mellan himmel och jord...

Halva arbetsveckan har gått, och det liksom bara small till juh! Torsdag imorrn, vilket betyder jobb och utvecklingssamtal på dagis. Nu får vi la domen! Skämt å sido. Idag var det Marialoppet för 5-6 åringarna - var där och hejade fram Ebba :) Dom är så söta! Guldmedalj för aktivt deltagande, givetvis. Sedan var det snabba puckar tillbaka till jobbet och beta av eftermiddagen. Åkte och hämtade Ebba, och sedan knackade vi på hos grannfamliljen som har en flicka som är lika gammal som Ebba, och som ska börja i samma klass som Ebba till hösten! :D Hon heter Athena. Dom har lekt hela eftermiddagen. Dom for på fotbollsträningen tillsammans, och sedan fortsatte dom leken här hemma. Känns så roligt att det finns en jämngammal flicka som bor granne här, och som börjar i samma klass :) Underlättar mycket.
Igår var det i alla fall hockey som gällde. Inser ju faktiskt att Saik kommer ta hem det hära förmodligen, men än håller man tummarna på Luleå! Ebba hade både Lisa och Tilde här, som härjade på utomhus hela dagen :)
Annars då, har varit och gått i skogen med hundarna, ätit kebabsallad från Alanya - slöade till det rejält. Men skönt ibland!
Måste gå och ta upp Ebba ur duschen, sedan ska hon hoppa i säng, vi kliver ju upp olagligt tidigt på mornarna, så det krävs tidiga kvällar må jag säga.
Nä nu ska jag kila, plikten kallar. Den gröna mjukisdressen behöver röra på sig, om inte annat.. man är lite extra elegant.

Fredagsgöra!!!!

Fredag kväll och allt är frid och fröjd :) har nog slagit rekord med att vara vaken idag! Klockan är snart elva och jag har ännu inte ens borstat tänderna. Vi har dessutom alldeles just kommit hem. Har varit på middag hos Anne, vart Petter och Ida stod för middagslagningen. Var kanongott! :) Jag åt förmodligen alldeles för mycket, och dessutom pressade jag efterrätten som att det vore det sista som fanns här i världen.
Idag har jag och A-K på jobbet fått fara på gruvtur, en guidad sådan av min pappa. Uppskattat! :) Nog för att jag har varit i gruvan förr, men nu fick vi kika på allt, och fick allting förklarat, såväl underjord som ovan jord. Var till och med till det där tornet ni vet, som har julgranen lysande på vintern. Tog cirkus 2 h att gå igenom allt. När vi var nere på 1250 så drabbades jag liiiiite av panik och ville gärna återvända till ljusa dagen under bar himmel. Vilket vi gjorde.
Imorrn ser jag fram emot (snälla snälla snälla) stor sol och vindstilla. För då jäklarns tar jag pimpelspöet i handen och slår mig till ro på sikträsk. Hoppas bara att det inte blir katastrofväder. Men först måste jag in på Kappahl och passa på att fylla på Ebbas garderob. Idag var jag och handlade en present åt henne, ett par dötuffa skor, svart skinn och nitar... Kommer bli en surprise så det bara sjunger om det, hon har velat ha sådana skor ända sedan gud vet när, höstas? Dom är inte så "barnvänliga", inga dagisskor, och hyffsat jäkla dyra, men nu tyckte jag att hon absolut var värda dom! om hon så bara kan använda dom en enda gång på något pyjamasparty, när vi går på restaurang eller what ever :)
På söndag blir det Luleå med Soffi, Vicky, Evve och Marri - ska dit och kika hockeyn, givetvis! Blir en tripp fram och tillbaka. Hade jag känt mig rik hade jag åkt på lördag och övernattat så man hann med stan - men skippar det.
Tjing och gonatt! :)

maskjävel

Bloggen bloggen. Några rader här skader nog inte.
Vi har blivit slalomåkare, kan man väl kanske skryta med lite. Ebba är superduktig och tycker det är superkul! Så nu blir det slalomutrustning till hela lilla familjen. Ett riktigt nöje, när man bor som man bor. Jag trivs bara bättre och bättre på mitt jobb, och håller nu tummar att kontrakten förlängs på projektet. Annars blir jag en arbetslös krabat ända till hösten iaf. Jag har idag shoppat nya vårkläder åt Ebba, 8848-jacka i skrikande grön färg och ett par tillhörande svarta byxor - i skalmaterial, från Intersport. Nu kommer hon bli en riktig skidtjej.
Jag har för några dagar insett att motionen inte är något man bara ska tänka på, utan även ta tag i, eftersom det legat vilande i ungefär 2-3 månader - alldeles för länge. Insåg att kvällspizzan som jag och Jocke delade på, var ungefär 1 kilo flott för mycket - och nu mår jag dåligt. Men annars...
Livet rullar på. Har tagit en massa bra beslut, bara de tre senaste dagarna. Ett är - aldrig mer fest. Standardreplik på söndagar och måndagar, och det finns nog med i några blogginlägg? men nu är jag så jävla besluten, att jag gjort ett schema för hela våren och dess helger. Patetiskt och okarraktäristiskt, men jävligt förnuftigt. Jag älskar verkligen fest, folk, rörelse, middagar, kompisar, disco och fina klackar. Jag hatar mig själv för att det oftast slutar i en överdrift. Amatöraktig, negativ och jävligt onödigt beteende många gånger. Tack och lov blir jag sällan och aldrig otrevlig - det största problemet är att man blir så jävla obrydd. Pratar med allt och alla, om man har fått en maska i strumpbyxan som är 25 cm i diameter, så skiter man i det, visa-kortet som innehåller alldeles för få slantar, blir helt plötsligt välbekant med bar-kassan - och ja, sparkontot får öppna sig på söndag för att försörja en resterande av månaden till ny löning. Okej, nu är allt det här en lite överdrift - men maskan i stumpbyxan det var jag i ett nötskal i lördags. My god, jag dör. Att ingen bara knacka mig på axeln och bad mig gå hem. Jag for faktiskt hem när jag märkte det, men det tog ett tag.
Hade superroligt utövers 5 drinkar för mycket.
Ebba har blivit världens duktigaste tjej, och detta bevisar även att hon inte är en liten flicka längre!!! hon är ju en TJEJ - separationsångest från "mammas bebis" - till mammas skolflicka :) Papprena har kommit hem, och jag kunde inte önska bättre klass. Hon hamnar i samma klass som lilla faster Lisa - och som våran grannflicka. Kanon!
Nä, livet som pensionär och tidiga kvällar har tagit alldeles för stor plats senaste tiden. har inte tid för något eller någon längre. Sängen är det enda som lockar om kvällarna, och tv-serier har fått läggas på hyllan.
Jag planerar husritningar, trädgårdar, spjälsängar och billån istället. Det är ännu bara drömmar - men varför inte ha bra framförhållning? bara några år kvar ju!
hej.

Kalla fakta!

Frisk som en jävla nötkärna! Wiioo!
Så himla underbart att det om som en käftsmäll och försvann lika fort.. hatar förkylningar och sjukor som aldrig bryter ut!
Idag har jag jobbat =) sen åkte jag hem och tog ut vovvsarna på en kortare skogspromenad, åkte sedan och solade bort min gråa sjuk-blek-ansikte och sedan "råkade" jag trilla över middagsbordet hemma hos Soffi =) Där även Hanna höll hus. Och vi har nog varit övertrötta allihop? Sånt där tjejigt fnitter har hägrat, och allt har varit jätteroligt... men det behövdes, fick verkligen skratta av sig lite =) Nu är jag hemma, halvligger i soffan, ska hoppa i duschen strax, sedan packa mina skoterkläder. Jocke tog ledigt från jobbet över helgen, vilket resulterar i att vi hakar på min mamma och hennes gubbe till stugan i fjälls över helgen! helt underbart! ser mig själv sitta och pimpla och lämna hjärnkontoret hemma hela helgen. Egentligen hade jag faktiskt tänkt åka till Boden med Hanna och Hanna och titta på handbollen, hade jag fan sett fram emot. Men när jag var tvungen att välja, så övervägde en hel-helg mot en lördag. Handboll hinner jag väl förhoppningsvis se någon annan gång!
Så, nu måsta jag alltså börja packa. Kännt ohyggligt jobbigt, vill helst bara gå och lägga mig faktiskt... men när jag slutar kl 15 imorrn, så ska vi verkligen försöka komma iväg direkt! så man får frakta sig i ljus. Först i bilen några mil, och sen på skoter ett par mil.
Hehe, fick ju lära mig en sak av pappa - när man säger "ett par stycken" - så betyder det exakt två stycken, varken mer eller mindre. Men det känns som att det betyder "några, ett otal, vet inte" - men ett par mil, är två mil. Så nu vet ni det! ;)
Nu ska jag kila! Fetmadokumentär på Kalla Fakta! must see!

Svetten lackar!

FAN FAN FAN!! Jag blev ju sjuk! inte ok! När jag skulle börja nya jobbet på LK, så hade Ebba blivit utsatt för vattkoppor ganska exakt 2 veckor innan jag skulle ha Ebba + göra mig bekant med nyjobbet. Jag ordnade och fixade så jag hade back-up med barnvakter som kunde VAB:a för mig ifall det skulle bryta ut vattkoppor. Hade en sådan bra plan, och allting var fixat, men inga vattkoppor kom. Men det går ju fan inte att ha någon back-up när man själv blir riktigt jävla sjuk! och magsjuka dessutom! Känns som att jag behöver varenda timma på jobbet för att bli varmare och varmare och mer bekant med alla arbetsuppgifterna, som dessutom behöver ökas på för varje avsnitt jag lär mig... gaah! Känns inge bra alls det här :( Kände ju mig rätt dåsig igår kväll, halvers i måendet, men ändock hade jag inte en aning om att jag verkligen skulle falla dit för sjukornas elände. Började i alla fall spy när jag gick och la mig - sedan har jag sprungit på toaletten med bakdelen före... var tvungen att ringa på  morgonen och leta reda på någonstans att sjukanmäla mig, tre personer skulle jag kontakta, och det kändes nästan som att man ville ursäkta sig för att man blivit sjuk, såhär tredje veckan man jobbar! Ibland behandlar livet en orättvist!
Jag åkte på Vårdcentralen för att kolla så jag inte hade någon öroninflammation. Skulle dessutom ta en spruta för pollenallergin, men det visade sig att jag var tvungen att ta massa blodprover först för att se vad jag egentligen är allergisk mot - plus att tempen på lab visade att jag hade feber (trots att jag preparerat med alvedon så febern skulle gå ner och jag skulle kunna ta den där sprutan), men tji fick jag. Kändes som bortkastade pengar för besöket.
Nåväl, jag har legat på soffan hela jävla dagen efter det. Jocke for och hyrde två filmer åt mig, köpte en cola och lite godis. Jag tog tag i hotellbokandet i Göteborg, och tror ni inte att det redan nästan är fullbokat i hela jävla göteborg!? Förutom hotellen som kostar skjortan såklart... 8 papp för 3 nätter? Nä, jag är alldeles för snål! Hittade ett litet hotell i Vasastan för 4 papp istället - tack å lov! Kikki och Markus tar de andra två biljetterna till Metallica - åh jag längtar redan!
Inge bra att sitta framför datorn såhär hemma, blev att jag skickade iväg beställning på smycken - ett kors-halsband och ett öronhänge av ett kors. Onödigt och dyrt. Men fint.
Det värker i hela min kropp bara för att jag suttit still hela dagen. Var ut en snabbis med hundarna på en kortprom, men det är när man börjar röra sig som man märker av febern. Höll på att svettas ihjäl och dö av andfåddhet efter 20 minuter...
Nu ska jag gå och duscha av feberfrossan och sätta lite lukta gott, krypa ner under täcket och hoppas på att jag kan sova. Lär nog springa på toaletten några gånger till innan magen är helt i balans - men sen är jag nog frisk!

Goderdager!

åh vad jag saknar mig mini-tjej! jag saknar henne alltid, men just nu så har jag sådan Ebba-längtan så det är sjukt. Jag ser bara en sådan gullig bild av henne sedan i söndags när vi var uppe på Dundret och gjorde slalompremiären! Hon var så duktig! Och hon tyckte det var så jäkla roligt. Nu får jag införskaffa mig ett par slalomskidor minsann! Lägga snowboarden som ett minne blått och börja om karriären. Hehe. Kommer gå galant!

I lördags var vi i Lansjärv och gjorde suovas. Tanken var att jocke skulle fixa allt, eller lära sig av pappa. Men stackarn låg i feber hela dagen! Han har varit sjuk till och från i typ tre veckor. Febrig, förkyld, har inte kunnat äta också vidare. Och i lördags var han näst intill döende (när en kille blir riktigt förkyld). Så pappa fixade suovasen och jag och Ebba skottade husvagnstaket. Sedan bjöd pappa på köttsoppa innan vi åkte hem igen. Väl hemma åkte vi och hyrde en film, Lisa ringde och frågade om Ebba ville komma och sova över, vilket hon såklart ville. Jocke somnade på soffan. Jag satt och ugglade själv innan jag gav upp före elva-tiden. På söndag så åkte vi som sagt till Dundret med tillhörande lunch på Bistron. Sedan storstädade vi, jag tog tillochmed tag i skrubb-jäveln där allting har varit huller om buller - nu jäkla tog jag och röjde och allt som jag inte använt på ett halvår åkte ut till uteförrådet. Snacka om vilken plats vi fick! Sedan åkte vi till mommo eftersom Ebba blivit bjuden på potti-palt, namnsdagen till ära ;) Sedan skjutsade jag Ebba till matti, åkte och handlade och bjöd Marri och TH på tacopaj. Hann surra ett gäng och det var jätteroligt att träffa TH äntligen =)

Idag har jag jobbat, promenerat, varit hos marri på middag, firat adrian med massa tårta och gottgott. Tittat En unge i minuten och tänkt tillbaka hur underbart det var, hur jävla ont det gjorde och känslan att få titeln mamma och pappa. Åååhhh vad det är mysigt på BB, ett drömställe!
Jo förfan, vi har ju bokat biljetter till Metallica, Göteborg 3 juli! weeooo. Kommer bli så himla roligt! också får vi en liten minisemester dessutom - shopping shopping shopping...

Jo just -
Ebba: - Mamma, du vet det där när man föder barn. Du vet säkert vad jag tänker på...
Mamma: - Nää, vadårå?
Ebba: - Mamma, en har sagt till mig att man sätter snorren i dosan!!
Mamma: - Nää, nu har du missuppfattat det hela. Det är bejbisen som kommer ut ur dosan.

Faan, har ont i magen, ont i örat som jag har bokat tid till VC imorrn, det lurar nog en öroninflammation! Känner mig jättematt och dötrött. Hoppar i bingen och sover bort början till förkylningen! natti.

osocial och förfallen!

Nerförsbacke till helg.NU! Det är redan torsdag imorrn! Helt sjukt juh vad tiden rinner förbi =) Veckor med sena kvällar och massa Criminal minds, städat hem och promenader har förvandlats till tidiga kvällar (typ 20:00), stökigt hem, ingen tv what so ever och definitivt ingen motion what so ever! Jag kommer ikapp snart igen, jag måste bara få landa i nya delen av mitt liv och bara få samla tankarna =) men faktiskt ett ganska skönt liv just nu? tänk att bara skita i städ och motion?!? haha, nä, jag har kommit på att det inte fungerar i längden, men det var skönt att hoppa över allt för bara 2-3 veckor ;) nästa vecka får jag fan i mig skärpa mig. Idag är det faktiskt hyffsat städat hemma, jag är ännu vaken(!) och jag har hunnit vara social med Camilla, Marri och farsgubben. Inte dåligt.
Har dessutom slängt iväg en beställning på en vårjacka. Jag var dötråkig och tog en svart, hoff =/ jag skulle inte ta en svart!!! jag skulle ha en skrikande gul färg. Men det blev likförbannat en svart... den var på REA och allt :D sen kanske den är ful när den väl anländer, men det får bli ett senare problem :)
Helgen som varit var bra =) middagen hos David var kanongod! vi drack en h-vetes massa olika alkoholhaltiga drycker. Vi kom dit tomhänta, men vi var rejält rund om fötterna när vi lämnade stället... David hade ju trots allt varit i Irland, så whisky har ju slunkit ner bland annat. Kvällen efter 23 är luddig nå jävulskt! blev blåst på att gå hem till Marri (som var i wänis lägenhet) för att dela taxi hem så det skulle bli billigare. Jag knallade i mina högklackade jävla skor, ont som fan och kissnödig som satan. Kom fram till Marri och fick göra smärre inbrott innan dom fatta att komma å öppna. När vi väl kommit in och för sitt mobila, beställde jag en taxi, vart utelåst då porten stängde, jag frös ihjäl och fick så fint åka utan att dela någon jävla taxi - jo jag delade med jocke förstås (som var än mer rund om fötterna efter whiskyn än mig) som även fick pröjsa den. Det hade kunnat gå illa, för jag visste inte hur mycket pengar jag hade på lönekontot. Nä, sådana här kvällar leder ju bara till smärre kaos! Marri var nog ändå mest "kaosad". Fick ett sms kl 21 av henne där det stod "I love you gumman, du är verkligen värd det här" i nån sån stil... jaha, när sentimentala malteryd kliver fram, då är det kört. Och mycket riktigt ;)
Btw så gjorde min tjej mål idag på fotbollen, det är STORT må ni tro! :)
Men herrejävlar vilket bra blogginlägg! Nu så ska jag blåsa ut alla mina tända ljus, ta mig en dusch och krypa ner under täcket. Ny dag imorrn! :)

RSS 2.0