Soliga dagar och innedagar

ännu en lugn och skön helg som svischat förbi! har varit en sjuuukt lugn helg, slår nog rekord på flera år? Fick hem lilla krösamaja på fredag kväll, lagomt till idol. Myspys hela kvällen och fick kvällsbesök av Cami :) På lördag gjorde vi i princip ingenting :) Emilia kom hit på eftermiddan och stannade för middagsbjudning ala tacokväll! Kunde inte låta bli att ringa och bjuda en trött och sliten Sofia som varit på bortaplan med jobbet hela dagen :) så en mysig middag när Jocke kommit hem från jobbet. Vart en film och sedan small vi av. På söndag morgon kom faster Lisa hit och härjade lös med Ebbisen. Försökte få dom att leka ute eftersom det var så varmt.. men nejdååå, huset skulle ommöbleras, köket flyttades stadigt till tv-rummet och vips hade dom fått sig en hästhoppbana... och soffkuddar flyttades till Ebbas rum, och vips var där en koja... det var lika att inse att det bara var att låta allt ske ;) Till kvällen blev vi bjudna på middag på Nex av Jocke (som för den delen jobbat hela helgen 12 timmars). Natten mot måndag fick Ebba givetvis feber och var allmänt krasslig (vilket hon visat tendens på hela helgen). Så nu har jag plockat ut två VAB-dagar, trots att hon idag var mycket bättre och helt feberfri. Passade på att åka och shoppa lite kläder eftersom stl 116 blivit alldeles för litet för damen. Så en massa nya fina tunikor och div fyndades på Lindex. Och en present till Emilia, som haft kalas idag :) Så dagen har alltså bestått av en fika hos fammor på Komvux-fiket, vart både jag och Ebba fick agera praktikanter vid kassan (och även om jag jobbat inom cafebranchen förr, så har allt att göra med kassapparaten.. jag fattade noll!). Sedan besök på stan, mammsen, Camilla och slutligen hos Sofia, Nicke och Emilia för en massa fika, ciggande och surr... Kändes skönt att få komma ut i friska luften och göra nåt! Har tillochmed varit på en morgonpromp med hundarna, och det var guld värt! Har inte tagit mig så långt på hela helgen eller igår, så det kändes som ett måste.

Imorrn är det jobb och dagis, vardagens stressmoment, fast det onda måstet för att försörja sig :) och ja, jag trivs på mitt jobb galant!
Sedan ska vi på paltmiddag hos pappa och efter det, får jag finfrämmande i skepnad av Linda och AXEL, blir kuuul!
Nu kryper jag ner i sängen och samlar timmar! Hej.

BEBISJUK

idag har jag varit och hälsat på Sara och Tommy och deras otroligt fina, söta lille mumsbit Melvin! Livsfarligt att fara och snosa bebis, man blir alltid bebisjuk! Han var så himla goo! nyfödd och luktade godis :) :)
Snart får de väl ändå bli dags för Ebba att få sig ett litet syskon ? Är strax på odlingsbanan, tror jag iaf? jag är ju känd för att vända efter vinden... men ett litet knott ska jag ha, om inte nu så sen :) :)
Nu ska jag gå och sova hoppas jag. Om jag kan somna. Börjar få ont i halsen och det känns skit, alltid inför helg börjar man känna sig småkrasslig när man väl blir sjuk. Saknar min sessa, så får se om jag får henne redan imorrn fredag? Annars tror jag jag hakar med brudarna på lördag kväll, för vad fan annat ska jag göra? alla jobbar eller är ut och kikki är på Stureplan och försöker göra om mackan till en bratz...
Gonatt.

Varning för ett till långt inlägg vänner

Norge var huuuur himla fantastiskt som helst :) se bilder FB ;) vart en lyckad resa, även om jag hade önskat lite mer vandring istället för fiske, vart helt tvärtom. Men sedan blev jag ändå erbjuden en vandringsresa till Abisko helgen efter (som jag för den delen var tvungen att tacka nej till i sista sekund), så det gjorde väl inget att jag vistades mer ute på havet än uppe i bergen ;) Avstod dock lördagen för att bege mig ut på havet, och tog en vandring med vovvarna istället i fiiiiina Lavangen! Träffade lite nytt folk som bjöd på picknick på en äng, som i en saga! picknicken bestod självklart av vin, öl, norsk sprit osv... men picknick som picknick. Så när gänget ringde och sa att dom fått soppatorsk, mitt ute på havet, så kände jag mig hyffsat handlingsförlamad! jag tänkte göra en insats och knacka på första bästa hus och be någon norrman om hjälp, men i samma sekund så ringde dom och sa att dom fått stannat en båt som passerat, och det löste sig alltså... Men annars var det verkligen kanon! allt var 10-poäng.

Så i helg, istället för Abiskoresan, har jag för första gången på säkert 2-3 månader (och innan dess ääään längre sedan), haft en oplanerad helg, så till vida planerad att bara vara hemma och inte göra ett skit! Och varför i hela friden har jag varit så dum och inte gjort de oftare? Där snackar vi en fulländad helg! Mera såna, tror till och med jag slår slag i saken nu till kommande helg! Kom på, att förra "vinter-vår-terminen" så hade jag inte en enda helg som var oplanerad. Alla helger till typ sista juni var planerade... helt sjukt! Och sedan har jag varit borta varenda helg (förutom denna som just varit) sedan jag fick semester i början på juli (förutom den uppbokade kräftskivan, som ändock planeras som en planerad helg). Vart tog mitt fridfulla liv vägen? Och allt detta har jag skapat på egen hand. Duktiga jag. Nu ska jag ändra på mina prioriteringar, mitt liv, mitt schema, och får sålla bland guldkornen och ge alla lite av mig istället för allt till alla :) För- och nackdelar med att umgås i ett sånt stort gäng! och speciellt när man är nära vänner med så pass många... Men som sagt, vissa vänner vet man att man bara har där, man kan ringa 1 gång i månaden, eller helt plötsligt 20 gånger på en vecka. Allt är som vanligt, och det känns aldrig som man varit borta ifrån varann :) en del vänner är man jätteberoende av, och måste ha en dos av varje vecka, vissa varje dag :) vissa anförtror man sig om ALLT till, vissa får man ta stöd av som kan se och säga saker som man behöver höra, och inte som man vill höra. Som sagt, alla är dom guldkorn, men på olika sätt :) och även fast jag stormtrivs med att ha planerade helger, rehab-helger i stugor, resor till uteliv, skivor, middagar, shopping, filmkvällar, stugliv, fjällsliv, så saknar jag helgerna med att allt bara ligger på is... meeen, det är varmt välkommet tillbaka! Vardagarna är uppbokade, tis-fredag nu, för Idol i någon av tjejernas hem, men det är enbart nöje! :)
Jobbar på som vanligt. Har haft en ohyggligt jobbig vecka förra veckan, eftersom jag är en dramaqueen, hysterisk dödsångestfylld person, och Ebba har vistats i Turkiet. Det vill säga att jag såg planet krascha i förväg, jag såg kidnappare på turkiets gator, och jag hänvisade mina tankar till filmen Taken eller Traffic varenda dag... Jag måste söka hjälp. Men pigan kom hem, oskadd och lycklig, och jag kan äntligen andas ut. Men vad jag förstår, så är jag bara en fis i rymden av alla som drabbas av dödligheten när man får barn, och än värre när man börjar tänka på maktlösheten angående sina små knodd. Herregud. Har skrivit om det förr, men första gången man älskar någon sååå myyycket mer än sitt eget ego, så är det när man får ett barn. Syskon, föräldrar, kusiner jämförs ändå bara med jämnställd kärlek, men som man älskar sitt barn, älskar man ingen annan. Tro mig :) men jag älskar mina syskon, föräldrar otroligt mycket men allt annat vore bara konstigt. Så min dödsångest får jag väl leva med resten av mitt liv. Bara att vänja sig.
Nu ska jag krypa ner i min säng. Kikki och Cam är i Björkliden och vandrar, akta er för björnar! snart VOOLBEEAAT i Luleå. Hotell, tåg, middag, biljetter, 10 personer.. allt klarrrtt! Kommer bli askul, tror jag!
Hej

Till alla 287 läsare!

Jaha, kastar ut ett litet inlägg eftersom jag har så många läsare som gärna vill att jag skriver här... not (typ 14 läsare) ;) vart tog alla läsare från gamla bloggen vägen? eller så är de väl så att man inte är så intressant  när man inte är nybliven singel längre och kastar ur sig både de ena och det fjärde på bloggen?

Vad har hänt sedan sist? Inte så himla mycket... Har hunnit vara på en del stugsvängar, var till Tornedalen med Marri, ätit penicillin mot en envis lunginflammation, varit hemma och gjort ingenting, varit och provat på utelivet på nex (för det kan vi ju inte in och ut, bak och fram).
Fått gå på kräftskiva (förra helgen), mumsigt och trevligt. Tappade dock min norrbottensring i guld bland kräftskalen, så vart en dyr utekväll för min del =/
Jobbar på måndag-fredag, motionerar, dricker kaffe och surrar strunt. Just nu är inte mitt liv mer spännande än så. Helt hopplöst. Veckorna då jag har Ebba så rullar tiden på helt perfekt, inte så konstigt, man hinner bara gå på jobbet på måndag så är det fredag eftermiddag. Nu i helg har vi haft Emilia, vilket resulterade i en resa till Lansjärv. Ebba och Emilia har lekt på, vi har lagat god mat, badat utebastu, varit i Lappforsen och grillat korv. Verkligen jätteskön helg, och jag trodde att jag skulle känna mig utvilad idag, men inte ens det. Nu jäklarns har jag varit och tagit prover för sköldkörteln, och nu hoppas jag tillochmed att jag ska ha en underfunktion i sköldkörtlen så att jag bara kan få medicin till en väldigt vanlig folksjukdom, istället för att jämnt gå med svullna ögon och vara allmänt energilös. Gaah.
Skulle ju egentligen vara Kikks bordsdam på Aitikfesten i helg, men gav biljetten till en behövande Malteryd istället, så kunde jag snosa på pigan dygnet runt och Malteryd fick göra det hon är bäst på ;) hehe. Hade dock önskat att jag var med och käkade middagen som det bjöds på, men middagen i Ljärv var förmodligen minst lika god.

Igår när vi kom hem från stugan, så gjorde jag lite höstrenovering i hemmet. Bytte lite gardiner, städade litegrand och tände en massa goa doftljus, love it. Tittade Irene Huss och njöt av söndagens tillvaro. Skjutsade Ebbisen till Matti och insåg ganska fort att jag egentligen inte kommer se henne på tre veckor! Hon åker ju till Turkiet på söndag och är där en vecka, och sedan för att behålla udda resp jämna veckor så blir det ett jävla kast! Men på onsdag hämtar jag lillfisen och myser på en kväll iaf :) Känns bättre så.
På torsdag ska vi i alla fall till Lavangen, Aagard, Norge. Hehe. Stuga i fjälltrakten med båt, inte helt felt. Förutom att jag ändå inte kommer stiga in i båten, men om det nu är helt spegelblankt och inte en våg inom synhåll, då kanske om man får ha dubbla flytvästar och en säkerhetsvisselpipa. Jag hoppas iaf på att damerna är lite mer intresserad av vandring istället för fiske, så kan herrarna ta hand om den biten ;) men visst, en eller två timmar ska jag väl också kunna offra till fisket :P På tal om vandring, så tänkte jag beställa ett par nya vandringskängor från Ebay, hittade en himla massa fina små saker och till mer än hälften av priset vad du får ge för ett par här! Så jävla mycket vandrar jag inte uppe i bergen så att jag behöver ett par Graninge eller så för typ 3 pix. Så länge dom är vattentäta och sköna (och lite snygga) så duger va fan som helst. En gång per år, max 3 mil per år, hallå kom. Dessutom hade jag behövt en ny matchande jacka till Norrönabyxorna, men kan inte köpa allt på en gång. Har även köpstopp på "vanliga" kläder, och det suger. Men å andra sidan, vad rik man känner sig när man inte har en enda faktura att betala för nätshopping... Får se hur länge de håller i sig! Stack in huvudet på Jive och köpte en stickad blus iaf. Men nu är det bra.

Från det ena till det tredje så hade jag tänkt försöka hålla mig lite i skinnet nu med allt festande och så, inte för att jag är tråkig och vill ha slut på det roliga, utan för att försöka hålla i de få slantar som går. De är dock lite svårt när man har vänner som tillhör landslaget inom festligheter, men ah, det är bara att haja läget och försöka sålla bort åtminstone 1 helg i månaden. Har väl ett gäng vänner som också börjar känna att lugnet är värt lite mer än kaoset ibland ;) så ja, mysiga hemmakvällar och filmkvällar ett tag framöver, i alla fall nååågra fler lördagar än vad som varit hittills! Sparar både plånbok och kropp från en massa lidande ;) hehe. Kan man vara så ekonomisk så man håller i hatten  ändå till Volbeat i Luleå i oktober? Vi får la se. Vägrar bli en tråkmåns i alla fall, det är inte riktigt jag :) Då blir jag en uttråkad och väldigt negativ människa... får la skaffa häst så har jag häcken full, då hade jag trivats! :P

Allt annat får ligga på is så länge...

Puss


RSS 2.0