Blurr

Gjorde en storhandling idag, den dagen man väl orkar ta sig ut bland allmänheten! Inte för att de brukar gå någon nöd på mig, har alltid frysen, kylen och skafferiet välfyllt, det är en del av trivseln i hemmet enligt mig ;)
Nåväl, den stora bedriften var att ta sig ut först och främst. Likblek i fejjan efter flera dagars febrande och ingen som helst frisk luft. Hade gjort en ordentlig jäkla handlingslista. Jag brukar inte vara den som handlar ekonomiskt, det ska vara bra kvalitet på allt. Men nu jäklarns, kalla det vuxet? ekonomiskt? fattigt?, men nu har jag börjat tänka om med min börs, ensamstående mamma som just nu lever plus-minus-noll varje månad! helt sjuukt. Och jag drar bara på mig mer och mer utgifter, givetvis. Jag handlade till och med billig-tvättmedel, och det är emot mina principer på alla sätt! Men man måste börja någon gång. Sen får vi la se om det luktar gott över huvud taget, bara det blir rent, så får jag väl känna mig nöjd. Men allt är maxat nu, frysen, kylen och skafferiet, städskåpet och toaskåpet. Och nu när jag handlade så himlans ekonomiskt, så slutade denna handling, som annars brukar ligga högt över, på 700 kronor! Trodde inte ens man kunde få en köttbit plus lite sallad för den summan! (nästan iaf...).
Förutom mitt nya fattiga/ekonomiska liv, så har jag haft påhälsning av Linda och Axel! Trevlans med lite bebis. Har dock insett hur bebis-inte-anpassat hem jag har! Inte ens en pipmugg att bjuda på! för att inte tala om leksaker också vidare :) tur lilla Axel sysselsatte sig själv med att riva runt lite och dricka mjölk ur vanligt glas och äta kärleksmums och pepparkaka! Den ungen har då inte missat många måltider, sicken kula! superdupergullig, en liten mini-Jansko och såg alldeles overklig farbrorsaktig ut! HEHE. Så himla söt!
Ebba har varit med Lisa ända sedan hon svalde sista tuggan av middagen :) dom har varit här och rivit omkull hela Ebbas rum, lekt i lekparken, ätit glass... och myyst på! Nu på kvällskvisten när det vart som tystast här hemma, hade jag och ebba en alldeles egen mamma-&-Ebba timme innan det var dags för sängen :) dom där små extra mysiga minutrarna är helt underbara, när man väl sätter sig ner och bara tar sig tid till dom. Oftast så är det så praktiskt allting, och jag hatar det. Ikväll föll det sig bara på, att allting klaffade med klockan och allt som hör där till. Ingen panik att gå och sova, för vi hade god tid på oss att bara mysa... inget bråk om städning av rummet (som ännu ser ut som ett bombnedslag), och kvällsfikat smakade bra, pyjamasen satt rätt, och vi kom överens om att Ebba skulle sova i mammas säng inatt :) då myyser man!
Tog mig an en prompa med vovvarna också, en promenad som var vääälbehövligt för den svarta faran! herregud, vad händer om jag blir jättesjuk i minst 1 vecka? Jag har ju inte precis någon som hjälper mig med att rasta yrvädret, det är heelt upp till mig och ingen annan :) så jag har insett att jag bör hålla mig frisk hädanefter. För hon är ingen hund som klarar av att snabbrastas fler än EN dag i sträck. Hon bara måste få motionera och röra sig, hon river ta mig fan omkull hela hemmet annars :) även fast jag måste säga att hon skött sig ganska bra iaf... stolt. Men nu fick hon springa okopplad några kilometer i skogen, samtidigt som jag hostade och harklade, men ändock fick lite motion. Skönt.
Nu äre natten för mig! iaf i 1,5 timme, sen ringer Malteryd när hon slutar för att hämta diverse grejer, bland annat denna dator! puuh... Imorrn jobb, så nu äre bingen, definitivt!

got you! gillare

Kan ju passa på att uppdatera bloggen nu när jag ändå ligger hemma, risig som 7 svåra år, och dessutom har tillgång till dator! Inte illa pinkat!
Så vad har hänt sedan sist... inte så mycket faktiskt! Har varit hurtig och hunnit få lite fastare former på kuppen ;) skämt å sido. Men jag har varit som ett hurterus, sprungit och promenerat dagarna i ända faktiskt! och det har varit så skönt nu när vi varit så bortskämda med de fina sommarvädret. Förrförra helgen var jag i Lansjärv, krattade gräsmattan, städa lite i huset, hann börja planera lite inför min egen renovering på min stuga som ska göras till hösten osv. Under veckan därefter så var jag bara flitig motionär, jobbade, hurtade, åt mat och sov typ. Har kommit in i någon period där sömn bara faller sig på! och det är helt underbart. Slippa äta massa tabletter för att kunna sova, som jag fick göra en period =/ man fattar inte hur värdefull sömnen är, förrän man lider av problemet att man inte kan sova om nätterna. Nu är det ett av mina största intressen, att sova :) kul tjej!
I helg så var det piano, jag umgick med Marri typ 97% av helgen. Vi bara lyssnade musik, gled runt i ollonet, hälsade på folk och fä, och gjorde egentligen ingenting. Grillade gott här i lördags. Jag spenderade lördagen med en riktig lång skogsprompe med mina vovvar, hamnade så gott som vilse när jag var tvungen att ta en genväg för att skogsstigen svämmat över. Var några, 3-4 kilometer helt åt h-vete i fel riktning. Men jag har aldrig sagt att mitt lokalsinne är bra heller ;) Kom ut någonstans högt uppe i Malmberget och fick snällt traska hem efter kärleksstigen igen. Vart sjuk natten mot söndag typ, och det är jag än idag. Halvt om halvt döendes känns det som. Man är så förbannat ynklig så fort kroppstempen höjs från 37 - 38. Herrejesus! Ebbisen anlände i söndags i vanlig ordning, och jag kan inte skryta med att jag är den bästa och aktivaste mamman just nu :( orkar inte ens kliva upp ur sängen på morgonen. Så idag beställde jag skjuts av mommo som fixade iväg Ebbisen till dagis på morgonen. Skönt. Jag var verkligen ett fall för fab-5 när klockan ringde imorse. usch.
Så, nu har jag hunnit få mig en dos av Kikksan iaf, innan hon och Camilla tar resväskorna och drar iväg till Mallorca i en vecka! FAN att jag ska vara så flygrädd, annars hade nog jag taggat för en paraplydrink just i detta nuet. Men nä. Jag putsar på husvagnen istället och ser fram emot en lugn och skön campingsommar med det snyggaste förtältet som ögat har skådat! vart inte precis som jag tänkt mig, HEHE. Men jag kommer att trivas som fisken i vattnet ;)
Festen den första juni verkar komma in i hamn iaf. Det verkar vara bra taggning och vi blir nog de bästa gänget hittills? :) de är ju ännu 2 veckor kvar, så man vet aldrig vad som händer. Men OM det blir finväder och alla kan spika helgen, så blir det nog fint som snus... kan tänka mig ungefär som filmen "Äntligen Midsommar" om ni hunnit se den? hehehe...
Nu göra middag åt sessan som sedan åker till Lisa och leker. Så ska jag bara fortsätta att ligga i mitt hörn i soffan och glo in i väggen när tvn inte visar ett enda bra program!

Kära blogg

Hola! Dålig bloggerska, I know. Man lovar så mycket, men verkstan förfaller... jag har inte tid! fast jag ÄLSKAR att skriva av mig, lite av en passion i mitt liv ;)
Alright, vart ska jag börja. Helgen som varit var helt superduper! På fredan var det bara mys med tjejerna, och det känns verkligen superbra att jag nästan hann spendera all min lediga tid med Hanna! På lördag så var det först motion under dagen, för att sedan förgylla kvällen med det motsatta. Det skulle bli en tjejkväll, grillkväll, 2 glas vin, ni vet? Slutade med att grabbarna hakade på, vi satte fotfäste hos Karro och Jon i deras fina hus, och wow vilken kväll jag hade! Riktigt trevlig. God mat, Jon var en mästergrillare! en stjärna till honom. Från att vara halvt festklädd, med tanke på att bara vara i huset och mysa på med bästaste umgänget, blev det såklart en helomvändning när alla absolut ville åka på nex (ovanligt?). Med den lilla fjantiga ekonomi som jag lever på just nu, så var jag strängt tvungen att säga nej. Men lilla guldkornet Kikki var greve, och pröjsade hela min kväll, från taxi till kroginträde till taxi hem igen. Big looser me, jag vet, men vilken kompis jag har, bäst :) Inte för att det var noga för mig att gå på krogen, hade hellre stannat i huset om nu hela gänget gjort detsamma! Men i converseskor och inte-krogen-kläder (dvs highheels), for vi dit iaf. Jag dansade på moln eftersom det här var första gången i hela mitt liv som jag inte haft ont i fötterna (nja, iaf sedan Lava åt upp mina älskade stövlar).
På söndag morgon anlände Kikki på en morgonsup (kaffe) och sen kom Hanna. Vi prompade vidare till Karro och Jon för att hämta diverse grejer och äta upp resterna till lunchmål ;)
På kvällen kom mitt lilla hjärta hem <3 Skönt, rutiner på plats! Har varit barnledig nu för många helger i rad, vilket betyder att jag tappar fokus helt på livet... nästan iaf :) Så veckan har bestått av jobb, städning, motion, kurs med Lava (som var jätteduktig!) och en massa andra mammagrejer! Min egen mamma har fyllt år, så fölsokalas i måndags. Stressen har varit min bästa vän iaf, vilket tär sönder mig!!! Jag har alldeles för många måsten, som inte ens är måsten, men som blir måsten för mig. Fuck.
MEN. Nu blir nästa plan att ordna en fest, i början på juni, ett riktigt sjöslag förhoppningsvis, för att dansa in sommaren litegrand ;) Hoppas att vi blir minst lika många som förra året på midsommar, vore skoj! Även fast jag vet att söndagen kommer även denna gång, och jag lär stå där med skurmopp och svarta sopsäckar... suck... Men det kan det vara värt :D
Sedan, har vi suttit och pratat här hemma, om stugor, hus, husvagnar... Ni vet :) Och jag har ju tamejfan allt. En stuga i Lansjärv, en alldeles EGEN som är i fint skick, men som behöver rustas upp för att SE fin ut. Invändigt är den så gott som färdig, men utvändigt ser det förfärligt ut :( Sen har jag stugor i fjällvärden, inte bara en att utnyttja, utan två! Det är ju min och min mammas, och mina kusiners, men en himla tillgång vill jag lova! Så jag behöver inget hus.. jag kan bo i min lägenhet för resten av mitt liv, och istället bara njuta av att ha mina stugor lite överallt. PLUS att jag har en husvagn, en alldeles egen pärla som kommer förgylla hela min semester den här sommaren, hehe.
Kom iaf fram till att till hösten, då ska stugan i L-järv tamejfan bli färdig! Förutsättningarna är 100%-iga, och läget är wunder... Sjötomt med stor altan mot söder och utsikt rätt över sjön ;) härligt.. jag är ju bara dum som har låtit stugan stå och "förfalla" nu i flera år. Jag fick ju den av min pappa. Så nuru pappa, ska jag ta tag i saken! :)
Äh, kan ju verkligen säga att jag nu har skrivit av mig! Inväntar en malteryd (trodde jag iaf), men hon verkar ju aldrig dyka upp. Ledig dag imorrn och den kommer jag tillbringa på Ink med Marri som ska gadda sig. Sedan ska jag städa ur husvagnen och sist men INTE minst, ska Malin och Janne komma hit på middag! Grillat, känner smaklökarna börjar växa...
Hej hej :)

Get out!

Veckan gick ju i en rasande fart! men det är väl tack vare alla rutiner :) Har inte hunnit med så mkt annat än jobba, motionera, jobba, motionera, sova litegrand, jobba och motionera. Har hjälpt Jocke att måla i hans nya lägenhet, det blir riktigt nice där! Hoppas han ska trivas :) Vi har haft tjejträff hemma hos mig, helt i Hannas ära ;) Riktigt skoj att se henne, och käftarna gick i ett, ingen uppfattade vad den andra sa, och det sprudlade 962 samtalsämnen i luften samtidigt, på bara 14 sammanlagda öron. Så efter den kvällen, var jag helt vimlig, och kommer inte ihåg ett juta av vad som sagts. Men det var mys ändå.
Agnes var hemma hos mig i drygt 1 timme och hann söla ner hela köksgolvet, skitunge ;D fick riktig Ebba-längtan, men får hålla mig till på söndag! Fick bortstädat ALLT från lördagens aktiviteter, och det var riktigt svinigt... Sängkläderna var ju GULD av få bytta! vette fan allt som gömde sig där.

Ikväll blir det springning, sen att umgås med Hanky och Marri. Stadsragg med fläng! längesen :) hoppas att några vänliga själar bjur på kaffe, för vi är riktigt "hälsa-på-folk-sugna". Först en dusch, håret är som ett fastklibbat skatbo på hjässan. Lördagens vax börjar väl småtrivas där i rötterna antar jag, hehe.

Annars då? fattig, virrig och sjukt less på snö.


Valborg

Ja, vad kan man säga? All in rockstar life hela helgen. Som planerat, och det var några av oss som höll måttet ;) Inte alla, men jag var definitivt en av dom som körde förfest, fest och efterfest. Starkt jobbat.

Fredag började med lite smuttande hos Marri, där gjorde vi oss alla iordning och sedan var det bord på Olles. For därifrån på någon fest i stan, hos Per, men vi landade och fortsatte vidare ganska omgående. Till Ante och köra några sygga moves på vardagsrumsgolvet med onda fötter som ville ta död på mig. Men höjdpunkten var ju ändå Skaburbian på Olearys, vilket bra uppträdande. Fick tillochmed en kyss i ryggen utav någon tjej som stod bakom mig, en ordentlig knuff, HEHE.... Jag brukar inte vara den som hamnar i gruff, men den här tjejen var nog lite arg? Lite trist att gå ut och vara arg, jag hade hållt mig inne. jag kanske trängde mig lite före eller så.... jag brukar inte vara den som är bitchig, men tror jag drabbades av sjukdomen just då ;) en liten släng iaf! den gick dock över så fort när jag och Kikki svitchade om skor, och det kändes som att jag vandrade på moln och sen när alla darls svängde om på dansgolvet igen :)
Efterfest hela natten, vaknade upp med pärlorna som förmodligen hade haft snäppet roligare än mig, eftersom jag intog sängplats ganska fort och samlade ihop några timmars sömn istället.

Upp på lördag morgon, tagga och ladda, riktigt jobbigt. Hem till mig och svira om för afterski, kom ett helt gäng och det förklarar varför det ser ut som det gör i mitt hem just nu. För att inte tala om att jag har ett helt systembolag i min kyl, nästan iaf. Om ingen saknar och kommer och hämtar sina dunkar och flaskor, så har jag iaf en backup till nästa högtid, typ Juldagen 2011. Less. Fast så låter det alltid iofs.
Sedan for jag och Cam hem till mig och gjorde oss lite snygga(re), och intog sedan plats hemma hos Marri igen! Massa fest, folk och fä, och det var faktiskt riktigt tungt att hålla igång, man är ingen superstar, även fast man tror det ibland! Bartömning på Björnis, och till våran stora förvåning stod det att alla med förköp var tvungen att infinna sig där före klockan 23!!! Det hade vi ju inte räknat med. Lite jobbigt att vara där och stampa så länge, men tiden gick ändå ganska fort. Kanske för att vi hade så himla skoj? :) Dansade så jag tror att tillochmed Cams maratonskor gjorde så att jag fått en ordentlig svullnad över vristen. Herremingud.
Men det var en guldkväll, absolut! Nu borde man ha fått lite för mycket av det roliga, så det är bara att börja krypa till korset, ta tag i städningen, tvätta alla jävla handdukar som har gått åt i lördags, byta sängkläder, plocka upp chipssmulorna från madrassen som Malin och Marri har drällt... diska alla glas och packa in bobban-peruken och afro-trumman i garderoben innan folk tror att man blivit galen. Och fram för allt, inse att det bara rinner pengar när man går ut =/

På söndag morgon klockan 9, skulle jag egentligen befinna mig på gamla Järnlindgrens för utställning med Lava. Dock visar hon fortfarande hälta, så det var bara att ställa in. Tur i oturen, för jag var verkligen risig på morgonen! Hela söndan, gick åt att ligga i sängen, en heeel dag. Marri sov över hos mig och på morgonkvisten kom Malin som tog en taxi. Så vi har legat alla tre i min säng, sovit till och från, lyssnat musik, gått igenom millimeter för millimeter av helgen, skrattat så att rutorna börjat växa på magen! ångest är bara för veklingar... hrmf. Malin är iaf grymmast i det teamet!
Men i allt elände, så ringer Hanna rynkan Ryngmark och meddelar att hon är på väg hem <3 Jag hade tänkt åka och möta henne på flygplatsen, men insåg att jag förmodligen inte var körduglig. Så ikväll tar vi tjejdejt hemma hos mig, uppdateringar, kramar osv. Hon är ju bara hemma i en vecka, innan hon sticker igen :( Men denna gång, blir det liiiite närmare avstånd, så när man saknar alldeles för mycket, så är det bara att hoppa på tåget (för jag flyger då fan inte).

Puss hej.



Det här skulle kunna vara en avbild på någon av oss, HAHA.


RSS 2.0