Skumväder!!!

Vilken skumt väder! Höst vinter vår på loppet av två veckor?

Snart är alla julklapparna till den viktigaste personen inhandlat! Det vill säga Ebba såklart <3 kontot svider och jag skulle vilja handla nonstop till henne såklart, men man måste ju begränsa sig efter börsen. Som tur är så fick jag uppdrag att handla från "moffa" och det fick bli en jättefin dunjacka från Molo i knallig orange färg! Sedan är de ju såklart en massa massa fler som ÖVERÖSER henne med julisar som exempelvis hennes mommo och fammo och sen har vi en vid namn Kikki som också brukar vara rätt bra på att ösa på en del ;)

Den här julen ska jag dessutom dra in REJÄLT på klapparna! Vi har en vagn som ska pröjsas strax efter jul, en Ebba som fyller 7 år i januari och en bebis som tänkt titta ut den också i januari. Hej bara vad man får omprioritera dessa slantar.

Tjejmiddag ikväll hos Kikki! Underbart :) ett trevligt avbrott på en annars tråkig vecka som följer rutinschemat till punkt å pricka just nu :( håller på att lära upp en på jobbet som ska ta över efter mig. Det är så grylligt och vi har nog båda två korvstoppning just nu! Med tanke på att jag dessutom har slutdatum för faktureringen på fredag och lönerna på tisdag! Fullt ös med andra ord!

Tur man kan återhämta sig i soffan en timme efter Bravida innan jag dyker på nästa jobb :)

Ha en bra dag hörrni!


Avspärrning vit matta, dyra fårskinn...

Astrid ska vara ensam här 4 timmar imorgon, vilket kräver diverse avspärrningar. Idag hade hon klättrat på fönsterbrädorna och vält mina vaser. Rivit ner allt från soffan. Kul hund.

Nu är det riggat för säkerhet! Jag ger mig fan på att hon hittar ett kryphål in till soffan! Får la se...,


Sjukt härligt!

ETT INLÄGG UTAN STYCKEINDELNINGAR VARNAS NI FÖR! :) Igår var det skyltsöndag! Hej hopp säger jag bara vad mysigt i Kåkstan med alla shoppingbodar! Hittade dock INGENTING förutom en påse saffransbullar att ha som bjudbröd. Och en jääääättefin klänning till Ebba på Lindex med tillhörande fuskpälsbolero som hon ska ha på julfesten :) lilla hjärtefjun vad fin hon ska vara! Men när jag kom hem på kvällen, insåg jag att, att klä sig i jockes kofta, hans täckbyxor som inte går igen och hasar ner och vidöppen dunjacka, inte är en bra kod i kalla norrland. Så idag efter jobbet fick jag bara inse att snålheten bedrar visheten och iväg på Eriksson för att handla fleecejackor i alla dessa storlekar och färger, massa kläder på Lindex i storlek L typ. Nu jävlar ska bebis få plats att växa i magen, och det ska jävlart inte spela någon roll, men magen ska täckas med tyg och framför allt så ska rumpan täckas. Yaack! Hittade två koftor för 149 kronor, inte dom snyggaste, men långa och stickade, och dom täcker hela paketet. Vilket fynd! Två nya BH:ar. Två nya byxor. Två nya linnen. Massa trosor. Någon tröja. Fyfan vad det suuuuger att lägga alla dessa pengar på skitkläder, som jag kan ha nu i 8 veckor och sedan får jag typ kasta dom. Ingen i min familj kan nog använda dom, vi är väldigt småväxta. Sen har jag bara varit på dåligt humör hela dagen. Har hängt med Marri, fikat lite, slumrat på soffan i varsina hörn och ränt på stan förstås. Började såklart med att jobba järnet på Bravida. Och sedan har jag jobbat hemifrån någon eftermiddagstimme. Nu ska jag bara kika Pengarna på bordet och efter det, Den som dräper. Love life va? Må detta vara över, så man snart kan andas normalt. Och jag VEEET att jag är en utav dem som klagar och inte trivs med denna gravida hydda och allt vad som tillhör, men thats me. Köp det eller sluta läs här va! Tjao

Lördagsfest

Medans alla andra är ute och roar sig, så har jag och Ebba pysslat, julmyst och slagit in lite julklappar.
Nu inväntar vi Kikki för lite middag och sedan ska vi koka tomtegröt, hemmagjord sådan dessutom! Så vi har en riktig första advent-frukost :)

Handlade en jävla massa på Ikea igår! Herregud vad jag hittade bra saker, framförallt doftljus. Vi brände närmare 5 papp totalt på Ikea och ytterligare lite till på affärerna bredvid.
Men kan ju tillägga att vi nu har ett färdigt bebisrum! En mini kristallkrona dinglar ovanför vaggan, ett skötbord och en byrå. Det är vad som ryms i de söta pyttelilla rummet :)

Nu kom Kikki! Tja


Hejah!

Jag e nog den snyggaste tjejen i hela stan med mina snobbentrosor och stödstrumpor! In till sovrummet och posera för killen! Natti! :)


VAB

Igår så tänkte jag lösa VAB:en med barnvakt, så jag skulle kunna jobba idag. Jocke hade någon form av utbildning, men som tur var ringde jag mommo som alltid ställer upp så länge hon själv inte jobbar förstås. Tur att man har folk som går skiftgång omkring sig, det är sällan och aldrig Jocke och mommo jobbar samma skift. Mommo går en helt annan skiftcykel med natt och två ledigveckor, medans Jocke jobbar fm, em, ledigvecka. Så det löser sig oftast och jämt. Men när Ebba frågade mig, med tårarna i halsen och jätteledsen varför jag måste jobba, så liksom slog det mig; är mitt barn sjukt, så får jag fanimig offra mina 20% som jag förlorar och vara hemma med henne. Punkt slut. Det är ändå så pass sällan hon är sjuk. Men är ändå glad att möjligheterna finns, om det till exempel skulle vara lönebrytsveckor, slutfaktureringsveckor också vidare som gör att man MÅSTE jobba oavsett om man vill eller inte. Just nu, så är det ju faktiskt en riktigt lugn vecka på jobbet, så det vore enbart för mina 20% som jag förlorar som jag hade jobbat idag. Nej, jag stannade hemma, och tur det, för känner mig själv riktigt risig nu! Blää. Har hunnit städa köket, tvätta fläkten, torkat ugnen, putsat diskhoarna. Målat med Ebba, som försöker vara uppe och pyssla så fort Alvedonen ger värkan. Men hipps vipps är hon under täcket på soffan och bläddrar igenom senaste hyrda filmen. Hon är verkligen sjuk :( Funderar om det är halsfluss med tanke på febern? Avvaktar och ser hur läget verkar imorgon. Annars får det kanske bli ett besök hos doktorn. Nu ska jag i alla fall försöka jobba hemifrån en timme eller två. OM det går. Igår var det en kamp med en ledsen tjej (när hon är ledsen och pipig, så är hon RIKTIGT JÄVLA SJUK), det händer aldrig. Ha en bra dag! tjaa.

Såhär är det

Läget är oförändrat på Egnahems :( Ebba har möjligtvis bara blivit än sjukare. Än så länge är det bara halsont och rejält med feber! Men vi proppar Alvedon och har köpt halstabletter. Lillan <3

Vi laddade ner lite gamla goa filmer som Snövit och Neverending story. Sen har vi myst ner oss. Glass, passionssoda och till middag blev vi serverade asgod köttsoppa som Jocke lagat!
Nu har vi tänt ljus. Vi for på Statoil och hyrde film, så en nyduschad skrutt ligger nerbäddad på soffan i sin morgonrock.

Vi som ska på Ikea på fredag!!! Och vi typ MÅSTE på Ikea. Ebba ska vara hos mommo eftersom Barnens Hus böand annat ska få sig ett besök för lite julklappshandling! Och sen får nog inte Ebba ut så mycket av att gå på Ikea.
Ligger jag eller Jocke nu säckade på fredag, så får vi preparera helt enkelt. Kikki har sagt att hon kör bilen i värsta fall, men de är ju verkligen i VÄRSTA fall. Vi vill ju inte komma hem på söndag ;) hähä.

Neni, lite film och sen en dusch här också!
Krya på er alla sjuklingar! Puss


Sjukstuga!

En riktig sjukdag :( Ebba har fått feber och ont i halsen. Jag själv snorar och har ont i halsen. En heldag på soffan med andra ord!!!


Vilket sken!


God jul en månad tidigt!

Jag har gjort stadsraggen idag efter jobbet! Dollar och Möbelhuset. Duktig jag. Hittade en fin hängstjärna som hamnade i ett av alla vår v-rumsfönster.

Shoppade även en tomteflicksdräkt åt Ebba som ska vara tomtegumma i Luciatåget! Julfest i december :)

Jobbade lite och slängde sedan ihop en broccoligratäng. Nu myser jag med en kaffekopp, tvättmaskinen snurrar och stämningen är på topp bland alla lysande stjärnor och tomtar här hemma! Äntligen lite rött som bryter av mot de vita ;)

Tjaråå


Pussssss

Inte min dag idag. Har myst med Ebba hela dagen, bara vi två. Jobbade och sen har vi varit hemma. Åkte på Dollar en sväng vet Ebba handlade ett adventsljus som dom ska ha i skolan. Sedan på tygklippet och handla en gardinstång, ni vet som en tråd bara! :)

Efter vi ätit middag så kunde vi inte hålla oss längre, så vi har tjuvpyntat lite :) men bara lite...

Jag frågade Ebba:
Om du skulle bjuda en kille på en romantisk middag, vilken mat hade du då lagat?
- det hade nog blivit tacos, med tanke på att alla kanske inte gillar köttsoppa.
Naah :*

Hejpåer!


Härliga söndag kväll!!!

Lövbiffsgryta och råris, kaminen sprakar, bastun står på värmning, ljusen är tända! Åhh vilken mysig söndag :) pigan har kommit och vi sitter ivrigt och väntar på Gustafssons 3 trappor!

På morgonen så hann jag inte ens kliva upp ur sängen innan Kikki ringde och bad om morgonkaffe :) vi hamnade i soffan och tittade skidor! Tiden small bara till så var klockan efter lunch! Jag började jobba med ett avbrott för ett möte, åkte hem och jobbade lite till och sedan har jag avnjutit av ovanstående söndagskväll :)

Igår spenderade vi kvällen först hos pappa och Maggie med lite mat och födelsedagsfika. Sedan åkte vi till Malin och Janne och tillbringade hela kvällen, var hemma först till midnatt, och för en pensionär som mig, så var de ohyggligt sent ;)

Har tjuvsatt upp en tomte eller tre :) nästa vecka börjar pyntandet på allvar!

Nu ska jag bah myysa...


Flänger!

Har hängt med Mallan och Kevin idag, mycket mysigt! Och vilken fin pojke :) och vilka grymma föräldrar! Naaah, det gör att man längtar ännu mer.

Fyndade på sjukt underskattade Dollar idag. Älskar budgetshopping!

Ljusstakar 50 kr st. Tomte i textil 60 kr (föredrar tomtar och julprydnader i textil, även fast vissa porslinsprydnader kan vara fina).


Fredag idag och sen?

Hahaha, lilla bilden gjorde just en bakåtvolt och ligger nu återigen i säte :) inte för att det spelar någon roll, men jag hoppas h*n inte bäddar alldeles för skönt så den hamnar i någon position vart jag inte känner sparkarna igen! Så länge Lill*n slåss och sparkas där inne är jag nöjd :)

Laddar denna fredagskväll med thaikäk och idol hos Kikki :) mysigt!

Ha en bra helg alla!


Trallallallaaaa vad uttråkad jag är!!!!

La upp en nakenbild på mig igår! Men har nog råkat radera den(?)

Haft en bra dag, till största del. Jobbade en sväng på Bravida, men kompade efter en stund för att åka till läkaren och återigen se till så bebis mår bra, vilket den gör, och jag var inte ett dugg orolig heller. Som sagt, nu ska jag och bebis bara vara resten av tiden :) den hade som jag visste, vänt på sig till rätta läge och ligger nu neråt med huvudet, vilket känns! Oj som den kan trycka på. Helt otroligt hur kroppen fungerar med att inte släppa ut den förrän den är färdig! Och det är ännu många veckor kvar! :)

Efter jag vart på lassa så åkte jag och luncha med Jocke och alex. He var gott. Sedan har jag faktiskt bara jobba jobba och sovit en timme :( insåg att det bara var en halvtimme kvar till bion efter jag jobbat sol mest och jag hade helt glömt bort att räkna med middag! Så hann inte käka något med en varmkorv fick slinka ner just innan...
Det är så, denna vecka har varit så stressig med alla läkarbesök och jobb, blandat med ebbas läkarbesök så hela jävla hemmet förfaller. Jag glömmer bort att släppa ut hunden, jag blir arg och irriterad för att jag verkligen är så jävla trött och slut. Känns som att mitt sociala liv helt skjutits åt sidan. Men har ju ändå unnat mig en dos varje kväll av antingen Cam eller Kikki. Och kvällens bio behövdes verkligen!!! Kände att humöret steg till skyarna och det var så mysigt.

Känner att det är dags att göra något, åka bort en helg, hitta på något kreativt. Ja jag vet inte, men har hamnat i något ekorrhjul nu helt plötsligt! Dislike!!

Hoppas ni kan ta en naturbild! Är nog 99,9% tjejer som läser här :) hoppas jag.

Tjarååå


Hej underredes vaxning!

Jobbat, vart hos läkaren med Ebba, jobbat, sovit en timme på soffan, jobbat. For på kvällste till Camilla och blev där till sent. Hem och duscha, äta fyra hårdbröd med skinka och ett glas Fun light saft. Smort in sig. Försökt göra sig "fin" inför vag UL och cervixkontroll som stundar imorrn. Lätt när man varken ser eller når. Hehe.

Nu blåsa mitt vackra hår och sedan vänta tills klockan slår midnatt och Jocke kommer hem. Då blire att sova! Fint.

Kul va????


Åh hej igen!

Och till ett trevligare inlägg;
ÄNTLIGEN sparkar bebis!!! Helt underbart att få känna av den igen :) det har varit 10 långa dagar utan rörelse i magen. Men nu så har den ändrat läge och är sådär härligt livlig igen. Jag har inte känt mig orolig, men deprimerad är en underbedrift! Man tappar kontrollen när man inte är sin egna vandrande CTG-kurva, så frustrerande. Nu hoppas jag att den fortsätter ligga i ett sånt här läge så man slipper dessa kurvor. Inte för de, är tacksam att alla BM är så noga och säkerhet före osäkerhet, men det är otroligt jobbigt att behöva vara under kontroll. Flippade idag och blev som en arg iller, ringde Linda och pratade ut. Vi konstaterade att graviditet nummer två, är inte samma som ett! Hittills är nummer två sju resor värre på alla plan. Ettan var en lek jämfört mot detta.

Längtar längtar längtar.

Blev bjuden på middag hos kikks mitt i eländet och de var guld värt!! Ville inte åka hem ens, känner mig bara svävande och stressen fylls på och snart rinner allt över. Jobb bebis jobb bebis. Nu hoppas jag kunna fokusera på jobbet mer, och att bebis sköter sig i magen :) en kontroll kvar på torsdag, sen vill jag bara avvakta tills jag får träffa pyret om 9 veckor!!! :)


Läste en artikel, och sen insåg jag, detta är 2011.

Mycket som är på tapeten just nu, men största ämnet för mig: AMNING.
Missförstå mig rätt.

Är det en tillfällig fluga att de är bra och till och med BÄTTRE att inte amma sitt barn? Eller är de bara så att det är så rubbat att folk fått för sig att det är okej att vara gravid, planera familj, föda sitt barn med största synsätt - JÄMDSTÄLLDHET? Är det verkligen så sjukt?
Att man Frivilligt väljer bort amning, som bevisligen är det absolut oslagbara bästa alternativet för Ditt lilla barn de första 6 månaderna och enligt studier till och med det hela första året?!
Att mammans bröstmjölk slår vilken bröstmjölksersättning som helst med hästlängder!
Visst, vi är låsta vid våra bebisar, jävla mjölkkossor stundtals (speciellt vi som står FÖR fri amning) - vilket tar mig vidare till nästa samtalsämne: nämligen reglerad matning. Jepp. Var fjärde timme, check. Är det bara jag som tycker det låter sjukt stört? Eller är det så att mammor/pappor/föräldrar i största allmänhet tycker att en bebis på 4 kg ska regleras med mattider för att "VI" tycker det är lättare med fasta tider. För det är ju inte meningen att "VI" ska viga våra vakna timmar till att förse det finaste vi har med fri tillgång till mat och närhet, så att bebisen helt enkelt blir nöjd, sover bra och fram för allt växer och frodas. Nej, fasta mattider var tredje eller fjärde timme är ju det bästa alternativet, barnet skriker lite mer, mjölken sinar snabbare i brösten och vipps så har vi ju ersättningen kvar att erbjuda. Då blir det ju jämnställt och vi mjölkkossor till mammor, som i tusentals år vart med sitt barn 24 timmar om dygnet, som den mjölkko hon blivit, kan ju Äntligen delegera ut precis lika mycket ansvar till pappan. Det är ju ändå 2011, bort med synen på kvinnan som är "dömd" till att vyssa, mata, byta blöjor, mata, söva, mata, mata och mata sitt lilla barn. Och bara det; amning tar ju bort förmågan att kunna roa sig! För Guds skull, ett glas vin och lite dans kan inte offras, inte ens för ett halvår. Nejdu, ersättning på flaska helst redan från dag ett, så kan pappa ta ansvar, det får ju inte bli orättvist. Vi börjar där, så reglerar vi mattiderna sen bara för att vi inser att de är jävligt jobbigt att slänga fram tissen en gång i timmen. Trots att ALLA seriösa studier säger att fri matning är det bästa, amning är det bästa och barnet SKA växa och frodas.

Jo, efter vi reglerat mattiderna så slutar vi söva barnet också. Vi lär den att sna själv istället i en kall säng utan närkontakt, också sliter vi av oss håret av frustration när vi inser att barnet är missnöjt och ledset, då släcker vi lampan och ignorerar, nonchalerar och kanske kör femminutersmetoden. Men vi get oss inte! Nej jävlar, låt barnet skrika sig till sömns. Det lär sig snart.

Hade pappor kunnat vara gravid, haft mjölk i tuttarna och haft förmåga att genomgå en förlossning - då är det dags att dela lika föräldradagarna. Men fallet råkar ju vara tvärtom, så nej. Hur
Mycket ni än vill, så når ni ingen jämndställdhet.
Metoderna som verkar vara så himla poppis med alla "regler" är ju bara tragiskt och jag fattat inte hur föräldrar köper det. Vart försvann känslorna?

Som sagt, missförstå mig rätt. Jag har nära vänner som kämpat sig igenom amning och kolik-skrikande barn. Riktiga kämpare, och ibland så fattar man inte att man inte tagit till drastiska medel. Ni vet ju, "den som säger att den aldrig velat **** sitt barn, ljuger".
Jag är imponerad av dom mammor som ofrivilligt stiger upp varje natt för att värma ersättning för att amningen helt enkelt gick åt fanders, bebisen sög inte, mjölken sina också vidare. Starkt jobbat!!!! Det kan hända oss alla.

Men nog är det skrämmande överlag att trender går före barnets välbefinnande!!??

Jag står för amning, fri tillgång, sövning med moderskänsla, jämnställdhet i all sin ära, men nej, vi uppnår inte det på ett naturligt sätt. Pappor hör hemma på arbetet första tiden, sorry.

Det är visserligen förbjudet att ha åsikter om sådana här saker, jag klandrar ingen. Allas egna val. Det är bara skrämmande hur det ser ut. En trend väcker en annan och en annan och en annan. Snart har vi nanny från tredje månaden. Sjukt.

Jag är låååångt ifrån perfekt. Men jag gör mitt bästa. Sen får man hoppas att allt ska fungera!


Hej ny vecka!

Just hemkommen efter att ha avnjutit en sjukt god soppa hos Camilla =) nog har man de bra som blir bjuden på mat när man är sken-gräsänka! Sen nämnde Kikki nåt om kycklingpaj imorrn ;)

Så gött med så fina kompisar <3
Har vart en tokhektisk dag från början till slut!!! Så nu lite tv, lite jobböversikt och sedan SOVA!!! :)


Bra helg!

Vilken skön och bra helg det vart! Gårdagen var fullspäckad, mysig och fram för allt SOCIAL! :) Malin å Janne var här hela dagen och ända till kvällen med lilla gullefjunet. Uppskattat! Och jag gick fräscha upp meriterna inom bebis-mammarollen vilket gick oerhört bra ;) det kom å gick folk hela dagen, så massvis av tårta, godis, hämtmat och kaffe har svalts.
Jag var så trött på kvällen att det var sjukt. Slog på Law abiding citizen, grymt bra film även fast man sett den redan ;) älskar filmer med tänk!

Idag har vi bara vart :) hälsat på hos Kikki och mackan och ojoj vad fint dom har fått nu när dom tapetserat och lagt panel! Jag har hunnit jobba någon timme, mysa med mini och haft lite besök. Men nu är klockan över tio och som vanligt är det en kamp mellan vaken och sovande... Usch så tråkig jag är!

Måndag imorrn, ny jobbvecka, mera umgänge och massa ärenden hela veckan.

Puss


Grattiiis

Till världens bästa Jocke! :)

Började dagen med frukost och lite presenter! Min present hade dock inte hunnit komma, men J vet ändå vad jag köpt då han fått bestämma själv. Ett underställ i merinoull, byxa och tröja. Inte så roligt, men behövligt :)
Utav Ebba fick han ett halsband och ett jättefint kort made by Ebba såklart :)

Sen drog vi på isladan och åkte.
Så en bra dag hittills :)

Har börjat känna av foglossningar igår!!!!!! Antar jag att det är? Ont i ljumskar och höft och röv! det var inte kul. Hoppas att de bara är vid ansträngning, för igår var jag i full gång från morgon till kväll. Kunde knappt gå tillslut. Fan. Har ju aldrig haft de förr, men kan inte ha vart nå annat.

Hej!


Redhead

Ni ska veta att tvättstugan är klinisk ren, alla kläder är vikta och allt är iordning. Båda toaletterna är skinande rena OCH jag har äntligen gjort i ordning toan på entreplan!!! Gjort den lite fin, så fin den kan bli med andra ord. Åh vad jag e duktig!!!!
Middag, idol och sen natt. Ska bli rödhårig strax. Heeej!


Go helg på er!

Städa städa varje fredag också vare juuuul, för de tycker jag e kuuuuul!

Nu har jag knappt känt av bebban på en vecka. Inga sparkar, inga rörelser. Har dock känt av den varje morgon LITE när jag rest mig från sängen. Obehagligt, deprimerande och frustrerande. Det är ju nu den ska sparka sönder revbenen på mig! Ååh :(
Men litar på att allt är som det ska! Väntar ivrigt på att den gör en vändning snart!

HA EN BRA HELG ALLA!


Zumzum!

Vecka 28+4!!!!

Jeej.


Man vill så mycket

Jag vill också blogga om vilken jävla asrolig fest jag var på i lördags, hur mycket folk det var på krogen och hur man fick tränga sig fram, och att man faktiskt i slutänden av kvällen insåg att natten bara är ung vilket ledde till efterfest med alla tjejer, en låda vin och sjuk fyllehumor.
Eller vilka kläder jag nyss klickat hem, klackarna som kills ya (;)), jeansen som sitter perfekt eller den nyaste Bergansjackan som landade i brevlådan igår för en billig peng på 5 papp.
Eller att jag motionerat och hållt formen med framgång, rumpan är heltajt och nästa stopp borde vara simhallen och en slimmad baddräkt och massa längder på de.
Eller att jag nyss vart hos frissan och gjort vinterns look med färger som passar perfekt till de nya färgerna i sminkväskan.
Eller att jag drack det där goda vinet till den där extremt goda köttbiten vi tillagade på den mest humoristiska tjejkväll jag någonsin beträtt.

Men nä, ni får läsa om min vardag i en gravid kropp, med dessa tillhörande gravidåkommor, alla häääärliga bebissparkar, senaste köpet av bebiskläder, vaggor, tapeter och den underbart stolta blivande storasystern som eldar upp hela mammahjärtat och som faktiskt får mig att längta ÄNNU mer efter lille***.

Ebbas kompis Louise frågade igår vad Astrid var för ras - Ebba svarade:
Öhh, hon är flera olika. Men ett är säkert, hon är i alla fall Laktosfri.
Naaah!

I samma veva frågades det om "andra vovven". Men vi har absolut pratförbud om henne har jag å Ebba bestämt. Vi kan inte ens nämna hennes namn så blir vi ledsna. Så inget namn nämnt.

Seee yoooo!


Liten, skör och ett jävla humör.

Halvtid alldeles strax då! Känns bra :) I helg fyller J 24 år. Så då blire fikabjudning här på Egnahems. Längtar redan till tårtan, hehe. Idag har vi verkligen inte gjort ett endaste skit. Ebba bestämde sig för att inte ha någon kompis idag, utan istället bara ta en mysdag hemma. Sagt och gjort. Hon satte sig på Bollibompawebben, jag la mig på soffan och där somnade jag i dryga timmen. Vaknade av att det luktade mat och J höll på med middagen, rotsaktsgratäng och älgstek, not bad. Men jag kände mig som en usel mamma må ni tro! Så fort jag vaknat och kastat i mig maten, så visste jag att 2 timmars jobb väntade. Så jag skrev en handlingslista och skickade Jocke och Ebba på Coop för att handla, själv pös jag ner i källaren och gjorde mina 2 snabba. Då var det läggdags för Ebba såklart, när jag var färdig. Så vi avslutade dagen med att jag läste en bok för henne. Igår så fick hennes mommo hämta henne från skolan, jag kom och hämtade henne från mommo först på eftermiddagen/kvällen. Vi kom hem och då var det i princip badning och läggdags. Nej tack hörrni, imorgon ska jag göra mycket roligare saker! Vi börjar med att en av hennes klasskompisar ska få åka hem med oss imorgon och vara hos oss hela dagen :) Sedan ska vi och köpa nya skridskor, för på lördag blir det åkning på förmiddagen. På torsdag så ska jag ta min dotter ut och fika på något utav våra café! Det är ju alltid uppskattat. Sådär. Nu har jag redan lättat på min dåliga samvete för vilken dålig mamma jag vart de senaste två dagarna. Vill ju bara tillägga att tillståndet jag har varit i önskar jag inte ens min värsta fiende. Jag föder hellre en tvillingfödsel vaginalt än går igenom detta en gång till. Tro mig. Men imorrn räknar jag med att vara helt återställd! Håller tummarna. Natti. Ska nog lägga upp en magbild imorgon på den gigantiska :)

Halta Lotta! ;)

Nu ni mina trogna läsare vill jag bara säga, utan att tycka synd om mig själv, eller låta töntig, men nu är det nog dags att gräva ner sig!
Jag har så FRUKTANSVÄRT ont. Äntligen tog jag mig till KK vart jag blev undersökt och fick några kartonger medicin! Smärtlindrande fram för allt och kortison. Jag längtar tills allt börjat verka och jag kan leva normalt. Har kvidit mig igenom ett jobbpass idag. Tog 1 timmes komp och drog till läkaren, vart de tog rätt lång tid. Därifrån till föräldragrupp och sedan till mamma och äta MAT och hämta min arvtagare Ebba samt efterhängare Astrid. Hem och ligga på soffan med tårarna i halsen. Nu har den smärtlindrande medicinen äntligen börjat verka!! Ojoj vilken känsla :)
Fick även titta till bebis som lyckats vända sig i säte, och ligger så klurigt så jag inte känner en enda fosterrörelse TROTS att man både på UL och CTG kunde se att de var en aktiv och livlig liten vilde :D saknar sparkarna, och hoppas den vänder tillbaka omgående!!

På föräldragruppen var de bara okänt folk :) ingen jag kände sen tidigare alls! Men fick verkligen känna att jag inte är så stor trots allt :) jag har störst mage, en spikrakt utputande mage, men fortfarande rätt liten runt om om man jämför med alla andra som också skulle ha i januari :) så tordes väga mig för första gången idag (!) och visst, mina 50 kilo har ju förändrats drastiskt, men låg faktiskt "bara" på "dryga" 60 ;) shiiet, de är ännu 3 mån kvar!!!! Kanske når 20 kgs klubben! :) hehe.

Nu dricka te och sen en film i sängen för att se fram emot att göra alla löner imorgon! Natti :)


Gokväll

Söndag och mysigaste kvällen som just nu spenderas i sängen bredvid min piga!

Har haft dagen på 110-tempo! Klev upp efter en taskig natt. Jocke hämta Ebba och vi gjorde brakfrulle med fruktsmoothies, hembakt bröd och litervis med kaffe. Jag förde Ebba till Wilma och satte mig själv ner och jobbade. Jocke spikade lister och de vart gudomligt bra. Tänk vad lite list gör mycket på ett rum :)
Kl 15 drog vi på bio, Tintin på 3D! De tyckte vi var kul. Ingen hade gjort de förr :)
Från bio till Camilla. Sju stugor fulla av surr med massa folk, myycket trevligt! Gott fika och barnen fick leka.

Jag är helt slut nu! Totalt off och hade kunnat somna på stört!

Hejdå!

En bild på ryttaren på Skansen i somras :)


Åjåjåj

Lördag morgon, känns riktigt härligt! Dessutom har jag fått mig en helt ok natt, så de tackar man för!

Igår var det bara jobba, festfixa Ebba, laga middag och glo tv. Fick uppleva en missär som varade i en timme just under Idol! Gah :(

Åt dessutom en jättegod middag, snabblagad mat som vi bara piffade till med lite smördeg :) inbakt tacos! Riktigt gott faktiskt och tog väl 20 min sammanlagt att slänga ihop inräknat ugnstiden. Gillas.

Nu är de brödbak på G. Jocke har slängt ihop degen och snart börjar jag med utbaket och gräddningen. Sedan väntar vi besök av Linda å Axel, och sedan även Malin, Janne å Kevin :) naah! Som jag ska öva! Bara Mallan låter mig ;)


Nedförsbacke! :)

Har just avnjutit Kikkis goda laxsoppa, bästa sällskapet av di bästa kompisarna och haft en riktig tjejkväll med samtalsämnen som får vilken kille som helst att fly fältet!! ;)

Förutom det så har jag jobbat, besökt Vårdcentralen, jobbat och vilat en femma. Har haft de riktigt besvärligt idag och känt mig på dåligt humör! :( Ebba kom hit 1 timme medans matti tränade och oj vad mysigt all kvalitetstid med hon är <3 man blir lika lycklig varje gång!

Nu filmtime med min kille och sedan prinsessömn (not).

Tjao!


Sitter och tar de soft, drömmer om ett eget loft!

Att göra på huset:

Snarast lister på plats.

2012;
Byta kök.
Gillestugan ska målas helvit.
Måla huset, allt förutom teglet ska vara vitt.
Bygga ny friggeboda.

2013;
Toaletten entrevåning.

2015;
Öppna upp till FULL takhöjd hela vardagsrummet och inreda vindsvåningen till sovloft.
Sätta in stora fönster på södergaveln, från golv och 250 höga.

2016;
Börja om.
Tapetsera barnrummen på nytt.
Förbättra målarfärgen i gillestugan.
Inreda relaxavdelning i nuvarande förråd/f.d pannrum.
Förmodligen dags för nya möbler också.

Jepp. Man blir aldrig färdig. Vilket passar mig perfekt! Hatar stiltje och vill gärna leva i ett stort göra-om-kaos. Blir absolut rastlös om allt är komplett.
Sen måste man ju ha resurser givetvis, men det får vi hoppas att det löser sig.

Idéerna, motivationen, viljan och behovet finns. De är ju de som är så roligt ;)
Detta får bli en kom-ihåg-lista till mig själv. För snart blir jag också hemmablind och finner mig om 10 år i precis samma soffa, på samma ställe, med samma lampa, samma tapeter och samma toalett. Man finner allt dugligt och glömmer bort charmen med den glädje och lycka av att bygga om, rasera väggar, måla, byta tavlor, nya möbler och sedan sätta sig ner och beundra... Aaah! Låt mig aldrig fastna i träsket!

Lång jobbdag, massa obehagliga muskelövningar i magen och huvudvärk som försöker förinta mig!

Criminal minds och säng. Natti :)


Beeebis!!!

Min bebis är en vilde i magen! Tror den gjorde en helomvändning idag, hela magen rörde på sig och jag blev helt stel för det kändes som att jag skulle spricka!!! Coolt :) men jag känner att den ligger med huvudet nerös och tårna upp, nästan så jag kan hålla fast foten på "den" :) så himla häftigt, mäktigt, mysigt!!! Vem är du där inne??! <3


Argh...

Jaha. Då har vi varit på teater - Lappjävlar, finnjävlar och annat folk. Något sånt hette den iaf. Var faktiskt riktigt roligt :) Inte ofta man går på teater! Det var vi och ett gäng med pensionärer. Tror ärligt vi var dom absolut yngsta på hela stället. Men för en gångs skull kände jag att mina svullna ben och stödstrumpor gjorde rätt för sig. Det var inte bara jag ;) Mår faktiskt inte så himla bra. Känner mig inte så himla lycklig ni vet. Det här börjar ta på mig. Dessutom är jag luspank och det gör inte saken bättre =/ Fick tömma mitt lilla sketna jävla sparkonto idag dessutom. Kanske det som gör en deprimerad? Man ska inte prata pengar och slantar, kronor och ören. Men visst är man gladare när man har överskott på kontot? Fattar inte, jag har inte shoppat destomer den här månaden heller. Men fick en ganska usel lön, eftersom jag hade VAB förra månaden, och som vanligt inte skickat in några papper till FK om ersättning. Bra gjort! Är huvudet dumt... Och sen har jag ju faktiskt tömt börsen med små måsten till denna inneboende lilla vilde. Jag hatar att vara black!!! Jag verkligen hatar det. När man är riktigt pank, så man får pussla ihop de sista slantarna för att över huvud taget ha ett något sånär drägligt liv. Usch och tviii. Och ni ska veta att min sminkväska börjar sina, och alla vet ju hur det är när man måste dra en sväng in på Kicks. Billigt och bra. NOT. En sån månad. Och sen dessa gravidhormoner som gör att jag bara vill göra en bakåtvolt och önska att allt ska vara över. Jag sover dåligt, jag har ont i ryggen, täppt i näsan, tungt och andas... AHAAH. Man ska inte klaga. Man ska inte klaga. Man ska inte klaga. Men det skiter jag i. Tyck och tänk vad fan ni vill. Jag vill bara att "den" ska komma ut nu, så man får tillbaka ett drägligt liv. Just nu är det liksom jobbigt att ta sig upp ur soffan, när man väl lagt sig ner. Pank, fet, blek och andfådd. Har nog flippat för mindre förr. Hej.

RSS 2.0