middag och annat mys

Gud vilken god middag jag marri och kikki just kokade ihop. Hungriga som vargar, och jag åt mig alldeles för proppmätt! Marinerad kycklingfilé, baconinlindad. En grönsaksgratäng. Ostfyllda svampar. Majsknyten. Tzatziki. En fin onsdagsmiddag :)
Har haft sällskap av Marri i princip hela dagen! Mycket tacksamt :) Kikki kom hit hon också lite senare och vi har alla hängt här ända till typ nu. Lagat middag, surrat strunt, badat Eddan. Riktigt mys med andra ord.
Nu har nog Eddvin somnat för natten verkar det som. Så ska bära ner handdukskillen som sussar så sött och bädda ner han i sängen <3 Lägga mig själv och plöja igenom alla kanalerna och se vad som faller i smaken.
Jo, det hände något läskigt idag. Mitt i allt så gick ena hörnet på mitt ärr upp! Herregud, jag som trodde stensäkert att det var helt läkt, och det har sett helt läkt ut. Men nu är det som två hål i ärret, vet inte om det glipar, men det har blött endel. Har satt kompressor och hoppas verkligen inte jag behöver ringa till KK imorgon :( Det ser redan mycket bättre ut, så äh.
Skrutten har i övrigt bara varit mest nöjd hela dagen, som vanligt. Lite sjuk ännu, men det blir som bättre på kvällen. Han är verkligen ett guldkorn. Var dessutom så skönt att få ta ut honom på en kort promenad, känns så nyttigt med frisk luft speciellt när han är sjuk :) Han fick sova en stund ute i vagnen sen också, men tog in honom och lät honom sova resten av sina 3 timmar inomhus :) Bara för att ha lite koll på detta rosslande!
Beställde en ny overall åt honom igår, med tillhörande skor, och ett fleeceunderställ som var jättefint! Skoterturer som väntar snart, så vi måste vara förberedda :) Verkar som att det blir två fjällsturer och en Lansjärvstur i vår. Om allt blir som det ska.
Hej på er! =)

Kök kök kök

Två promenader och klockan är bara två :-) Känns bra! Nu har dessutom Malterydskan anlänt och hänger väl här mest hela dagen. Hon ska få agera nanny och hjälpa mig med Eddans bad och sådär.
Trodde ju Eddvin skulle vara helt frisk idag, eftersom gårdagen såg ganska lovande ut, men tji fick jag! :( Absolut inte helt frisk.
Nu har jag ringt IKEA och checkat in köksleveransen! 7-10 dagar ska det vara. Så alltså är det läge att lägga på en beställning. Herregud så fint det här kommer bli. Man blir som ett barn på julafton! Ut med ekköket, mera vitt! Så får vi ta en titt på kaklet i nästa vecka också.
Har för övrigt tagit och städat lite idag med Eddan i bärselen. Vad är det med bebisar och dammsugare? Dom slocknar på stört bara den hinner slå igång :)
Hej på er!

Dop

Dopet bokat och klart. Vi ska bara bjuda de absolut närmsta! Släkten och några få barndomskompisar! Så ni som inte får inbjudan, ta inte illa upp :) hehe! Vi vill ha det litet och enkelt. Lite mat efteråt. Inga hyrda lokaler. Bara enkelt, litet och mysigt! Och sen är ju faktiskt inte dop så himla skoj att gå på. Så om inte annat besparar vi många besväret att känna sig tvungna ;-) Och därav kan vi lägga lite extra resurser på att ordna det lite trevligare med lite plockmat och så efteråt, eftersom vi inte blir så många. Tycker det är en helt okej idé.
Sedan får vi se vem som ställer upp och sjunger åt våran lilla skrutt på dopet :)
Nu ska jag kika på min sjuka lilla pojk när han surrar med sin mobil. Hej på er!

28 februari

Sådär! En skön morgon, tidig uppstigning vid 8. Kände mig riktigt död, men tanke på att jag har legat vaken i princip hela natten och lyssnat på gossebarnets djupa andetag, som däremot sovit som en riktig prins! När han vaknade i natt för sin amning, så hade han rejält svårt att få upp allt slem :( Men han käkade och somnade om, utan några problem.
Känns som att det blir en lång dag, eftersom jag är galet trött. Blir en innesittardag, vilket inte heller är helt poppis hos mig. Lyckans nog, har jag hunnit ta en morgonpromenad, bara jag och Astrid. hehe. Tror Astrid behövde lite ensamtid med hennes älskade bästa i världen matte. Hon var så lycklig. Fattar inte att den hunden ser mig som en gud. Hon skulle aldrig vika av från min sida. Hon skulle aldrig kliva upp ur sin säng förrän jag sätter ner båda fötterna på morgonen, oavsett om jag sover till klockan 6 eller 13 på dagen. Jojo, den hunden behövde nog lite tid med bara mig ;-) Dessutom kom jag på, allt tjat om han, hon eller HEN, att Astrid är ett PRAKTEXEMPEL på HEN. Haha, kunde som inte få ihop det, hon är en flick-pojke. Klockers.
-
Öh jo, jag råkade slinka in på Junkyards 70%-iga rea. Öh, jag behövde ju en massa såklart. Så lite sportkläder rikare och ett par dojjor fick det bli. Tur att man kan ta på faktura, för jag har inte fått utbetalt från Försäkringskassan ännu, det kommer väl kanske dubbelt nästa månad istället? Vad göra, när man är back på klädkontot? Himla orättvist och irriterande faktiskt.
-
Jo förresten, till soppan ska det givetvis vara rökt renstek ingenting annat ;)
-
Nu ska jag försöka göra nytta här medan lillen sussar på! Typ städa? dötrist.

renstekssoppa

Kikki rekommenderade att göra en renstekssoppa (på ungefär samma vis som man gör laxsoppan, men då givetvis byta ut de viktigaste ingredienserna). Den var riktigt riktigt god! Så printar ner receptet åt er som jag gjorde den! Man följer ju aldrig recept, utan går på ögonmått och smak :) Tidsåtgång, c.a 30 minuter :) Gilla!
Färsk broccoli
2 röda paprikor
1 purjolök
0,5 burk eller tub Renost
3-4 msk Kalvfond (smaka av, tillsätt mer vid behov)
1 pkt Renstek (påläggsvarianten blir super!)
5 dl grädde
C.a 5-7 dl vatten
Fetaost
Salt
Peppar, kryddor.
Skär broccolin i mindre bitar, paprika i tärningar och purjolök. Fräs grönsaker i botten på kastrullen i mycket smör. Tillsätt sedan c.a 5 dl vatten. Låt puttra en liten stund. Tillsätt därefter grädden och kalvfonden. Salta och peppra efter smak. Smaka av. Rör ner renosten i grytan, rör om. Skär rensteken i bitar, strimlor eller tärningsformade, rör ner i soppan. Tillsätt mer vatten vid behov!! Tärna fetaosten och sist av allt rör du ner den i grytan.
Till LAXSOPPAN byter man bara ut renost till kräft-, räk- eller laxost. Kalvfond till hummerfond. Renstek till lax. Pissenkelt och jävligt gott!!!

Snygging

Måste ju bara bjuda på en bild at moi med bärselen, såhär snygg har jag vart precis hela dagen!


Sjuk!

Min lilla stackare till bebis :( förkylningen har vandrat från Ebba till Jocke och nu till Eddvin... Har givetvis googlat RS-symtom och såklart stämmer allt in (precis som på en vanlig förkylning): nysningar, täppt näsa, hosta och slem. Mammahjärtat blöder! Och kanske det bara är en vanlig förkylning såklart, men man kan liksom inte slappna av.
Jag har vandrat omkring som en sliten hemmafru med bärselen på magen. Ebba har varit här någon timme efter skolan och bara myst, varit en hjälpsam storasyster :) Har lagat renstekssoppa med Sofia. Träffat Kikki. Träffat Lollo. Nu på kvällskvisten dök marri och Ninni förbi en snabbis också.

Nu ligger jag och lilleman i sängen, lyssnar på hans täppta andetag och slappnar INTE av för fem öre.
Läste att 50% av alla barn som sjunhusvårdas för RS är bebisar under 2 månader med storasyskon hemma. Öhhh, nu är det dags att sluta googla, så lätt hänt att man gör en höna av en fjäder. Men ändock känns det bra att vara påläst och förberedd IFALL ATT.

Och förresten, det verkar vara väldigt många som ska ha barn! Gillart! Det blir många 12:or :)


Idag har jag... sen gjorde jag...

Gaah, idag börjar pappa Joakim jobba! Och mördarskiftet - eftermiddag med 12timmars helg! Hur ska vi nu göra då? Hehe. Det ska nog gå bra, även fast jag tycker det är piss att vara ensam på kvällarna. Speciellt nu, när man liksom är lite mer oflexibel, eftersom lilleman har sina rutiner (absolut inga rutiner alls faktiskt), han brukar sova mellan sex och åtta på kvällen, sen är han vaken fram till halv elva, då kryper vi i sängs och bara myser, en mycket nöjd bebis hoar, tuttar och ammar fram till klockan elva och där somna han för natten. Inte så jobbigt? Nu senaste tiden har han faktiskt inte ens behövts "bäras och vaggas" mellan nio och elva, som han hemskt gärna tyckte vi skulle göra förr :) Det kanske kommer tillbaka, må så vara, så länge han är nöjd :)
Jag avskyr när min bebis skriker! Så därför låter jag han aldrig skrika, och det fungerar fint :) Som tur är, kan man 9 av 10 gånger trösta han om han är ledsen. Än så länge har det aldrig varit att han skrikit så där hejdlöst ni vet? När ingenting hjälper. Och jag hoppas att det aldrig kommer, men jag vet, det lär komma. Men som jag ska hitta på grejer, som kan trösta då också ;) hehe!
-
Ebba har verkligen haft fullt upp i helg! På fredag kväll så var vi på middag som sagt, Ebba somnade på köksstolen :) På lördag så åkte hon till Cornelia så fort vi vaknat och ätit frulle. Där var hon precis hela dagen, eftersom dom sedan kom med idén att hon skulle sova över där. Hon kom bara snabbt hem och hämtade sovkläder, jag skickade med lite lördagsgodispeng, och hon sa redan i hallen
"mamma, jag kommer få mammalängtan" jag sa "jag vet, jag hämtar dig när du ringer ikväll". Lilla unge <3 Och mycket riktigt. Vid nio på kvällen hämtade jag henne :)
-
På söndag morgon så åkte Jocke och Ebba och hämtade upp Cornelia, sedan Dundrettime! Och som dom  är duktig på att åka slalom! Så himla roligt! För jag har nämligen tänkt mig en Levi-resa nästa vår, lämna Eddan hemma hos mamma och åka på skidresa med Ebba (och spa-resa ;)). Bra att vara ute i god tid ;) Vi hann bara komma hem, så skjutsade jag henne till Athena. Där var hon tills kvällen. Så hann bara slänga i oss lite middag (lax i citronsås) och sedan var det dags att åka till Matti.
-
Men gud så jobbigt inlägg! Det finns faktiskt några väldigt nära vänner som uppskattar ett sånt här inlägg, men många av er som knappt vet vem jag är (och läser ändå) tyckte nog det här var mindre roligt. Hehe :) "Också gjorde vi så... och sen så... också for vi dit... och dit..." Ja, ni förstår? :)
-
Har en lugn stund nu, Jocke har åkt och hämtat sin nya skoter. Lilleman sover. Jag har en kopp kaffe i handen och är faktiskt ny-uppstigen från sängen. Ska ta upp luftrenaren nu och ställa den på min nya ryamatta, så kanske den suger upp lite textildamm (jag har fobi för textiler tror jag!). Har vädrat filtar, fårskinn och Eddan täcke. Kvalster är som insekter, uääck. Luftrenaren är helt kanon! :)
Och nu är det inte länge kvar tills vi byter köket!!! :) handlar bara om någon enstaka vecka! Lovely!

Altanhäng ;-)

Sitter på altan i en ganska oskön solstol (rökstolen för besökande ;)) med Astrid bredvid som har desto skönare på filten. Lilleman tog sviten och sover på i vagnen.
Avnjutit en 30 minuters promenad, Coopsvängen och mött massa hurtiga vårklädda människor :)

Nu pimplas de kaffe och inväntar familjens halva del, Ebba och Jocke.

Bjuder på lite bilder som tagits med iphonen, det vill säga askassa bilder.
Spana in blöjklimpen på BVCs skötbord! Han växer både på bredden och längden vill jag lova! ;-)


SOLIGT

Okej, medans Jocke och Ebba drar på dundret så ska jag och Eddvin försöka komma på nåt roligt att göra... Få se vad de blir... En kortare promenad idag maxat 30 minuter följt av altanhäng? Öh jo.

Sköna söndag! :-)


Lördagkväll

Jaha, tog en närmare 1,5 timmes ordentlig pw genom oplogade stigar, var helt slut när jag kom hem och insåg att det inte var bästa medicinen för buken! Vart alldeles matt, feberkänningar och hade rejält ont ett bra tag! Fick ta en rykandes bastu, efter att jag dessutom suttit på våran altan ett bra tag och solat :-) medan Eddan ändå sussa så sött i vagnen.

Sen kom Kikki och Markus förbi! Vi skickade med dom lite homemade torrkött att förgylla lördagskvällen med ;-) som tack för att mackan är så snäll då och då med sin traktor som plogar våran gård!

Bjöd Marri på middag, en kycklinggryta med MASSA grönsaker och nötter, plus cocosmjölk som jag aldrig lagar mat med i vanliga fall! Men helt okej gryta :)

Hämtade Ebba från Cornelia och resten av kvällen har verkligen varit mycket mysig, tända ljus, ett hyffsat välstädat hem, då mår man :-)

Nya sängen har anlänt, kommer sova som kungafolket!
Om nån vill köpa min svarta Hemnesgavel med eller utan madrasser, säg till! Allt i bra skick och tvättat :-)

Bra lördag kan detta sammanfattas till!


Paella!

Vilken skön morgon! Vi har vaknat redan vid 7 jag Jocke och Ebba. Eddan har dock valt att blåsa på ytterligare en timme!

Igår åt vi en av kanske världens godaste rätter! Det var pippa i truten, så sjukt gott :-) paella (stava?) Spaniens nationalrätt, med skaldjur, kycklingklubbor, saffransris, allt ihopwockat. Det var så jävla gott. Första gången jag åt både musslor och bläckfisk! Det ska jag ge mig på nångång! Hehe..

Upp och hoppa! Baka lite bröd och ladda för en helst väldigt lång pw!


Tre månader bort!

Fick just beskedet att jag måste vänta MINST 3 månader innan jag får börja träna med så som spinning och diverse. Trist att höra, men är tacksam att veta det. Man vill ju absolut inte ha komplikationer what so ever! Jag måste till och med vänta 12 veckor till efterkontrollen! Inte 8-10 som övriga.

Det suger lite, men jag är så glad över att man åtminstone har sina kvicka ben, en vagn och massa vårväder som väntar :-)

Middag ikväll hos Ingemar och Marre! Tror ni jag ser fram emot? ;-) hörde talas om fisk! Gud så gott!!!


Mitt liv

Har just kommit på att hela mitt liv just nu går ut på att vara småbarnsförälder och laga nyttig mat, se till så att svetten lackar på varje pw.
När jag inte fika när pappa fyllde år, så konstaterade han snabbt "men inte får du nångång tillbaka exakt din gamla kropp när du fött två barn" - ska vi slå vad? Det är ingen fråga OM, de är en fråga NÄR. Där har jag disciplin, jag är för fixerad, kanske tragiskt? Men så är det. Hatar absolut bantningskurer och nya jojo-kurer, jag älskar långsiktiga FUNGERANDE mål. Motion, kost och hälsa. Det är ju inte svårare än så :)
Och allt detta gör jag för min egen skull, så jag behöver inte fuska, jag vet att jag kan äta vad jag vill om jag vill, inte en jävel klandrar ju mig? Men just nu har jag för mycket vilja, så utan att snöra åt kosten för mycket, så äter jag väldigt nyttigt, och är väldigt noga med att äta det som är bra för lilleman. Jodå, jag har dille på att kombinera från boken "Råd till dig som ammar" och min nyttiga kokbok. Det är ett hett intresse att få ihop det liksom! Och de är ju tur man har ett intresse nu? :-) som passar in i hemmalivet! Joo...

Bakade ett par goda LCHF bröd igår kväll. Knapriga, innehållande bland annat Keso, ägg, kanel, cocos, fiberhusk, linfrön också vidare. Kan lägga ut recept om någon vill sen när jag sitter vid datorn!

Och lilleman har ju fått äkta Uggisar av Hanna ;-) hehe!


Crêpes!

Ebba och Jocke åkte på Dundret nu ikväll. Så jag tog Eddvin och åkte till mamma medans. Har hängt där hela kvällen...
Åh, jag hoppas att lilleman klarar sig från denna förkylning som härjar hejdlöst. Ebba är förkyld, Jocke har ont i halsen :-( hoppas hoppas...

Till middag så åt jag rester. Tog mina LCHF plättar som var kvar sen imorse. Gjorde crêpes med förrgårdagens köttfärssås, rev morötter och en massa prästost på! Riktigt gott. Så tanken slog mig, en riktigt god kycklingröra med massa smak, inlindat i dessa plättar, med en god sallad och västerbottensost? Hello there! ;-)

Hej på er!


SHOPPING

Spräckte just månadsbudgeten. Allt som behövdes var 20 minuter på Kappahl och med ett mål, att Eddan i princip behöver en helt ny garderob i storlek 68. Tur man får mycket, för egentligen inte så mycket pengar. Men som alla mammor vet, är månadspengen rätt liten numer :-) Men nu klarar han sig, lääänge!
Och alla ni där ute som är ledig, ut och promenera!!! Vårvädret som stundar i dag är oslagbart!!! Även fast min runda vart något kortare än jag hoppats på (Eddvin började vakna i vagnen), så vart det ändå en väldigt svettig och effektiv powerwalk! Jag är snart ikapp, flåset börjar komma i ordning, gillart!
Nu väntar vi bara in efterkontrollen, så jag får veta om det är ok att börja med spinning. Eller om kroppen måste läka några veckor till? Jag har ingen aning om hur det är efter ett kejsarsnitt, mer än att jag borde vänta till efterkontrollen... Någon där ute som vet?
När läker det innersta ärret, det vill säga livmodern? När kan man börja ta i med magmusklerna igen? Finns det några risker om man börjar "för tidigt"? Har läst om inre blödningar? Gah, ovetenskapen är jobbig. Forumen som man googlar sig fram till, säger alla olika. Men det kan väl inte vara sant att man måste vänta i 6 månader? Som vissa forum påstår...?

En prinsessa Vickan! :-)

Efter att sovit ända till nu !!! med Eddan, så får jag panik och vill bara börja dagen i detta strålande väder ;-)

Vi startar med en plättfrukost, sedan vänta att lilleman ska bli trött, så jag ta en vagnpromenad och avsluta hos Kikki i hopp om att hon är hemma :-)

Medans får Jocke måla allra sista varvet i trappen! Vore ju guld att färdigställa detta. Vi får invänta att öströms ringer och säger att dom där "grejerna" till trappstegen kommit, så vi kan beställa golvet... Ja ni hör ju, vi blir aldrig färdiga...

Hej!


Härliga härliga tid

Morgonens: en mysmorgon i sängen. En kaffetår. En promenad, Gick förbi Ica och handlade sen, äggröra med köttfärs och keso till lunch, främmande av Henke och Alex. Nu hämta Ebba :)

Vi bor som sagt i ett byggkaos. Och när man möblerar eller byter rum, så måste möblerna flyttas runt, för man har ingen plats att förvara det man inte ska ha.

Sovrummet börjar bli klart. Ännu en stund kvar! Fönstrerna ska målas runtom, hissgardiner ska på plats, våran nya större säng ska hämtas. Elementen ska målas... Puuh..,
Ebba fick ta soffan till sitt rum, ganska mysigt blev det ändå! Nu kan vi hänga upp hennes tv på väggen :-)

En tjuvtitt på sovrummet :-) Jag älskar som sagt att inreda med lite natur, samiskt, träslag och tidlöst. Tror det blir fint när det som sagt är klart! Tavlorn har vi fått av jockes pappa! Konstvärk med fyra av åtta samiska årstider :-) ps. URSÄKTA röran! ;)


En tisdag

Livlig dag! Plättfrulle, vagnpromenad, hämta Ebba och Adrian från skolan. Har haft två riktiga stökiga busungar som härjat omkring i hela huset (pust), men kul har dom haft ;-)
Jag gav dom lov att spela på datorn tillslut, bara för att få lite lugn och ro! Till sist gick dom ut och byggde snökojor, mamma klagade inte må ni tro!

Vi fick sovrummet i ordning, Alex var här och gav Jocke ett handtag. Hanna var här och sa hejdå innan tillbakaresan till Kalmar gick.

Sedan åkte vi till mamma och fikade för att Vicky klarat körkortet. Duktigt gjort, men vi andra bör ställa bilarna i garaget.

Nyss hemkomna. Nattat Ebba och tagit fram skolkläder. Jag ÄLSKAR att plocka fram kläder åt henne. Hon har så himla mycket snyggt i sin garderob, och jag är en sån som vill byta kläder varje dag! Jag tycker om att hon tycker om snygga kläder och att kamma benan rätt :-) hon har lagt alla Pippi-klänningar på hyllan för länge sen, nu gillar hon stor-tjejskläder. Och de är så kuul! Hon vet precis själv vad som gäller, och jag har lärt mig vad hon gillar. Sen kombinerar jag en massa glada färger, även fast hon helst själv tar på sig blåjeans eller svarta leggings istället för rosa, som jag tycker hon gott kan ha till en snygg kofta!
När hon kom från Thailand hade hon gjort två hennatattos, en ranka på foten och en stor drake över revbenen. Gått på manikyr och pedikyr med Johanna och fått massage varenda dag, som hon älskar. Stor tjej! Hehe

Nu så ska jag hoppa i duschen, invänta natten och bara mysa ner mig efter en fullspäckad dag!
Hej på er


Varsågod!

Till Emelie:
LCHF-PANNKAKOR MED FIBERHUSK

• 2 ägg
• 2 deciliter vispgrädde
• 2 deciliter mjölk
• 2 matskedar fiberhusk
• En nypa salt
Vispa ägg, vispgrädde och mjölk.
Vispa därefter ned fiberhusk och salt och låt smeten stå en stund och svälla.
Stek pannkakorna på medelhög värme i rikligt med smör och vänd när pannkakan är helt torr på ytan. Ju längre smeten får stå och svälla desto tjockare blir den och den kan då bli lite svår att få ut i pannan - det brukar gå att få ut smeten i pannan om man skakar den stund.
Detta recept ger ca 6 - 8 pannkakor. Ät med valfria tillbehör som till exempel vispgrädde eller keso. Om man saknar sylten kan man till exempel ha några hallon till.
Hoppas det smakar! Jag tyckte det var absolut snarlikt vanliga plättar! Riktigt gott med bara lite vispgrädde till (och förmodligen ännu goda med lite sura bär!!!)

Verkligen GOD morgon!

Eddan är verkligen en SOLSTRÅLE på alla sätt och vis! Morgonmyser och ger mamma världens leende då och då! Försökte fånga på bild, men det är fruktansvärt svårt!

Gör just nu LCHFs plättar!
Ägg, grädde, fiberhusk, mjölk och salt. Som tillbehör: vispgrädde. Men gud så gott! Dom är betydligt mer lik riktiga plättar än kesoplättarna! Och det förnöjer med variation! Dessutom pissenkla att göra ;-)


Ny skola :)

Vilken härlig dag som passerat. Shit vilket vårväder!
Har sovit hur länge som helst. Nästan. Först klev jag upp med Ebba och gjorde henne skolklar, sedan kom min mamma och skjutsade henne till nya skolan, och var även där med henne ett tag. Det liksom körde ihop sig för min del. Ebba börjar skolan kl 8 och Eddan vaknar vid 9 och är vrålhungrig. Bad kombo. Tur att mommo kunde vara med henne första dagen. Sedan åkte jag dit vid 12 och var där sista timmen. och Oj oj oj, Ebba hade en hel fanclub efter sig. Precis alla barnen tyckte det var såååå roligt med en ny klasskamrat, hon var både väntad och jättevälkommen. Barnen slogs om vem som skulle sitta bredvid henne, barnen klängde på henne, killarna var värst! Dom ville nästan lukta på henne till och med, haha :) fina barn! Även fast det är en stor omställning från liten barnklass till storklass! Dom kör lite annat system på Mariaskolan, än vad dom gör på Tallbackaskolan och till exempel sjöparksskolan. Både för- och nackdelar! Men jag hoppas verkligen att det ska fungera hur bra som helst. Ebba är mer som ett tänt ljus, som verkligen vill jobba i skolan, lära sig läsa, skriva, räkna... ja ni förstår? På tallbacka hade hon all chans i världen, i hennes lilla klass vart alla var mycket lugna (80% av klassen var tjejer, 8 flickor och 2 pojkar). Och nu i nya klassen är det 11 pojkar, 11 flickor - kaos, livat, stimmigt, stojigt. Men ändå så gemytligt, gulligt och mysigt ;)
När vi skulle åka hem från skolan ville två stycken följa. Cornelia fick följa med idag hem till oss, och imorgon ska Adrian få följa med. Tycker det är jättebra, så kommer hon fort in i nya rutiner, nya kompisar också vidare :)
Efter jag hämtat Ebba så lämnade jag Jocke med tjejerna hemma, själv tog jag Eddan i vagnen och tog en p-walk. Skönt som f-n i detta väder! Sedan var vi allihopa ute på gården. Jag och jocke skottade, Ebba och Cornelia skottade kojor, Eddan sov i vagnen. Ja, riktigt mys!
Kikki och Hanna gled förbi, jag bjöd på bröden som jag bakat igår, och dom fick absolut godkänt :)
Sedan kom Rajje, Hugo och Ville och  härjade på ett tag. Så full rulle med andra ord!
Nu sitter vi i soffan, Ebba sover och resten av oss väntar väl på att natten ska anlända ungefär.
Bara skit på TV, så vad gör man nu fram till klockan elva när Eddan bestämt sig för att somna??? Ingen aning.
Men hej på er i alla fall!

Gokväll

Brödet vart helt klart godkänt! Var ett LCHF-bröd, smakade gott, konsistensen var lite för "mjölig", men som sagt, helt klart godkänt! Påminner mycket om scones, LCHF:s variant av scones, dom heter pones tror jag ;-) Googla!
Pofiber, fiberhusk, kesella, ägg, bakpulver, smör och grädde (jag tog mjölk, slut grädde) och lite salt.

Annars då? Har strosat runt i mjukiskläder och målat trappen hela dagen. Haft Hanna här. Lagat en god fläskfilégryta, bastat, njutit av dagen :-) så enkelt var det!



Morgonstund med brudarna!

Hej fina sköna söndag, du ger mig trånan efter vår och sommar!
Sitter och kikar reprisen av Gladiatorerna med Ebba och hennes polare Cornelia :) Ebba råkade somna igår på soffan, vilket resulterade i att hon vaknade klockan 05:00!!! Gah, trodde inte det var sant när hon kom och väckte mig och undrade varför inte barnkanalen fungerade. No shit, mitt i natta ;-) Som tur var, tog det bara en liten stund så var det full fart på Bolibompa kanalen och jag fick somna om så skönt med Eddan snosandes alldeles intill.
Tacksamt nog, så vaknade Eddan klockan 9, då matade jag han bara så tog Jocke upp honom och jag fick sova ännu längre, till efter 10! Herregud vilken skön helg :)
Igår kom Hanna och sedan trillade även Kikki in på kvällen. Hanna hjälpte mig och måla hela trappen, spaljén och väggen bredvid - TACKSAMT SOM FAN. Så nu är det bara ett kanske två varv kvar då ;-)
Tog en kaffepaus och surrade djupa diskussioner, den kaffepausen varade ända till natt dock, så får fortsätta med målarkläderna idag istället! Hann inte ens bada Eddan, för han somna för natten vid 23 redan, och gästerna for först vid midnatt. Meeen lortgrisen får ta ett dopp idag istället, hehe!
Det är verkligen skitväder ute, absolut inget promenadväder - meeen disciplin disciplin, förbränner bara lite extra när man få plumsa på oplogade vägar med vagnen, så det är ett must do!
Får se fram emot en god fläskfilégryta ikväll istället, ska baka ett jättenyttigt bröd sedan med bland annat fiberhus, pofiber, kesella, ägg också vidare... Hoppas verkligen att det ska vara så gott som ryktet säger! Börjar bli less på kesoplättar och finnkrisp och äggröra. Måste ha variation till frukosten :)
Hoppas ni får en fin dag alla! Så kanske jag ger uttalande sedan om bröden!
Puss på er!

En sån här dag, längtar jag till våren uppe i fjälls, eller sommaren och fiske med kastspö (som jag suger röv på), dricka termoskaffe och bara vandra kilometerlånga stigar och vara livrädd för herr björn precis hela tiden ;-)







Det blir att inhandla en riktigt bra ryggsäck, som Eddvin kan åka i, så man kan vandra till sommaren :-)

Brah brah brah

Jodå, kalas nummer två har vi bränt av för den här helgen. Nu hos Agnes 5 år, i kvarterslokalen på Rallarrosen. Före det hann vi kombinera Öströms, Djurmagazinet och hämtmat, mycket fint. Vi har kollat upp hur vi ska göra med trappen som går ner till vårt sovrum. Den är nu beklädd i en riktigt risig golvmatta - så den ska väck! Det blir nog riktigt bra i alla fall. Trappstegen kommer bli svarta, och resten kommer vara kritjäklavitt. Gillar.
I alla fall... Efter kalaset for jag och hämtade upp Hanna. Åkte hem och drack lite kaffe med Jocke och David, samtidigt som jag hann mata lilleman :) Sedan skjutsa Ebba till hennes klasskompis Lea. Hem och fortsätta mata lilleman, dricka kaffe med Jocke, David och Hanna. Surra lite världsproblem.
Nu har jag dessutom hunnit städa lite, tända massvis med ljus och inväntar Ebbas bestämda tacoskväll! :) Det blir nog en riktigt mysig kväll känner jag på mig. Eddvin ska badas, vi har ALLA kanaler i vårt nya sovrum, så blir nog senare ikväll bara att gosa ner sig i täckena och slötitta någon film.
Kanske kikar Kikki förbi efter hennes middag på Olles. Jo. Det blir en fin kväll, absolut :)
Hej på er!

KALASBRA!

Min snygga tjej för kvällens kalas som stundat hos Lisa som fyllde 7 hela år :)

För övrigt, nyduschad, i vårt NYA sovrum, alla fyra plus Astrid snarkandes alldeles intill varandra! Tokgillar!! <3


Argh...

Nej nu är det totalstopp i skallen. Ett hus som verkligen allt är kaos i. Det är färgfläckar här och var, börjat i olika hörn och INGET är färdigställt. Taklister som förmodligen ALDRIG kommer på plats om jag inte spikar upp allt själv i samma veva som Eddvin hänger på ena armen. Grejer överallt. Bilarna får inte ens plats på parkeringen för att det står släp skräp och däck överallt.

Såna här gånger, vore det enklare med en lägenhet alla gånger. Hatar skräp och skit, och att inget någonsin verkar bli klart. Och man är ju alldeles för upptagen för att dra igång med penseln, 5 minuter senare så är det blöjbyte och matning.

Nej, det här är vatten över huvudet, alls gånger. Det är nu det är dags att trilla in i någon sorts depp-period. Jepp.


Oj!

...såg att fotot vart jäättedåligt, dumma iphone! Men ni hajjar? Bilderna är i alla fall superfina. Den lilla svarta statyn på skänken, är en gravid kvinna, som har en liten historia bakom sig (handgjord). Den liksom passade som handen i handsken ju i detta tema.
Förresten kom mina skor idag, dom passade perfekt på foten! Lycka.
Men nu ska jag släppa datorn, sätta på en panna kaffe och invänta en Ebba, som jag hoppas inte blir allt för sen :)

Finingar

Kan bara konstatera att vi just nu har en VÄLDIGT snäll bebis. Han har knappt sagt pip idag. Skrattat, "hoat", ätit och sovit. PUSS

Just gjort kvällspromenaden med Jocke och vagnen. Och Astrid förstås.

Så här blev min hjärtevägg! :) fint va!?


...

Imorse tog jag mitt pick och pack, inkluderat Eddvin och vagnen, sprängfyllda tissar och promenerade ner till Kikki för att spendera dagen där medans Jocke målade klart Gillestugan.
Killen har inte ätit en enda gång i natt, och det är inte tissarna van vid, så dom har lidit pin idag.
Blev ett snabbt inlägg. Bloggar bättre sen! Hej på er!

Matprat - igen :)

Alla vet väl vid det här laget att jag gillar snabblagad mat, rättare sagt, jag ÄLSKAR snabblagad mat. För det första så har jag sällan tid att laga avancerad mat som tar 1,5 timme att förbereda - redan DÄR har jag hunnit ledsna! Jag gillar att laga mat med mycket ingredienser, mycket grönsaker, olika köttvarianter, fisk, kyckling, krämer, grädde (jag har ju en karl som kan åka och handla ingredienser ;)). Men sen vill jag verkligen bara slänga ihop allt på helst 20 minuter.



Idag bjöd jag Marri på middag, gjorde en hyffsat jäkla god pytt av lite rester och lite inhandlat.
Vanlig pyttipanna på rester, starka korvar MED ett köttfärslager och västerbottensost!
- Marinera strimlad ryggbiff, oxfilé eller fast fläskfile om det är det som finns hemma! I valfri marinad, allround på påse funkar fint!
- skär upp lite starka korvar!
- skär upp paprika, rödlök, fetaost, (svamp, tomat vad ni än har hemma).
- stek det marinerade köttet i en stekpanna, så det blir halvfärdigt (om det är nöt), stek fläskfilen helt (just in case).
- ta sedan och bryn köttfärs, tillsätt så mycket kryddor ni bara äger, gärna massa cayenne (om ni inte ammar, hehe), paprikapulver, svartpeppar, örtkrydda, you name it.
- sätt alla grönsaker, lök och svamp i botten på en ugnssäker form, eller en plåt. Tärna fetaost och blanda med den övriga kompotten. Blanda i det stekta marinerade köttet och den starka korven. Häll sist på köttfärsen som ett lager ovanpå allt. Hacka 2 vitlöksklyftor och strö över.  Och absolut sist, på med en påse Västebottensost. In i ugnen i c.a 15 minuter på 200 grader. KLART.
Ett måste är att servera med en god dressing, Tzatziki om jag får bestämma ;) Och en grönsallad!
Går du inte på GI-baserad kost - hacka även i potatis och servera vitlöksbröd.

En variant av en pyttipanna, fast med köttfärs på toppen och västerbottensost. Mums.


Min lilla kille är jätteledsen nu, han låter så där hes och matt :( Han har just fått bada, och är oerhört trött! och mamma tycker synd.
Ebba ringde och meddelade att hon hoppar på planer om någon timme (tidigare idag). Så nu sitter jag bara och väntar och väntar att hon ringer mig imorgon och meddelar hemkomsten, så imorgon kväll, är hon här :)
Må detta vara sista inlägget för idag. För nu vill jag hoppa i duschen, göra en peeling och bara vila min onda onda rygg. Hej på er!

Snabb!

Vad är det med oss mammor? Jag sprang på stan en sväng idag, var noga med att mata lillen innan jag stack. Gick (läs småsprang) på Kappahl och köpte nya byxor åt Eddan, eftersom många 62:or blivit för små i midjan, höhö.
Sedan snabbt på Tygklippet och köpte en liten inflyttningsprelle både åt Marri och TH. Sedan åkte jag förbi Marri och lämnade prellen, ringde till Jocke, och mycket riktigt, ett ledset barn. Mamma skyndar till bilen och åker hem, självklart, snabbt och med dåligt samvete. När jag kom innanför dörren, var Eddan lugn och tyst i Jockes famn.
Tokstressade alltså i onödan. Hoppade över alla andra måsten som jag EGENTLIGEN skulle ta tag i, som att åka på Coop och hämta ut mer paket bland annat. Vad är det med oss? :) Eller mig. Slappna av.
Fick flera fina komplimanger faktiskt! Jo, tro det eller ej, i min stress så hann jag stöta på en och annan som jag kände. Bland annat Mommo Mona från Markitta! Haha :) Söt som hon är.
Har för övrigt hunnit med en rejäl promenad idag med Jocke och Eddan. Nu blir det middagsbjudning till Malteryd.
Nu kallar plikten. Hej på er.

Stressad tjej

Anna -hela linfrön använder jag :)

Bettan - största tavlorna som du ser på bilden är 90 x 60, 2 av dom som syskonbilder. De två mindre på 60 x 40, ensambilder på kidsen :)
Sen ett gäng på 30 x 45, det var en lagom storlek det också :)
Hoppas du blir nöjd med dina tavlor! :)

Bugar och bockar för kommentarerna! Alltid kul att veta vem som läser om min simpla men ack så nöjdsamma vardag ;-) kram till er

Joo, jag och Jocke köper inget till varandra på alla hjärtans dag, vi lagar en god middag eller går ut och äter istället :) däremot köper jag något litet hjärta åt Ebba. Kändes overkill att köpa nåt åt Eddvin nu, hehe, han får vänta tills nästa år!
Jag var tokstressad igår, stress = dåligt humör. Så Jocke fick nog inte världens bästa alla hjärtans dag, jag var som ett yrväder som städade, flängde mellan matlagning och fotografering, skräpplock och oro för bombattentaten i Bangkok (vart Ebba matti och Johanna befinner sig). Förmodligen inget märkvärdigt, men för en som mig, som oroar sig för precis allt som KAN hända utomlands, så är det nästan olidligt.

Hej


Who?

Förresten, vem läser här? 142 unika i princip varje dag. Jag vet kanske vem 20 av er är.
Jag ska i och för sig inte be er kommentera, för det vet jag att ni ändå inte gör. Men är ändå jävligt nyfiken.

Middag som fan!

Vilken Alla Hjärtans Dag middag vi just brände av!

Förrätt: krämig kräftsoppa med vitlöksbröd.

Varmrätt: oxfilé, hasselbackspotatis och sallad.

Efterrätt: världens godaste kladdkaka med trippel choklad, kakao, mjölkchoklad och after eight med massa jordgubbar, hallon och grädde!

Har alltså haft en trevlig kväll tillsammans med Kikki och Markus. Saknade dock min Ebba så här när man ska kramas lite extra <3


<3

Hämtade ut alla paket igår, det enda som åker tillbaka är ett par skor, men var snabbt och klickade hem ett par andra.

Eddan hade gått upp 600 g och blivit 3 cm längre! Lillgossen <3
Och fick uppdates om att Ebba äntligen lärt sig simma helt själv!!! Hjärtebarn <3

Tavlorna som vi beställt på rabatt var asfina ( med hänsyn till att det är hemmafotograferat i sista minut!! ), så vi är mycket nöjda :-) nu åker min bil-tavla och upp ska tavlor. Ni får en liten tjuvtitt på några av tavlorna, vi beställde totalt 12 tavlor.

Allt detta som sagt för 1152 kr.
(fina vasen med dom rosa TRÄ-tulpanerna har jag fått av Ebba, hehe. Som den bra mamma jag är, så får dom självklart vara framme! ;) )

Ha en bra alla <3:ans dag!


GILLAR

Är ensam idag med Eddvin. Jocke har åkt och jobbat ett extra skift. Känns helt okej :) Jag hade ställt klockan på 9, men varken jag eller Eddan var sådär superalert på morgonen, så vi drog oss till halv 10. Upp och hoppa, mata, ligga nakenfis, tvätta, sätta på nya kläder. Kikki kom hit, vi drack någon kaffetår innan vi gick på en liten morgonpromenad i govädret. Lite bitigt om kinderna, men dunjackan höll mig svettig! Höll på att åka på stockning inatt, så tordes inte annat än att ta fjällräven som backup!
Vi planerade ihop en alla-hjärtans-dag middag som vi spenderar ihop med Kikki och Markus :) Trerätters hemlagad mat hemma hos oss, blir nog jävligt fint, speciellt den där kladdkakan med aftereight som vi knyckt ett recept på! hehe!
Nu har jag hunnit slänga i mig lite lunch av gårdagens matrester, och strax är det BVC-tid för oss! Så ut med bilen och sladda med andra ord.
Nu i helg kommer Haaannaa bananaa hem! Längtar att få träffa! Hehe, faster Hanna ;)
Eehh jo, ett STORT paket anlände hem imorse med hemleverans. Två sms från Posten, jag har att hämta ut paket på Coop. Det är med andra ord som julafton idag. Så är det.
Hej

Tjejhäng och brödbak!

Grytan vart kanongod! Kokade quinoan i köttbuljong, fräste marinerad fläskfilé med purjolök i stekpannan. Hackade och tillsatte minimajs, paprika och soltorkade tomater. Sedan blandade jag i den kokta quinoan i grytan, hällde på en dutt grädde och massa paprikakrydda! Voila! Gott! :) som tillbehör en limedressing och tzatsiki.
Ingen bild - men DÄREMOT bakade vi jättegoda "frukostbullar" nu på kvällskvisten.

2 ägg
2 dl dinkelmjöl
2dl kesella
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1msk linfrön

Blanda ihop ingredienserna, dutta ut till 4 "bollar" på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 10 min, 225 grader. Grädda i mitten. Klart.
Tog sammanlagt 12 minuter att baka dessa bröd, fantastiskt! Inget jäsande med andra ord ;-)

Smakade snarlikt scones! Jävligt gott och ENKELT!

Marri och TH har vart här nu på kvällen, kikade kontoret! Hehe.

Hejpåer!


SOL

Nya dygnstider! Natten pågår mellan 23-09.00!!! Så himla perfekt! Matning kl 05.00, som en klocka! Känns något bättre än 01.30-11.00, om man får vara kräsen och välja ;-)
Nu har vi kunnat börja använda lite kläder i stl 68! Hello! En månads-bebis :) en lång och ståtlig kille har vi :) med massa hull, mamma gillar <3

Vi börjar dessutom sakna storasyster nu MASSOR! Men på fredag är hon här. Och piratfest på lördag hos Agnes som fyller en hel hand!

Gratulerar Linda och hennes familj till en lillebror! <3 så roligt!

Nu väntar vi på att en lite snorig Eddan ska bli trött, så vi får packa ner han i vagnen och göra rundan.
Ikväll vankas en god gryta på fläskfilé och quinoa! Min mamma skulle komma sedan, och häng med Kikki. Malin och Kevin får vi nog låta vara ifred, eftersom en eventuell förkylning hägrar här på 39:an :-(

Pusspåer!


MYSLÖRDAG

ÄLSKAR dessa promenadvänliga dagar! Har dessutom ökat på tempot idag, börjar bli mer alert i benen, det gillas! :) Blev närmare en timme, men eftersom jag gick på tom mage (borträknat kaffe) så började jag bli lite skakis. Så fick börja gå hemåt tidigare än jag egentligen ville, för att laga ihop lite bacon och ägg, och det satt fint! hörde att dom lovat kallare igen nästa vecka, FUCK. Snälla håll det varmare än -20 i alla fall, så lilleman kan följa med mig på promenadsvängarna. Känns som att det är så nyttigt för honom att andas frisk luft :)
Imorse hann jag bara kliva upp (har sovit närmare 12 timmar!!!) så kom Anne som sedan avlöstes av Camilla och Adrian. Nu är det ju eftermiddag redan, så jag funderar om jag ska lyckas ta mig ut på flängande fot, för att kanske Jocke ids börja måla. Annars är det ju en dag i morgon också :) Har tänkt knåpa ihop en fruktsallad med Mallan sedan kanske i alla fall. Det är bara det att jag känner mig inte i 100%-ig form, känns som att jag håller på att bli rejääält förkyld!! Och vill ju inte smitta av oss till Kevin :( Räcker gott och väl om Eddan skulle råka åka på något, hoppas verkligen verkligen inte!!
Och imorgon har vi ju någon timme att plöja bort i fotostudion, killarna kommer bli sååå fina ;-)
Hoppas ni får en bra helg!

Linser

Att laga mat på linser, var en ny smakupplevelse! Jag brukar aldrig äta linser, men wow vilket gott tillbehör till renfilén!!!
Jocke gjorde en kanon-jäkla-god fredagsmiddag med recept från "Stora GI-kokboken". Inte illa! Köp den OM ni är intresserad av GI-baserad kost :)

Det kanske ser ut som pölsa, men den innehöll linser, selleri, bacon, lök, buljong... Hmmm, tror de var allt!

Ha en bra fredag.


Älskade vänner!

Dagen påbörjad! Har redan hunnit ha Kikki här på kaffe, hunnit med 1 timmes vagnpromenad och käkat lunch, klockan är ju bara halv tre :-) Om bara någon timme ska jag åka och fika tårta hos min pappa som fyller år.
Har tänkt planera in helgen med lite umgänge av kompisarna, faktiskt. En fika med Kikki, en fika med Malin, kanske hinna kika in hos TH i hennes lägenhet om hon är hemma, och kanske hinner jag till Marri och se hur hon boat sig :-) Så kan Jocke passa på att måla medans jag och Eddan är på sväng. Känns så bra, när allting är så himla bra, att man kan börja flänga runt. Inte bara kräva av mina kompisar att dom ska komma och hälsa på mig. Finns ju praktexempel på människor som skaffar barn, räknar med att alla kompisar ska vara så jävla engagerade, och engagerar dom sig inte, så klipper man kontakten. Hatar verkligen sådana människor. Om jag vore singel, barnlös, inte fasen hade jag heller velat spendera 24/7 i barnaprat, blöjbyten och tissar som kastas fram titt som tätt för matning. Och jag HOPPAS verkligen inte att någon ska känna att dom har dåligt samvete för att dom inte hunnit vara och hälsa på ännu, eller blivit frånvarande på något sätt, för jag känner ingen saknad! Sedan vet jag att ni finns kvar där ute, precis som förr. Men alla vet ju att första halvåret med en bebis, tar massor av tid, och ingen ska behöva känna sig tvungen att medverka, för den är inte sådär JÄTTEROLIG, hehe. Bara för oss föräldrar är den rolig :-) Så fort jag själv känner mig helt i come-back-stadiet, så ska JAG komma till Er. För det behövs för mig också, och det uppskattas att få komma ut! Och prata annat än bebisprat ;-) Jag skulle ALDRIG döma någon för att ni inte hänger här dagarna i ända. Jag tycker ni är här hur mycket som helst, och jag avundar att ni vill. Man är ju ganska upptagen av att passa sina mat- och sovklockor ;-) Hehe!
Så snart invaderar jag era hem, med barnvagn, skötväska och hund! Puss på er ;)

Kräftsoppa

Igår startade jag med en promenad, förlängde sträckan något, och så skönt ;-)

Sen storstädning, besök av Malin och Kevin och Sofia, som jag bjöd på middag till :-) kräftsoppa med parmesanflarn. Soppan vart RIKTIGT god trots att jag inte följde något recept, hummerfonden och grädden gör vilken fisksoppa som helst ätbar ;-)

Eddan sov HELA dagen i princip. Inte ens sina vakentimmar på kvällen höll han. Vi tänkte att de skulle bli en hemsk natt, men vet ni, gullungen sov heeeela natten ända till 9 på morgonen! Han käka en gång klockan 5. Usch så han skämmer bort oss!

Hej på er.


Grin-Olle!

Jooo, han är inte baaaara lugn våran Eddvin. Nu när han fått några veckor på nacken, rättare sagt tre! Så visar han upp en riktig grin-Olle sida om kvällarna. Börjar där vid elva och är sådär missnöjd och pipig till klockan ett ungefär. Än drar han inte stämbanden på maxvolym, utan bara piper och är arg. Då kommer bärandet och vaggandet fram, och då är han nöjd.

Så igår var inget undantag, ganska prick elva startade det. Grejjen var att han hade badat, så redan vid TOLV var han så trött att han fick kämpa emot sov-tåget, men lyckades inte. Jag och Jocke vart överlyckliga när det verkade som att han somnat, hårt, inför natten. Vi SMÖG ner (som bara trötta föräldrar kan smyga) och bädda ner han i storsängen, jag skyndade mig att krypa ner bredvid honom. Han började röra på sig lite, gny lite, men han sov!!!
Jocke skyndar sig, släcka lampan, röta sig centimetervis åt gången när han smidigt kryper ner bredvid oss, släcker lampan. Allt gick bra, ända till mamma Petra sticker näsan under Eddans täcka -FAN han har bajsat!

Och vilket samarbete, vilka smarta föräldrar, som lyckas byta bajsblöja i sängen, hyschande, schyssande åt varandra, helt knäpptysta och det gick! Eddan slog som hastigast upp ena ögat, undrade förmodligen vad nördarna höll på med, och jag inbillar mig att han somna om med ett hånflin.
Chefen.

Men nog är dom <3


Fisk!

Tack Karris!! :-) tycker inte heller det borde ta skada om jag täcker över det... Läste på något forum att det var ok att sola 2-4 veckor efter om man just täcker över det.

Flisan - det har ju just det att jag kan använda kläderna sedan, då lite oversize ;)

Ni vet dom där sås-påserna till lax i ugn som dom gör reklam för? Vi testade "Mild tomat- och örtsåsen". Verkligen att rekommendera om man har lite brottomt med middagen!!! Bara lägga ut laxen i ett ugnssäkert fat, hälla på såsen, in i ugn 20-30 minuter och tadaaa! Jättegott!!! Till åt vi bulgur och sallad. Inte dumt allt med färdigfabrikat ibland! ;-)

Hej på er!


ÅHH

Tacka vetja´ginatricot.se när man är sådär lagomt fattig, och behöver fylla en hel garderob med kläder. Man är ju liksom inte normalsize ännu, och kan ju inte springa runt i gravidkläderna hur länge som helst! och man kommer inte i sina gamla kläder... Så då får man helt enkelt beställa en hel uppsättning av sådär "mellan-storlekar" som sitter rätt tight nu, och som man kan använda som oversize sedan ;) hehe! Så brände väl närmare 4000 just, fördelat på gina, nelly och hm. Plånkan kommer tacka mig, när jag tömmer den. Men vad fan ska man göra?
Tycker nästan det är killens uppgift att pröjsa hälften, vi har ju gjort det här tillsammans, men det var bara min kropp som fick ta stryk för det. Hmmm. Ska överlägga. Hej.

GULD VÄRT

Äntligen har vi kommit oss ut på en promenad! tackar för att det är mildare väder, var sjukt behövligt att komma ut och andas frisk luft och i samma veva börja arbeta upp flåset - som är sjukt kasst. Men fort går det! ;)
Hade tänkt hoppa i solariet idag, en 15-minutare - jag måste verkligen få en annan ton på huden. Jag är så där "ryss-blek" ni vet? Grå-blå? Inte snyggt! Inte ens min ljusaste foundation går att kladda på, det är illa!! Men undrar just om ärret är nog läkt för att man ska tordas utsätta sig? Jag tänkte självklart täcka över det med en handduk (vill inte använda kirurgtejp), så att det inte utsätts för UV-ljuset. Någon som vet? Är det grönt om ärret är till synes helt läkt? Kanske någon sjuksköterska som läser min blogg? Hehe. Eller bara någon som gjort kejsarsnitt och har koll på sådant!
Nu inväntar jag Camilla på kaffe! Så ska ta upp pyret från naken-fis-liggandet i gymmet. Han hann sova 1 timme i vagnen i alla fall, sen vaknade han. Tack för babyvakten, då törs man lämna ute och sova :)
Hej på er.

TJENA

Vart en fulladdad dag, för att vara ovan ;-) hann bara kliva upp, slänga i mig kesoplättarna, amma, klä på lillen och sticka till frissan! Och de verkar inte vara en lätt match att bli av med rödtoppen! Så lite avfärgning och sen lite jobb med en färgbomb här framöver, ett återbesök till Nina, så kanske man blir helbrunett igen :-)
Kom hem och slängde i mig en mixkebab av just kebabkött och kyckling med sallad, hämtmat ;-) nyttigt dock eftersom jag avstod från stripsen.
Sen kom Linda, och vi surra på en stund :-) snart är det hennes tur!!! Bara dagar, timmar, minutrar kvar!! Spännande och roligt!

Nu ligger jag avslagen på soffan, vill att det ska bli natt! Trött som f-n! Eddan har varit som en ängel hela dagen <3 snuttis!

Imorrn blir det 18-års firande hos lillasyster, ska sola! och tänkte att jag skulle hinna på stan en snabb sväng. Får väl se!

På söndag fick vi fotograferingstid hos Jonas, då ska Eddvin och Jocke leka modell :-)

Luddigt inlägg, är sådär halvvaken bara... Gonatt med er!


Rap!

En tutte-skritt med magknip! Han hänger just nu nöjt över jockes axel, och alldeles strax är det ju natt :-) så skönt för han när han somnar. Det är verkligen JÄTTE viktigt att Eddvin MÅSTE rapa efter han ätit, det bullrar annars som en perkulator i magen på han :( nu har han inte rapat, för han somnade vid tissen och jag lät honom ligga kvar utan att bängla, meeen, ångrar mig.

Fick veta idag att Ebbas lärare verkligen berömt Ebba för att hon är sååå duktig tjej i skolan, så duktig på allt och väldigt omtyckt <3 det om något får en att växa ett huvud, stolt som en tupp! Jag har alltid vetat att Ebba är en väldigt snäll tjej, hon har varit rättvisan själv redan på dagis!
Och med tanke på att hon inte direkt har några "bullföräldrar" så får vi verkligen ta till oss att vi gjort en bra skapelse, en fin tjej med bra uppfostran! Och det är inte bara vi, mamma och pappa, som ska ta åt oss äran, "vi" är så många fler i hennes närvaro som gjort henne till den hon är <3 något väldigt speciellt över den tösen!
Så UNDERBART för en mamma att få höra en sådan "bekräftelse"!

Hihi, Eddans tofflor från Polarn och Pyret! Liiite stora ;-)


Grannar

Gud vilka rara grannar vi har!
Nyss plingade dom på dörren, med hembakta semlor och mazariner, en present till Eddvin i form av en mini-ishockey-klubba :-) dom har vart här ett bra tag och vi har fikat och pratat husrenovering. Dom är pensionärer, och har så himla bra smak! Han är händig och har en egen snickarverkstad till och med. Och han har flera gånger erbjudit sin hjälp till oss, och kanske vi tillåter det ;-) man är för dum för att tacka och ta emot hjälp, men vad fan, han tycker säkert bara det är roligt!

Jag smällde förresten i mig en semla OCH en mazarin. Vore ju otrevligt att tacka nej när dom gjort sig besväret! Men nu är det koma på soffan... Huuuu.


Omtalade plättar ;-)

Måndag då, måndag eller lördag har ingen som helst betydelse, våra dagar löper i ett och samma mönster hur som haver. Och jag gillart! Och nu är de inte långt borta alls tills väderleksrapporten lovar godagar! Eller iaf under -20! :)

Lilleman somna för natten halv 1 igår, som "tji fick ni" för att vi fast beslutna tänkt vänta med att gå ner först halv 2. Han har sovit till halv 11 imorse. Så vi är redigt utvilade och jag har till och med ärenden att uträtta idag. Känns häftigt, hehe.

Provade på dom OMTALADE kesoplättarna till frukost. En blandad smak av omelett/plättar.
Fanns ett antal recept att göra dessa på, jag körde på 2 ägg, 3 msk dinkelmjöl och 250 g keso, lite salt. Mycket bra frunchmåltid! Mättande nå jävulskt. Lite avokado, bacon och lingonsylt som tillbehör.

Igår köpte Jocke en jättefin kamera, en sån där bra ni vet! Janne och Malin fixade hem den från Luleå och levererade den till oss på kvällen. Gölle. Nu vekar Jocke agera fotograf J Backman. Åh herregud :) men de är verkligen bra investering när man har smått! Vill ju fånga alla ögonblick och framsteg! :)

Nu ska jag bara hoppa i kläderna och göra massa vettigt!


Nyttigt middagstips ;)

Lagade klassiska baconinlindade kycklingfiléer med örter. Till detta gjorde jag en enkel grönsaksgryta med majs, paprika, tomat, cashewnötter och mexikansk crème fraishe, blanda även i lite riven parnesanost och en vitlöksklyfta. Denna grönsaksgryta passar ypperligt som komplement för potatis, ris och pasta. Men eftersom Jocke ville ha lite bulgur till, då vart det serverat såklart :-)

Behöver jag ens nämna att maten SJÄLVKLART bara tog 30 minutera att tillaga. Jag är inget fan av mat som tar en evighet. Snabbt, gott, ENKELT!


+ 20 kilo :)

Vet ni - efter första vägningen som jag inte tordas göra förrän igår - så har jag gått ner 10 kg - med att inte gjort ett jävla skit förutom att ätit massa gott, inte rört mig dessmer och AMMAT.
Det vill säga, att jag har 10 kg kvar att gå ner. Och dom lär jag nog få jobba för - känner jag på mig ;)
Man är ju inte 20 längre! Efter Ebbas förlossning gick jag upp totalt 13 kilo, med en startvikt på 48.
Dagen efter förlossningen vägde jag 54, som bara försvann helt gratis.
Nu så har gått upp betydligt mer, rättare sagt 20 kilo under graviditeten, med en startvikt på 50. 70 pannor med andra ord.
FÖRE GRAVIDITETEN
DAGEN INNAN MIN FÖRLOSSNING
image description
Det blir att jobba hårt, förmodligen. Hej.

Nattider

Nu har vi två gånger gått på en nitlott. Lilleman sover väldigt mycket, som så många andra bebisar i den här åldern. På eftermiddagen/kvällen sover han extra mycket. Sen vaknar han vid 19-20 tiden, är vaken en stund och somnar igen. Vaknar vid 21.30 och är då vaken en stund. Under den här vakentiden brukar vi passa på att bada (baddagarna) och sätta pyjamas. Sen somnar han vid 23-tiden igen. MEN han vaknar igen vid 24.00 och vill inte somna för natten förrän vid 1 - halv 2. Två kvällar i rad har vi tänkt - vid 23-tiden - att nu går vi och lägger oss, gör natt för Eddvin. Men hallåå, vilka nötter! Han vill ju inte, och vi VET ju att han vaknar en gång till och att de är först efter det som han vill sova för natten. Samma var igår kväll, och man gör ju sig själv bara en otjänst genom att ligga och försöka, han är en bebis, hans ord är vår lag.
Så äntligen har vi fattat - nattiden är mellan 01.30 - 10.30. Det borde vi väl bara fethajja och nöja oss med? :-)
Inatt ska vi inte försöka, vi ska go with the flow, och kl 23 sätter vi på en film istället ;-)

Härlig dag! Trots att man inte vill sticka ut näsan. Ljust och fint ute!

Kram på er


Vi bah myyyyser!

Man är inne i en lyckobubbla just nu, man har inga behov alls. Idag har vi dock haft gäster som livat upp våran stämning en aning. Jo, det ÄR nyttigt att umgås med kompisar emellanåt :-) hehe. Vi tar oss ingenstans själva, så kul att ni kommer ihåg oss och kikar förbi! ;)
Först var Anne och Börje här, som avlöstes av Kikki och Markus, efter det åkte vi faktiskt till Kåkstan och drack kaffe! Oj, vi tog oss ut :)

Har just lagat och ätit en rengryta med grönsaker och svamp! På eget vis. Mycket gott. Den gick att äta "utan tillbehör", tack vare att den var så mastig!


Lördag morgon :)

Jag har tänkt att på Måndag, då ska jag ta tag i min kropp. Då är jag fit for fight att börja experimentera. Dra ner lite på kolhydraterna (man behöver inte äta rostmackor till frukost och kvällsfika, godis varje dag... ja ni hajjar).
Men idag när jag klev upp så var peppet på top. Så redan idag, så blir det kostreduktion.
Hårtbröd är det enda i smörgåsväg som glider ner. Sedan minskar vi helt och hållet på pasta och vitt mjöl - bort från mitt liv. Det pajjar dessutom min mage totalt. Så behöver rensa mina tarmar ;) det är totalstock där numer. Inte bra.
Men självklart börjar jag inte på någon strikt diet, det inkräktar på min supergrädde i tissarna. Så ska behålla energi i kosten, kolhydrater ska inte bort totalt. Men lägger om till nyttiga kolhydrater istället. Mycket grönsaker, råris, bulgur, och frukt över huvud taget. Kanske detta blir en hjälp på traven när jag förhoppningsvis, om dessa jävla grader går ner något hekto, kan börja med mina motionsrundor strax! Nu tar man ju helst inte ut lilleman alls! Känns omänskligt. Men i slutet på veckan har dom väl lovat mildare, håller tummar och tår. Så minst en halvtimme- en hel timme promenader varje dag - till en början. Jag är helt konditionslös, så börjar med mjukstart. Sedan kanske kanske, när kroppen gått ner till sitt normala, så hoppar jag i en baddräkt och börjar simma. Det är rena balsamet för min rygg och nacke dessutom, som jag är sjukt klen i, och som jag redan har smärtor i för att jag sitter fel när jag ammar. Ska strax börja bära Eddan i bärselen hela tiden, istället för att ha honom hängandes på en arm. Det förstör kroppen. Men han får bli liiiite större innan han får flänge omkring i den dagarna i ända ;)
Snart är det vår, och då kan man ju spendera dagarna i ända utomhus med promenader! Längtar. Men det är såhär jag får lägga upp allt nu första tiden. Måste räkna med att lilleman ska vara med mig hela tiden, så promenader är ju det absolut bästa - då får vi båda ut något av det :)
Nu kommer gäster! tjaa

Middagen

Jepp, middagen var jävligt god! Testa! Den var inte ena svår att lags (nästan till vår besvikelse, vi trodde vi hade hela kvällen räddad med matlagning). 40 minuter senare, satt vi och hetsåt.


Fredagsmys!

Till Pethra: Hahaha, nååååh vad gulligt att smälla upp dryga kilot! Kan tänka mig att BVC tappa andan ;)
-
Idag ska vi laga Ugnsbakad torskrygg med lyxig champagne- och örtrisotto i skör parmesankorg. Wtf?
Tack "Halv åtta hos mig" för inspiration när man själv saknar den! Blir nog en bra fredagsmiddag. Sedan så läste jag i Råd om mat till dig som ammar att man gärna  ska äta fisk 3 gånger i veckan. Okej, jag är ingen som slaviskt följer råd, men det fick mig att bli sugen på fisk, och en klocka ringde och jag insåg att vi faktiskt inte ätit fisk på länge. Och det som är en av favoriter hos mig! Det här må bli bra :)
-
Nu har våra gäster varit och farit. Fick jättecoola kläder av Maggan som i utbyte fick en kopp svart och en rundtur i vårat fina hus. Nedervåningen är KAOS med amningshanddukar, målarprojekt, våtservetter och smutstvätt som hägrar i princip all over the place. Men hon var inte kinkig för de ;)
Och tack alla för att ni var så smart och köpte storlek 62 på kläderna!!! Han har storlek 62 redan. Får börja paketera ner 56:orna...
-
Nu ligger lillan och bajsar för fullt, han tar i för kung och fosterland hör jag. Trycker - himlar med ögonen. Trycker - himlar med ögonen. Hehe. Bajsbytartime. Hej.

Svinkallt!!!

Angående viktökningen - Ebba var nog en av pjäserna som gick upp närmare 500 i veckan, haha ;) så skönt när dom blir av med kycklingbenen och får ordentliga valkar på låren! Dom känns som mer stadiga då, inte så sköra :-)

Grabben har sovit drygt 6 timmar i sträck! Då väckte jag han för tissen höll på att sprängas!! Sen sov han 4 till. Tutten var total tröst för kvälls-magknipet, så jaa, han hade inget magknip alls. Han var bara nöjd! Tutten är ett mirakel, så fattar inte att jag hade ångest att ge den, tyckte den inkräktade på mamma-Eddvin-tid. Men den tar ju inte alls tissens plats, som jag fick för mig!

I eftermiddag skulle Marri och hennes mamma komma förbi :-) så gulligt att kompisars föräldrar vill gratta!
Alexs mamma var också här och grattade med fin present, tycker det är något extra :) hon var dessutom med som op-sköterska vid förlossningen, Gud vilken go kvinna.

Jo, nästa vecka har jag frissatid hos Nina. Så ska överleva med mitt urtvättade röda hår och dess utväxt, tur att de är askallt ute så man inte känner lust att sticka ut näsan! Jag vet inte vilken frisyr jag ska ha, eller färg. Men ska absolut bli brunett igen iaf.
Sen vill jag börja beställa kläder, sola en gång så den blå/gråa hudtonen försvinner, gå till Malin Landström och fixa shysst fejja med lite färg på ögonbrynen! Hur ska jag ta mig råd allt, nu när man tjänar storkovan!

Vi får la se. Har ju fotografering på Eddvin och Jocke nästa vecka också... Pengarna bara rinner iväg!


Tutte

Förresten, igår gav vi tutte åt Eddvin! Han tog den direkt och vart supernöjd, vilken fröjd!
När han har haft magknip, så har han velat suga och suga, men när mjölken runnit till har han blivit fly förbannad och fått ännu mer magknip! Så en tutte var ju kalas!!

BVC-Else tyckte vi gjort alldeles rätt. För annars är risken att vi övergöder han, han går nämligen upp i vikt dubbelt än vad han måste. Men de är ju ingen nackdel, men hon förstod att han blev arg över mjölken. Han går upp över 300 i veckan, dom ska gå upp 100-200/veckan. Jag vart så glad att han tog nappen, för det gjorde inte Ebba. Så hon snuttade på tissen i flera månaders tid :-)

Och sen fick jag en hel vetenskap om bebisar och laktos, och nej, han har ingen laktosallergi som jag trodde kunde ligga bakom ;) alla bebisar som ammar tål laktos tydligen. Se så fel man kan ha!

Nu har vi flytt till mamma medan Jocke målar om hela gillestugan.

Tjaah


Thailand

Nu sitter Ebba på planet mellan Luleå-Stockholm. Om bara någon timme så sitter hon på nästa flyg, Stockholm-Thailand!!!!
Min flygrädsla underlättar inte, eftersom jag tänker trauma-tankar och hade behövt skrivas in en snabbis på Psyket nu. Ända tills dom ringer och säger att dom kommit fram.
Det är att ha god min och inte smitta av sig på henne, så med tårarna i halsen skrattade jag och skämtade bort alltihop igår, när hon frågade OM planet KAN störta. Självklart inte.
Det är jättejobbigt att känna så här, tro mig. En stark tablett tack. Men de går inte heller när jag ammar...

Hon gjorde en Pyssling-Ebba till mig igår, som hon tyckte jag skulle prata med lite varje dag tills hon kommer hem igen. Och det ska jag! <3
lillhjärtat, nog hoppas jag att hon får en fantastisk resa, rida på elefanter, bada i havet, fri tillgång till glass och läsk, hälsa på apor... Men mamma saknar redan.
Hur kunde jag bli en sån här jobbig mamma? Fattar inte.

Pysslingen som jag ska diskutera till rätta snart ;-)


Som lovat!

Känns trist att lägga upp dessa bilder nu efter mina fina foton på älskade barnen. Men, tycker om bloggar som bjuder på detta. En blogg som jag läste, var verkligen klockren. Den tjejen tordes verkligen bjuda på baksidan av graviditeten också. Jag gillart! Här är en del av min verklighet, sliten, trött, ONT, LYCKLIG, nyförlöst.
Alldeles just inkommen, påklädd i operationskläder och i väntan på att äntligen få lägga mig på operationsbordet.
10:58 är Eddan född. Detta är kl 12:10 ungefär, mitt första möte med min kille. Lycka, smärta. Lycka, smärta.
Inte gammal, alldeles nykläckt <3
Övning ger färdighet. Eddan tränar sugförmågan, själv har jag OTROLIGA smärtor här. Men är en av världens lyckligaste, så det är helt okej :)
PUSS!

12-02-01

Har lekt lite med kameran idag till Canvastavlorna som vi beställt!
Alltså - vi beställde en rätt rejäl mängd. Det bästa var att på ordern stod det:
Totalt pris 1152 kr
Total Rabatt 3568 kr.
Snacka om vänlig rabatt!!! Love it!
Mina mirakel <3

RSS 2.0