Mumin!

Bara 1,5 timmar kvar till teatern :) en något förväntansfull dam springer omkring med myror i brallan. Mamma också för den delen, men mer för middagens skull efter teatern ;)

Imorrn Luleåååå för mig Marri å Kikks. HM here I come, och hoppas ert utbud av mammakläder faller mig i smaken!

Hejpåer!


Gonatt !

Jobb, städning, föräldramöte, Idoldejt med Ebba, Marri och Kikki, kvällsfikadejt med Soffi och Lollo, betalat räkningarna och ÄNTLIGEN ligger jag i sängen. Som jag längtat :)

Grattis bästa Malin och Janne, det gjorde ni bra!!!! <3 en liten prins :)

Två ord; god natt.


Tjena igen!

"Massa färgglada fondväggar blir 2000-talets nya 90-talets teracotta".

Då vet vi det :) tur att jag ändå är less fondväggar!

Sitter och läser inredningsblock, dricker kaffe och har sagt hejdå till Camilla som just varit här och surrat inredning och hus! Dom är också i husköpartagen och jag hoppas dom hittar sin drömvilla ;)

Strax ska jag slänga ihop lite middag här hemma! Sedan bara ha en vanlig hemmadag vart jag inte får något gjort.

Veckans bästa; Lava har det superbra! Den nya familjen har blivit kär i henne och framtiden för hon ser ljus ut! Hon badar 4 ggr per dag i deras damm och lever det kära familjelivet med barnen! <3 älskade barntokiga hund! Har aldrig stött på en sådan barnkär vovve.

Hej


Cravings!!!

Jag är emot läsk som innehåller socker, jag väljer alltid Zero eller light. Läsk måste innehålla en farlig mängd mycket socker!? Usch. Men nu har jag cravings på apelsin, massor av apelsin, i alla dessa former! Juice, clementin, apelsin, gula godisar (kan vara citronsmak också ;)) och allt som har en touch av apelsin. Så efter jobbet när jag drog på OK och postade fakturorna, så möttes jag av en Fanta vid kassan! Kunde inte motstå, och som den smakar :) värre var det med förta graviditeten då jag förbrukade enorma mängder frukt, julmust och TOAPAPPER som jag tuggade i mig frenetiskt!!!!! Och då tänkte jag mycket på hur en tvättsvamp skulle smaka, en sådan där gul som man tvättar bilen med.... Provsmakade aldrig, men hade god lust lovar jag! Eftersom gult tjockt vetkstadspapper var top notch av toapapperscravings så var svamparna bara en dröm, och så fick de förbli. Men denna gång kanske det blir att tugga svamp!? Meddelar isf hur de smakar ;) för suget finns, tyvärr =\ men just idag, får denna burk uppfylla dagens must-have! Puss på er <3


Heejsan! :)

Nu lite blogg i väntan på Ebba som är hos frissan med sin pappa. Hon ska toppas, vilket är mer än behövligt! Senare kanske jag orkar ta tag i fotografiväggen, som ska vara mot den gammelrosa tapeten på sidan om kaminen. Men allt ska in i ramarna först, och det är inte lite foton.... Denna spegel utgör hela väggen :) den ska vara mitt på väggen och sen ska det "ramla" ut fotografier i liknande ramar som spegeln har över hela väggen! :) tror de blir bra... Också kommer vår studiofotografering till användning med alla snygga kort! Kram på er :)


Lite svar...

Kaminen är jättedumt placerad just nu när vi har byggt om. MEN innan vi byggde om lite väggar, så var faktiskt den där platsen förmodligen enda stället att sätta en kamin på. Det är en skorstenslös kamin, vilket betyder att det bara går ut ett rör genom väggen. Så placeringen är förmodligen därav - platsbrist och noga eftervägande eftersom kaminröret inte kunde komma ut på entrebron, mindre lämpligt :)

Det nuvarande köket är ett nytt kök från 2008 - med allt man kan önska sig. Allt så som diskmaskin, ugn, spis osv är inbyggt - och det bästa av allt induktionshäll. MEEEEN kräsen som jag är, tyvärligt nog, så kommer jag byta ut skåpluckor mot VITA (no shit va? ;)). Nu är dessa i Ek, snarare mot valnöt? Men det blir ett senare projekt, efter jul nångång. Nu vill vi bara bo in oss en stund och andas ut :) Ännu lite lister och ett innertak som måste färdigställas!
Och ja! Vi gjorde detta på mindre än 2 veckor. Och allt har vi gjort själva med lite hjälp av vänner förstås :) guld värt. Jag har inte gjort så himla mycket, men man är ju väldigt tacksam att man har en händig kille!

Måndagsmat!

Visst är det väl bra med all pås-fabrikat på just en måndag?
Så för att få en lyxig måndagsmat, som ändock ska gå jävligt fort att laga, och inte vara komplicerad för fem öre, så går det ju bra med en allround-marinad på påse. En fläskfile. Wok-grönsaker Classic på påse. En tetra matlagningsgrädde. Några deciliter Råris. Voila, så hade vi en fläskfilegryta med ris, på en måndag! Hehe.
Visst föredrar man hemmagjord marinad, färska grönsaker från disken. Men wtf, det duger till två brudar som mig och Ebba :) Lovar!
Dagen har varit som dom flesta måndagar. Seg, långtråkig och rätt mycket på jobbet. Fast ändock väldigt lugnt. Egentligen handlar det väl om att det inte är speciellt mycket, men man är själv så segtänkt, så det tar lite längre tid?
Var och handlade på Coop efter jobb och efter jag hämtat Ebba. Oj, kände mig höggravid, med tre tunga kassar fullproppade av veckans käk. Jag var helt slut! Svetten rann och jag vankade mig från kassan till bilen. En aning pinsamt.
Nu ska jag fortsätta denna måndag, lugnt och fint och inte ett enda göromål på dagens to-do list. Jag har redan dammsugit och förberett middagen. Satt igång en brasa och dammtorkat lite.
Tjaarå! Ha en bra dag :)

BILDER

Lite FÖRE-bilder:
En vy från det dåvarande vardagsrummet ut mot hall och kök...
Det ena stora sovrummet, som fick offras!
Och istället för ett sovrum, blev där en stor yta till vardagsrummet...
Som från en annan vinkel ser ut såhär numer :)
Från ena änden i huset (köksdelen) ser man en öppenhet till vardagsrummet...
En mer "helhetsbild från hallen mot vardagsrummet... Detta är entren till huset, vad man ser när man kommer in genom ytterdörren!
Och i hörnet av v-rummet brukar denna pelletskamin spraka ;) harmoniskt? yey
En liten den av Ebbas rum, som (ÄNNU??!??) inte är färdigt =/...
Nu så, som lovat! Lite bilder på huset... som ännu inte är helt färdigt, men vi närmar oss med stormsteg!!! Gud så duktiga vi vart! Vi gjorde det bästa utav det som var, och hips vips, blev det ett helt annat hus! Like it!
Gonatt hörrni! :)

Bilder på vårt hus!! Jepp.

Idag tänkte jag, som den amatörbloggare man är, försöka få in lite bilder på vårt hus =) Lite före och efterbilder. Tyvärr var jag lite dålig att fota INNAN vi gjorde om, tänkte som aldrig på att det kunde vara roligt att jämföra. Men har faktiskt fotat Jocke litegrand när han arbetar som hårdast, så det borde duga. Sen kan det hända att Jocke själv har några före-bilder på sin telefon =) Men vi får se om jag fattar mig på denna skitdator, så jag får in bilderna.
Nu ska jag och Ebba åka iväg på kiosken och köpa lite nödvändigheter! Vi har haft världens mysmorgon med tänd brasa, frukost framför nyhetsmorgon och jaa, allmänt mys. Nu börjar detta med husägeriet ta ut sin rätt, när man fått sätta sig ner och bara känna av. För det är helt underbart med en alldeles egen villa och gård! Rekommenderar starkt!
Bilder kommer mest troligt då i eftermiddag/kväll =)
förresten så blev vi någon tusenlapp rikare igår på våran Loppis! Vädret drog ner folkmassan dock, men första halvtimmen var faktiskt hysterisk. Jag sålde ju mest gamla barnartiklar, allt från kläder till leksaker, och sen lite lampor också vidare. Det jag inte fick sålt, det om Migrationsverket eller Röda korset? eller vem det nu var, och forslade bort till "mer behövande" =) Så allting blir bra i slutänden! Det vi inte längre vill ha, kommer alltid till användning för någon annan. Bra deal tycker jag!
Tjaarå

Utpumpad och ledsen, som FAN.

Usch och fyfan vilken dag! Är längesedan jag varit så psykiskt knäckt så jag nästan känt mig apatisk.
Igår kväll kom Lava hem från sin prövotid hos Theres. Det hela slutartade sig negativt, då Therese hund Cobra och Lava inte kommit överens. Det var såååå otroligt mysigt att få hem våran älskade piga, och Lava var sååååå lycklig och harmonisk när hon fick komma hem. Hon bara sov, ville knappt gå ut, låg istället bara och beundrade sin familj och viftade på svansen. Så fin! Och så lycklig. Men därmed visste även jag och Jocke att beslutet måste fattas, och det är ganska ont om tid. Så ett svårt beslut om att avliva henne, då jag inte vill se min älskade tjej fara runt som en nickedocka hos olika familjer, vart ett måste. Och det finns liksom ingen idé att dra ut på tiden. Ebba har fått diagnosen allergi, och astma som utvecklat sig nu under sommarn. Barnen går i första hand, ingen tvekan.
Idag på morgonen när jag for till jobbet så klappade jag Lava på huvudet, och hon bara viftade på svansen till mig. Underbara lilla vän. Sedan fick jag ett telefonsamtal av Jocke om att det blir av idag, kl 15:00. Som jag har gråtit på jobbet! Ja herregud. Jag hade behövt gå hem direkt, men klarade inte av att tänka tanken att åka hem. Jag vill inte se henne, eller ta ett farväl. Jag ville bara låtsas som att det regnar. Therese ringde mig under förmiddagen och jag förklarade läget, med gråten som sprutade samtidigt, och en massa harklingar och snyftningar mellan orden. Men visst, det är väl det som är mest rättvist.
Men c.a kl 11 fick jag ett sms, med tre olika tel-nr och tre olika namn, på människor som var jätteintresserade av att ge Lava ett nytt hem. Jag blev både ledsen och så jäkla lycklig på samma gång. Beslutet var ju vårt, och kanske det mest rättvisa, med den regelrätta lagordningen angående omplaceringar av hundar. Men Hey, tyck vad ni vill. Lava är knappast en problemhund, problemet sitter i vår familj pga allergi. Hade Lava varit en problemhund, hade hon fått en extra chans i livet, och aldrig mer än så. Det hade vart för orättvist. Hon är en fullt frisk 3-årig tjej, som har hela livet framför sig, och som dessutom älskar det! Kan det vara orättvist, att ge henne en till chans?????? Hos en familj som verkligen ville ta emot henne med öppna armar, där läget att skaffa en hund var helt perfekt, med perfekta möjligheter med ett hus på landet! Jag hade ingen aning om vart alla dessa tips kom från, men vart överlycklig. Valde ut ett namn och ringde, och detta erbjöds. Ett liv på landet, i en barnfamilj, med en jaktintresserad husse. Och en matte förstås, som jag hade kontakt med.
Det visade sig att en offentlig annons hade kommit till verket via en kille som vädjat till kommunens Radiopratare om hjälp till Lava - detta var utan min vetskap, då jag är helt emot offentliga annonser. Men tro mig, jag vart så oerhört lycklig och tacksam, att denne kille ändock prioriterat att skita i regelrätta regler, utan bara försöka ge henne en chans, och inte släcka ett livfullt liv så lätt. Tack.
Jag grät ytterligare en jäkla massa, en blandning av glädjetårar, depression och jävligt massa ångest.
Men det kändes bra. Veterinären vart både tacksam och lättad, över att få avboka våran bokade tid, till denna underbart fina och fullt friska hund!
Jag är absolut medveten om att detta är absolut sista chansen. Det är inget hundliv att flacka från hem till hem, fungerar det inte för denna familj med Lava, så kommer hon hem - och sedan vidare till hundhimlen. Vilket jag hoppas inte kommer hända. Jag håller tummar och tår, och jag önskar verkligen av heeeela mitt hjärta att det bara ska fungera.
Dom bodde bland öppna ängar, vart vägen absolut slutar och inte leder någon längre vart, uppe på ett berg, i en by, med en alldeles egen damm bakom huset. Hur underbart hundliv låter inte det? Det är mina önskningar och förhoppningar iaf. Det är Lava värd, bara det fungerar och att denna familj verkligen är vad de utger sig för. Men det kändes bra :)
Kände att jag behövde skriva av mig. Från att idag vara beredd att ta farväl för gott av Lava, uppenbarade det sig en stor chans för henne! Och det är hon så jävla värd. Så fuck alla regelmässiga avtal, släcka en 3-årings liv om hon kan få en chans i ett nytt hem? Inget jag kan leva med iaf.
Nu är jag dö deprimerad och jätteledsen och orkar bara inte ens tänka på henne. Jag orkar inte ens tänka på henne nåmer. Det bara tär. Jag gläds inte längre åt vårat hus. Åt min bebis i magen. Åt hur bra det går för oss. Hur fina vänner jag träffat idag, vilken god middag jag blev bjuden på, den goda sockerkakan som Malin kom med. Jag vill ärligt bara somna och vakna om ett halvår, när känslorna svalnat för Lava. Så enkelt är det.
Tack till alla som engagerade sig och räddade hennes liv - förhoppningsvis behövs det aldrig upprepas igen.
Tack till Therese och Jonas. Tack Jonas för att du bara tog ett eget initiativ utan mitt tillstånd till offentlig annonsering - jag hade aldrig tillåtit det och det grämer mig enormt mycket!!!! Så tack för att du bara gjorde det.
Tack Emma och din familj, för att ni ger henne denna chans! Jag hoppas det ska fungera, och jag kommer finnas till hands hela tiden, om ni behöver det.
Min tjej <3
Det finns fina människor där ute.

Hej världen, du är orättvis.

har varken varit inne på datorn å knappt  inne på nätet via iphonen heller!!! facebook är man  ju inloggad på jämt dock.
Det har blivit så himla fint hemma nu. Några få saker är kvar, som lister (standard:)). 3 kvadratmeter innertak. Men heey, thats it! förutom barnrummet då förstås! Men där är deadline innan jul. Det är sånt litet rum också, så det fixar man till på en dag, när man väl hugger tag i det :)
Idag kom Skinnmöbler med våran soffa och golvkandelabern. Kunde packa upp vårt nya v-rumsbord och lägga ut den stora vita mattan. Allt föll mig i smaken, och tillochmed bättre än förväntat! Då äre bra.
Sen finns det en tråkig sak som skingrar mina tankar just nu, en väldigt tragisk sak som jag väljer att inte skriva ut här. Men det blir inte alltid som man tänkt sig :( en fin vän kommer att få lämna WO, och jag hatar det verkligen. En sån fin vän är värd mer än världen själv. Men blodsbanden kommer först, och prioriteringarna måste följa verkligheten. Tragiskt men så jävla sant, och det är så trist att det är sant. Kommer gråta blod, men kommer att härda ut.
Idag har Camilla och lilla Tova varit här! Och vilken duktig stor (vääldigt liten) tjej hon är :) Gölle!
Ha de så bra nu alla där ute. Hade egentligen inget på hjärtat. Mycket ledsamt bland allt roligt just nu.
Hej

Kastar en påse ordbajs!

Äntligen helg! Nu behöver man inte kombinera jobb och hemmafix! nu kan man bara hålla på här hemma istället.
Men jag är så trött. Så trött så trött så trött, så jag känner att varje tag här hemma tar knäcken på mig!
Nu håller Jocke på att fixa till elen här i huset, var ju tvungna att dra om lite uttag också vidare när vi byggde om här. Så Jon har varit så himla shyrre att komma och hjälpa :) Jocke är inte direkt någon elektriker! Emil har också varit här i dag och hjälpt till, känns rätt så viktigt att elen blir korrekt. Så det inte smäller =/
Själv ska jag nu dra ihop lite middag med hemmagjord potatisgratäng, hängmörad entrecote, rödvinssås och en sallad på crisp och äpple :) Till efterrätt köpte jag hallontårta, som jag sedan bara klickar en extra dutt grädde på ;) Så med lite hjälp av halvfabrikat och ändå kombinerat med äkta odlat, så ska vi försöka få ihop något gott i röran!
Sedan blir det bastu och Idol. Vill ju se Postkodmiljonären också, love it, men känns ju jävligt pensionärsaktigt! det är pensionärsvarning så det står härliga till. Men Kommer förmodligen ändå sitta och titta den, bara Bridgepåsen som fattas. HEHE! Alltså en riktig myskväll här hemma med lilla familjen <3
Helgen? alla är välkomna förbi på Egnahemsvägen 39! kaffet är på kokning all the time. För vi är som inlåsta här, och kommer först komma ut nästa söndag! när vi räknar med att vara färdiga :) Annars kommer detta repande döda min helg totalt!
Hejpa!

Inspiration TACK!

Motivation Z E R O! Vad hände?
Kom hem efter jobb och efter att jag hämtat Ebba, putsade hela köket eftersom Jocke sågat i gipsskivor, vilket betyder findamm all over the place! Men efter det tog det liksom bara tvärstopp :( Och vet inte heller vad jag ska göra riktigt... Färdigställa Ebbas rum kan jag ju göra, men det finns ingen motivation till att hitta någon form av inspiration till hur fan jag ska möblera? Man vill inte göra massa hål i väggen för hennes vägghyllor och diverse, om man inte är säker känns det som... Och jag saknar hennes hylla som står i ett garage i stan, jag menar, orka åka och hämta den nu då? Njee. Och jag måste ha den på plats, innan jag kan besluta mig för om det blir byrån eller hyllan på just den väggen. Så det håller det på! Så tog ett avbrott, och avbrottet får kanske hålla i sig i alla fall till kvällen.
Sitter och tittar på Pippi Långstrump med Bebbster. När dom är och handlar i godisaffären... Så skickade just en beställning till J Backman som råkar vara på Coop ;) Men herregudars så gott det ska bli.
Nä ni, nu får jag inte sitta här längre egentligen. För det är fel att säga att det inte finns något att göra här hemma. Minst sagt.
Heeej

Projekt Ebbas rum :)

Att försöka ha ett något sånär "stilfullt" barnrum, med ordning och reda och tomma golv - GLÖM DET. Jag har för det första förmodligen den tjejigaste tjejen EVER! Allt är i en rosa färg, allt skimrar i silver. Jag försökte tänka att jag ska rensa återigen i hennes rum, bara försöka ha de viktigaste leksakerna som hon faktiskt leker med, och inte annat massa skrot som bara ligger där. Kom på ganska fort att Ebba leker med ALLT i sitt rum.
Nä. Jag har nog den mest rörigaste piga som finns. Hon har ordning på SITT sätt i sitt rum. Hon vill ha MASSOR av saker, efter väggarna, på golvet, i hyllorna, ja, you name it. Så jag slopar alla planer på att ha det stilfullt - det är ju trots allt ett barnrum :) som tillhör världens goaste tjej som vill leva i en röra av saker, och allt i rosa!
Så fuck stilfulla barnrum, up my ass, det ska vara rörigt och stökigt. Tre barbiehus, fyra barbiebilar, dockskåp, utklädningslådor och alla andra tänkbara flicksaker. Och min Ebba är rosa rätt ut i fingerspetsarna, så det är ju sin charm att allt just nu går i rosa. Hrmf.
Nu fortsätter vi att montera hennes möbler, som tur nog är VITA. För att få lite annan färg på det hela ;)

Husprojekt!

Liten snabb uppdate, även fast man är mindre motiverad att sitta framför dumburken i dessa tider :)
Nu är vi INNE i vårat hus! Det kännns så himla underbart! helt sjukt bra. Första dagen var bara allmänt suddig faktiskt. Vi kom in i huset och liksom ni vet, man vet inte i vilket hörn man ska börja? Jag blir alltid helt apatisk. Jag fattar inte ens att packa upp en kartong. Thats me. Så Marri kom och styrde upp det hela, som vanligt. Hon börja slita i kartongerna och började packa in, organisera och hon fick liksom vara en liten arbetsledare. Då gick det bättre! Även fast jag var helt slut, hade stört ont i magen. Var på MVC tidigare under gårdagen där BM skulle hålla fast bebisen för att få hjärtljuden, vilket ledde till att hon borrade ner handen i min mage och knep åt med fingrarna runt bebisen. Gjorde så h-vetes ont! och ska jag vara ärlig så fattade jag aldrig varför hon gjorde det. Man hörde hjärtljuden hur bra som helst så fort hon satte på apparaten, så det vara nog bara "för att". Det gjorde min dag, till en sämre dag - tyvärr.
Mamma kom också, och då händer det alltid saker :) mammor, dom liksom vet vart och hur dom ska organisera, dom servar och håller i köks-ställningarna fram för allt.
Idag när jag kom hem från jobbet hade Jocke börjat riva väggarna - och OJ, det var som ett helt annat hus öppnade sig. SÅ HIMLA SNYGGT!!!!!! Jag ser ju en bild såklart redan nu med vita väggar ;) för just nu, är det inte så jävla snyggt. Olika tapeter, olika golv, olika innertag - ja, ni förstår?  Ebbas rum är färdigt, Tobbe har tapetserat och gissa hur bra det blev? ;) NÖJD. Imorrn börjar jag hiva in möblerna och försöka färdigställa så gott det går.
Ja, alla har jobbat häcken av sig idag. Jag fick HELA köket målat! Det var faktiskt inget större problem, eftersom det var vitt, och jag målade vitt igen :) Men med en stor mage ivägen, så var det lite jobbigt. Har haft ett utbrott, ja. Det kommer fler, ja.
Under middagstid kokade jag och mamma ihop köttsoppa här! guld värt, för det första sjukt gott, och sen har vi mat för flera dagar framåt, för man har inte riktigt tid att laga mat just nu :) Livet är hektiskt!
Fick massa middagsgäster. Och sen kom det mera kaffegäster. Det är bra, för då tar man ett avbrott från allt. Jag pular faktiskt mest på, så jag ska inte skryta med insatserna. Men jag gör det jag kan, med tanke på att man inte ska överanstränga sig faktiskt. Barnet i första hand!
Nu under kvällen, när huset har tömts på folk, så tog jag och Jocke en invigningsbastu. Ansiktsmask och hela kittet.
Nu ska jag krypa ner i säng! Natti :)
Jag vet, det blir inga mellanrum eller radbyten - men det är för att jag inte fattar på denna dator. :)
kram kram

110911

Börjar med att säga att det är verkligen en sorglig dag idag - har tittat nyhetsmorgon hela morgonen och det är verkligen berörande vad som hände för 10 år sedan. Och det är kusligt att tänka tillbaka och faktiskt inse - att det hände!

Söndag, och det börjar pirra i kroppen! om exakt 24 timmar, så sitter vi och funderar i vårat hus <3 Vilken vägg vi ska sönder med kofoten först! Skämt å sido :) det är bara en vägg som ska bort som sagt, så det blir ett enkelt val. Och sedan flyttar vi in med våra möbler ner i källaren, vart vi kommer kombinera tv-rum, matsal, sovrum, dusch och toa, alla nödvändigheter tills entreplanen är helt färdig. Det känns som att det kommer gå bra. Men om ungefär 6 dagar från och med NU, så har jag damp i alla kroppsorgan och vill bara börja möblera på riktigt.

Morgondagen ser ut som så: först jobb, sen banken på förmiddagen, sedan MVC, sedan ett ryck på 110 blås för att få in allt i huset innan det blir mörkt. Bra dag känns det som ;) Och dessutom måste jag, såklart, gå och kolla i alla vråer och skrymslen så det verkligen är ordentligt urstädat huset. Familjen hade ordnat med en städfirma, det känns faktiskt jättebra, för då kan man klaga om man inte är nöjd :) Jag är ju en jävligt petig människa, nästan sadist, när det gäller städning och renlighet. Så en genomgång av värsta Hitler får städfirman vänta sig! Men som sagt, känns bättre att kunna klaga till en firma! Även om jag tror familjen i sig hade städat bättre själva, så vet jag vilka rättigheter vi har nu. Och det är säkert supersuperbra städat, det känner jag på mig :)

Igår åt vi världens godaste mat tror jag? Vi lagade ihop en middag med Anne. Rotsaksgratäng, en ordinär med palsternacka, rotselleri, potatis, morötter, purjo, vitlök och grädde... samt massa ost :) Sedan gjorde vi en helsida av färskt lax - citronpeppar och på det en smörja av fetaostkräm - dvs 2 cremefraishe och lika mycket av riven fetaost ihopblandat och det smetade vi på fiskens topp. In i ugnen med firren i 20 min - och VOILA - godare blir inte lax i ugn! Och fort gick det liksom :)

Nu så mina vänner får ni hålla i hatten - för här kommer en bild på magen. HEHE. Dö inte, och ja, jag vet, jag är bara halvvägs än så länge. Så vi alla kan ju förutspå hur det kommer se ut i slutänden. Eller så inte :)



Stor nå jävuluskiskt. Nu får den hejda sig en smula!

Hare bra nu!


Regnet öser ner!!!

Lördag morgon och här ligger jag med datorn på magen, mjukisoutfit och just druckit en kopp kaffe. Vaknat 06.15 av att jag höll på att kissa ner mig. Försökte sedan somna om, och lyckades till hela 07.45. Detta är tecken på att vara i nionde månaden och jag gillart INTE.

Tog en magbild idag, tänkte jag måste ju börja någonstans att fota denna mage, för jag kommer att ångra mig sedan om jag inte gör det. För det kommer aldrig vara så stor igen. Jag kommer säkert se tillbaka sedan och säga "att jag inte uppskattade magen då" - precis som jag nu alltid har gjort efter jag fått Ebba. Men nu är jag här återigen, men precis samma känslor som när jag var gravid för 7 år sedan - I HATE IT. Bokstavligen :) Men en gnutta charm i det hela, eftersom jag klappar på magen då och då och kallar mig själv biffen. Vill bara att det ska vara januari, helst igår :)
Igår på kvällen åkte jag till Sofie och Malin. Hann surra ett gäng och sedan åkte jag hem igen och la mig. Det var den fredagen. Fast det skall ju inte förglömmas att jag och Jocke var supervuxna igår och var och förhandlade på bankerna! Och OJ! Man ska verkligen verkligen förhandla när man ska ta huslån. Det skiljer sig enormt mycket från den första räntan de erbjuder, till den slutgiltiga efter man förhandlat med tre banker. Vi fick en jättebra ränta och det var den "rätta" banken som erbjöd oss det slutgiltiga, våran nuvarande bank, så vi behöver inte ens börja med ett byte :) Känns skönt, för ärligt så ville jag inte byta bank. Älskar Handelsbanken! Inte ens Sparbanken Nord kunde matcha deras ränta - så wtf, bevisligen har vi rätt bank.
Regnet ÖSER ner ute. Så vi vet inte vad vi ska göra idag. Kanske gå på Öströms och hämta ut mina gammelrosa tapeter? :) Om dom nu har öppet? Kanske handla lite målarfärg i samma veva...
Tänkte ju att jag skulle ladda upp den fina magbilden på den förvuxna jättetjejen, men Iphone-sladden och datorn kommer inte överens, och jag är sådan IT-looser så jag fattar inte hur man gör på annat sätt. Den kommer så småningom :)
Ha de så bra nu :)

Lite torsdagsblogg dårå :)

Nu ut i finvädret för att andas lite friskluft! Inte blir man friskare av att ligga i sina egna ångor. Har iaf tagit mig an en dusch, vilket var välbehövligt!
Har fått i mig en kopp kaffe (ÄNTLIGEN) och en smörgås till det =) Äntligen lite tuggmotstånd, och inte bara soppa soppa soppa. Iofs så älskar jag soppa ;)
Det som känns så underbart ljuvligt i mitt liv nu, är att jag har i princip bestämt allt vad jag ska inhandla till nytillskottet, fast det är en bra bit kvar! Men som ni flesta vet, så kommer vi vara grymt upptagna med renovering av huset några månader framöver, så bättre att ha lite framförhållning, för snart kommer hjärnaktiviteten vara tömd!
Barnvagn, spjälsäng, vagga, skötbord... ja, you name it, är redan bestämt. Givetvis inte handlat ännu! Vad som helst kan hända =/ Men sen är det bara ett knapptryck bort, så bör det anlända på postförskott ;) Känns bättre att inte ha så mycket att tänka på. För jag har en hel del som måste bearbetas! Är det inte färger på fotovägg, så är det golvlisterna. Eller köket. Eller gardiner. Eller Ebbas rum. Eller barnrummet. Eller toaletten. Eller ombyggnationen av vardagsrummet. Nya ytterdörren... blaaha blaaha blaaha. Tur att vi har allt färdigt där också, det är "bara" arbetet som skall utföras =) Men i stort sett är allt inhandlat, så vi inte behöver dra ut på det hela, och bo i något råtthål! För det hade en gravid tjej inte klarat :) ni vet ju hur det är, det där med att "bygga bo", hehe. Det ska vara FINT och hemtrevligt!

Onsdag mina vänner!

Ultraljud check! Där låg en liten bebis och mådde gott :) Vart framflyttad från februari till januari - bra planering! Barnet kommer därmed komma ungefär precis samma vecka som Ebba är född. Mycket lyckat - not! Jag som lovat Ebba att hon ska få fylla 7 år INNAN hon blir storasyster, men kan tänkas att jag måste rubba på dom planerna, med tanke på att jag förmodligen föder lite tidigare än beräknat, dessutom.
Igår hände något heeemskt! Min mage kolapsade totalt. Jag trodde verkligen att antingen går jag åt, eller så händer det något väldigt tragiskt med bebisen. Så efter blod, svett och tårar, telefonsamtal med både Akut och Förlossning, så somnade jag av ren utmattning i sängen, inget barn förlorat (tuuur) och jag själv levde på morgonen, tack och lov. Vad som hände är en gåta för sig, matförgiftning eller något som kroppen sa ifrån för? Ingen aning, men aldrig mer! Smärta var bara förnamnet, och rädsla för vad som kunde ha hänt var efternamnet.
Idag har jag inte kunnat äta nästan något alls. Kikki bjöd på en jättegod Laxsoppa på kvällen, och den gled ner :) tack! Sedan kikade vi Water for Elephants jag marri och kikki, bra film, men inget för mig. Klarar inte av djurplågeri, så ni som sett den vet ju att stackars Rosie inte hade det så lätt... =/
Nu ska jag lägga mig i sängen, försöka på att sova, vilket jag gjort 90% av dagen. Är halft mör i kroppen, huvudvärk som heter duga och en stor sjukdomskänsla som lurar i kroppen. Bådar inte gott :(
Tjaråå

Massa att göra, men orkar ingenting!

måndag - igen! Veckorna går alldeles för fort jue! =/ Eller förresten, det är helgen som går för fort!
Helgen har varit lugn och gemytlig ;) På lördag for vi på Gruvtrollet med kidsen och sedan spenderade vi kvällen framför tv:n. På söndag var det fotbollscup i Kos, och det gick superbra för tjejorna! Två vinster - av två möjliga!
På söndag kväll åkte jag och lämnade pigan till Matti och sedan quickstop hos Camilla och Adrian för att kika Idol och dricka kaffe :) Moa var ju bara helt klart bäääst :) mycket duktig tjej!
Idag har jag jobbat, dagen har bara susat förbi i en jävla fart, det var fullt upp, och passade faktiskt mig en måndag. Annars är måndagar oftast jävligt långsamma!
Efter jobbet åkte jag och käkade lite lunch, sedan försökte jag verkligen ringa runt till alla jag känner för att bli inbjuden på en kopp kaffe! men ingen var hemma för tillfället. Så åkte till gula villan, nu har jag lagt mig i sängen och här lär jag väl slockna alldeles på någon sekund.
Ikväll blir det middag ute med paren :) och sedan bio!
Gonatt med er!

RSS 2.0