Godnatt!

Linnea om Hej träning, kommer du ihåg mig?:
Petra, du måste läsa den här bloggen om du vill bli motiverad till att träna! Hon har fött 5 ungar och är vältränad som fan!!

http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/
Tack Linnea för tipset :) möjligtvis liiiite overkill för mig... Men ska läsa bloggen flitigt och få inspiration!!! Gillart.


Snabbuppdate nu då, medans vi låter lilleman bli lite aggressiv för att suga godnatt-tisse. Nu är han alldeles för vaken och intresserad, och då blir han bara arg på tissen och vill inte alls ligga ner och mysa, trots att han är lite småsugen ;) Man lär sig hur dom fungerar de små :)
Har haft kvällen räddad. Mamma, Vicky, Sofia och Kikki har vart här. Massa surr och mys. Åh gud så jag längtar till Kikki klämmer! Vill ju veta vad som gömmer sig där inne. Spänningen är olidlig!
Utav Sofia fick vi (Eddvin) en JÄTTEFIN kanin-nalle med hans namn inskrivet i kaninörat :) Ebba har fått en likadan utav Sofia, så himla snällt och gulligt av henne :) Bästa Sofia! Och Eddans blivande gudmor <3
Det var faktiskt inget svårt val av gudförälder enligt mig. Skulle aldrig kunna välja en kompis riktigt, har få väldigt väldigt vääääldigt nära kompisar, som följt en hela livet - 3 stycken faktiskt! En som jag känt exakt HELA livet, och det är ju Marri såklart :) Meeeen, vill välja utav släkten - och eftersom Vicky blir hans moster, så kändes det som att Sofia var den givna gudmodern, hon är ju som en syster till mig, men har ju inte den benämningen bara ;)
Har haft en sovandes Eddvin hela dagen. Vi har hunnit promenera, jag och Ebba tog en tjejsväng på stan och shoppade lös! Var dock bara Ebba som fyndade, och som hon fyndade. Hon hade ett persentkort som hon fått av Marri, och lite födelsedagspengar, men det räckte inte ens till hälften av allt hon handla. Så mamma fick backa upp med börsen, och det var inte mer än rätt.
Nu söker min grabb för fullt, och är så där lagomt aggressiv. Så nu ska det tömmas! :) :)
Godnatt med er!
Imorrn tänkte jag försöka ladda upp lite bilder som är tagna direkt före och efter förlossningen, så känsliga tittare varnas ;)
Hej

TACK!

Ni är bäst! Ska njuta så länge det varar (och hoppas på att det varar lääänge :))!!!

Känns skönt att höra. Tycker de är svårt att avgöra om det är ett "slött" barn eller en väldigt nöjd bebis!

Kramar till er!


Hjälp?

Hur lugn bebis kan man ha, utan att börja oroa sig?
Visst är Eddvin alert, vaken, pigg, äter mycket bra, men han sover extremt länge nattetid. Jag känner mig orolig.
Inatt somnade han vid halv 1, och vi har klivit upp halv 12!?! Han har ätit två gånger där emellan, jag själv har vart som ett "fyllo" inatt, så han har tagit tissen själv, jag har just bara vaknat till, och sedan somnat vid amningen igen. Så jag tror att han har sugit länge och väl... Båda gångerna. Jag vet att jag imorse vid 8-tiden tog av hans pyjamas för jag tyckte han kändes svettig. Så han fick ligga nakenfis bredvid mig utan täcke. Och han verkade nöjd...

Vi åkte på laktosallergi igår. Ernsthugo smällde i sig baconplättar på vanlig mjölk, och jag låg i magknip på natten, (brukar få ont i magen av mjölkmat), och lilleman hade magknip senkvällen, ordentlig magknip!!! Så laktos - out of here! Det var verkligen en bekräftelse.

Idag blir de att hålla koll på han. Jag svamlar säkert, och BVC-tanten sa ju att vi bara skulle vara nöjda och glada, för han gick upp bra i vikt och såg välmående ut.
Ebba var en jättelugn bebis, så jag borde vara van, men jag tror Eddan är ännu lugnare faktiskt.
Alltid ska man känna oro =/

någon därute som har haft en megalugn bebis??? Som alltid haft dygnsrytm natt och dag? I stora lass, ja iaf dessa första veckor...

Hejdå


Smartphoto!

Alltså kan det vara sant!?? Smartphoto (som medlem) har 75% rabatt på valfri storlek Canvastavla och valfri mängd!!! Åh herregud! Måste ju bara göra hemmastudio och fotografera Eddan och Ebba redan ikväll. Erbjudandet håller ju inte i evigheter direkt. Alltså skulle detta betyda att jag får en rätt stor canvastavla 40x60 cm för 112 kr/styck! 449 kr annars. Rätt lagom storlek, och den ska jag välja. Nu gäller det bara att spruta ut fotografier, skicka in en beställning och bara njuta av hur otroligt billigt detta erbjudande är!
My god. På återseende.

12-01-30

Har varit på stan idag =) En snabb sväng dock. Först for jag och Ebba på Djurmagasinet och tanken var att shoppa loss hennes presentkort och pengarna hon fick i födelsedagspresent. Men hennes beslutsångest gjorde så vi gick tomhänta därifrån. Monster High dockorna hade kommit in och sedan var dom slut igen... Satan! Men det kommer väl in ett nytt sortiment snart igen förhoppningsvis =)
Sedan for vi på Möbelhuset och kikade på sängar. Nu har vi (läs Jocke) bestämt oss för att investera en ny säng. En ordentlig säng med andra ord. 180/200. Tror vi bestämde oss för vilken vi ska slå till på, men avvaktar kampanjerbjudande på den, så den blir lite billigare. 7 mars med andra ord, kommer vi sova som stockar ;) Efter stadsrundan så fick jag sällskap av Marri här hemma. Ebba drog till Emilia, och jag agerade mjölkkossa ett bra tag i soffan :)
Målningen i Gillestugan flyter på. Nu har jag dock drabbats av panik, och fått för mig att vi andas in gift i huset. Även fast det är vattenbaserad färg, och den ska vara helt ofarlig enligt innehållsförteckningen, så känns det jävligt ohälsosamt. Så till veckan tror jag att jag tar Eddvin och Ebba under armen och flyt fältet för en dag, så kan Jocke måla hela alltihop förhoppningsvis! Så kommer vi hem till ett färdigt nytt sovrum, och det är bara inredningen kvar... hoppas!
Nu har jag gjort dagens blogginlägg =) Har som lite i tankarna nu, så vet inte vad jag ska blogg om! Det är bebis, amning, sovtider, hemmafix också vidare. Måste vara ytterst intressant för er att läsa om!? ;)
Vi kör fortfarande på lyxnätter, och hoppas hoppas håller tummar och tår, att detta fortsätter! Men ett tu tre så har det hela vänt. Vi får la se!
Tjing

Mildare mat på menyn

Vet ni? Ingen magknip what so ever idag! Har bara hållt mig till mild mat, ingen lök, inga konstigheter. En nöjd kille, som ätit, bajsat, varit vaken en stund, sovit igen, ätit, bajsat, varit vaken, ja ni hajjar?
Gud så skönt för lilleman! Det gör ont i mammahjärtat att se hur lillskorven knyter ihop sig missnöjt och ger ifrån sig små missnöjda ljud!
Fortsätter nog i dessa banor med kosten ett tag, lite okryddat, lite mer osmakligt, men äh! :) Lätt värt!
Imorrn är det måndag, vardagen i sig, Ebba ska till skolan, så börjar få lite shemalagda tider nu då. Få se hur det går :) Som tur är, så är ju Jocke ledig i hela 5 veckor till!!! Lyxigt. Så det går ingen nöd ;) Hoppas på lite mildare grader dock, så man tar sig ut på promenader varje dag. Vill ju inte ta ut lilleman i -25 grader, känns overkill och jävligt onödigt.
Däremot har jag sprungit på Coop idag! All by myself, burit en tung korg, handlat, småsprungit igenom hela varuhuset, klättrat upp i Navaran med tung kasse, och allt flöt som smort ;) Återhämtad till 85%, bara 15 kvar :)
Ha de!

Heej! :)

Idag är de en mycket bra dag, för idag kommer Ebba! :-)

Jag vaknar upp och kan fortfarande känna suget efter pajen vi åt igår! Återigen, Gud så gott! Tror jag måste hugga receptet av Kikki på hennes nyttiga pajbotten, den var verkligen mumma!
Plus att jag är jävligt hungrig och ska strax gå upp och doppa mina fullkornskorpor med ost i mitt kaffe.

För övrigt fortsätter nog målarprojektet, en liten promenad, middag hos Anne och till kvällen en jävla massa söndagsmys! Har vart en bra helg :)


Magknip :(

Nu har jag bestämt mig för att lägga om min egen kost. Inte för att vi har det så jobbigt med lillens magknip, men man vill ju för allt i världen inte att dom ska behöva ha ont alls! Så ska plocka bort stark mat och lök från menyn. Laktosprodukter i liten mängd behåller jag, som ost, smör också vidare. Är själv laktosallergiker, så dricker aldrig mjölk.
Har spenderat min eftermiddag/kväll hos Kikki och ätit en riktigt god paj, som innehöll en massa lök dock. Men det var himla trevligt att få komma ut ur 39:an för en gångs skull! :)
Jocke har dessutom börjat måla gillestugan - nu blir det ett nytt sovrum där. Blir ju bara att använda Gillestugan som nu är inredd som ett extra tv.rum som passage till bastu, sovrum också vidare. Men nu tar vi och målar helvitt, inreder med samisk stil, och flyttar hela möblemanget till gillestugan och njuter av ett riktigt trevligt sovrum, men alla kanaler på tv:n ;)
Nu måste jag pysa till min lilla grabb, som säkert uppskattar att få suga lite för att lätta på knipet... Mammas lilla hjärta <3

Krydda såklart!

Och självklart är jag en krydd-nörd, så peppra på med paprikapulver, provencalska, svartpeppar, salt, efter eran egen smak! ;) vi körde utan vitlök, men kan tänka mig att det vore top notch att pressa i en klyfta (inte mer).

Hehe ;)


Kyckling på fredag!

Morning!
Får pannkakor serverat till frukost, eller som jag säger, plättar!
En kopp kaffe och Brämhults.

Igår lagade vi ihop en superlätt, enkel och för er som är nyttiga, en jättenyttig kycklinggryta.

En grillad kyckling
Minimajs (på burk eller färska)
1 röd Paprika
1 Purjolök
Ca 1 hg cashewnötter
2,5 dl Milda matlagnigsgrädde
En skvätt sweetchili (2 msk - 0,5 dl)
0,5 st hönsbuljong
En skvätt soja för färgens skull.

Fräs alla grönsaker först, sedan slänger ni på kycklingen som är plockad, sedan tillsätter ni grädden, hönsbuljongen, sweetchilisåsen (sätt efter egen smak och styrka på grytan) och sen lite soja för att få lite färg.
Sist häller ni på nötterna och låt allt puttra ihop till en god gryta.

Servera med en god sallad eller med ris :) själv åt jag med det bästa riset Råris, snabblagat 10 min och meganyttigt! ;)
Tillagningstiden var MAX 25 min! Alltid trevligt med snabblagad mat för oss småbarnsföräldrar :D

Vi fick återigen en massa fina kläder igår! Åh vilka underbara vänner vi besitter, verkligen!
Malin, Kevin, Kikki och Markus var här.
Sedan körde vi på myskväll, ovanstående middag, The Voice, Röd Drake och lite godis :)
Bebis börjar ha längre vakna dygn, lite magknip emellanåt, men det går nästan obemärkt förbi. Vi har sovit som stockar inatt!

Strax en promenad och sedan får vi se vad dagen erbjuder <3


Eftermiddagsuppdatering

Haft en supernöjd kille hela dagen. Och han har varit jättevaken i flera timmar! Igår hade han lite magknip hela eftermiddagen och kvällen, pep lite mellan varven som han sov och kurade ihop sig. Men idag har han bajsat enorma laddningar x flera, och verkar vara hur nöjd som helst :) Då mår man!


Vagnpromenaden gick jättebra. Började med en 20 minutare, bara för att jag själv skulle hinna med att andas i backarna ;) Man får nog börja lite försiktigt, har också i åtanke att ärret ska inte ska bli fult, OM man råkar slita för mycket i det. Just nu är det skitfint, man kan säga att det är helt osynligt! Kan inte förstå att doktorer är så duktiga! Kanske inte alla överlag förstås, men Lennart Wertman var min operatör, och han är ju en riktig guldklimp :)

Efter vagnpromenaden så for vi och testkörde Ford Kuga. Vi har haft lite planer på en sådan bil, I like! Och nu kommer någon nästa vecka och hämtar Jockes fina, men ack så opraktiska barnbil Navara. I inbyte får han bland annat en Volvo, och den ryker ut på annons fortare än ögat. Satan så leds jag är på Volvo V70, nej nej. Jag pruttar hellre Polo. Vi får väl se hur han gör med dessa bilar, allt duger, nu med mammapeng och allt :) Men hellre en A6:a än en V70 - känns lite medelålder med sistnämnda ;)

Nu hör jag att lillskiten börjar vakna, så ska amma och sedan kommer Kikki och Markus en sväng :)
Hej på er.

Fredag morgon :)

Godmorgon! Eddvin har varit vaken en hel timme med öppna ögon! Nu börjar han bli stor <3 hehe!
Själv är jag ännu i sängen efter att sovit 10 h, med en uppvakning kl halv 5 för amning. Och ändå är jag trött! Vad fan är de här? Återhämta sig från graviditetens alla vakna nätter?

Jag är ju absolut inte insatt i modevärlden i dagsläget, jag har absolut ingen aning om vad som är inne/ute denna kommande vår. Dags att börja plöja igenom lite magasin?
En sak vet jag, att jag kommer ränna omkring i peomenadkläder ett bra tag, träningsbyxor och en bekväm tröja. Men, Marri uppdaterade iaf mig om att en enkel sminkning foundation och rouge är det som säga i Sofies Mode. Då är ju jag jätteinne med andra ord. Känns ju skönt ;) hehe. Wetlook får dom säga vad dom vill om, inget som känns lockande just nu!

För det första måste jag få bukt på min hårfärg som nu är en vacker urtvättad rödlila, packade inte direkt ner färgbomben till BB, och vad behövs, två duschar och färgen is lost.

Nu ska jag starta dagen med lite frukost, ringa Kikki som tydligen är ledig och sedan ta första vagnpromenaden!!! Hejbara! :) :)

Snart söndag, snart storasystertime! <3

Ses!


Tips, nyttigt och gott!

Snabbmiddag, 15 minuter:

Ryggbiff och en grymt god pastasallad på fullkornspasta samt en vitlöksdressing på cremefraishe! Enkelt, gott och sjukt lätt ;) om man har de lite stressigt!

Förlåt för mina dåliga fotografier, ponnyn håller på att tacka för sig tror jag :(


Bilder :)

Åh, raderade det förra inlägget! Fick panik igen. En naken badbild på hjärtat, ajabaja, vet aldrig om det är någon pedofil som hittar hit till bloggen! Vore skam och kaos, och jag hade behövt löpa amok och kanske sitta i fängelse för resten av mitt liv. Okej, man fantiserar kanske lite för mycket ibland. Min blogg känns ganska trygg, även fast det ökat med antal läsare från 50 stycken till 130 stycken sedan Eddvin föddes. Men ändock! :)
Här kommer några bilder ändå, men inget naket!
Och en bild på min stora piga :)
HJÄRTEBARN <3
Puss och hejs...

Viktkontroll

Idag ska vi strax iväg på första vägningen på BVC. Hoppas lilleman gått upp, det borde han ha gjort med tanke på hur nöjd han är, äter bajsar sover. Eller jag hoppas verkligen det, så vet jag att amningen är 100%ig!

Vi har bara fått födelsvikt och vikten på andra dygnet, då han hade gått ner nästan sina 10%.
Han borde nog kanske vara ikapp födelsevikten nu i alla fall.

På återseende! Ska lägga upp lite bilder från kvällsbadet igår senare :) oj vad han njöt!

Nu frukost efter en fruktansvärd sovmorgon!

Hej!


Frukosttimeeee

Morgonkaffe, rostbröd med kaviar och prästost, något slags must have till frukost.

Igår var Malin med familj här! Kevin kändes såklart jättestor helt plötsligt, och han som vart lilla plutten nu ett bra tag :) nu får Eddvin ta över den rollen för en stund, för han var ju skitliten! :)

Och jag vill verkligen tacka alla mina vänner och familj för alla fina kläder vi fått!!! Herregud, vi kommer inte behöva handla något alls i stl 62! Och skitsnygga kläder dessutom, så tacksamt <3 vi fick massor av kläder reda på BB av besökanden, sedan har det rullat in varje dag presenter med kläder! Ni är för snälla! Önskar att jag fotat alltihop, men de har man såklart glömt bort :)

Snart kommer Eddvins farmor på besök, och sen får vi se vad som väntar resten av dagen!

Denna snygga dress fick vi av Malin, Janne å Kevin. Dålig bild, men wtf!


Barnstorlek!

Helt ok för 650 kr, och dom passa perfekt! :)


Hej träning, kommer du ihåg mig?

Hur leds jag än vart på allt som har med träning och kroppsfixering de senaste 7 månaderna att göra, så fick jag i samma veva som graviditeten var över, blodad tand! Jag har verkligen verkligen verkligen inte vart ett big fan av ens en promenad nu under lång tid. Detta med tanke på jävliga foglossningar och tung kropp.
Nu däremot, om jag hade haft gott om cash, hade jag anlitat en PT ;) Gud så jag vill komma i form! Jag är långt ifrån en muskelbyggare, även fast det snyggaste som finns är tjejer med muskulösa kroppar!
Själv är jag mer ute efter en fast, fin kropp bara. Lite träning i form av kondition räcker gott för mitt nöjda mående :) simning varvat med promenader, och till sommaren förhoppningsvis kanske man är i gott skick för att ta upp någon form av löpning! Åh vad jag vill vill vill! Och snart snart snart kanske man orkar gå en hel halvtimme utan att svetten sprutar ;D vi får sakta men säkert börja bygga upp det som gått förlorat. Och nu känns det HELT ok att sätta sig ner och prata motion igen, tänk att vidga upp öronen för det samtalsämnet igen. Trodde jag hade gått helt in i väggen med det ämnet, men si där! Jag är tillbaka! :)

Ikväll kommer Malin, Janne och Kevin hit och hälsar på den nya gängmedlemmen! Gissar att Eddvin och Kevin kommer hänga en heeel del de kommande åren. Så lika låta dom skala hand och göra upp om rangordningen nu direkt ;) hehe!

Nu får vi hoppas att Kikki klämmer ut en liten brud, så grabbarna har något att bråka om <3 fast en kille går ju minst lika bra! ;)

Puss på er!


Älskade morgon =)

Mår bara bättre och bättre för varje dag som går! Det är markant skillnad efter varje uppstigning på morgonen. Idag har lyckats göra frukost, byta blöja, klä på lillen, varit helt ensam med han hemma medan Jocke varit på lunchmöte. Detta är stora framsteg med andra ord!
Första vagnpromenaden är inte långt borta! Och när jag väl tar mig ut på den, så kommer jag vara en av dom lyckligaste. Tänk att få bädda ner och komma ut i friska luften, börja samla på sig lite lungkapacitet inför våren och alla dessa promenader med mina bästa kompisar, som också rullar vagnar! Åh, lever i en lyckobubbla.
Behöver jag nämna att jag är utvilad? Att lilleman sovit från 24-04 - ätit och sedan blåst på till halv 9!!! Då vi fick VÄCKA honom... My god. Förtjänar jag verkligen detta, efter alla gånger som jag svurit över graviditeten, sparkat omkring tvättkorgar och lipat över mina onda ben. Det här är så jävla värt det! Har hittills en Ebba-mini, som går i storasysters fotspår än så länge <3 Puss på Er!

SOA

Tack för kommentarerna! :) då ska jag sluta oroa mig! Känns som att de ligger ett löst organ inne i kroppen och bollar omkring vid mina rörelser =S huuuu....

Snacka om att vi plöjer igenom SOA! Ikväll börjar vi på säsong nr 2 :) Eddvin mest bara sover... Och att döma av bebistider, så lär de väl fortsätta så här i 1,5 vecka till. Sedan får vi se vad de blir för rutin på killen... Vakna nätter? Sovande dagar? Det blir spännande.. Hoppas på sovande nätter! Man orkar ta vilken tjorvig dag som helst, om man är utvilad :)

Är grymt sugen på suovas, alltså riktigt sugen. Som tur är, så hade vi några bitar i frysen, så nu blir de att steka suovas och hoppas på att det rökta köttet inte ska ge magont till lilleman <3

Saknar storasyster Ebba redan, och de är måndag!! Men som jag sa till henne, de är nog bara bättre att vara hos pappa och Johanna denna vecka, för usch vilken tråkig mamma jag är som bara sitter i soffan och fokuserar amning och blöjor! Näe, den är nog en bra tid för henne att dessutom få åka till Thailand den 2 februari med sin pappa. Även om mamma kommer lipa :'(

Äh vilket inlägg, man bara ordbajsar mellan amningarna ;)


Rättelse!

*** är det någon som blivit sNittad ska de stå nedan ;)


Morgonstund har guld i mun <3

Oj, jag törs inte ens skriva här hur himla lyxiga nätter vi har! Bara passa på att njuta! Snart kan det förändras!

Är det någon som blivit smittad som hade problem med att ligga på sidan???! Det gör as-ont! På rygg inga problem, men som sagt, det känns jättekonstigt att ligga på sidan :(

Nyvakna och nu är det dags för frukost på Egnahems :-)
Idag känns det som att man är piggare och kanske skulle kunna ta sig an lite besökare ;) utan att behöva showa med Morgonrocken och värmedynor!

Kram på er :-)


Eddvin...,

Gör som jag blivit tillfrågad och ger den enkla lilla förklaringen till stavningen på "Eddvin":

Stavar man Edvin så är det mest vanligt att uttalet blir just Eeeedvin. Men eftersom vi vill att det ska klanga som en riktig göteborgare Eddvin, eftersom Vi tycker det är finast och passar vårt lillhjärta allra bäst, med hans bruna hår med sina lockar som svallar över öronen ;) Sen till det hela så hör uttalet till hur Jockes pappa uttalar EDDvin (göteborgare) och det känns helrätt! Medans många säger "Eeeedvin" och det passar inte alls in på vår lille ;D

Hoppas detta nöjes?

Ha de bra ;)


Söndag

Så nära man bara kan bli mjölkstockning. Har sovit med en värmedyna på tissarna och varit tvungen att väcka Eddvin för att suga så mycket som möjligt! Annars har vi haft en bra natt, en tryggt sovande bebis alldeles intill sin mamma och en piga i sängen bredvid.
Jag har börjat kunna ligga på sidan efter snittet vilket betyder att jag kan "ligg-amma" som är GULD värt! Då kan jag sova medan prinsen suger, och sen somnar han också när han är nöjd :) vilket team vi blir <3

Nu tittar jag och Ebbsan Lejonkungen, Eddvin sover och Jocke badar Astrid. En riktigt matt dag efter nattens mjölkning, har nu tagit Alvedon och väntar på att de ska bli nedförsbacke igen...

Hej på er!


12-01-21

En nybadad Eddvin säger gonatt <3

Ebba har kastat in handduken för längesen efter en lyckad födelsedag!
Hon fick en mobiltelefon av sin pappa och Johanna, det var en önskad present!

För övrigt sitter jag med vetepåsen som värmer 7-kilos-tissarna med bh-kupa E, så det inte blir stockning inatt. Allt är inte bara frid och fröjd. ;)

Vackra ungar! <3


Home sweet home <3

Äntligen hemkommen :-) både min doktor och Eddvins gav oss big ok att åka hem! Härligt.

Ebba kom på morgonen, vi fikade tårta och öppnade presenter. Sen har hon haft ett megakalas hos sin mommo med disco och 15 kompisar! ;-) är glad att mommo är så bra och orkade ordna med hennes fest :D

Nu ska vi bara mysa. Mjölken är i full produktion, thank god, och med det har vi en riktigt nöjd kille som bara äter, bajsar, sover. Så nu går vi in förhoppningsvis i två viloveckor :)

Kram!


Eddvin Backman

Hjärtegossens namn <3


Namn?

Har vart en rätt vaken natt. När lillen väl sovit, har inte jag kunnat sova. När jag väl somnat, så har lillen velat suga. Men vi fick en underbar förmiddag, då han somnade och sov i nära 3 timmar och vi likaså! :) mys.

Vid 5-tiden var jag uppe och duschade, kl 6 åt vi frukost. Så skönt att börja bli lite människa! Det värsta är att ligga ner, medans det är skönt att både sitta och stå :)

Vi sitter ofta och funderar på lillens namn. Vi har haft Svante som förstaval, men han var absolut ingen självklar Svante! Så nu får vi börja spåna på listan lite... Jag ser exakt vad han ser ut som ;) och jag tror Jocke också börjat inse vad för liten kille han är med dess namn. Men Ebba kommer ju som sagt ikväll, och vi ska alla tre vara överens! :)
När Ebba föddes var Ebba-namnet kanske nummer 5 på listan. Men hon var bara en Ebba! Nu har jag samma spontana känsla om detta namn :)
Och jag är inte alls brydd i hur vanligt namnet är, hur ovanligt det är också vidare :) jag är tidlös ut i fingerspetsarna! Och vill ha ett gammalt svenskt namn, såklart :)

Uppdaterat er ikväll OM vi har kunnat samsas om lillebrors namn <3

En bild på en verklighetsnatt med en trött pappa och en liten gosse :-)


Mörbultad!

Självklart är uttrycket "shortcut" MIN upplevelse av förlossningar :) jämförde min enkla vaginala fl mot detta (än så länge) komplikationsfria kejsarsnitt. Har haft otrolig smärta, men allt är på något sätt kontrollerbart, morfin, Alvedon, ligglägen också vidare. Jag höll på att svimma av smärtan inatt när jag skulle resa mig ur sängen, och ärret är som ett brinnande band kring magen.

Men under en vaginal fl så överfaller smärtan en liksom utan några som helst chanser att undvika den. Även fast den var jävligt kort, men jääävligt intensiv, så är det för mig, tanken på att inte kunna kontrollera det hela, som är mest avgörande :)

Äh, som sagt, en liten story kommer sedan.
Dödar lite tid nu, medans lillhjärtat sover och Jocke kikar någon film som jag inte riktigt hängt med i.
Killen har riktiga återhämtningskrafter just nu och suger stup i kvarten. Man får passa på att vila nu när han är något sånär nöjd :)

Har haft alla våra föräldrar här idag och moster Victoria, och självklart storasyster Ebba <3 saknar henne, och vill verkligen åka hem snart och bara krypa ner i soffan med båda mina barn och mysa.
Men snart är vi där :-)

Kram på er!


Mamma till två <3

Från en dag till en annan, är man tvåbarnsmamma till min härliga dotter och nytillskottet i form av en underbar prins, lillebror, son <3

Jag är så stolt, så jag kan varken sova eller släppa blicken från han. Känns som att jag blivit överkörd av ett tåg och har gått på rätt höga doser smärtstillande.
Men en liten förlossningsberättelse kommer sedan.
En sak kan jag ändå konstatera, ett snitt är en shortcut, i alla fall hittills trots all smärta :)

Puss på er och njut av bilden på min lilla prins <3


Förresten...

Vecka 38+1 :)


Tjaah!

Det är som tusan! Känner mig fri som en fågel, kan springa på stan, utan att en enda värk hindrar mig!
DET ÄR JU NU NI ÄR VÄLKOMNA VÄRKAR! Bite me!
Eller ja, det är väl att ta i? Min kropp spöar mig varenda timma med värkar, ont i skelettet, ryggen, benen. Men framförallt känns det som att man har en handboll med vikt av ett bowlingklot dinglandes mellan benen. Hehe!

Idag har jag mött TVÅ stycken som sagt: "du har ju bara mage!!!" och "du som är så smäcker och smal". Det sistnämnda från en läkare.
Man bah hallå och vickar lite extra på rumpan med ett leende till öronen. Kan ju lugnt säga, att så mycket som jag gått upp i vikt under denna gravve, det är typ mer än en tredjedel av vad jag egentligen väger. Inte bara typ en tredjedel, det är MER än en tredjedel. Ni hajjar? Groteskt. Men det är klart, vet man inte hur smal jag vart från början, kanske det är lätt att tycka att jag är normalstor nu ;)
Jag har verkligen prioriterat lugn och ro, och lyssnat på min kropp före allt annat! Det har liksom inte funnits någon vits till att försöka hålla sig i form, intresset har inte funnits, och hur jag än hade gjort, så hade jag ju inte blivit smalare ;) vilket jag absolut inte hade velat heller! Fan, jag är ju gravid trots allt, låt kilona flöda! Ge mig ett halvår, så är jag tillbaka vart jag började, det lovar jag ;)
Nog pratat om kroppen! Det som är inom mig däremot, hade jag kunnat skriva en hel kärleksroman om.
Och jag bara längtar att få se hur Ebba blir som storasyster <3 hon kommer vara den bästa av alla storasystrar! Helt hundra!

Nu har vi snart plöjt igenom hela första säsongen av SoA. Grymt bra serie (jag vet att vi är lite efter;)). Men jag är verkligen ingen som plöjer igenom eller gillar serier! Fristående program/filmer, thats my cup of tea. Men nu har det ju verkligen varit läge att starta upp en serieföljning, när man liksom kan se 10 timmar på raken utan att
bli avbruten :) Och den är ju jävligt bra.

Astrid har stannat hos min mamma nu. Och som man saknar. Hon är min trogna gravidkompis. Astrid har blivit skendräktig och laddar för moderskapet just nu. Hon vaktar mig, är mig i hasarna 24/7, vill inte gå utanför dörren om jag inte följer med, ligger på mig, bredvid mig, luktar på mig, tittar på mig... Hon fattar nog att något är på gång. Fräsigt!

Tack och adjö hörrni! Har en fullspäckad dag imorrn, efter att jag sovit ut till lunchtid MINST.

Tisdag ?

Eh hårdbröd doppat i tacosås, lukten av nagellack och till efterrätt suga på en toarulle. Rekommenderas. Mums.

Inget förändrat sedan slemmisen gick. Samma värkar, samma intensitet. Men av hetsätningen att döma, så handlar det nog bara om dagar! Om vi inte håller oss till utsatt datum förstås :)

Har hunnit städa toan i källaren plus tvättstuga. Vart på stan och handlat presentER till pigan. Ikväll blir de middag på Idet och sen en rulle :) känns ändå skönt att ta sig ut, vägra Bricanyl och låta det komma OM det kommer. Härlig känsla!!! :D

Kram på er!


Jävla leverantörer!

Hur faan!?!? Ebba har önskat sig två saker av mig. En Monster High-docka och ett halsband med graverad bricka med hennes namn.

Förra veckan gick jag på Expo - Monster High-dockorna slut, kommer in i februari. Så jag köpte ett presentkort på en docka, för att jag inte vill köpa massa onödigt istället.
Japp, går på Åhlins och hör noga för så att halsbandet hinner komma senast 20e januari från leverantören. Hon kollar upp detta, ringer mig dagen efter och ger ett ok. Skönt tänkte jag, då får hon ett astråkigt presentkort men kan ju ändå glädjas åt att hon får halsbandet som hon önskat.

IDAG ringer hon från Åhlins och säger att halsbanden inte kan levereras!!!! IDAG!!!! Jag var förra veckan i tisdags och beställde det med lovord om att det kommer. Nu är det fyra dagar kvar till fredag, jag hinner ju fan inte beställa ett med så kort varsel!!!!!!!!!
Så är så jävla irriterad, arg, less! Jag orkar ju knappt gå på stan, hur in i h-vete ska jag fixa en present!!! Vill ju ge henne en sak som hon kan ta på också, för ett presentkort är ju Inge roligt för en 7-åring... Varför skiter sig allt!?!?!?!?!

Imorrn måste jag på stan, som den vaggandes fetknopp man är, som går likt en pingvin, och ännu leta kreativt efter något att köpa. Tack!

Nu hade Ebba blivit rik i svärburken, en krona per svordom. Jag hade gått i personlig konkurs.

Hej


Klagomål och jämmer...

Törs jag lämna fler klagomål här? FYFAN VILKEN NATT!!! Inte ens bricanylen hjälpte, och tror kanske kroppen sa ifrån nu. Trodde jag skulle dö av någon sorts smärta dom varken var en värk eller sammandragning. Wtf? Men det släppte efter en stund, tur de.
Igår gick dessutom slemproppen. Den vet ju alla gravida hur trevlig den är, så tänker inte lägga upp någon beskrivning, hehe. Även fast jag saknar bloggar som är mer ärliga, verklighetsbaserade på hur det är, var, och att de liksom inte bara handlar om den "fina" gravidkulan och en underbar förlossning som bara säger "plopp" och sen lever man lycklig i alla sina dar ;) ingen pratar avslag, slemproppar, fostervatten och mängder av blod.
Det ska inte jag heller göra ;) hehe! Men måste erkänna att efter förra förlossningen så vart man en aning chockad över eftermåendet, man mår inte toppen direkt efter, fakiskt :) men lyckan bedövar det mesta i smärtväg, tack å lov :)

Idag har jag faktiskt haft gäster i form av först Sofia och sedan kom Malin och en sovandes Kevin :) jag är kanske inte den mest sociala, men ändå alltid trevligt med umgänge.

Nu slänger Jocke ihop en älgfärslimpa, som serveras med hederlig kokt potatis och sås! Yummie ;)

Puss på er :)


Snipp snapp snut, så var helgen slut!

Dagen blev räddad :) Malin, Janne och Kevin kom på besök. Sen kom Marri, Rajje, Ville, Kikki och Markus. Så fullt hus men andra ord! Trefligt.

Avslutades med att pappa stack in huvudet just innan vi åkte till Ingemar och filade födelsedagsfika!
Kladdkaka, hallon och grädde ;)

Därifrån vidare till Sofie och RG på paltmiddag, så gott :):) Ebba kom dit, och sedan packade vi ihop oss, åkte hem, tog en bastu och nu äntligen, för första gången idag har jag lagt mig ner på soffan! Härligt. Ska snart ta en Bricanyl, en sömntablett och Alvedon, sen ska jag sova förhoppningsvis. Värkarna blev hysteriska nu på eftermiddagen efter nattens Bricanyl började släppa. Vi kör ännu ett nytt försök och så länge det går att njuta utan "smärta", så tänker jag göra det.

Ebba somnade på soffan. Så ska nu ta och plocka fram hennes skolkläder, packa hennes väska, för imorrn är det
Jocke som kör henne på morgonen.

Gonatt :)


12-01-15

Vilken bra natt de blev! Efter att ha fått Bricanyl igen, så somnade jag som en sessa och kan inte ens minnas att jag vart på toa inatt. Men de har jag tydligen :)

Vad göra idag? Alldeles nyvaken. Ser några missade samtal på telen, så ska ringa upp och hoppas på att det var någon som ville dejta ;)

Idag kommer Ebba!!! Jeeee :-)

(allt bloggande handlar just nu bara om graviditet, men det är i den bubblan jag lever:))


Nattgöra :)

Exakt HELA dagen har spenderats i liggläge, typ! Tror att man går på någon övernaturlig kraft, som bara gravida kan. Är så trött så jag hade kunnat stupa. Och av tröttheten infaller bitterheten, och jag vet inte hur många gånger jag muttrat till Jocke om hur orättvist jävla lätt killar har det. Om hur jävla mycket stryk vi tjejer får gå igenom dessa sista veckor och dagar. Tror han stängde igen öronen ungefär i samma veva som jag sparkade tvättkorgen nerför trappen och gav av ett monstervrål, som jag sen fick ont i halsen av.

Hormoner ;)

Har lyssnat på bebisen idag igen. Magen är stor, bebisen växer, frodas och mår bra med andra ord! :)

Beställde hem ett par promenadkängor från Nike, barnstorlek som gjorde att skorna kostade 650 kr istället för 1200! Ber till Gud att dom passar nu bara :)

Jo förresten, hade ju Malin, Kevin och Janne här på middag igår. Kevin hade fått vaccin och var lite ledsen. Och i samma veva som han tröstades fick jag en ENORM mammakänsla och bara längtar än mer (om de är möjligt) att bara få ha min bebis i famnen, trösta, krama och älska :) dom är så fina!!!


Lördag

Om bara några veckor ska jag boka in mig på en ansiktsbehandling, ett frissabesök, beställa nya promenadbyxor, och sedan sätta igång. En tjejs dröm va att komma i form på ALLA plan :) tight kropp och fräscht utseende! Längtar som mest till man har kommit upp i kondition. Och även fast jag inte har min svarta springare som tar mig ut på lååånga P-walks, så vet jag hur viktigt jag kommer tycka det är att bebisen kommer ut i friska luften, helst på timvisa långa rundor :) sen blir det att köpa en jogger till sommaren, som är snäppet härligare att motionera med!

Man är van att promenera och hålla igång, men denna graviditet har verkligen gett prov på att vara låst i sin egen kropp :( med allt för tidiga sammandragningar och spökande foglossningar. Och för en som är van att röra sig, så är det ett stort problem :) men nu är det inte långt bort tills jag packar ner knytet i citycrossen och tar första rundan efter älven!

Heeej!


2012-01-13

Rester till lunch, vilket var helt okej, för gårdagens middag var absolut i klass med lite vardagslyx, som tog 20 minuter att laga ;) hehe! Varför försvåra när man kan förenkla?

Ugnstekt lax med ugnsstekt potatis, strimlade morötter och rödlök. En dillig limesås och apelsindryck, höhö. Vad är problemet med apelsinerna!! :)

Har vart på Dollar och Coop en sväng. Sen var det hem, fortare än kvickt, hehe :) Jocke for och luncha med Rajje, så jag tänkte bara ligga i soffan tills pappa kommer. Sen ska Jocke frisseras, Malin, Janne och Kevin kommer ikväll, tänkte hinna träffa Camilla och även spendera tid med Marri. Fullspäckad dag! Har inte hunnit känna av tristess denna vilovecka. Trodde jag skulle hinna bli knäpp, men dagarna har gått fort. Kvällstid orkar jag bara inte göra ett skit. Men är glad att jag hinner utföra lite dagtid, med dom som är lediga :) guld!

Ikväll blir de en lätt fläskfilégryta, potatis och en vanlig sallad. Något enkelt, men gott. Sedan The Voice på tv kl 20:00 ;) och en stor skål godis! Om jag känner Malin rätt, så har hon inte snålat på sorterna...

En bild på lunchen, resterna som smakade än bättre idag nästan.

Puss och ha en bra helg!!!


Drömmer mig bort en smula...

Får man önska sig tillbaka en liten smula till the old body? Min älskade kropp för lite drygt 9 månader sedan.
Önskar jag hade stake nog att lägga upp en posébild på min nutida kropp, gravid nionde månaden. Men icket.
Undra hur lång tid det tar, tills jag är back in business? :)
Tjao!

Valla!

Har klivit upp ur sängen kl 12.00!!! Fick en spark i baken när Sofia ringde och meddelade hennes och Lollos ankomst. Upp och hoppa och få lyssna på deras ljuva stämmor i några timmar :) marri anknöt sig och sedan åkte vi till Möbelhuset. Gå 10 meter, sätta dig i en soffa och vila med en värk. Gå 10 meter till. Vila.
När det var tal om Coop bestämde jag mig för att stanna i bilen.

Idag är det ugnstekt lax och ugnsbakad potatis på middagsmenyn, med en limesås till. En bastu ikväll och se film nummer två av Arne Dahl. Filmerna är 3 timmar, uppdelad i Del 1 och 2 à 1,5 timme per del. Perfekt!!! :)

Marri har nog en god plan om att ta ut och valla mig. Hon vill att jag ska få bebis denna vecka, för hon jobbar em hela nästa. Hehe. Men jag hör absolut mest hemma i soffan dessa tider!

Hej på er!


Mat och film ;)

Pizza till lunch med Malin och Sofie. Risotto till middag med Jocke. Har städat hela övervåningen och putsat köket och toaletten som en galning. Har dammsugit, skurat och vädrat textiler. Har hunnit fixa alla Ebbas presenter, just in case.
För övrigt har jag endast legat på soffan, vart ut i bilen en sväng och pratat i telefonen.

Nu har jag börjat maraton med svenska kriminalaren Arne Dahl! Rekommenderas :))
Har natten räddad med andra ord.

Sov gott :)


Tjena

Hemmagjord pizza, Malin och Kevin som kommer på besök... De tackar vi för :) natten har varit hemsk, såklart. Bara bebisen kan vänta till v 38+0 så slipper vi bli inlagda! Och självklart vill jag att mitt älskade lilla barn ska må så bra som möjligt när den anländer. Att den har dom bästa förutsättningarna att vara helt färdigbakad med fungerande lungor och lite hull <3

En vaginal förlossning i v 37+0 är oftast helt klanderfri! Men om man ska snittas så är det skillnad! Då är det SJUKT mycket bättre att den får några dagar extra på sig att mogna.
Det är barnet som väljer när den är färdig. Men att göra försök att stoppa upp för tidiga värkar kan vara till fördel, för ibland är ju vi mammor och anstränger oss mer än vi borde, och det är lite vårat fel att kroppen sätter igång ett förberedande. Så därför tackar jag för all "uppstoppning" och tar vilan på allvar. Vill såklart att bebis ska ha dom bästa förutsättningarna :) sen kanske det inte håller hela vägen ut, men varje dag är trots allt en dag :)

Woop


Bra dag :)

Fick komma till mitt älskade hem idag! Möttes i princip av Malin, Kevin och Sofie med två ugnsformer med biffar, potatis och tillbehör. Dessutom pannacotta till efterrätt! Oj vad jag uppskattade hemkomsten :)

Efter mat och prat så fick jag panik över allt som måste göras. Som jag sa till Jocke, "jag kan inte få barn ännu!!!! måste hinna skura och bära ner stolarna som är i barnrummet! Det ska lukta såpa när bebisen kommer hem!!!" :) visst är vi mammor praktiska ;)

Bricanylen gav enorm verkan och mina värkar avtog. Dom började dock igen efter lunchtid, men efter min sovtid på soffan har dom avtagit igen :) som sagt, varje extra dag i magen är mycket värt för det lilla barnet :) så strikt vila, allt för bebisens skull! Även fast det är "helt okej" för den att födas nu...

Tiden får utvisa :) natti


De blir inte alltid som man tänkt sig!

Ligger i sal nr 14 med en nylagd Bricanyl rätt in i låret.
Imorrn ser jag fram emot hemgång, en film i soffan och en god lunch med Malin och Soffi!

God natt.


Prinsessa!

Vaknar upp och mår som en prinsessa!

Hunnit med VC och sedan köttsoppelunch :)

Just nu myser jag till en sprakande brasa, en sovandes Astrid och har bara köksfönstret framför mig :)

Visst stämmer det alltid: kärlek är att bilda ett Vi, utan att förlora ett Jag <3


Nya nattliga rutiner då

En värmedyna på vaden, liniment, har tagit en varm dusch, tagit det för övrigt väldigt jävla lugnt hela dagen. Nu borde ju sömnen fungera!

Gick på Coop och handlade, fick sätta mig ner vid mejeriet på en arbetspall och vila! Jag kunde verkligen inte röra mig. Kändes som att huvudet var halvt om halvt ute, och värkarna blev hysteriska! Men det släppte med lite vila, tack och lov. Mellan varven kunde jag inte låta bli att skratta åt mig själv, som insåg att det faktiskt bara var att stå vid bindhyllan och handla på sig lite bindor med storlek maxi?
Jocke la in en fin liten kommentar om att det var ju jävligt bra att vi handlar med shop express i alla fall, så man kan sätta ner varorna lite snyggt i påsen, helst längst ner så att ingen ser. Meen det är ju så här det är :) Och det är ju lite småroligt bakom allt elände trots allt ;)
Ebba har åkt till Matti nu, så nu går jag in i min ensamma vecka.
Men först vore det guld om mina kvällsrutiner nu gav mig en natt med sömn! :) Men det är inte säkert, har jag insett.
Gonatt.

Aj så in åt helvete.

Vilken hemsk natt! För det första grät jag mig nästan till sömns, med alla dessa krämpor, och upp och kissa var tionde minut, och jag kan knappt gå till toaletten utan stöd nattetid. När jag väl somnat efter sennatten, så vaknar jag upp på morgonen utav en fruktansvärd kramp i vaden, hela jävla vadmuskeln drog ihop sig till ett litet katrinplommon ungefär. Väckte hela huset med mitt vrål och studsande på golvet, med stormagen OCH storrumpan. Ebba vaknade livrädd och Jocke kom springande. Kikki har berättat om dessa vadsmärtor, som hon haft i princip hela gravven. Jag har haft sendrag i vaden och tyckt det vart nog hemskt och jobbigt, men absolut en av de lättare krämporna. Detta var HEMSKT. Satan vad ont det gjorde. Och det gick inte att göra något alls annat än att vänta vänta vänta på att muskeln skulle ge med sig av sig själv.



Igår vart vi bjudna på middag i alla fall av Alex! Vi var hos Malin och Janne hela par-skaran och till min stora förvåning var det herrarna som fixade hela balunsen! Förrätt, varmrätt och efterrätt. Vi snackar löjrom, oxfilé och hemmagjord kolasås....
Sedan bänkade vi oss alla för att titta Gladiatorerna i tron om att Gällivarekillen skulle vara med, men vilken besvikelse! Han var ju inte de :/
Vi tiotiden åkte jag och hämtade Ebba som hade varit med kompis hela dagen. Först Cornelia och sedan åkte hon till mommo för att få vara med Matilda :) Vi kröp ner i sängen och kikade film, pigis somnade och jag hade som sagt ett helvete att ens kunna ligga ner. Jocke fick massera, massera, massera, men inget hjälpte lik förbannat.
Jo just ja, något läskigt. Igår natt så hade jag FRUKTANSVÄRD klåda på handflatorna och fotsulorna. Vaknade på morgonen av att samma kroppsdelar bara sved! Googlade (såklart) och där stod det att man skulle ringa vid problem som vid klåda av handflator och fotsulor. Sagt och gjort, ringde lite så där halvpinsam till BM och frågade - men tydligen gör dom ändå ingenting åt det nu i detta slutskede.
Rekommenderade mig att köpa 1%-iga Hydrokortisonkrämen och komma in om det blev värre.
Googlade lite till (såklart) och där stod det en massa om gallstas, levervärden också vidare. Komplikationerna var: att man löper större risk för att föda dödfött.
Man ska ge fan i att googla helt enkelt. Så lägger googelförbud från och med nu.


Idag ska vi och fika lite bulla (tyckte jag Malin surrade något om ;)) hos Malin som skulle baka. Sedan får vi försöka hitta på något annat trevligt som tar oss vidare till nästa dag. Ebba åker till Matti idag, Jocke jobbar fm imorrn, alltså ska jag vara helt själv. Inget man tackar och tar emot för under denna sjukskrivning, men har faktiskt ett läkarbesök imorgon PLUS ett MVC-besök, dessutom måste jag in på jobbet och hämta arbetsgivarintyg och posta till FK. Så lite att-göra, och det tackar jag för :) :)
Så om någon annan är ledig förmiddagarna denna vecka, snälla, valla mig ut på en fika, kom förbi, bjud hem mig, ring mig, hitta på något tokigt?
Visst är jag smart som lägger in den där linjen när det inte går att göra styckeindelningar? Haha, förmodligen bara jag som inte fattar hur jag gör med denna redigerare på blogg.se!!!! Ändå har jag ändrat redigerare, men vad fan hjälper det.
Hare bra!

Trettondagen

Gårdagen gick fiint :) Orkade med middagen, trots att jag efter efterrätten direkt intog soffan och vilade, hehe! Skjutsade sedan Ebba till Tilde, där hon ville sova över :)
Ebba: - Mamma, det värsta med att sova över, vet du vad det är?
Mamma: - Näää??
Ebba: - Det är att man har mammalängtan redan när man klivit ur bilen :(
Mamma: - Men du kanske skulle tänka på att du inte borde sova över då?
Ebba: - Men det är ju just det där när dom frågar och säger "snälla"...
<3 <3 <3
Vilken härlig morgon det har varit! Jag är HELT ENSAM hemma. Jocke är ute någonstans med skotern, han var i alla fall spårlöst när jag vaknade på morgonen. Ebba är som sagt hos Tilde. Bara jag och Astrid som är hemma. Och det är helt sjukt underbart faktiskt! :) Har druckit kaffe, ätit kaviarmacka, åkte til Sandviken och "släppte" Astrid (åhh guuud vad hon springer och har roligt) som går bakom mig hack i häl och frös, och ville hoppa in i bilen igen och åka hem. Så nu är vi hemma, Astrid ligger på fårskinnet, jag sitter i soffan med fleecetröja och mjukisbyxor, en kopp i handen och bara inser att jag älskar mitt hem! Jag verkligen stortrivs! De små toucherna av romantik, med ljung/gammelrosa färger passar mig ypperligt just nu, när man är lite sådär kärleksfull i sinnet, harmonisk och mysig ;) Fattas bara en stor bukett rosa rosor på bordet! Faktiskt.

Har haft en molande mensvärk hela natten. Så på morgonen när jag vaknade och insåg att jag var helt själv, fick jag verkligen för mig att "nu startar det här". Men det lugnade ner sig, hehe. Har ont så in åt h-vete i nedre delen av magen, och gissar att jag får stå ut nu de sista dagarna.
Igår berättade Jockes mamma Anne (barnmorska) för mig om hur ett snitt går till - som jag är livrädd för. Men när hon berättade om hela processen, från det att man liksom kommer in, till det att man ligger inne på sin BB-sal, så kände jag mig bara lugn och trygg. Allt man läser handlar ju bara om komplikationerna, inte om det övervägande som faktiskt är att det går hur bra som helst!
Hann surra en sväng på frissan med Linda Lindmark som också bara pratade gott om hennes snitt. Känns så himla ljuvligt att få höra nu i slutstriden. För jag vet hur bra jag mådde direkt efter Ebbas förlossning, hur fort det gick, vilken underbart lätt förlossning jag hade, hur vi kämpade, grät, skrek, men lyckades vara helt hel och välbehållen efter allt slit - 11 minuter enligt min förlossningsjournal låg jag i krämpor. 11 jävla minimala minutrar! Helt ofattbart. EDAn tog ju bort all annan värk, så det enda jag kände av var krystvärkarna, i 11 minuter. Fyra starka krystar och hon var ute. Men ärligt talat, att skita ut en träsoffa i 11 minuter, är liksom ändå det värsta  i smärtväg någonsin. Men som sagt, allt var ju inte helt perfekt efteråt visade det sig, och trots den lätta förlossningen fick man lida skit i flera månader till och från istället. Antingen eller :)

Strax kommer Kikki hit, som ska få färga min fina utväxt. 1 centimeter på dryga 3 veckor. Det växer ju som ogräs! Sedan ska jag väl invänta att min dotter ringer och säger att hon vill hem. Ikväll blir det The Voice och kanske en god middag.  Imorgon har vi skridskor på schemat, mys :)
Ha de gott!

Funderingar

Åh äntligen en ny dag! natten är klanderfri faktiskt :) Har fått den sömn jag behöver, och det tackar jag för!
Nu sitter jag och väntar på att Jocke ska komma hem med lite utrustning, för sedan sticker han och Ebba på Dundret och åker ur nyvallan ;) Hehe.
Medans får jag väl passa på att boa här hemma och kanske ta tag i svinstian downstairs. Om jag ids ;)
Idag ska jag träffa Hanna - hög prioritet! Igår orkade jag inte med att träffa någon på kvällen som sagt. Bara låg i mina jävla fula mjukiskläder och gjorde inte ett jävla skit. Men idag! Gud förbannat, hon åker ju tillbaka till Kalmar snart :(
Sedan ska jag ta mig ut på middag ikväll igen - hos Anne. Hoppas hoppas att jag känner mig alert :) Är faktiskt dödsjobbigt att sitta och socialisera om man inte är på humör och är sådär gråblek i hela ansiktet, ellerhur? :)
Inatt har jag haft dom allra första "riktiga" värkarna! :) :) :) Allt före det, har varit klart förvärkar av karraktär Braxton Hicks, utan tvekan. Luuugn, dom är rätt så oregelbundna, så ingen ide för oro ännu. Men känns skönt att veta på något sätt, att kroppen börjar ta fördel av all lång förberedelse med alla Braxton-sammandragningar och förvärkar till att faktiskt utvecklas till riktiga, härliga hugg-i-ryggen-knäck-mitt-skelett-bli-skitnödig-värkar - för att tala klarspråk. Jag börjar få smått panik, även fast längtan och kärleken till det nya livet är enormt stort, så vet jag också att mina glansdagar är över strax. Alla vet ju hur första året är, för att inte tala om de absolut första 6 veckorna, och därefter det första halvåret! Sen får vi givetvis se vad det blir för kaliber på barnet - kan förmodligen inte få en till ängel som sover hela nätter redan vid 6 veckors ålder, tjock och go, som livnär sig på min amning helt och hållet i 8 månader, som aldrig är vild och som börjar prata väldigt tidigt - en lillgammal jänta med andra ord :)
Jag har sagt lite ironiskt att detta kommer bli den arga lillasystern, som petar ärtor i näsan och målar på tapeterna, för att sedan rymma så fort man kollar bort - precis som jag var när jag var liten. Bulldog-stuk som kastade småsten på granntanten. Jaa, som sagt, spänningen är olidlig, vem är du där inne? :)
Kanske är det ju en lillebror :) <3

Nu ska jag sluta drömma och börja min dag! Först påtår! KRAM TILL ER

Tiiid

Hektisk dag! Har sprungit på stan en sväng, handlat lite nödvändigheter och finigheter. Vart till frissan med Bebban, och hon blidde en sån cool tjej :) Sedan åkte vi till Soffi och RG och hälsade på, trevfligt! Hämtade upp Ebba från en kompis och vidare till Camilla på middag - gott gott GOTT. Sen kom jag hem och dog. Var flitig i sinnet och skulle hänga upp alla nya gardiner, lampor också vidare, men slutade med att Jocke fick göra det medans jag bara peka med hela handen vart allt skulle vara. Har en sammandragning vartannat steg jag tar, det stramar mellan benen så fort jag rör mig för hastigt och i samma veva som hela livmodern drar ihop sig, får jag en sjuk huvudvärk som bara pulserar dunk dunk!!! Gaah. Så ber om ursäkt till alla att jag är så osocial än en gång, telefonen är mest på ljudlöst för att jag är livrädd att bli störd om jag råkat somna. Har aldrig någonsin tror jag, varit så brydd om sömnen och mitt eget ego som nu! Det är nog att vara en bra mamma till Ebba dessa tider, men allt annat får komma i släptåg.
Nu ligger jag i soffan, tända ljus, fleecetröjan på och bara myser. Vill att det ska bli natt så jag får gå och sova, men dagarna verkar aldrig ta slut! Vi var och köpte blöjor idag! Och en tutte, barnolja, våtservetter också vidare :) :) Men NU!

Refill my acount...

Mer sömn på kontot än igår iaf :)
Just ätit lite frukost och måste bege mig ut för frissabesök med Ebba och inhandla det sista till bebis.

Igår kväll for jag och Ebba och handla på Ica, köpte bastugott, chips godis frukt och pommac! Sedan bastade vi och myste. Malin och Kevin kom till oss och stannade till sent :) höhö, klockan 23 ;) mysigt!

Såg den svenska nya filmen "Försvunnen" - inget att rekommendera! Nu ska vi hoppa i paltorna! Hej.


Heej depptisdag.

Idag är en sån där dag när allt känns pyton! uäck. Har sovit som ett arsel! Fick åka iväg och jobba en stund, men det är liksom bara att faktiskt inse att jag inte ska jobba något mer. För det första är huvudet helt uttömt utan sömn för det andra så vill jag vara ledig dessa sista veckor. Jag som hade en sån fin plan att vara ledig en månad innan ankomst, nu blir det bara 2 veckor - och inte ens det om jag ska gå in och jobba. Hoppas jag lyckas vara till någon hjälp per telefon istället. Suck.
Igår kväll for vi till Malin och Janne en sväng vart även Calle befann sig. Kul att träffa han! Men roligast var ändå att träffa Kevin, jag hann tillochmed hålla en stund innan det var dags för läggdags för honom :) Lillefjun! När jag höll han i famnen fick han en kick i ryggen av min egna parvel som tog i för kung och fosterland inne i magen, hehe.
Strax har vi Camilla och Agnes på intågande. Så jag får en kaffegäst, bra! Så kanske jag håller mig vaken ett tag till.
Mitt paket från Gobaby hade anlänt, så sen ska jag hämta ut... Alltid roligt att öppna, för jag har glömt bort lite vad jag har beställt :) Väntar ännu ivrigt på mitt paket från Ellos! Har ingen fönsterlampa i köket ännu! Ids inte sätta upp min gamla när jag vet att en ny strax anländer!
Kanske man ska prova på att fånga dagen nu.

Tjena bloggen...

Första lediga dagen från jobbet :) Så har tagit tag i lite ersättningar, ringt runt till olika för att höra hur jag ska gå till väga också vidare... Dötrist formalia med andra ord! :) Men nu är allt löst, och det känns ju oerhört skönt.
Igår kväll kom Ebba hem, vi satte genast igång att göra inbjudningskort till hennes födelsedag som hon ska få ha uppe i Kåkstan hos mommo. Hon har bjudit alla brudar från klassen + några fler. Hoppas verkligen att hon ska få en kalasdag och hoppas att jag kan medverka :) Men känns skönt att ha denna backup-plan, för det kan ju faktiskt hända att jag ligger med lillsyskonet på BB just då.
Sedan har vi sprungit en sväng på stan, Möbelhuset och Coop - stan och stan ;) Hittade mig en häng-fönsterlampa som trots mitt ogillande mot hänglampor, passar in rätt bra mot min taklampa. Måste ha lite ljus i dom stora fönstrerna här i vardags. På fönsterbrädan har jag två stora ljuslyktor, så det bara ryms inte en lampa på fot, hur mycket jag än vill ha en :) Men det här blir nog bra skulle jag tro :)
Jocke har åkt på Dundret - vi är alltså lediga tillsammans, alla tre! Händer ju aldrig :) Julen är bortplockad, thank god.
Nu har mamma-ragata satt Ebba att städa sitt rum ;) hehe. Det kan hon gott göra tycker jag. Hon har pysselsaker all over the place!
Nä, nu ska jag ta och laga lite lunch och sedan ser jag fram emot laxsoppa till middag! muums...
Ha de gott alla :)

GOTT NYTT ÅR!!!!

Var nog det lugnaste nyårsfirandet sedan jag vet inte när? Men mycket god mat och trevligt sällskap :)
Förrätt: Löjromstoast OCH crustad med rensteksröra. Varmrätt: Helstekt älginnanlår med potatisgratäng som serverades med en hemmagjord kantarellsås. Efterrätt: Glassbomb OCH kladdkaka med sura bär.
Var nog proppmätt ända tills imorse tror jag! :)
Efter vi ätit så hängde vi i soffan, surrade bebis och lite annat matnyttigt. Ett tag kändes det som en kamp att hålla sig vaken till tolvslaget, med skam den som ger sig ;) Klockan tolv tog vi picket och gick ut på bron, smällde av några fyrverkerier och sedan var firandet över för oss. Jag la mig i sängen och slog igång en rulle, men kände att efter en kvart ungefär fick det vara nog. Somna som en prinsessa och har sovit närmare 10 timmar tror jag? Underbart.
Nu så ska julen väck! Hade tänkt vänta tills imorrn när Jocke är ledig. Men klarar inte av att ha det så här stökigt längre. Så nu får de ryka. In med nya färger som VITT och lite ljung/rosa :) Riktigt vårigt, och våren skall ju snart beträda. höhö.
Idag så packade faktiskt jag min BB-väska! Ifall att ;) Ännu dryga två-tre veckor kvar, men bättre att vara förberedd. För enligt mig, får den komma precis när det behagar!
Ikväll kommer min piga hit, så en veckas jullov ska vi ha tillsammans :) Ska nog, om planerna inte ändras, åka till Malin och Janne ikväll och titta på Kevin, hur stor han har blivit :)
Nee, nu är det lika att hugga tag i svinstian och röja undan allt det röda.
HOPPAS NI HADE EN BRA NYÅRSAFTON!

RSS 2.0