycken toalettmattor för 12 kr st. Några tusenlappar fattigare, men nu så känner jag mig ändå väldigt nöjd!
Har köttat igenom varuhuset i den förbjudna "luta-mot-vagnen"-stilen, mjukisbyxor OCH handväska (inte okej), en fläck på tshirten sedan lunchen (inte okej) pågrund av att jag råkade doppa dom förvuxna tissarna i grönsaksröran. Man kan säga, att jag har strosat omkring. Det värsta var väl ändå när jag skulle ut ur varuhuset, efter timtal med shoppande, och kom på att NU om någon gång i mitt liv, så ska jag unna mig dom omtalade pizzaslizarna för 5 kr st. Jag tog två på en gång och en cola light. Så med magen, mjukisarna, fläcken på tröjan, haltande gången och två slizar i handen samtidigt som jag balanserade colan i armvecket tog jag adjö av IKEA för den här gången. Känns inte lockande att åka dit igen. Men i december, då blir det en rutt återigen. Börjar starkt fundera på att göra en hembeställning istället! Vi får la se.
På morgonen hämtade jag upp Kikki, sedan körde vi till Lansjärv vart jag lämnade av mina hundar så dom kunde vara där med pappa, Linda å Emil så dom skulle slippa vara själv en hel dag. Där fick vi frulle allihopa, kaffe, gravad röding på hembakt bröd! Mumma. Sen hoppade vi alla i den snygga röda bussen! och så har vi färdats :) Tror Adrian typ har dött efter halvvägs. Åka på IKEA med tre brudar? Dum idé.
Imorgon är det en tung dag. En mycket tung dag. Måste måste måste ta det sista ur lägenheten, vilket är garderoberna med ALLA jävla kläder och toaletten. Suck. Samtidigt ska jag BARA gosa med våran fina fina vovvse! Som är sista dagen hos oss. På måndag eftermiddag ska hon få möta sin nya (förhoppningsvis) matte.
Nu ska jag krypa ner i sängen, med min barma och tunga kropp. Lägga mig raklång och titta den där filmen när han tar ett piller ni vet? så kan han plötsligt göra allting.. Eller någe sådant ;) kommer inte på namnet!
Hej!

Skitväder!!

tadaaa sa det bara så var veckan över! =)
Har jobbat, glidit omkring, haft mina goa vänner här som hjäpt mig att packa hela veckan OCH sovit. typ.
Igår fick jag vara med om en läskig grej, min lillskrutt fick en allergireaktion som påverkade hennes luftvägar, for the first time in her life! Hon har ju en känd allergi mot katt och häst. Men att hon skulle reagera i SKOLAN när hon satt bredvid en flicka som har en katt HEMMA, det hade man ju ingen aning om! Så in på Akuten, vart överforslade till Barnmottagningen. Dom kollade blodtryck, saturation, andra nödvändiga värden. Allt såg hyffsat bra ut innan vi åkte hem :) Fick en massa mediciner som vi ska ha nära till hands, när nästa reaktion utbryter, för det är tydligen bara en tidsfråga.
Så nu till er ALLA: Om ni ska hälsa på oss, eller hemma hos Matti och ni råkar ha en katt hemma: BYT KLÄDER innan ni kommer. Strikta regler för vad som nu gäller!
Det betyder också att vi fått ta ett jättetråkigt beslut, och det är att Lava ska få ett nytt nytt hem. Så tackar varmast Emmelie Sjöholm som hjälpt oss att hitta en tjej här i stan, som är en van flatte-ägare och har en flatte sedan tidigare. Känns så himla bra, att Lava ska få en chans hos henne!! :) Även fast det är så tråkigt så vi kommer gråta floder här hemma :( vårat lilla yrväder... så stillsamt det kommer bli här hemma!
Idag har vi varit och hämtat ut vårt golv, Ebbas tapeter och jag har varit och lagt undan en golvkandelaber från Möbelhuset. Hittade mina två uråldriga designstolar i förrådet, som är lite småtaskiga i lädret, men ena stolen kommer passa perfekt i hallen :) si där, i alla dessa vråar ;) Hade glömt bort att jag köpte dem på auktion en sommar på semester :) Nu kommer dom till användning vill jag lova.
Idag ska jag på en föreläsning om medicinsk laser. Sedan ska jag käka middag och bara umgås och hänga hela kvällen. Är K-A-O-S på granbacka 14 d. Så jävla stökigt. Meeen, på söndag, är det en tom lägenhet :)
Ha en bra helg :) PUSS

Goväder :)

Åhåå, det sluatde regna, och det vart goväder! :) men vad hjälper det när jag faktiskt än inbäddad i kartonger, massvis med måsten här hemma :(
Jag har Ebba en sväng nu på eftermiddagen. Hon är ute och leker med Athena, och det känns faktiskt riktigt segt att ta tag i allt packande. vill vara ute jue! Men ska ta och koppla mina byrackare och gå en snabbsväng med dom :)
Sen kommer marri, camilla och kikki hit. Det blir lite hjälp kan man säga. Och givetvis bjuder jag mina hjälpredor på middag! :D Får la bli en köttfärsgratäng, måste bara sticka iväg och handla lite.
Nu har jag inte tid här. Jag låtsas bara vara en aktiv bloggare just nu, har egentligen inte så mycket att säga, fast mitt liv faktiskt har en massa massa nyheter, som flytten också vidare :)
Ha en bra dag! och ut i finvädret nu!!!

Måndag och tvärstopp!

Första dagen i skolan!!! :) åååh vad barn är fina! Ebba var så tjusig, även fast jag fick gnälla på Matti som än idag inte har lärt sig vad byxor "som väntar högvatten" betyden!!! gaaah! Nu bad jag han rensa ut ALLT som det inte står 128 på i hans garderob. För små kläder, är ABSOLUT FÖRBJUDET! För stora eller omatchande, youre welcome, men för små? Ajaa. Jag kunde, som dom flesta mammor kan, fixa till det lite provisoriskt så att man inte såg att byxorna var för korta iaf :) haha.
Matti fick ta sig en sväng på stan och köpa lite nytt.
Sen åkte jag och jobbade. Var lugnt på jobbet, så jag hann ta itu med massa frågetecken, som jag behöver för att kunna göra ett bra jobb :) läsa lite paragrafer och avtal, alltid matnyttigt! Men så trist =/
Kom hem och lagade korv och makaroner, en maträtt som är grymt underskattad! Måndagsmat - javisst :)
Men nu har jag enorma cravings på broccoli, paprika - rent utsagt en grönsaksgratäng! Så det blir att gå på coop snabbast möjligt och handla det som kvällsfika. Förmodligen brist på någe.
I övrigt så har vi nu tagit tag i lite mera packning. VI har fått tillgång till garaget idag, så det blir att börja köra så mkt grejer som möjligt :)
Hoppas ni har haft en bra dag!!! hejpa

Ingen rubrik :)

Kort sammanfattning av helgen!:
Lugn och skön. Har spenderats med mina käraste - hela helgen lång! det vill säga Ebba, Jocke, Kikki , Camilla, min mor, min lillasyster. Har sett och hängt en snutta med var och en! Igår kväll var det middag på Olles med kidsen, kikki och camilla. Var nå himmelskt gott med en efterlängtad Alfredo!!! Gaah, det är en maträtt man snabbt börjar sakna, när den inte serveras.
Ebba fick dessutom shoppa en himlans massa fina skolkläder med mommo! Nya höstkängor, tröjor, byxor och hon fick välja heeelt själv. Förutom skorna ;) Där fick kvaliteten hoppa in istället för ytterligare ett par färgsprakande tygskor ala converse... Vart ett par höst/förvinterkängor från Gulliver.
Sedan for vi hem till Kikki som hade ordnat ihop en fruktsallad. Slutade kvällen med senaste Irene Huss, och oj den var mycket bra! brutal, men riktigt bra. Irene Huss-filmerna blir bara bättre och bättre :) snart ikapp Beck och Wallander ;)
Idag for vi iväg på Dollar och jag fyndade må ni tro! :D Sedan lunchade vi på MDs och slutade dagen på Nunnis med Malin å Janne på en spontan-bilbingo. Inte ett öre rikare! Men var ändå ett måste att avverka EN bilbingo på denna sommar också.
Vart bjuden på middag hos mams, sedan skjutsade jag Ebba till Matti och nu äntligen är vi hemma, efter en lång dag på ranten! :)
Imorrn är en stor dag! Imorrn är det upprop för Ebba - första dagen i skolan!!!! :)
Nu intar vi sängen framför en rulle och sedan är det bara försöka sig på att sova. Upprop och jobb imorrn :) Natt.

Fredagsbloggning, hej!

Förvånandesvärt många läsare! Jag är ju inte direkt någon bra bloggare med nu för tiden, allt för många läsare! men nu jävlart hade det fördubblats! verkar som att det ska bräckas någon mega-nyhet här på bloggen? någon som väntar på att något ska sägas kanske? Aja :) dom flesta vet redan om alla nyheter som jag kan bjuda på :) det är ju inte precis några hemligheter.
 
Idag var vi och gjorde beställningen helt färdig på tapeter. Ebba har valt en jättefin tapet, som passar henne som handen i handsken :) Ena väggen består av en cremevit tapet med rosa ganska stora ballerinor, såklart. Andra väggen kommer gå i en spräcklig frän randig tapet, i olika färger, tuff. Den tredje väggen kommer gå i en rosa färg, som är den genomgående färgen i hela rummet. Det blidde inte orange, som jag ville! Men vi kunde komma överens om att inte välja lila iaf! :) Hon har verkligen valt med omsorg, plöjt igenom tapetböcker, och tillslut stod det kvar två alternativ. Det var där farfar fastnade med hängslena kan man lugnt säga... men efter massvis av beslutsångest, funderingar, så kom vi fram till det bästa. Skönt!
I övrigt har vi kommit överens om att måla faktiskt i princip resten av entrevåningen. Eftersom jag ska ha VITT (no shit va?) överallt! Och en liggande panel på en vägg vid kaminen, som också målas VIT, givetvis. listerna ska vara vita, köket vitt, innertaket vitt.... så vad passar inte bättre än att bryta allt vitt med ett gammeldags äkta plankgolv, i naturoljad färg, som får det där riktiga hemma-känslan, värme och bara allmänt myys! Längtar tills vi får hugga tänderna i allt.

Detta golv är vårt! :) och detta underbara trä mot vitt, vitt, vitt och mycket gammelvit, kommer vara som mitt lilla paradis I think :)



Idag har jag jobbat, for till mamma som har haft Ebba under mina jobbtimmar. La mig på spikmattan och somnade 1 timma! Sedan for vi ut och rände litegrand, Färghuset, Lekia. Några kronor fattigare åkte vi hem, och nu är kvällen helt oplanerad. Vi gör lite hemmagjord pizza, och sedan blir det nog filmhyrning för pigan.
Imorgon har jag fullbokat schema! Shopping med mamma, ev bilbingo i nattavaara (tror jag?) med Kikki, sedan middag med tjejerna på Olles! Kommer sitta fint i kistan :)

Ha en fin helg! Tjarå

Tja tja

Oj! det finns fortfarande kvar några som går och väntar på att jag ska uppdatera ett liiitet inlägg, trots den stora bloggtorkan! ni gör det bra som ids kiks in här vareviga dag som en unik besökare ;)
Bloggtorkan beror såklart på att jag faktiskt inte är så mycket på internet någe mer, jag använder min Iphone till det viktigaste vilket är facebook (såklart) och JUST NU massa inredningssidor. Så det här med bloggen, njae, det är ingenting jag skulle idas mig på från Iphonen :)
Men NU så ska jag ge er ett litet inlägg. Faktiskt så skrev jag just ett ganska så långt inlägg, och vad tror ni händer? Datorn startar om av sig själv, av någon automatisk anledning, och vipps så var mitt långa inlägg borta! Inte okej.
Sommaren har varit superbra. Har varit i Gotland och vilken mysig ö! Vi hade tur med vädret de första dagarna, riktig utlandsvärme! och vilken mysig stad. Riktigt mysigt med alla små butiker, man vill bara gå runt och köpa massa presenter. För att inte tala om alla doftljus som fanns i olika lukter! jappjapp, its my passion!
Men i övrigt så har sommaren varit lugnare än någonsin. Jag har jobbat, inte satt en fot på krogen eller puben, vilket har sina anledningar. Men det har varit riktigt skönt! Däremot så börjar jag ju faktiskt sakna högklackat, läppstift, tajta tröjor och snygga jeans, det är saker som just nu lyser med sin frånvaro :( Men med lite tålamod, så kommer allting tillbaka, i sinom tid :)
Och nu är det heller inte länge kvar tills vi ska vara ute ur våran lägenhet. sista augusti pussar jag väggarna hejdo, och sedan blir vi bostadslösa i c.a EXAKT (;)) 12 dagar! Innan vi kallar oss själv för husägare och tar och flyttar in, river ner alla tapeter, bygger om lite, lägger in nytt golv, nytt kök och hoppas på att vara färdig till jul helt enkelt =S men ska det va, så ska det fanimej va ;) Vi har ju en källare där man faktiskt inte behöver göra ett dyft, med gillestuga, dusch, bastu, sovrum, stor klädkammare och ett litet matförråd samt toalett - så vi kommer att klara oss, absolut säkert. För övervåningen kommer nog inte vara beboelig på ett tag, känner jag på mig :(
Alldeles strax kommer joakim backman hem från jobbet och då ska vi dra ut på lite ärenden. Har lust att springa på stan och spendera mina sista slantar på MONDO och JIVE... MEN, det tänker jag tyvärr inte göra. Gjorde en LITEN höstbeställning från HM igår, och det får räcka.
Annars då. Är less på väldigt mycket omkring mig. Tänker jag dock inte gå in på här ;) men just dom här nyfikna hintarna om att man inte alltid ligger i toppform, älskar livet och allt som kommer omkring. Nope, inte jag, inte nu och ibland får man känna att man skulle vilja spy galla på en jävla massa grejjer.
Men det är väl jag nu i dagsform bara :) Ibland får man.

RSS 2.0