woop woop

påskvecka =) är likamed ledighet, och ledigheten sträcker sig ända till 2 maj! känns faktiskt underbart. Vårväder, fjällen, familjen och massa god mat! Lockande. Och med tanke på att jag inte varit på en endaste tripp ännu till fjälls, så är det verkligen på tiden att beträda vägen västerut. Måndag, då packar vi in oss i bilen och drar vidare. Nu till påskhelgen ska jag bara vara hemma. Lika skönt det då, även fast jag hoppas på en stughelg på något fint ställe med bästa vännerna. Istället tar vi oss an en liten avslutningsfest nu på torsdag. Lite slalomåkning, afterski och sen får man ser vart kvällen bär iväg. Ska bli så himla roligt att Linda ska med ut, shit, har inte varit ut med henne sedan 2008 tror jag? Och jag gillar när det är pubkväll, inte lika mycket discotekstuk, stök och stoj. Gillar stämman av en trubadurkväll, ett bord, och massa surr över en flaska öl ;)
Ebba firar påsken med sin pappa, så jag får äran att ha henne valborgsveckan istället =) går lika bra för mig, även fast jag hellre fått både gömma påskäggen OCH grilla korv i majbrasan. Men man kan inte få allt de goda.
Jag har just varit på grilkväll hos Kikki och Markus, med värdparet förstås och Camilla och Adrian. Vi surrade om allt från björnarnas uppvaknande den 18 maj till detaljerade förlossningsberättelser och kolik. Jepp, man märker att man överstigit 25 och numer är, tyvärligt nog, närmare 30 än 20. Inte lika mycket festivalplaner längre, det är mera praktiska saker som fasta jobb, kropp och själ till husköp och amning typ.
Åh vad jag längtar tills den dagen man bestämmer sig för att skaffa ett litet pyr igen! Även fast min tanke verkligen är att ALDRIG mer gå igenom en förlossning, kanske min största bromskloss till att skaffa fler barn. Fast å andra sidan så finns det ju faktiskt andra vägar att gå. Kanske inte ett bättre alternativ, men om det är det enda, så är det ju ett alternativ i alla fall :)
Aja, barnafödandet får komma 9 månader efter man blivit gravid först och främst. Måste få lite bättre trygghet med ett fast jobb först, och det kan ju dröja, eftersom man numera går under titlar som "visstidsanställd", och så lär det nog vara en bra tid framöver.
I helgen så var det i alla fall mycket lugna puckar. I fredags var vi på Olearys och åt ett gäng, trevligt! på lördag var vi och åkte slalom med Ebba, och hon är SÅ DUKTIG! Det är så roligt :) Sedan grillade vi kyckling med Marri som gäst. Därefter under kvällskvisten kom Soffi och Gustav. Jag och Soffi fick för oss att dricka Baylis (stava?) till kaffet, och myste på. Tidig kväll för övrigt. Söndag drog vi till Lansjärv tidigt på morgonen, fixade med husvagnen och åt köttsoppa hos pappa. Resten av söndagen bestod av lite söndagsmys, standard.
Har fått två fina underbara paket hem i brevlådan från Nelly, och ett från Mandel. Allting passade, även fast jag trodde att det var en hel annan modell på trosorna, vad jag fick hem var ett par trosor i modell MAMMULUCKER (stava?). Snyggt. Äh, den andra uppsättningen av underkläder var sexi :) och resten av kläderna var också fina och passade.
Jani, bra uppdatering detta var. Hade som inget vettigt alls egentligen på hjärtat. Är bra, mår bra och gillar våren.

Gah

Solen skiner, Ebba leker ute, hundarna ligger lugnt å fint och sover, magen är mättad med ugnstekt lax, hemmet är ganska städat. Men varför känner jag mig inte på humör då? Jag känner mig allmänt jävla lättirriterad. Är blek som en ko, trots att alla andra får sådan fin brun färg av vårsolen, så har jag ännu inte, på mina 26 år långa, någonsin lyckats bli brun av vårsolen. Sommarsol, solarium you name it, pepparkaksvarning, men INTE av vårsolen. Märkligt. Och det irriterar mig enormt. Man ser blek och trött ut, inte ok. Det är ju förfan april månad. De är nu man ska börja samla färg! Jag känner att jag verkligen måste ta mig an en långprom med hundarna MINST på träningsfronten idag. Jag hade verkligen kunnat göra allt för att få lägga mig i ett solarium och slippa se detta blektryne. Jag hade samtidigt kunnat gå och lägga mig nu för natten.
Nej, jag är inte alls på humör för att hitta på något idag, inte nu och inte sedan. Jag känner att jag vill vara helt ifred, men jag kommer inte nöja mig med något förrän promenaden och solariumet är undanröjt och avbockat på dagens to-do list.
Helgen som har passerat har verkligen gett löning, är väldigt utvilad och det var helt underbart att komma iväg till finvädret, den goda maten och alla bra filmer! Skidåkningen vart sådär, var alldeles för mycket genomslag för att kunna avancera ;) vart en tur på sjön. Jag har sovit som en gris, eller ja, vi alla somnade till hockeyn på lördag och där sov vi ömsom sittandes, ömsom liggandes. Friskluft is the shit.
Jag har iaf hunnit bocka av mina jobbtimmar idag vilken tur. Men efter det har jag verkligen bara suttit i soffan och hängt - kan inte gå ut för jag måste ha koll på vart Ebba befinner sig. Jag kan inte åka iväg. Jag är totalt strandad!
Hej

Ohlala!!

Sådär, återigen har halva veckan gått, och ingen är lyckligare än jag =) Vi har tyvärligt nog haft det ganska lugnt på jobbet, vilket betyder att dagarna passerar i snigelfart :( Det går bra ändå, och jag bara hoppas att det ska trilla ner en stor bunt med arbete i famnen på mig. Idag dock har vi haft en massa mys på jobbet! Först har vi har lunch med NEAB på Malmens Friskola. Det blev bakad potatis med två olika röror. Gött. Sedan for vi tillbaka till LK och jobbade en stund, innan vi firade en av personalen som fyllde 40. Sedan var det snabba puckar iväg med NEAB för månadsmöte - vilket överraskade mig och AK som inte fått våran webmail att fungera riktigt 100, med fotografering! Aja, man får la duga som man är, men man hade ju kunnat önska att man vore lite sminkad och tillfixad i håret. Efter fotograferingen var det möte. Har kommit hem ganska sent från jobbet, slängt i mig middag som stod på bordet och sedan har jag varit ute på en lång och skön promenad med hundarna, underbart! Eftersom jag hoppade över tårta och bakelser idag, trots att jag var superdupersugen på jobbet, så fick jag lite abstinens efter vispad grädde på kvällen. Hoppade i bilen och skulle köpa jordgubbar - men fanns inga färska, så fick ta vindruvor istället, vispade lite grädde och vräkte i mig, så jävla gott.
Jag blir gräsänka resten av veckan och helgen, men detta betyder bara att vi tjejer åker iväg på mysweekend inkluderande lite skidåkning. Längtar verkligen till fredag efter jobbet när vi sticker iväg. Ska verkligen bli mysigt. Hyra massor med filmer och bara ha de bra i Lansjärv.
Helgen som passerade spenderades ute i finvädret. På lördag hade vi som sagt gäster i form av Cornelia och Ingalill. På söndag var vi ute i Sikträsk med bland annat EK, Rajje, Hugo och Ville =) och massa fler. Har fotat massa fina bilder på Ebba och resten av barnen, men det tar en evighet för mig att få in dom på datorn. Ska försöka lägga ut någon enstaka i alla fall på FB, men det lär dröja tills jag tar den tummen ur arslet ;)
Hade behövt ta ett besök till frissan också, måste väl ringa och boka tid! Vet bara inte till vem jag ska gå =/ Vill göra mig lite sommarfin juh!
Annars så har vi massa massa goa och rätt stora planer på G. Säger inget ännu, så är ingenting sagt :) Blir spännande! (jag är inte gravid iaf).
Puss och hejs!

Veckans värsta!

Fredag! Önskar att jag hade kunnat hoppa av glädje, men si det går inte, för då typ skiter jag ner mig tror jag. Lyckades åka på världens värsta magsjuka igår, har sovit på toalettgolvet och kräkts titt som tätt i typ 10 timmar. Fy fan. Hann bara komma på jobbet på morgonen, när jag efter en liten stund kände att något var galet.
Ebba har haft ont i magen, men lyckats hålla sig borta från kräkningarna, och jag håller verkligen tummar att hon inte åker på det heller.
Så, gårdagen var i alla fall världens längsta dag. Idag på morgonen har jag försökt äta lite hälsofil, det gick inge vidare. Är mör och matt och känner mig mer död än levande. Men så skönt att slippa illamåendet i alla fall. Man får la se det som en bantningskur om inte annat? En hjälp på traven till strand -11.
Ska försöka komponera ihop något fredagsmys ikväll i alla fall med lillhjärtat. Ska hyra någon film och slänga ihop en fruktsallad. Vi har till och med tvingat oss ut med hundarna, Ebba på boben och jag andfådd och slirig efter ett skoterspår i skogen. Det behövdes andas lite frisk luft! Men det var tungt må ni tro. Även fast Ebba inte har spytt något, så hade hon ju ont i magen igår, så inget dagis - karens, hon är förmodligen om inte annat smittbärare ännu.
Jag har sanerat hemmet, bytt alla handdukar, skurat och torkat diverse. Vädrat, slängt alla kläder som användes igår i smutsen också vidare. Man vill ju inte utsätta folk som kommer och hälsar på för något onödigt.
Helgen har varit absolut oplanerad - och än vet vi ju inte vad som sker med våra sjukor. Men imorrn, om vi är friska, så bokade vi en dejt med Ebbas dagiskompis Cornelia och hennes mamma. Dom har länge tänkt få leka med varandra utanför dagis grindar, och äntligen blir det av =) Får hoppas på go-väder så tjejerna kan vara ute hela dagen lång.
Nu har i alla fall Ebba sprungit över till Athena, jag har informerat (som var mor bör göra) om magsjukevirus också vidare, men det var lugnt!
Nu fångar jag dagen, på något konstigt vis, men jag ska verkligen göra det.

RSS 2.0